Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El 72% dels adolescents té com a mínim un perfil en alguna xarxa social. Això els fa molt vulnerables a l'assetjament sexual, el mobbig o la suplantació d'identitat... Els advocats recomanen no donar dades personals, vigilar amb les fotos que es comparteixen i no agregar ningú que no es coneixi.

La proposta de "declaració de Sobirania del Poble català" que Convergència i Esquerra han presentat al Parlament no troba suports, si més no, de moment.... El PSC hi veu dèficit democràtic: qualifica el text de pur tràmit cap a la independència, per això, diu, no li pot donar suport. Iniciativa espera poder modificar-lo.... Pel PP és una declarció d'independència que NO poden tolerar i estudien accions legals.... i Ciutadans creu que el Parlament no l'hauria de tramitar.

PSC, PP i Ciutadans s'oposen al text pactat per CiU i ERC. DECLARACIÓ DE SOBIRANIA.

Duran trenca el silenci. "NATURALMENT NO PENSO DIMITIR".

Explosió a Esplugues. DOS FERITS GREUS I DOS DE LLEUS.

Seguretat a la xarxa. ELS ADOLESCENTS, MOLT VULNERABLES.

Villa es reivindica amb dos gols. EL BARÇA, A QUARTS PER LA PORTA GRAN.

Duran i Lleida no té intenció de dimitir... Després d'un període de silenci, en part justificat perquè és de viatge a Xile, ha parlat amb un diari xilè. Duran ha deixat clara la seva interpretació sobre el cas Pallerols; és a dir, que Unió i ell, com a dirigent màxim, no hi tenen responsabilitat política. No sembla, però, que l'afer es pugui tancar tan fàcilment: el PSC i Iniciativa han demanat explicacions en seu parlamentària.

Mentrestant, CiU i ERC ja han pactat la 'Declaració de Sobirania' de Catalunya que aprovaran al ple del Parlament del dia 23.És un document d'apenes 2 pàgines i mitja que s'ha conegut avui. Les dues formacions hi expressen la voluntat d'exercir el dret a decidir i fer efectiva la constitució de Catalunya en un nou Estat de la Unió Europea. En aquest sentit, el text estableix els principis que han de guiar el procès, entre els quals el caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà, la legitimitat democràtica, la transparència, el diàleg i l'ús de tots els marcs legals existents. El document l'han enviat al PSC, Iniciativa i la CUP perquè s'hi sumin.

L'entrada en funcionament de l'AVE a Girona aixeca crítiques dels usuaris de la línia Lleida-Barcelona. Es queixen que els preus que han de pagar no ofereixen tantes avantatges com els de la línia de Girona. L'entrada en servei de l'AVE a Girona ha aixecat crítiques a Lleida, on l'Alta Velocitat fa més de 9 anys que funciona. Els lleidatans que la fan servir critiquen a RENFE per anunciar una baixada de preus que, diuen, no és real. RENFE, però, assegura que ofereix avantatges i prestacions als 2 recorreguts.

Polèmica al voltant del vi català amb Denominació d'Origen. Unió de Pagesos vol que se'n garantitzi l'origen després que, al Nadal, detectessin al port de Cartagena un vaixell amb 17 milions de litres de vi procedent de LlatinoAmèrica; i que no saben on va anar a parar. Les Denominacions d'Origen catalanes asseguren que a les seves ampolles no hi arriba vi de fora.

El cas Pallerols obligarà el govern català a donar explicacions al Parlament. Almenys és el que demanen el PSC i Iniciativa, que avui han registrat la sol·licitud de compareixença del conseller de Presidència, Francesc Homs, i del de Justícia, Germà Gordó. Volen que aclareixin per què la Generalitat va acceptar l'acord que ha permès evitar el judici. La Generalitat creu que l'Estat espanyol no es pot permetre inversions com la de les línies d'Alta Velocitat. El conseller de Territori, Santi Vila, ha assegurat al programa El Debat de TVE a Catalunya, que, a més, hi haurà dificultats per pagar els més de 400 milions d'euros de manteniment de la infraestructura, i que serà difícil explicar a la ciutadania que es prioritzi aquesta inversió quan hi ha mancances a les rodalies./A Barcelona avui hi ha hagut un nou desallotjament de subsaharians a una nau del Poblenou esprés que un veí ha alertat la policia que s'estava produint l'ocupació. Els mossos han detingut vuit persones acusades de resistència a l'autoritat i d'usurpació de béns immobles. L'advocat del col.lectiu ha denunciat que la policia hagi fet les detencions sense una ordre judicial prèvia. L'ajuntament de Barcelona ja va desallotjar diluns 47 persones de dues naus més del barri. Fins a 70 mil euros falsos en bitllets de 200 euros....És el que han trobat la policia i els mossos d'esquadra quan han desmantellat una organització especialitzada en distribuir bitllets falsos per tot Espanya.....Han detingut 17 membres d'un clan familiar: dos vivien a Santa Coloma de Gramanet.....Tots els detinguts, tenen antecedents per fets similar. 11 ja són a la presó./El Barça pot sentenciar avui al Camp Nou el passi als quarts de final de la copa del rei davant del Córdova de la segona divisió A. L'equip que avui dirigirà Jordi Roura té dos gols de renda del partit d'anada, i jugarà sense Piqué, Xavi, Iniesta ni Pedro. Sí que hi serà Leo Messi./En bàsquet, el Barça Regal rep demà l'Olympiakós a la tercera jornada del Top 16 de l'Eurolliga./I avui marxarem mirant cap al cel. Més exactament cap a un cúmul estelar que es diu "47 Tucanae. És la primera vegada que el veiem tant d'aprop....Està considerat una joia del cel austral i conté milions d'estrelles

El Govern català explicarà al Parlament perquè ha acceptat pactar en el cas Pallerols. Unió Democràtica reitera que el partit ja va assumir les responsabilitats polítiques i que Duran i Lleida NO ha de dimitir, com li demana tota l'oposició. El conseller de Territori, Santi Vila, insta els implicats en el cas a fer una reflexió ética.

