Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Homs vol recuperar el diàleg amb Madrid amb una trobada entre Rajoy i Mas. PRIMERES PROPOSTES.

Rajoy fa balanç. DISPOSAT AL CONSENS DINS LA CONSTITUCIÓ.

L'efecte del Madrid-Arena. MENYS MACROFESTES PER CAP D'ANY.

Disfunció de l'olfacte. 40.000 CATALANS NO SENTEN LES OLORS.

A canviar la dinàmica. GUANYAR EL FENERBAHÇE ABANS DEL CLÀSSIC.

Artur Mas demana al seu govern que es caracteritzi per la transparència i pel diàleg permanent, també amb l'Estat. Mas ha fixat tres objectius de legislatura: aixecar l'economia, mantenir la cohesió social i celebrar la consulta sobiranista. I davant les dificultats, ha dit als consellers que evitin el soroll i mantinguin el vaixell en flotació.

El nou govern té dotze consellers, 1 més que fins ara. Francesc Homs assumeix la nova cartera de presidència i afers exteriors i Germà Gordó, justicia. Tots dos s'encarregaran de gestionar el procès de la consulta sobiranista. El nou executiu té 5 consellers nous.

Els ajuntaments i veins de les comarques de Girona augmenten les mesures d'autoprotecció davant l'increment de robatoris en masies aïllades. A Capllong per exemple destinaran 20 mil euros a contractar un altre vigilant de seguretat.

El festival de la Infancia de Barcelona ha obert portes combinant el joc amb el foment dels hàbits alimentaris saludables i l'esport. L'objectiu és cridar l'atenció sobre l'augment de l'obesitat que ja afecta un 23% dels nens espanyols.

Andrés Iniesta assegura que la Pilota d'Or que s'atorgarà d'aquí a 10 dies no li treu la son. El manxec diu que estar entre els 3 finalistes ja és un premi i que anirà a Zuric a gaudir. Iniesta, amb Jordi Alba, Xavi i Messi forma part de l'onze ideal d'aquest any de la revista l'Equipe.

Artur Mas tanca un govern en el que Francesc Homs assumeix la nova cartera de Presidència i afers exteriors, que juntament amb un altre home de la màxima confiança de Mas, Germà Gordo, al capdavant de Justícia, seran els encarregats de dissenyar el procés de la consulta sobiranista....El nou govern tindrà 12 conselleries, una més que fins ara./Artur Mas s'ha rodejat d'un gavinet de marcat perfil polític./ Santi Vila, fins ara alcalde de Figueres, assumirà el departament de Territori i Sostenibilitat que aquests dos anys ha dirigit Lluís Recoder./Neus Munté, que ha desenvolupat la seva carrera professional a UGT, assumirà la cartera de Benestar i Família.

La cinquena incorporació és Ramon Espadaler, que ja va ser conseller amb Jordi Pujol. Dirigirà un dels departaments de més pes, el d'Interior. Substitueix Felip Puig, que passa a dirigir Empresa i ocupació. Amb Espadaler hi ha altres dos membres d'UDC: Joana Ortega i Josep Maria Pelegrí, que mantenen les seves responsabilitats./ També continuen a les seves carteres,Andreu Mas-Colell, al capdavant d'economia i coneixement; Irene Rigau, a Ensenyament; Boi Ruiz, a Salut i l'independent Ferran Mascarell a Cultura./El nou govern té la confiança d'ERC, tot i que Oriol Junqueres ha deixat clar que no hi ha intervingut. Mentre, PSC i PP critiquen el nou executiu perque el consideren de perfil marcadament independentista./ L'augment de robatoris a les comarques de Girona obliga als veïns a buscar maneres de protegir-se . A Campllong, un poble de menys de 600 habitants i amb cases disperses, han demanat solucions al consitori que ha decidit augmentar la seguretat privada./El festival de la Infancia ha obert avui les portes en una edició que enguany combina joc i esbarjo amb el foment dels hàbits alimentaris saludables i l'esport. L'objectiu és cridar l'atenció sobre l'augment de l'obesitat en els nens./ A l'onze ideal del 2012 del diari francès L'equipe, hi ha 4 jugadors del Barça: Jordi Alba, Xavi, Iniesta i Messi. Els 3 primers per haver guanyat l'Eurocopa amb Espanya i Messi pels seus 91 gols d'aquest any. Només falten 10 dies per a la Gala de la Pilota d'Or i el blaugrana Andrés Iniesta, ha assegurat que no l'obesessiona guanyar-la./ Avui ens acomiadem amb un clàssic d'aquestes festes: els Pastorets. Us presentem un dels actors d'aquesta tradició Nadalenca més veterans de Catalunya: Climent, té 96 anys i en fa 33 que actua als Pastorets de Sant Boi de Llobregat. Amb maquillatge i un vestuari adient, es converteix en el rabí que casa la Verge Maria i Sant Josep, tot i que anteriorment havia fet també de dimoni. Té una trajectòria artística força llarga ja que fa 65 anys que està vinculat al món del teatre amateur. Una carrera que va veure reconeguda anit quan el van nomenar fill predilecte de Sant Boi de Llobregat.

