Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Fa 88 anys que va obrir, i la llibreria Catalònia escriu l'última pàgina de la seva història. La crisi ha fet baixar la persiana, el que no va aconseguir la Guerra Civil, la dictadura, ni el devastador incendi del 79 ni un conflicte immobiliari. La davallada de les vendes i les dimensions de la llibreria, costosament remodelada fa 10 anys, han obligat a tancar. El 1924 la van inaugurar Cruzet, Borrás de Quadras i Llausàs a la PLaça Catalunya, i al 31 es va traslladar a la Ronda Sant Pere, 3. Va publicar llibres amb el nom de Catalònia i després de la Guerra, va fundar l'Editorial Selecta, que va editar en català les obres completes de Verdaguer, Carner i Maragall, entre d'altres autors de la posguerra. La dictadura els va obligar a canviar el nom i dir-se Casa del Libro. Entre els seus clients, n'ha tingut gran part dels autors catalans del segle XX com Josep Maria Sagarra, Espinàs o Capmany. Ha arribat a tenir 100 treballadors, com a distribuïdora a llibreries comarcals. A finals dels 90, va arribar la primera crisi i el grup Berteslman va entrar en l'accionariat. 4 anys després va passar a ser propietat actual.

En els últims 4 anys, la venda de llibres ha caigut un 25 per cent. S'edita més del que es llegeix, amb un allau de novetats editorials. Poc a poc desapareix el paisatge llibreter barceloní. Aquí hi havia l'emblemàtica llibreria Ona, ara tenim una pernileria enlloc del Happy Book de Pelai o per llogar on era l'Áncora i Delfín de la Diagonal. ..En el lloc de la Catalònia, a l'estiu obrirà un Mac Donalds.

Un turisme ha xocat contra la tanca de l'autopista i els que circulaven darrera s'hi han enquestat per encalç. Ha estat al kilòmetre 157de l'AP 2 en sentit Barcelona. Una dotzena de vehicles han estat implicats en la col.lisió múltiple, la meitat turismes i la resta camions, furgonetes i un autocar. La víctima mortal és el conductor d'una de les furgonetes. Als ferits, dos greus, cinc crítics i una vintena de lleus, els han traslladat a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Per Rajoy és un exemple del què es pot fer junts mentre Mas reivindica més inversions. L'AVE ARRIBA A GIRONA.

Xoc múltiple a l'AP-2. UN MORT I GAIREBÉ TRENTA FERITS.

Tanca una llibreria històrica. LES VENDES DE LLIBRES BAIXEN UN 25%.

La cursa dels Goya. BLANCANEUS ACUMULA NOMINACIONS.

Messi de llegenda. EL FUTBOL ES RENDEIX A L'ARGENTÍ.

És una imatge que es repeteix cada any...corredisses per aconseguir abans que ningú les millors gangues de les rebaixes de gener. Avui han començat a Catalunya i els comerciants hi aboquen moltes esperances perquè la campanya de nadal i reis no ha anat massa bé: han venut un 12% menys que altres anys. Els botiguers esperen facturar 780 milions d'euros i es calcula que gastarem, de mitjana, uns 90 euros per cap.

Barcelona a 37 minuts de Girona: és el temps que a partir de demà es trigarà per viatjar entre les dues capitals catalanes amb el tren d'alta velocitat. Demà s'inaugura el tram Barcelona-Figueres.

La guàrdia civil i la policia nacional desarticulen una xarxa de tràfic d'heroïna que portava la droga de l'Afganistan. Els agents han intervingut 64 quilos de la droga amagats en un doble fons d'un contenidor de sal del port de Barcelona.

La vaga improvisada d'un grup de taxistes contra el nou sistema de torns deixa sense servei l'aeroport del Prat. Es nous horaris treuen del carrer entre 750 i 2mil taxis diaris en funció de la franja horària.

Leo Messi guanya la Pilota d'Or per quart any consecutiu. L'argentí es converteix doncs en el primer futbolista que aconsegueix el guardó quatre vegades... Vicente Del Bosque és el millor entrenador de l'any 2012.

Ja ho veieu... Leo Messi és, per quart any consecutiu el millor jugador del món. L'argentí s'ha imposat al també blaugrana Andrés Iniesta i a Cristiano Ronaldo. És el primer futbolista que aconsegueix quatre Pilotes d'Or. Han passat molts anys des que jugava a futbol pels carrers de Rosario, però ja aleshores Leo Messi destacava... El què pocs imaginaven era que el somni d'aquell nen que volia ser futbolista es faria realitat. Tot va començar quan va signar aquell contracte amb el Barça en un tovalló de paper.

Dimecres ja es podrà viatjar entre Barcelona i Figueres en tren d'alta velocitat en només 53 minuts...Demà el príncep d'Astúries, el president del govern Mariano Rajoy i el de la Generalitat, Artur Mas, faran el viatge inaugural de la línia, que tindrà 9 viatges diaris per sentit. A Girona esperen que això es noti en l'economia de la zona.... Barcelona a només 37 minuts de Girona. Aquest és el temps que a partir de demà es trigarà per viatjar entre les dues capitals catalanes amb el tren d'alta velocitat. Encara que arriba amb anys de retard, la ciutat de Girona confia que serà un revulsiu per l'economia. El sector turístic i de congressos és un dels que en pot sortir més beneficiat, i més tenint en compte que l'estació està al centre.

