Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Temperatures sufocants arreu de Catalunya. Una calor extrema que afecta, sobretot, els qui treballen sota el sol o en espais tancats. La llei obliga les empreses a adaptar les condicions de treball.

Els partits continuen en plena campanya pel 23J. Combinen propostes programàtiques amb crides a la participació i a desgranar propostes sobre la relació de Catalunya amb l'Estat.

La Guàrdia Civil investiga l'aparició del cadàver d'un infant a una platja de Roda de Berà. A l'espera de l'autòpsia, la principal hipòtesi és que provindria del mar, ja que portava roba d'hivern i es troba en avançat estat de descomposició.

Del 30% dels ictus no se sap la causa, però normalment el que hi ha darrere és una arrítmia amagada. Per això és fonamental controlar el cor i trobar-la. En aquest estudi es volia comprovar si aparells com els rellotges intel·ligents es poden fer servir com a complement a l'atenció mèdica. Tot i que només detectaven una de cada 3 arrítmies.

Cinquè dia de campanya electoral amb la ressaca de l'únic debat cara a cara televisat entre Sánchez i Feijóo. Les reaccions dels partits no s'han fet esperar. Els dos partits que van participar s'han fet retret aquest matí. Els socialistes acusen Feijóo de mentir, aportant dades falses durant el debat. Mentre que elPP creu que Sánchez va mostrar-se nerviós i superb. Tots dos candidats es van enfrontar també pels pactes. ERC descriu un Sánchez, desordenat, lent, fora de to amb un Feijóo ràpid, que "sense fer res més que, dient mentides" ha resultat guanyador del debat. Pel que fa a la resta de partits, coincideixen a donar Feijóo com a guanyador del debat. I lamenten que no fos propositiu, sinó marcat pel soroll. El PDeCAT - Espai CiU lamenta que Feijóo "inflami" l'Estat amb Catalunya, deplora l'intent del PP de recuperar el 'procés' per electoralisme, conclou que"Catalunya va perdre al debat". La CUP l'ha titllat com un "desastre" i una"batalla de galls".

La Guàrdia Civil investiga l'aparició del cadàver d'un infant a la platja de Roda de Berà. El cos l'ha trobat aquest matí un operari de l'ajuntament. 

L'arrítmia més comuna augmenta el risc de repetir un ictus en les persones que ja n'han patit un. L'hospital Vall d'Hebron ha fet un estudi en què ha analitzat l'ús dels rellotges intel·ligents per detectar-ne de manera precoç.

Els retrets marquen l'únic cara a cara de la campanya entre Sánchez i Feijóo. 

Pel que fa a la resta de partits, coincideixen a donar Feijóo com a guanyador del debat. I lamenten que no fos propositiu, sinó marcat pel soroll.



Els retrets marquen l'únic cara a cara de la campanya entre Sánchez i Feijóo. Els socialistes acusen Feijóo de mentir, aportant dades falses durant el debat. Mentre que el PP creu que Sánchez va mostrar-se nerviós i superb. Tots dos candidats es van enfrontar també pels pactes.

La resta de partits, coincideixen a donar Feijóo com a guanyador del debat. Lamenten, però que aquest que no fos propositiu, sinó marcat pel soroll.

  • Els grans tenidors hauran de passar per una mediació abans d'interposar una demanda judicial
  • S'activen les 87 oficines d'Ofideute, el servei d'assessorament i mediació de la Generalitat, per evitar desnonaments
  • L'any passat es van executar 8.574 desnonaments a Catalunya, 6.160 per l'impagament dels lloguers

Hi participen una vintena de joves amb diferents discapacitats. Una primera edició d'un projecte amb un objectiu clar: utilitzar els videojocs com a eina d'inclusió i socialització. Aprofiten per demanar als fabricants de videojocs que incorporin elements d'igualtat perquè els infants amb discapacitat també puguin gaudir amb la tecnologia. 

  • 4 homes moren ofegats a les platges de l'Estartit, Empuriabrava, Tarragona i Roses
  • Des de l'inici de la temporada alta de bany, el 15 de juny, 10 persones han perdut la vida

Davant l'episodi de calor extrema d'aquests dies, Protecció Civil fa una crida a intensificar la precaució. Hidratar-nos sovint i evitar sortir a l'exterior a les hores de més calor són els consells bàsics. 

La taula de diàleg marquen la campanya electoral avui, amb creuament d'opinions i retrets sobre la seva forma, contingut i, sobretot, utilitat. També el paper que ha de tenir Puigdemont.

La indústria del videojoc preveu superar els 900 milions d'euros a Catalunya aquest any. Amb 5.000 treballadors al sector. Precisament aquest dilluns, s'ha posat en marxa a Barcelona el primer campament tecnològic de la fundació ONCE.

Referèndum, sí, però a l'horitzó. Pel que aposta Sumar és per ampliar l'ordre del dia de la taula de diàleg. Un nou pacte territorial, diuen, que s'hauria desotmetre a votació. Cop de porta d'esquerra i del PDECat-Espai CIU a aquestes propostes. Els últims aposten per posar també sobre la taula de negociació el pacte fiscal. La candidata socialista treu pit del diàleg amb Catalunya i demana una legislatura més per consolidar-lo i alerta que amb un govern de Feijóo s'accentuaria de nou la divisió territorial.

Crida a la prudència també a les zones de bany, sobretot a les platges. I és que aquest ha estat un cap de setmana tràgic pel que fa als ofegaments: quatre homes han perdut la vida al mar, tres dissabtes i un ahir. A Roses, Tarragona, Castelló d'Empúries i l'Estartit. Els homes tenien entre 32 i 65 anys. A totes les platges, hi havia bandera groga i socorristes. Protecció Civil demana extremar la precaució. 

Lleida és un dels llocs on més es disparen els termòmetres i la Paeria ha habilitat una trentena d'espais. 

Carles Puigdemont i Toni Comin no aniran aquesta tarda a Estrasburg al ple del Parlament Europeu que comença avui i que està programat fins dijous. 

Cal reformular la taula de diàleg? És sobre el que han debatut aquest matí els partits que concorren des de Catalunya a les eleccions generals.

Radiotelevisió Espanyola Catalunya retransmetrà en directe la marxa del PRIDE Barcelona d'aquest dissabte. 

David Bisbal actua aquest vespre als Jardins de Pedralbes en un dels concerts del nou Festival NITS DE BARCELONA.


Referèndum, sí, però a l'horitzó. Pel que aposta Sumar és per ampliar l'ordre del dia de la taula de diàleg. Un nou pacte territorial, diuen, que s'hauria de sotmetre a votació. Cop de porta d'esquerra i del PDECat-Espai CIU a aquestes propostes. Els últims aposten per posar també sobre la taula de negociació el pacte fiscal. La candidata socialista treu pit del diàleg amb Catalunya i demana una legislatura més per consolidar-lo i alerta que amb un govern de Feijóo s'accentuaria de nou la divisió territorial.