Artur Mas tanca un govern en el que Francesc Homs assumeix la nova cartera de Presidència i afers exteriors, que juntament amb un altre home de la màxima confiança de Mas, Germà Gordo, al capdavant de justícia, seran els encarregats de dissenyar el procés de la consulta sobiranista. Interior passa a mans d'un dels tres consellers d'Unió, Ramon Espadaler. Felip Puig continua al govern amb empresa i ocupació i Neus Munté, vinculada a la UGT, a benestar social. L'altre novetat és Santi Vila, a Territori. Altres sis consellers repeteixen en el càrrec.

El nou govern té la confiança d'esquerra republicana, tot i que Oriol Junqueres ha deixat clar que no hi ha intervingut. Mentre, PSC i PP critiquen el nou executiu perque el consideren de perfil marcadament independentista.

Davant l'increment de robatoris en masies aïllades, els ajuntaments i veins de les comarques de Girona augmenten les mesures d'autoprotecció. A Capllong per exemple destinaran 20 mil euros a contractar un altre vigilant de seguretat. Unió de pagesos també denuncia un augment de robatoris a les explotacions ramaderes.

El festival de la Infancia i la Joventut combina enguany joc i esbarjo amb el foment dels hàbits alimentaris saludables i l'esport. L'objectiu és cridar l'atenció sobre l'augment de l'obesitat que ja afecta un 23% dels nens espanyols, el percentatge augmenta fins el 25% en els nens de 3 a 5 anys.

I despres coneixerem Climent Castellví, que amb 96 anys encara actua a les representacions dels pastorets de Sant Boi de Llobregat. En Climent fa 33 anys que hi participa i 65 que es actor amateur. L'edat no és obstacle per representar damunt l'escenari el rabí que casa a la Verge Maria i Sant Josep.

Homs assumirà Presidència i Exteriors. Espadaler a Interior i Puig a Ocupació. EL NOU GOVERN DE MAS.

Alarma pels robatoris. MÉS MESURES D'AUTOPROTECCIÓ.

Tots a jugar. ARRENCA EL SALÓ DE LA INFÀNCIA.

No l'obsessiona la Pilota d'Or. L'INIESTA MÉS SOLIDARI A ALBACETE.

Artur Mas farà públic en les pròximes hores la composició del nou govern abans de que demà els nous consellers prenguin possessió del càrrec. El nou executiu tindrà un perfil més polític per encarar la consulta d'autodeterminació. Tot apunta que unió guanyarà pes amb tres consellers, un més dels que tenen ara.

Les reserves per passar el cap d'any en una casa de colònies o un alberg creixen un 25 %. segons la fundació catalana de l'esplai .Es una alternativa econòmica, sobretot per a les famílies i colles d'amics , que permet disfrutar les celebracions en plena natura. La Ruria Roca ha comprovat que és una ocpió que cada vegada té més adeptes.

Un destí clàssic d'aquestes festes és la neu...Les estacions d'esquí del pirineu lleidatà esperen vendre 170 mil forfaits fins a reis i la ocupació hotelera arribarà al 85%... Enguany, tan els hotelers com les pistes d'esquí, confien en compensar la mala temporada de l'any passat...i per animar als esquiadors ajusten preus.

