Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El PSC es desmarca de la proposta de CiU, ERC i ICV, però vol seguir negociant. SENSE ACORD.

Assalt violent a Balaguer. DETINGUTS TRES LLADRES A GIRONA.

Dació en pagament. 200.000 SIGNATURES A CATALUNYA.

Iniciativa a Vilalba Sassera. L'AJUNTAMENT GESTIONARÀ L'AIGUA.

Villa rep l'alta mèdica. PODRÀ JUGAR A MÀLAGA DESPRÉS DE 15 DIES.

Detingut un atracador: acusen un veí de Granollers de 6 robatoris al Vallès Oriental

Robatoris a domicilis: Els Mossos desarticulen un grup que cometia robatoris violents

Els Mossos d'Esquadra han detingut el presumpte autor de 6 atracaments a establiments del Vallès Oriental. El detingut, que intimidava les víctimes amb una navalla, va arribar a cometre 3 robatoris en només 30 minuts. És veí de Granollers i s'ocultava amb una gorra i una bufanda. Actuava sol i fugia a peu.

Avui hem conegut un nou assat a un domicili. Aquesta vegada ha estat a aquest xalet de Balaguer. La matinada de dilluns, 4 homes van entrar a la casa d'un advocat d'aquesta localitat i van amenaçar amb armes de foc al matrimoni que, en aquell moment, estava dormint. Els lladres es van endur diners, joies i també una col.leció de monedes. Els Mossos ja estan investigant el fets i recorden que és un fet puntual a les comarques de Lleida.

Un grup d'almenys 4 persones armades amb pistoles han assaltat un xalet de Balaguer, a la Noguera. Desprès d'amenaçar els propietaris, els han retingut més d'una hora i els han robat... A Girona, els Mossos d'Esquadra han desarticulat la banda responsable d'assaltar amb violència 3 domicilis. De moment hi ha 3 detinguts però n'hi pot haver més.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha aconseguit recollir, a Catalunya, 200mil signatures per a que Congrés aprovi la dació en pagament, freni els desnonaments i obligui als bancs a destinar els seus pisos buits al lloguer social. Dijous es presentarà la xifra total de signatures aconseguides a tot l'Estat, que fregarà el milió.

EL PSC opta per presentar la seva pròpia proposta sobre la consulta, però demana més temps per continuar negociant. El text dels socialistes reconeix que Catalunya és un subjecte polítc però no inclou el terme sobirà perquè consideren que el dret a decidir s'ha d'exercir amb el vist-i plau del govern central. Convergència, Esquerra i Inciativa SÍ han acordat un text. El PP lliura una proposta alternativa que contempla un sistema de finançament singular per a Catalunya.

Nova reunió a 5, aquesta tarda, al Parlament i, de nou... un fracàs. Demà s'hauria d'aclarir quin text ha de debatre, dimecres, el ple; però, de moment, no hi ha forma d'aconseguir una proposta que agradi tothom... El PSC insisteix que totes les opcions passen per un respecte "escrupulós" a la legalitat vigent... I Esquerra Republicana alerta que el concepte del "dret a decidir" del poble català és innegociable.

L'Ajuntament de Girona i la Delegació del Govern han de pagar les costes del judici per la contractació de trens per facilitar la participació a la manifestació l'11 de setembre. És la sentència salomònica del jutjat contenciós número 1 de Girona que, també, ha anul·lat el decret del consistori. Al·lega que, tant l'ajuntament com la Delegació, perseguien una finalitat política. L'ajuntament, diu, va excedir el seu àmbit competencial i la delegació va posar el recurs tot i saber que no tindria transcendència. I és que l'ús dels trens no va afectar diners públics. La Delegació del Govern es manifesta satisfeta perquè diu que la sentencia restableix la legalitat mentre que l'alcalde de Girona, aquesta tarda, feia una interpretació diferent.

El conseller d'Interior destinarà més efectius policials al Baix Empordà. Ramon Espadaler ho ha dit després de que s'hi hagi produït el tercer assalt amb violència en una setmana. Anit, dos homes van assaltar una família belga, a casa seva. Els van robar 2mil euros i diversos objectes de valor... A més, Espadaler ha convocat una reunió extraordinària de la Junta de Seguretat, dijous, a Platja d'Aro.