No ha estat un bona campanya de Nadal per les botigues: han facturat fins a un 12% menys que els anys anteriors.... Per això els comerciants confien en les rebaixes d'hivern, que han començat avui... 30 mil comerços catalans han iniciat les rebaixes d'hivern amb la majoria d'articles a meitat de preu. Unes rebaixes amb descomptes agressius amb l'objectiu de remuntar les vendes de la campanya de Nadal, que han caigut un 12 per cent. Com sempre, la roba i el calçat són els articles més buscats també en aquestes rebaixes, que comencen fortes, amb descomptes el 50 per cent i fins el 70. Uns descomptes que poden arribar al 90 per cent en els últimes dies de rebaixes. Les grans superfícies obriran diumenge vinent, 13 de gener.

I avui l'aeroport d'El Prat s'ha quedat pràcticament sense taxis. Els conductors han protestat així pel nou sistema de torns, que limita les hores que poden treballar. Aquesta mesura pretén reduir el número excessiu de taxis que circulen per Barcelona. Amb els nous horaris, a cada torn hi ha uns 2.000 cotxes menys cada dia. Els viatgers, doncs, han hagut d'anar fins el centre de Barcelona en autobús, per això, les cues han estat més llargues de l'habitual i en alguns moments s'han col·lapsat els accessos a l'aeroport.

Arriba a judici després de 13 anys el conegut com "Cas Pallarols"; un presumte desviament de fons públics per finançar Unió Democràtica de Catalunya. Els advocats dels sis acusats, entre els quals hi ha l'empresari Fidel Pallarols, dos ex-alts càrrecs del Departament de Treball i tres militants de la formació, negocien amb la fiscalia un acord econòmic amb l'objectiu d'evitar el judici.

A partir de dimecres ja es podrà viatjar entre Barcelona i Figueres en tren d'alta velocitat en només 53 minuts...Demà el príncep d'Astúries, el president del govern Mariano Rajoy i el de la Generalitat, Artur Mas, viatjaran en el tren inaugural....Els passatgers que ara fan aquest trajecte en la línia convencional ja fan números per saber si els surt a compte passar-se a l'alta velocitat.

Les rebaixes comencen amb ofertes del 50%. Els catalans gastarem, de mitjana, 90eurUs per persona , un 4% menys que l'any passat. La major part es destina a moda i complements, un sector en què els comerciants preveuen ingressar uns 780 milions d'eurUs. A algunes botigues, els compradors coincideixen amb els que van a canviar els regals de Nadal.

Leo Messi i Andrés Iniesta han viatjat aquest matí cap a Zuric on a les 7 de la tarda comença la gala de lliurament de la Pilota d'Or. Els dos blau-grana i Cristiano Roanldo són els finalistes... Si guanya, Messi es convertirà en l'únic futbolista que aconsegueix guanyar-lo 4 vegades.

I també coneixerem millor Genís Sinca, el guanyador del premi Josep Pla amb "Una Familia exemplar", la crònica de l'enfrontament de dues nisagues a la Manresa actual. I sabren què "Estaba en el aire" a l'espanya dels anys seixanta, la novel.la amb la què Sergio Vila-Sanjuan ha guanyat el Premi Nadal.

L'escriptor i periodista Genís Sinca és el guanyador del premi de novel·la Josep Pla amb l'obra "Una familia exemplar"; és una història de lluites familiars amb a la què s'estrena en el món de la ficció..... El premi Nadal se l'ha emportat Sergio Vila- Sanjuán, un altre periodista, amb l'obra "Estaba en el aire". Totes dues seran a les llibreries a principis de febrer.

Després que les botigues hagin facturat fins a un 12% menys durant la campanya de Nadal, els comerciants tenen l'esperança posada en les rebaixes, que comencen avui. La majoria de descomptes se situen en el 50%..Malgrat això, els comerciants creuen que també per rebaixes facturaran menys que en anys anteriors...

Leo Messi i Andrés Iniesta ja són a Zuric, on aquesta tarda es lliura la Pilota d'Or. Tots dos han marxat aquest matí acompanyats pel president, Sandro Rosell, i altres directius del club. La gala començarà a les 7 de la tarda i la podreu seguir en directe pel canal Teledeporte. El nom del guanyador s'anunciarà cap a les 8 del vespre. Si guanya Messi, serà la primera vegada que l'atorguen al mateix jugador per quarta vegada consecutiva

Després de 13 anys d'investigacions, avui ha arribat a judici el conegut cas Pallarols. Es jutja una presumpta trama de corrupció que hauria finançat irregularment Unió Democràtica de Catalunya a través de cursos de formació ocupacional. La fiscalia demana en total fins a 55 anys de presó per l'empresari andorrà Fidel Pallerols, que els organitzava, la seva dona i quatre militants i excàrrecs d'UDC

Arriba a judici el presumpte finançament irregular d'Unió Democràtica. CAS PALLAROLS.