Com cada 26 de desembre, la San Silvestre més matinera de tot l'Estat s'ha celebrat al Masnou. La cursa nadalenca més veterana de catalunya, ha estat tot un èxit... hi han participat 2.600 ateletes.

Artur Mas enllesteix el nou govern al Palau de la Generalitat. Al llarg del matí es podria haver reunit amb Duran i Lleida i tot apunta que els democristians guanyaran pes a l'executiu amb tres consellers, un més dels que tenen ara. Set dels 11 consellers actuals tenen garantida la continuitat, tot i que alguns, com ara, Felip Puig podrien canviar de cartera. Francesc Homs i Andreu mas-Collell seran dos dels homes forts del nou executiu.

El Ministre d'Economia, Luis de Guindos, descarta rotundament una nova pujada de l'IVA l'any vinent i assegura que Espanya no necessita un rescat. Amb tot, deixa la porta oberta a poder demanar ,en un futur, ajut del banc Central Europeu per reduir despeses de finançament.

Passar les festes en una casa de colònies o un alberg és una opcció que guanya adeptes. És una alternativa econòmica, sobretot per a les famílies i colles d'amics , que permet disfrutar les celebracions en plena natura.La fundació catalana de l'esplai ha rebut per aquestes festes un 25% més de reserves.

Les estacions d'esquí del Pirineu lleidetà vendran 170 mil forfaits entre Nadal i Reis. L'ocupació hotelera superarà el 85% i els establiments que estan a peu de pista faran ple. La major part dels clients són catalans però gràcies als vols directes amb l'aeroport d'Alguaire també hi ha força esquiadors estrangers. Algunes estacions com la de Boi-Taull han rebaixat els preus.

Èxit de participació a la Sant Silvestre d'El Masnou. 2 mil 600 persones han corregut la cursa d'enguany pel passeig marítim del municipi maresmenc. El guanyador en la categoria absoluta ha estat Mohamed Benhmbarka i en la categoria femenina la més ràpida ha estat Jaqueline Martín.

Artur Mas es ja (continua sent) el 129 novè President de la Generalitat, en el discrus de presa de possessió ha reivindicat el dret a decidir i ha demanat al Govern Espanyol que no impedeixi la voluntat del poble de catalunya. El President també ha defensat la legitimitat del pacte amb Esquerra. Des del Palau de la Generalitat L'Iliana Viera ha seguit la cerimònia./El Ministre d'Hisenda Cristobal Montoro ha rebut alguns xiulets en arribar a la Plaça sant jaume. No ha volgut fer declaracions, però ha comentat amb els periodistes que la voluntat del govern és evitar qualsevol confrontació amb l'executiu català. Montoro s'ha mostrat satisfet amb la vessant econòmica del discurs d'Artur Mas./El President de la Generalitat reunirà dijous el nou govern...un executiu que en principi serà continuista... Malgrat l'hermetisme amb el que s'està portant la formació del nou Govern , sembla que hi haurà poques novetats...una d'elles s'ha confirmat avui. .És cas del conseller de territori i sostenibilitat en funcions que no repetirà./Reacció de la resta dels partits catalans; Ciutadans i la Cup No han assitit a l'acte, el PP demana a Mas diàleg i que no es deixi endur pels extremismes i Pere Navarro veu preocupant el símil que ha fet el President. Mas ha dit que calia triar entre la colisió de vaixells o anar a la deriva i estabellar-se contra les roques./Aquest migdia Marcel Granollers ha donat una classe a una trentena de nens socis de l'Espanyol. El tennista català ha aprofitat per parlar del seu equip, de la temporada que tot just ha acabat i per saludar Andreu Gimeno.. un altre periquito ilustre./I en bàsquet, falten tres jornades perquè s'acabi la primera volta de la Lliga Endesa i hi ha la possibilitat que cap dels equips catalans disputi la Copa del rei./Per acomiadar-nos us deixem amb imatges nadalenques.

