Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

200 famílies s'han quedat sense plaça pels seus fills a les 8 escoles bressol municipals de Cornellà. Indignats i preocupats s'han organitzat per reclamar solucions, impulsant accions en viu i a les xarxes socials. Acusen l'Ajuntament i a la Generalitat de manca de previsió i més amb l'aplicació de la gratuïtat a Infantil 2. L'Ajuntament diu que treballa per augmentar les places. De moment, n'ha ofert 612: les mateixes que l'any passat. També a passa a Cardedeu. 38 famílies s'han organitzat en una plataforma.

Últimes hores per demanar el vot per correu. Amb les eleccions en ple estiu, les sol·licituds s'han disparat. Inquietud entre els que l'han demanat i, a punt de marxar de vacances, encara no l'han rebut. Correus amplia els horaris d’oficina i garanteix que tothom podrà votar.

Aquest dijous a la nit, Radiotelevisió Espanyola oferirà el debat amb els portaveus dels 7 partits amb grup parlamentari propi al Congrés. A les 10 h per La 1, Ràdio Nacional i RTVE Play.

El doble grau de Física i Matemàtiques a la Universitat Autònoma és el que té la nota de tall més alta a Catalunya. En concret, un 13,43. Els graus de l'àmbit de ciències de la salut tornen a ser dels més demandats.

Últimes hores per demanar el vot per correu perquè aquesta nit s'acaba el termini. Amb les eleccions en ple estiu les sol·licituds s'han disparat i a les oficines coincideixen els qui han esperat fins a l'últim moment i els que van a votar perquè marxen de vacances.

El PP posa una ombra de dubte sobre el procés del vot per correu, el que ha marcat els misstges de campanya.

A deu dies de les eleccions, i segons el CIS, el PSOE tornaria a guanyar les eleccions. Ho faria amb un 31% dels vots, més d'un punt per sobre dels populars, que obtindrien un 29,6% dels suports. 

Debat a 7 aquesta nit a Televisió Espanyola, amb els portaveus parlamentaris de PSOE, PP, VOX, Sumar, Esquerra, PNB i Bildu. 

Lluïsa Moret és la nova presidenta de la Diputació de Barcelona. Els socialistes en mantenen la presidència, tot i canviar de socis. Passen de governar amb Junts a fer-ho amb un acord amb els Comuns i Tot per Terrassa. 

Avui ha de quedar vist per sentència el judici a l'exconseller d'Interior Miquel Buch per la suposada escorta de Carles Puigdemont a Bèlgica.

Chris Isaak ha tancat la gira Europea al Poble Espanyol.


Segons el darrer CIS, el PSOE tornaria a guanyar les eleccions del 23J a menys de dos punts de distància del PP. L'enquesta situa en tercera posició a Sumar amb un 15,5% d'estimació de vot i, en quart lloc, a Vox amb un 11,7%. El vot per correu ha centrat els missatges dels partits catalans en el setè dia de campanya electoral. Una jornada en què la presidència de la DIBA també ha protagonitzat els principals anuncis de les diferents formacions.

  • Ha sortit a les 08:22 h del matí d'aquest dijous i arriba a les 13:20 h, després de cinc hores de trajecte
  • El proper objectiu és que l'any vinent la connexió d'AVE amb París sigui una realitat

A partir de dilluns ja no caldrà la cuba d'aigua potable, que els ha abastit durant dos mesos. L' Agència de Salut Pública considera que els nivells de sulfats ja no són nocius per la salut. Els veïns es mostren alleugerits, però alguns encara desconfien. Recomanen, però, que encara no es faci servir pels nadons ni persones vulnerables. L'Ajuntament assegura que treballa per fer possible la connexió amb la xarxa d'aigües Ter-Llobregat, i resoldre definitivament el problema.