Després de perdre la seva condició d'invicte a la lliga, el Barça ja ha començat a preparar la tornada dels quarts a la Copa a Màlaga, on haurà de millorar el 2-2 de l'anada al Camp Nou. Però més que no pas de resultats, a Can Barça es segueix parlant de la no-renovació de Víctor Valdés. Iniesta no s'ha estat per romanços. I ha anat per feina a l'hora de defensar la figura i la decisió de Valdés que la setmana passada va fer saber que no renovarà un contracte que acaba el juny de l'any vinent. Començant per la reacció de l'aficionat

Els partits negocien contra-rellotge per mirar de consensuar una declaració de sobirania, de moment sense èxit. Tindran temps fins demà al matí, perquè el Parlament n'ha allargat el termini. CiU, Esquerra i Iniciativa presionen el PSC per que s'hi sumi, però els socialistes insisteixen que el marc legal de la consulta ha de ser l'espanyol. Aquest matí uns i altres s'han fet retrets./

La pilota és a la teulada del PSC. Això, almenys, és el que asseguren la resta de partits, que retreuen als socialistes catalans el seu immobilisme. El partit que lidera Navarro exigeix a Ciu moderació.El Parlament ha prorrogat fins demà al matí el termini per presentar esmenes. Ho ha fet a petició del PSC, el que demostra que la negociació continua oberta. Esquerra Republicana i Ciu volen que el PSC se sumi a l'acord, però no estan disposats a aigualir la declaració./

Mentrestant la líder del PP Català, Alícia Sánchez Camacho, ha assegurat a Madrid que el govern revisarà el model de finançament a tota Espanya, d'acord amb les comunitats. Sánchez Camacho s'ha reunit amb el president Mariano Rajoy, el ministre d'Hisenda i la vicepresidenta del govern. La líder popular ha dit que l'executiu ha escoltat la proposta del PP català, basada en la revisió del model existent, en el marc d'una modernització de les administracions i del model autonòmic./

El temporal de pluja, vent i neu que afecta Europa ha obligat a cancelar centenars de vols als principals aeroports. També al Prat s'han cancel.lat 27 vols a causa del mal temps. Es tracta de 13 arribades i 14 sortides previstes pel dia d'avui. Les connexions més afectades són amb la ciutat de París, però també amb Frankfurt, Munich, Londres, Berlin i Dusserdolf./

Avui s' ha estrenat el nou examen de conduir... la prova s'ha modificat per unificar criteris amb la resta de la Unió Europea...La principal novetat és que els alumnes han de conduir 10 minuts sense rebre instruccions i tenir coneixements bàsics de mecànica./

Nou assalt amb violència a una casa a Pals, el tercer en una setmana al baix empordà./Per primer cop aquesta temporada, el Barça ha vist com els seus perseguidors retallaven distàncies. L'Atletic de Madrid es col.loca a vuit punts després de superar el Llevant i el Madrid, a 15, gràcies a la golejada a València per 0 a 5. Malgrat això, els blaugrana creuen que no hi ha motius per alarmar-se./

El Barça torna aquesta tarda a la feina després d'un dia i mig de descans, per assimilar la primera derrota a la Lliga. A Anoeta l'equip blaugrana va perdre un partit que tenia guanyat, en part per falta d'encert i en part per manca d'intensitat i relaxació./

La nedadora badalonina Mireia Belmonte ha fitxat per l'UCAM de Múrcia./

El concurs de cant Francesc Viñas va tancar ahir la cinquantena edició al Liceu, amb l'actuació dels guanyadors. El primer premi se'l van emportar, ex-aequo, la lituana Katerina Tretyakova, de trenta dos anys, i el polonés Michal Jakub Partyka, de 27. Aquest concurs, fundat el 1963 en memòria del tenor català Francesc Viñas, és un dels més importants del món, i hi participen cada any joves d'una seixantena de països

A dos dies que el Parlament voti la declaració de sobirania, totes les mirades apunten el PSC que ha demanat prorrogar fins demà el termini per presentar-hi esmenes. Els socialistes insisteixen que el marc legal de la consulta ha de ser l'espanyol I aquest és el principal escull per tancar l'acord. Ciu i Esquerra coincideixen que cal estendre la mà a tothom però no a qualsevol preu. El PP acusa al PSC d'alimentar el debat sobiranista. Les negocaicions a 5 continuaran tot el dia d'avui.

