Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Que les altes temperatures no donin treva de nit és sinònim de dificultats per dormir. Els especialistes asseguren que la temperatura ideal per conciliar el son oscil·la, com a molt, entre els 18 i els 22 graus. És per això que quan arriben les onades de calor i el termòmetre s'enfila per damunt dels 25 graus costa molt adormir-se i que el son sigui profund. Alguns consells per intentar combatre la calor és utilitzar roba de cotó, no fer exercici les hores prèvies i dutxar-se amb aigua tèbia tirant a freda just abans d'anar a dormir.

Unes 100.000 persones s'han llençat aquest diumenge a les 500 piscines que s'han sumat al 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple', coincidint amb el seu 30 aniversari. Fa 30 anys no existia cap mena de tractament, però la investigació ha avançat molt i ara ja es disposa, segons la directora executiva de la Fundació Esclerosi Múltiple, de més d'una dotzena de teràpies. La iniciativa solidària preveu recollir enguany uns 300.000 euros. L'acte central s'ha fet al Club Natació Atlètic Barceloneta on els castellers de Barcelona han fet un 3d7 a l'aigua. Entre les personalitats que s'han posat el banyador, la presidenta del Parlament, Anna Erra, i  3 consellers de la Generalitat: Laura Vilagrà, Manuel Balcells i Carles Campuzano.

L'obra de TVBoy és provocadora i un reflex àcid de la realitat. Entre les seves imatges més icòniques, un petó entre Donald Trump i el Papa, un altre entre Messi i Cristiano Ronaldo, o Alèxia Putellas caracteritzada com una heroïna amb capa i superpoders. Una setantena de les seves obres es poden veure ara de franc al Museu del Disseny de Barcelona fins a l'11 de setembre.


Luis Suárez Miramontes va fitxar pel Barça procedent del Deportivo de la Corunya l'any 1954. Al club blaugrana hi va jugar set temporades, on va aixecar dues Lligues, dues Copes d'Espanya i dues Copes de Fires. El migcampista gallec va tocar sostre el 1960 quan es va convertir en el primer espanyol en aconseguir la Pilota d'Or. Un any després el van traspassar a l'Inter de Milà a canvi de 33 milions de pessetes (200.000€), el traspàs més car de la història del futbol fins a aquell moment.

El subcampió del Dakar pedala durant 5 hores per recórrer els més de 100 quilòmetres que separen Manlleu de l'Hospital de Nens de Barcelona. Hi han participat aficionats al ciclisme i del món del motor, juntament amb metges que també s'han apuntat a la iniciativa. Enguany s'ha aconseguit que més gent apadrini quilòmetres i s'ha superat la xifra de l'any passat.

La platja de gossos de Llevant, a Barcelona, estava reservada aquest diumenge durant tres hores a persones cegues i els seus gossos pigall. La iniciativa ha reunit unes 25 persones invidents amb els seus corresponents animals de refència que, gràcies al suport de voluntaris, s'han pogut banyar.

L'Agència Estatal de Meteorologia activa avisos per altes temperatures. El termòmetre ja s'ha començat a enfilar a Lleida i la calor podria tocar sostre el dimarts. Venen nits difícils per conciliar el son perquè a bona part de Catalunya la temperatura mínima no baixarà dels 25 graus.

Tercer dia de campanya de les eleccions generals del 23 de juliol. Els partits centren els seus actes i el discurs en la política d'aliances per governar a partir del 23J i la defensa dels drets socials.

Més de 500 piscines s'adhereixen a la campanya 'Mulla't per l'esclerosi múltiple', que arriba a la trentena edició. L'objectiu d'aquesta iniciativa solidària, que ja és tota una tradició estiuenca, és recollir fons per avançar en la investigació d'una malaltia neurodegenerativa que afecta unes 9.000 persones a Catalunya.

El Barça lamenta la mort de Luis Suárez, una de les llegendes del futbol dels anys 50 i 60 del segle XX. El gallec, que va guanyar la Pilota d'Or cap al final de la seva etapa blaugrana (1960), va haver de marxar a l'Inter de Milà i va ser un dels referents de la selecció espanyola que es va proclamar campiona d'Europa el 1964.

La calor no rebaixa la intensitat política d'aquest juliol. Els partits continuen amb les agendes de campanya i despleguen mítings per tot el territori. Això sí, els temes sobre la taula es mantenen; pactes postelectorals, les relacions entre Catalunya i Espanya i també els drets socials.

Les enquestes apunten a una victoria del PP, que necessitaria Vox per governar, però es pot trobar que l’altra majoria, entre el PSOE i Sumar, iguali resultats.

Acte institucional de presentació de l'Any Josep Vallverdú a Lleida a l'auditori Enric Granados. Intervé Miquel Pueyo, alcalde de Lleida, Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida; Izaskun Arretxe, directora de la Institució de les Lletres Catalanes i Carme Vidal Huguet, comissaria de l'Any Vallverdú. Inclou un col·loqui amb Josep Vallverdú i moderat per Albert Turull, director dels serveis territorials de Cultura, Gemma Rigau i Joan Veny, membres de l'IEC, i Teresa Cabré, presidenta de l'IEC. Intervenció final de Vallverdú i interpretació de fragments del llibre infantil 'El vuitè nan', del llibre 'Indíbil i la boira', i de poemes seleccionats per Vallverdú, amb música i veu 'Heura Gaya i Antoni Not.

Pugen els termòmetres i la calor ja es fa notar. Som a les portes d'un episodi d'altes temperatures que tocarà sostre entre dilluns i dimarts i que es nota també a l'aigua del mar. Al litoral de Barcelona l'aigua està a més de 25 graus, i a la Costa Brava frega els 24. Una circumstància que als banyistes no els ha passat desapercebuda. Són, en general, temperatures força més elevades del que és costum durant la primera quinzena de juliol.