Artur Mas es ja el 129 novè President de la Generalitat, en el seu discrus de presa de possessió ha reivindicat el dret a decidir i ha demanat al Govern Espanyol que no impedeixi que els catalans elegeixin el seu futur. Adreçant-se directament a Cristobal Montoro, li ha recordat que la Generalitat va nèixer amb l'objectiu de recaptar impostos. El ministre d'Hisenda i la delegada del govern Maria de Los LLanos de Luna han estat els representats de l'executiu de Rajoy a la cerimonia.

L'alcaldessa de la Jonquera torna a demanar el tancament del prostíbul Paradise. Aquesta matinada els artificers dels mossos d'esquadra han hagut de desactivar els explosius que cinc encaputxats havien amagat dins d'un cotxe aparcat davant la sala. Han hagut de ser desallotjades gairebé 500 persones entre clients del prostíbul i veïns de la zona.

Els catalans optem cada vegada més pel poc i bo a l'hora de comprar els torrons . Segons el gremi de pastissers, les families hi destinen aquestes festes entre 35 i 50 euros.. Des d'avui i fins a Reis en menjarem unes 800 mil barres. Als obradors , la innovació es fa un racó al costat de les varietats més tradicionals.

La Lliga s'atura per vacances però NO ho fa igual per a tots. El Barça acomiada el 2012 líder, amb 9 punts d'avantatge sobre l'Atlètic de Madrid i 16 sobre el Reial Madrid. Xifres de rècord en l'any de la transició de Guardiola a Tito Vilanova. El Madrid felicita els nadals immers en plena crisi amb el seu entrenador.

Són testimonis de la gran nevada que ara fa 50 anys va col·lapsar Barcelona i altres localitats de l'àrea metropolitana. Les temperatures de fins a 4 sota zero arran de costa van afavorir gruixos de neu de fins a 80 centímetres .Els municipis afectats van trigar dies a recuperar la normalitat. Les llevaneus que van netejar els carrers les van haver de portar d'Andorra.

Demana al govern que no posi reixes a la voluntat dels catalans. MAS PREN PROSSESSIÓ.

Ensurt a La Jonquera. DESACTIVEN UN COTXE AMB EXPLOSIUS.

L'hora dels torrons. EN MENJAREM UNES 800.000 BARRES.

Un Barça de rècord. I UN MADRID EN CRISI AMB EL SEU TÈCNIC.

La neu va col·lapsar una Barcelona amb gruixos de fins a 80 centímetres. MIG SEGLE DE LA GRAN NEVADA.

Comerços i alguns mercats oberts aquest diumenge faciliten les darreres compres abans de Nadal. Els catalans es gastaran en aquestes festes una mitjana de 210 euros per persona. Molts han anat enderrerint les compres importants, fins lùltim moment, i els preus del menjar no han augmentat de forma significativa.

Hores abans de l'acte institucional al Palau de la Generalitat on prendrà possesió com a President, Artur Mas aprofita el cap de setmana per fer els últims ajustos al proper govern. Mas donarà a conèixer dimecres que ve el nou executiu que tot indica que tindrà caràcter continuista.

Experimentar amb els sons i al mateix temps jugar ...aprenent les lleis de la física. Es el que permeten fins a una quarantena d'escultures sonores, el principal atractiu de la nova edició, la cinquena!!, del Sonarkits, el festival de Musica i experiències creatives... al Cosmo Caixa de Barcelona.

El Barça marxa de vacances amb 9 punts d'avantatge sobre l'Atlètic de Madrid i 16 sobre el Reial Madrid. Els blaugrana van guanyar el Valladolid per 1 a 3 i li van dedicar la victòria a Tito Vilanova que ja és a casa. Els blancs, en canvi, van perdre a Màlaga per 3 gols a 2 amb Casillas de suplent.

Catalunya pessiga part d'una grossa de nadal que s'en va sobre tot cap a Alcalà d'Henares, a Madrid. La festa pel primer premi del sorteig més esperat de l'any s'ha extes aquí ... a barcelona, al barri de la Verneda, a l'Hospitalet de Llobregat , a Ripollet o Castelldefels.. són els llocs on l'alegría ha esclatat de sobte, quan passaven pocs minuts de les 10 del matí i sortia el numero 76.058 premiat amb 400.000 euros per dècim.

