Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La decisió obre la porta a què el jutge del Suprem, Pablo Llarena, instructor de la causa del procés dicti noves euroordres. El Tribunal General de la Unió Europea desestima el recurs que van presentar i confirma la decisió del Parlament Europeu de retirar-los la protecció parlamentària. Ja han anunciat que recorreran la decisió.

 La Justícia europea també ha desestimat el recurs contra la decisió del president del Parlament Europeu, que no els va donar empara quan van ser escollits eurodiputats. 

La justícia europea retira la immunitat a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. El Tribunal General de la Unió Europea desestima el recurs que van presentar i confirma la decisió del Parlament Europeu de retirar-los la protecció parlamentària. Ja han anunciat que recorreran la decisió.

El govern de Pedro Sánchez diu estar molt satisfet amb la sentència i insisteixen que Puigdemont ha de retre comptes amb la justícia espanyola. PP i Ciutadans celebren la decisió, mentre que els Comuns recorden que amb la reforma del Codi Penal ja no hi ha delicte de sedició.  

Més enllà de les tremolors, el parkinson presenta molts símptomes que poden trigar entre 6 mesos i 2 anys a diagnosticar-se. Per això la detecció precoç i la investigació són les claus del congrés mundial que se celebra aquesta setmana a Barcelona.

Primer dia sense mascaretes a residències, centres sanitaris i farmàcies.  

Premis Fundació Princesa de Girona: s'entreguen a Caldes de Malavella. Tots els guyardonats són menors de 35 anys a qui el jurat considera inspiració per a futures generacions. Els Reis presidiran la gala aquest vespre acompanyats d'Elionor i Sofia.

Els pagesos catalans han arribat a Madrid acompanyats amb altres agricultors de la resta d'Espanya per fer visible el seu malestar. Aquest dimecres s'han concentrat davant del Ministeri d'Agricultura per demanar concreció en les ajudes per fer front a la sequera. 3 columnes de tractors i uns 200 agricultors s'han afegit a la resta de companys que sortien des d'altres punts de la península. Centenars de persones del sector agrícola han demanat ajuts directes per pal·liar els efectes de la sequera i per cobrir els sobrecostos causats, entre d'altres, per la guerra d'Ucraïna.


Tots els premiats tenen menys de 35 anys. La més jove en té 19. La María Dueñas és Premi Princesa de Girona Arts i Lletres 2023 i és violinista. Rafael Jordá Siquier, Premi Princesa de Girona Empresa 2023, als seus 34 anys dona feina a prop d'un centenar de persones. És el fundador d'una empresa que dissenya i fabrica micro satèl·lits. Sílvia Fernández Cadevall, Premi Princesa de Girona Social 2023, amb 30 anys li han reconegut la seva capacitat, diu el jurat, d'humanitzar la malaltia. El seu projecte és acompanyar als malalts amb l'art. I el Marc Schneeberger, Premi Princesa de Girona Ciència 2023, és biomèdic i lidera un equip d'investigadors a la universitat de Yale, als Estats Units. Vol descobrir de quina manera el sistema nerviós controla el metabolisme.   

! Els líders independentistes recorreran contra la decisió que han rebut des del Parlament Europeu. 

A Luxemburg, seu del Tribunal General de la Unió Europea, la decisió obre la porta a què el jutge del Suprem, instructor de la causa del procés, Pablo Llarena, dicti noves euroordres. 

La decisió del TGUE suposa un revés a l'estratègia de Puigdemont, Comín i Ponsatí. 

Representants de Junts, d'esquerra, de la CUP i d'entitats independentistes han viatjat a Brussel·les per fer costat Puigdemont.

El govern de Pedro Sánchez diu que està molt satisfet amb la sentència i insisteix que Puigdemont ha de retre comptes amb la justícia espanyola.  

El CIS dona la victòria al PP de Feijóo, amb una forquilla d'entre 122 i 140 escons, però sumarien majoria les esquerres. 

Aquesta tarda es lliuren els Premis Fundació Princesa de Girona. Els Reis presidiran la Gala aquest vespre acompanyats d'Elionor i Sofia.

'Más tropiezos de Mastropiero' és l'espectacle amb què la històrica banda 'Les Luthiers' s'acomiaden dels escenaris espanyols. És el primer espectacle original en 15 anys. Suposarà el punt final a 55 anys de trajectòria. Actuen a partir d'avui, 3 dies a l'Auditori del Fòrum de Barcelona, i diumenge a Sant Feliu de Guíxols. No han perdut energia, però més de 50 anys sobre els escenaris, diuen, són suficients. Ara toca gaudir i pair tants anys d'èxits.

La Sofia, amb 52 anys, ha hagut de conviure des que va néixer amb els efectes de la talidomida. Tot i les seves limitacions, no ha deixat que la discapacitat la margini i sempre ha tirat endavant. Però no ha estat fàcil. La seva mare, l'Antònia, va lluitar sempre perquè la Sofia fos tan autònoma com sigui possible. Ara esperen que els diners que rebran ajudin a millorar la seva qualitat de vida. 

 

Rècord d'afiliats a la seguretat social a Catalunya. Més de 3,7 milions de treballadors. I l'atur cau el juny en 6.300 persones. Un descens que s'ha notat a tots els sectors però sobretot al de serveis marcat per la temporada turística.

Ni a farmàcies ni a centres sanitaris o residències. La mascareta ja no serà obligatòria i passa a ser recomanable, sobretot si hi ha pacients vulnerables. On s'haurà de portar serà en zones hospitalàries amb persones crítiques o immunodeprimides, quiròfans i unitats de cures intensives.

Un estudi liderat per l'Hospital Clínic demostra que un tractament d'immunoteràpia és eficaç en un dels càncers de sang més freqüents: el mieloma múltiple. Ara l'està avaluant l'Agència Espanyola del Medicament perquè es pugui fer servir a la pràctica clínica.  

Joan Laporta i Javier Tebas han signat la pau. Dos mesos després de tirar-se els plats pel cap, es llencen floretes. Els blaugrana descarten incorporar ningú més a la davantera. La prioritat és un mig centre i l'escollit és Oriol Romeu. 

'Más tropiezos de Mastropiero' és l'espectacle amb què la històrica banda 'Les Luthiers' s'acomiaden dels escenaris espanyols.  

  • Catalunya és la segona CCAA on més baixa l'atur amb 6.359 inscrits menys al SOC
  • Les contractacions d'estiu en el sector serveis permeten reduir el nombre total d'aturats fins als 329.744 registrats