La nova samarreta del Centre d'Esports Sabadell no ha deixat indiferents els seguidors del club. En una decisió controvertida, la directiva ha decidit que la primera equipació sigui una de quadradets inspirada en els anys que existeix el club, de manera que queda aparcat el disseny clàssic i característic arlequinat, un dels elements d'identitat més potents de l'equip vallesà. Els més crítics confien que la junta recapaciti i faci marxa enrera.

Degoteig constant aquest dissabte d'electors que sol·liciten el vot per correu. Correus ha decidit obrir excepcionalment un centenar d'oficines pel procés electoral. L'afluència és menor a la dels dies laborables quan de mitjana hi ha oficines que atenen entre 200 i 300 peticions diàries. La coincidència de les eleccions amb període de vacances d'estiu ha disparat les sol·licituds de vot per correu. Hi ha de temps per demanar-lo fins al dijous 13 de juliol, i es pot dipositar fins al 20 de juliol.

Després de 3 nits plenes de propostes musicals destinades a tots els gustos, el Cruïlla encara la recta final d'aquesta edició 2023. La d'aquest dissabte es preveu que sigui la jornada més multitudinària del festival, amb una programació que inclou els concerts d'artistes locals com Suu, Antònia Font, Ramon Mirabet o els Stay Homas, però també d'altres indrets de l'Estat, com Leiva i Amaia, i d'internacionals, com ara els britànics Placebo o el swing electrònic de l'austríac Parov Stélar.

A la jornada de divendres nit, els nord-americans The Offspring han encès l’escenari més gran del Festival a ritme de punk-rock en la penúltima nit del certamen. La banda ha demostrat davant de milers d’assistents que continua trepitjant fort i reivindicant la força que els va catapultar a la fama als anys 90. Amb més d’una desena d’àlbums a l’esquena, el grup californià liderat per Dexter Holland ha ofert un repertori farcit de grans èxits davant un públic que l’ha rebut amb els braços oberts. Prèviament han passat pel mateix escenari grups com Sigur Rós i Alt-J. També han tocat en altres espais Viva Suecia i Franz Ferdinand, guardant el darrer cartutx per Ladilla Russa, que ha posat punt final a la vetllada.

Els partits polítics intenten mobilitzar l'electorat pel 23J organitzant actes arreu del territori. En aquest primer dissabte de campanya, el discurs gira al voltant dels pactes, el debat sobre la conveniència de convocar un referèndum d'autodeterminció a Catalunya pel risc que podria suposar per la convivència, i la defensa de la llengua catalana. Correus obre un centenar d'oficines per atendre les peticions de vot per correu, que s'han disparat.

Pugen els termòmetres i la calor ja es fa notar. A les portes d'un episodi d'altes temperatures que tocarà sostre entre dilluns i dimarts, ens fixem en la temperatura de l'aigua del mar, que està entre un i tres graus per sobre de la mitjana habitual en aquesta època de l'any.

El festival Cruïlla s'acomiada aquest dissabte amb les actuacions de Placebo, Antònia Font, Stay Homas o Amaia, entre d'altres. La nit de divendres el protagonisme ha estat per Franz Ferdinand o The Offspring, davant d'un públic entregat. Es calcula que el recinte del parc del Fòrum ha aplegat unes 25.000 persones.

Espanya té a tocar el sisè títol europeu sub21 de futbol. L'últim escull és Anglaterra, que fins ara ha guanyat tots els partits i no ha encaixat ni un sol gol.

Primer cap de setmana de campanya electoral de cara als comicis del 23J. Els partits centren el discurs en els pactes postelectorals però també en la situació de Catalunya. Un possible referèndum, la defensa de la llengua o la convivència han estat sobre la taula.

Des de Viladecans, el PSC treu pit de la seva gestió i dels bons resultats en les darreres enquestes. El primer secretari, Salvador Illa, apel·la a la política de pactes, fins i tot amb majories amples. ERC s'erigeix a Manresa com el vot útil per evitar un pacte PP-PSOE, a petició dels poders econòmics. Els republicans tornen a cridar a la mobilització. Roger Montañola (PDECat), per la seva banda, s'aferra a la sensació d'ascens entre els orfes de la federació i usa el lema de Junts per criticar el referèndum.

Des de Mollet del Vallès, els comunsparlen de remuntada pel que pronostiquen les últimes enquestes. Celebren que l'esquerra s'està mobilitzant. Des del Prat de Llobregat, Nacho Martin Blanco, ha assegurat que l'aposta del PP sobrel'ampliació del Prat és clara i servirà perquè Barcelona torni a ser motor econòmic.

La CUP diu que combatrà l'extrema dreta al Congrés dels Diputats "de la forma més generosa possible" però avisa que la seva condició per investir Pedro Sánchez continua sent "data i pregunta" d'un referèndum d'autodeterminació després de les eleccions. Per acabar, Junts combat la polarització en la seva candidatura a Vic, Miriam Nogueras ha dit que: "El PSOE ni frena ni frenarà mai a la dreta espanyola".

Pels que defugen el turisme de només sol i platja, Barcelona ofereix una nova proposta de caràcter patrimonial i cultural. És una targeta per visitar esglésies. Es diu ‘Barcino Sacra Card’, val 47 euros i, en només uns quants dies, ja se n’han expedit centenars.

El Monestir de Sant Pere de Puel·les, Santa Maria del Pi i l’Oratori de Sant Felip Neri són alguns dels vuit espais als quals dona accés la targeta.