El segon premi passa de llarg a Catalunya. Toca íntegre a Aranda del Duero, però l' alegria queda molt repartida a les diferents localitats que han pessigat part del tercer premi de la loteria de Nadal. L'Hospitalet de Llobregat, Rubí, o Vilafranca del Penedès són algunes de les afortunades.

Ripoll celebra el quart premi que ha tocat allà gairebé íntegre. La sort dels cinqués premis també s'ha extés a moltes altres localitats de catalunya i molt especialment a Vic i Granollers.

Rajoles de xocolata per moure la solidaritat contra el càncer infantil!!! És la iniciativa que promou el Museu de la Xocolata de Barcelona i que ha incorporat, en els dissenys, a personalitats d'àmbits diversos com Marc Coma , Aixa Miró o Manolo García.

El Barça vol acabar l'any amb una nova victòria per dedicar-li a Tito Vilanova. Mentre el tècnic es recupera a l'hospital, Jordi Roura dirigirà l'equip davant un Valladolid que NO guanya als blaugrana desde fa 10 anys.

Artur Mas ha estat reelegit president de la Generalitat. El Parlament l'ha investit a primera hora de la tarda, sense sorpreses, gràcies als vots dels diputats de CiU i ERC. La resta de partits hi han votat en contra. Tots critiquen el pacte amb ERC, i Ciutadans i el PP, la deriva sobiranista. Mas prendrà possessió del càrrec dilluns al migdia en un acte al Palau de la Generalitat.

Artur Mas reitera a la resta de partits que se sumin al pacte pel dret a decidir. El president demana al PP que deixi de presentar la Constitució com un mur infranquejable. Mentrestant, el govern central porta al Constitucional l'impost català sobre els dipòsits bancaris.

Cop policial contra el crim organitzat. La guàrdia civil i la policia francesa detenen 30 persones,entre elles dos caps històrics de les màfies marsellesa i corsa. Un d'ells vivia a Girona on tenia una fàbrica de sabó de Marsella que utiltzava com a tapadora.

Cada català ha gastat una mitjana de 60 euros en loteria de Nadal, una quantitat semblant a la de l'any passat. Però la crisi ha fet baixar les vendes totals. La Grossa ha caigut 59 vegades a Catalunya, 38 a la ciutat de Barcelona i mai ha premiat les comarques de Tarragona.

Sense sorpreses, tal i com estava previst, Artur Mas i Gavarró ha estat investit, a tres quarts de tres de la tarda, president de la Generalitat de Catalunya. Un càrrec del que prendrà possessió, dilluns 24 de desembre, a les 12 del migdia. Com ja van anunciar, hi han votat a favor, només, els diputats de Convergència i Unió, i Esquerra Republicana, sumant 71 vots....

Abans, al matí, havien intervingut el PP, Iniciativa, Ciutadans i la CUP.... Encara que amb arguments diferents, tots ells han criticat l'acord amb ERC i han confirmat el seu vot en contra.

CONSELL DE MINISTRES

Rajoy portarà al Constitucional l'impost català de dipòsits bancaris

Doncs el govern espanyol inisteix que la Constitució es complirà i que no hi haurà referèndum a Catalunya. Ho ha dit la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaria després del consell de ministres, que ha fet balanç del primer any de l'executiu de Rajoy. Santamaria ha reiterat que el govern treballarà amb la Generalitat per sortir de la crisi... I també ha anunciat que presentarà un recurs d'inconstitucionalitat al decret llei de la Generalitat sobre els dipòsits bancaris perquè, diu, no té legitimitat per prendre aquesta decisió.

PROTESTA DE CCOO AMB IRONIA

Empleats públics denuncien les retallades de la Generalitat

Sota la premisa "Ens ha tocat la grossa!", membres d'aquest sindicat han fet una performance per denunciar la política de retallades amb els treballadors públics. Han cantat nadales reivindicatives i han representat personatges d'aquestes festes que portaven uns regals que ningú no vol.