El benestar emocional és l'àmbit on hi ha hagut més canvis respecte a l'informe de fa 3 anys. Pel que fa a l'obesitat infantil, les xifres es mantenen entre els adolescents però puja entre els nens i nenes. I creix més entre la població amb menor renda. I és que els infants fan ara menys activitat física i la dieta mediterrània ha perdut presència en l'alimentació dels més menuts. Preocupa també l'increment de l'ús de pantalles, ja que s'hi passen més de tres hores al dia.

Es confirma la moderació de l'IPC al juny. Se situa a l'1,9%. El preu dels aliments es modera, però continua disparat. Baixen de preu els llegums, les hortalisses i la fruita fresca, però pugen el sucre, l'oli o les patates.

El ministre de la Presidència, Fèlix Bolaños, és avui a Catalunya. S'ha reunit amb el delegat del Govern i també amb Jaume Collboni. A la tarda es trobarà amb l'alcalde socialista de Lleida. 

La calor forta afluixa. Fa 24 hores Lleida superava els 40 graus i tot i que ara no arriben als 30, en les properes hores s'enfilaran als 35... Situació en la que, insistim, és important tenir cura dels més vulnerables.

L'Ajuntament de Port de la Selva recomana als col.lectius BETA vulnerables no beure aigua de l'aixeta perquè surt salada. Esperen tenir resolt el problema en uns dies. A Vallirana ja s'ha aixecat la restricció al consum d'aigua que afectava diversos barris.

Acord del PSC i Comuns amb Tot per Terrassa per la Diputació de Barcelona. Un pacte que ha marcat el sisè dia de campanya electoral.

Salvador Illa celebra l'entesa amb Tot per Terrassa i "obre les portes a tothom", menys a Vox. Els comuns també celebren l'acord amb una "majoria progressista".

Junts, en canvi, censura l'acord: "Ja n'hi ha prou de decidir el que passa a Catalunya des de Madrid" i el PP afirma que: "Està clar que el PSOE prefereix pactar amb populistes i nacionalistes". Repassem què opinen la resta de partits i com ha anat la jornada.

El sucre, l'oli o les patates són els productes que més s'han encarit. En canvi, abaixa el preu de la fruita fresca, hortalisses i llegums.

El PSC està més prop de fer-se amb la Diputació de Barcelona. Els socialistes han signat un acord de governabilitat amb Tot per Terrassa. El partit de l'alcalde Ballart, que no entrarà al govern, s'afegeix al pacte amb els comuns. Els tres partits no tenen, però, garantida la presidència per a la socialista Lluïsa Moret. La clau la tenen dos regidors independents de Junts... i, de nou, el Partit Popular. El ple es constitueix demà.  

Vox i el PP han vetat publicacions en català com 'Cavall Fort', 'Enderrock', 'El Temps' a la biblioteca municipal de Borriana, a Castelló, on governen. Diversos partits catalans ho han criticat durament aquest migdia en els seus actes de campanya.

L'aigua potable de Port de la Selva surt salada. L'Ajuntament recomana als col·lectius vulnerables que no en beguin i compta tenir solucionat el problema la setmana vinent amb una nova dessalinitzadora.

A Vallirana ja s'ha aixecat la restricció al consum d'aigua que afectava diversos barris del municipi.

Milers de persones fan cua a la porta de l'estadi olímpic per al concert d'aquesta nit de Harry Styles.  



Acord del PSC i Comuns amb Tot per Terrassa per la Diputació de Barcelona. Un pacte que ha marcat el sisè dia de campanya electoral.

Salvador Illa celebra l'entesa amb Tot per Terrassa i "obre les portes a tothom", menys a Vox. Els comuns també celebren l'acord amb una "majoria progressista".

Junts, en canvi, censura l'acord: "Ja n'hi ha prou de decidir el que passa a Catalunya des de Madrid" i el PP afirma que: "Està clar que el PSOE prefereix pactar amb populistes i nacionalistes". Repassem què opinen la resta de partits i com ha anat la jornada.