El dia 21 canvia l'exàmen de conduir. Les preguntes de la part teòrica es triaran entre 15 mil 500 enlloc de les 800 actuals. Al pràctic es farà comprovar l'estat dels neumàtics o els nivells dels líquids, per exemple. Hi haurà 10 minuts de conducció lliure i un trajecte de 15 minuts com el que es fa ara. Associacions de conductors i autoescoles coincideixen que els conductors sortiran més preparats.

Una escola de Sabadell haurà d'indemnitzar amb 30 mil euros els pares d'un alumne d'11 anys que va patir assetjament escolar. Els pares van denunciar el centre perquè consideraven que no havien pres mesures per evitar les agressions que va patir el nen. El cas no ha arribat a judici perquè les dues parts han pactat.

Anar al cinema tantes vegades com es vulgui pel preu tres pel.licules. És la iniciativa pionera que ha posat en marxa una sala de Cerdanyola, que ofereix un abonament mensual de 22 euros amb 50 que permet l'entrada lliure a totes les sessions. Si és un èxit ho ampliaran a més sales.

El Barça vol certificar avui el pas als quarts de final de la Copa davant del Còrdova al Camp Nou. Jordi Roura dirigirà un equip sense 4 titulars habituals però amb Leo Messi, que vol estrenar la Pilota d'Or marcant.... Els andalusos han arribat aquest migdia a Barcelona disposats a fer un bon paper.

Una escola de Sabadell haurà d'indemnitzar amb 30.000 ¿ els pares d'un alumne d'11 anys que va patir assetjament escolar. Els pares van denunciar el centre perquè consideraven que no havien pres mesures per evitar les agressions que va patir el nen. El cas no ha arribat a judici perquè les dues parts han pactat.

El Barça vol certificar avui el pas als quarts de final de la Copa davant del Còrdova al Camp Nou. Jordi Roura dirigirà un equip sense 4 titulars habituals però amb Leo Messi, que vol estrenar la Pilota d'Or marcant.... Els andalusos han arribat aquest migdia a Barcelona disposats a fer un bon paper

El Govern català explicarà al Parlament perquè ha acceptat pactar en el cas Pallerols. Unió Democràtica reitera que el partit ja va assumir les responsabilitats polítiques i que Duran i Lleida no ha de dimitir, com li demana tota l'oposició. El conseller de Territori, Santi Vila, insta els implicats en el cas a fer una reflexió ética.

El dia 21 canvia l'exàmen de conduir. Les preguntes de la part teòrica es triaran entre 15 mil 500 enlloc de les 800 actuals. Al pràctic es farà comprovar l'estat dels neumàtics o els nivells dels líquids, per exemple. Hi haurà 10 minuts de conducció lliure i un trajecte de 15 minuts com el que es fa ara. Associacions de conductors i autoescoles coincideixen que els conductors sortiran més preparats.

El govern accepta donar explicacions al Parlament si ho demana l'oposició. CAS PALLEROLS.

Nou examen de conduir. CANVIS AL TEÒRIC I AL PRÀCTIC.

"Bullying" escolar. 30.000 EUROS D'INDEMITZACIÓ PELS PARES.

Un abonament de cine. ENTRADA LLUIRE PER 22,50 AL MES.

Messi apunta al Còrdova. EL BARÇA A ASSEGURAR ELS QUARTS DE COPA.

Unió Democràtica de Catalunya demana disculpes pel cas Pallerols però no assumeix més responsabilitats. Els democristians reconeixen que es van desviar fons de cursos ocupacionals, però neguen que el partit s'hagi finançat il·legalment. Per tant no es plantegen cap dimissió. Argumenten, a més, que aquells militants autors del fet ja no pertanyen al partit. Davant d'això, tots els grups de l'oposició han apuntat avui cap el dirigent d'ara i d'abans, Josep Antoni Duran i Lleida, i en reclamen la renúncia.

El 23 de gener, en el primer ple de la Legislatura, el Parlament podria aprovar una Declaració a favor de la sobirania de Catalunya. Artur Mas voldria ser rebut pel Rei abans d'entrevistar-se amb Mariano Rajoy per abordar el dret a la consulta.

RENFE ja ha venut 7.500 bitllets per l'AVE entre Barcelona i Figueres. Els primers passatgers, avui, eren, sobretot, treballadors i estudiants que s'han mostrat satisfets amb el nou servei.

La protesta dels taxistes autònoms aconsegueix posar fí al sistema de torns horaris després de, tan sols, una setmana de funcionament. L'institut metropolità del taxi i els professionals s'emplacen a estudiar solucions a l'excès de vehicles i la caiguda de la demanda.

El Barça deixarà descansar a alguns dels jugadors amb més partits a sobre. Rebrà el Còrdova sense Xavi, Iniesta, Pedro i Piqué. Roura, que demà farà de primer entrenador per l'absència de Vilanova, si disposarà de Leo Messi.