JOGUINES RETIRADES

La Guàrdia Urbana reté 40.000 joguines que no complien la normativa

En 4 dies d'inspecció també han trobat més de 300 joguines perilloses i han posat una trentena de denúncies a botiguers i distribuïdors que incomplien la normativa. La campanya, coincidint amb les compres nadalenques, va començar dilluns i s'allargarà fins el 5 de gener.

En esports, continuem pendents de l'evolució deTito Vilanova; que es recupera favorablement de la seva intervenció. Aquest matí, ha sortit de l'UCI i l'han traslladat a una habitació de planta. Des de l'hospital de la Vall d'Hebron ens n'informa; Noemi Mancebo.

FUTBOL. 1ª DIVISIÓ

Espanyol 2 - Deportivo 0

Els blanc-i-blaus van enviar un missatge d'ànim a Tito Vilanvoa a través dels videU-marcadors de l'Estadi, abans de continuar amb la progressió que va començar amb l'arribada d'Aguirre... SIMAO va avançar l'Espanyol amb un cop de cap i, als útlims minuts, STUANI va fer el 2 a 0, sentenciant una victòria que els permet sortir de la zona de descens...

COMA ES PERD EL DAKAR

El tricampió no es recupera a temps d'una lesió a l'espatlla

Finalment, MARC COMA, no correrà el Ral·li Dakar... Coma no ha pogut recuperar-se a temps de la lesió a l'espatlla que es va fer, a l'octubre, al Ral·li del Marroc. El pilot català ha estat 3 cops campió i era un dels favorits a repetir títol. La seva baixa obre les portes al seu motxiller,JOAN PEDRERO que podria passar a ser el número 1 de l'equip.

ELS CLANNERS AL TEATRE

Des del 22 de desembre al 5 de gener al Teatre Artèria Paral·lel

Els CLANNERS, els personatges de canal CLAN de TVE arriben al teatre per celebrar el Nadal.

Hi porten un espectacle musical per a tota la família... "Canta y baila con los Clanners" ....Fins el 5 de gener seran a Barcelona i, després, faran una gira per tot l'Estat...

Artur Mas és a punt de ser investit president per segona vegada. Aquest matí, però, al Parlament ha estat el torn de l'oposició. El PP diu que el pacte de governabilitat és un engany que només crearà frustració perquè la consulta no es podrà fer. Iniciativa li retreu el que anomena "austeritat salvatge" i que l'excolgui del referendum . Ciutadans anuncia una oposició contundent contra la separació d'Espanya. I la CUP s'estrena donant suport al referendum però rebutjant les retallades.

La guàrdia civil i la policia francesa detenen 30 persones en una operació conjunta Entre ells hi ha els caps de les màfies conegudes com a marsellesa i corsa. Un d'ells vivia a Girona on tenia una fàbrica de sabó de Marsella que utiltzava com a tapadora. Els acusen de tràfic de drogues i negocis il.licits.

Cada català gastarà en loteria una mitjana de 60 euros, una quantitat semblant a la de l'any passat. Els ciutadans compren més dècims de manera individual i hi ha menys vendes a empreses. En gairebé dos segles d'història, la grossa ha tocat 59 vegades a Catalunya, 38 a la ciutat de Barcelona i mai ha esquitxat les comarques de Tarragona.

Tito Vilanova es recupera bé de l'operació a la glàndula paròtida i ja ha sortit de l' UCI de l'hospital de la Vall d'Hebron. El Barça viatjarà aquesta tarda a Valladolid amb Sandro Rosell al capdavant i demà lluirà samarretes de suport al tècnic. L'Espanyol també li va enviar anit un missatge d'ànim a travès del videomarcador de Cornellà.

Artur Mas serà president per segona vegada amb els vots de CiU i ERC. SESSIÓ D'INVESTIDURA.

Operació policial conjunta. UN DELS CAPS MAFIOSOS VIVIA A GIRONA.

Tot esperant la "Grossa". ENS GASTEM UNS 500 MILIONS D'EUROS.

Tito surt de l' UCI. EL TÈCNIC ES RECUPERA BÉ DE L'OPERACIÓ.