Les rebaixes ja són aquí. ARRENQUEN AMB DESCOMPTES DEL 50%.

L'AVE arriba a Girona i Figueres. EL TREN INAUGURAL SORTIRÀ DEMÀ.

Tarragona 6 anys desprès. HI HAN PASSAT MÉS DE 3 MILIONS D'USUARIS.

Messi busca la quarta pilota d'or. AQUESTA TARDA LA GALA PER TELEDEPORTE.

El Josep Pla per a Genís Sinca i el Nadal per a Sergio Vila-Sanjuán. PREMIS LITERARIS.

SORTEIG DE REIS

A Catalunya la sort ha arribat amb part del segon premi i de tres tercers

El primer premi de la loteria de Reis viatja cap a Alacant , Murcia , Madrid, Lleó i Tenerife. Catalunya esgarrapa part del segon premi i també de tres tercers. Catalunya és una de les comunitats que més hi jugava: Es van vendre billets per valor de 97 milions d'euros

A Badalona, Sant Andreu de la Barca i Figueres han venut part del segon premi, el 26.674. Isabel Ojeda, a Badalona, ja ha pugut posar cara a alguns dels premiats...

Matí de Reis

L'EMOCIÓ DELS MÉS PETITS

Els que avui tenien el premi assegurat eren els més petits de la casa amb les joguines que els reis mags d'Orient han repartit aquesta matinada. Hem compartit l'emoció d'obrir els regals dels reis i les primeres corredisses al parc, i al carrer!!!, amb les joguines.

Avui és el dia de Tortell

I el tortell encara els pot portar una darrera sorpresa: ser coronats reis de la taula o bé trobar-se amb la fava.

El que la trobi aquest any haurà de pagar entre 18 i 30 euros, segons el tamany. Els pastissers diuen que tot i que fa 3 anys que no pugen preus, cada vegada els han de fer més petits. Confien vendre 850mil a tot Catalunya.

El tortell de reis més venut serà de nou el farcit de massapà, tot i que el de nata cada vegada es busca més.

Un derbi de regal

BARÇA I ESPANYOL ESTRENEN L'ANY

Barça i Espanyol s'enfronten aquesta tarda en el seu primer partit del 2013. Tito Vilanova dirigirà els blaugrana desde la banqueta i rebrà l'homenatge de l'afició del Camp Nou. L'equip barcelonista s'ha entrenat aquest matí mentre que els blanc-i-blaus no s'han mogut del seu hotel de concentració i confien amb repetir la sorpresa del Bernabéu.

LA MÀGIA DELS REIS

Milers de persones van sortir a rebre els Reis a cada poble i ciutat del país

La nit més esperada i màgica de l'any pels petits de cada casa. La il.lusió renovada comença al carrer

Milers de persones van sortir a rebre els Reis a cada poble i ciutat del país amb l'arribada dels Reis, i les cavalcades per tots els pobles i ciutats del país. Carrosses espectaculars, patges i cavalls i pluja de carmels. La nit de Reis ha tingut aquest un to especial amb moltes crides a la solidaritat ja que Melcior ,Gaspar i Baltasar van recordar que tothom els encarreguès juguets per que cap nen es quedés sense. La màgia dels reis s'allarga avui amb les regals nous i amb el tortell amb sorpresa a l'hora de dinar. Així acabem... Bon dia de Reis! Nosaltres tornem d'aqui a uns minuts amb aquestes i altres informacions al Canal 24 hores. Fins després!!

El primer premi de la loteria de Reis viatja cap a Alacant , Murcia , Madrid, Lleó i Tenerife. Catalunya esgarrapa part del segon premi i també de tres tercers. Catalunya és una de les comunitats que més hi jugava: Es van vendre billets per valor de 97 milions d'euros

A Badalona, Sant Andreu de la Barca i Figueres han venut part del segon premi, el 26.674. Isabel Ojeda, a Badalona, ja ha pugut posar cara a alguns dels premiats...

Els que avui tenien el premi assegurat eren els més petits de la casa amb les joguines que els reis mags d'Orient han repartit aquesta matinada. Hem compartit l'emoció d'obrir els regals dels reis i les primeres corredisses al parc, i al carrer!!!, amb les joguines.

Barça i Espanyol s'enfronten aquesta tarda en el seu primer partit del 2013. Tito Vilanova dirigirà els blaugrana desde la banqueta i rebrà l'homenatge de l'afició del Camp Nou. L'equip barcelonista s'ha entrenat aquest matí mentre que els blanc-i-blaus no s'han mogut del seu hotel de concentració i confien amb repetir la sorpresa del Bernabéu.

I el tortell encara els pot portar una darrera sorpresa: ser coronats reis de la taula o bé trobar-se amb la fava.

El que la trobi aquest any haurà de pagar entre 18 i 30 euros, segons el tamany. Els pastissers diuen que tot i que fa 3 anys que no pugen preus, cada vegada els han de fer més petits. Confien vendre 850mil a tot Catalunya.

El tortell de reis més venut serà de nou el farcit de massapà, tot i que el de nata cada vegada es busca més.