Tercer assalt violent en una setmana a la comarca del Baix Empordà. Uns lladres van entrar ahir al vespre a una casa de Pals. Van lligar el matrimoni que hi viu i el seu fill mentre els amenaçaven amb una pistola paral.litzant. Els mossos d'esquadra invetiguen si hi ha relació entre aquest robatori i els de Platja d'Aro i Sant Feliu de Guixols de la setmana passada.

Els primers conductors que han provat el nou examen de conduir no el veuen més difícil. Després d'uns mesos de proves, avui ja s'aplica de forma generalitzada. Des d'ara es circula sense indicacions en els primers minuts de la pràctica i a la teòrica el nombre de preguntes possibles ha passat de 800 a més de 15 mil per fomentar la comprensió enlloc de la memorització.

El mes de març Seat eliminarà un dels tres torns que es dediquen a la producció del model Ibiza. La mesura implicarà que es quedin sense feina 400 treballadors temporals. Altres 300 empleats seran recol.locats. L'empresa atribueix la decisió a la baixada de les vendes.

El Barça encara té 8 punts d'avantatge sobre l'Atlètic i 15 sobre el Reial Madrid, que anit va golejar el València per 0 a 5 liderat per Cristiano, Higuaín i Di María. Els blaugrana no s'han posat nerviosos per la primera derrota a la lliga i només pensen en el decisiu partit de Copa de dijous a Màlaga.

Aprofiten l'ensopegada

L'ATLÈTIC, A 8 DEL BARÇA I EL MADRID, A 15

El Barça encara té 8 punts d'avantatge sobre l'Atlètic i 15 sobre el Reial Madrid, que anit va golejar el València per 0 a 5 liderat per Cristiano, Higuaín i Di María. Els blaugrana no s'han posat nerviosos per la primera derrota a la lliga i només pensen en el decisiu partit de Copa de dijous a Màlaga.

LA NEGOCIACIÓ CONTINUA

El pacte a 5, a la teulada del PSC que

insisteix a respectar el marc legal espanyol

A dos dies que el Parlament voti la declaració de sobirania, totes les mirades apunten el PSC que ha demanat prorrogar fins demà el termini per presentar-hi esmenes. Els socialistes insisteixen que el marc legal de la consulta ha de ser l'espanyol I aquest és el principal escull per tancar l'acord. Ciu i Esquerra coincideixen que cal estendre la mà a tothom però no a qualsevol preu. El PP acusa al PSC d'alimentar el debat sobiranista.

CÀMERA

Bon dia. Les negocaicions a 5 continuaran tot el dia d'avui

Assalt violent a Pals

ÉS EL TERCER ROBATORI EN UN SETMANA

tercer assalt violent en una setmana a la comarca del Baix Empordà. Uns lladres van entrar ahir al vespre a una casa de Pals. Van lligar el matrimoni que hi viu i el seu fill mentre els amenaçaven amb una pistola paral.litzant. Els mossos d'esquadra invetiguen si hi ha relació entre aquest robatori i els de Platja d'Aro i Sant Feliu de Guixols de la setmana passada

Nou examen de conduir

AVUI S'HAN FET MÉS DE 1.300 PROVES

Els primers conductors que han provat el nou examen de conduir no el veuen més difícil. Després d'uns mesos de proves, avui ja s'aplica de forma generalitzada. Des d'ara es circula sense indicacions en els primers minuts de la pràctica i a la teòrica el nombre de preguntes possibles ha passat de 800 a més de 15 mil per fomentar la comprensió enlloc de la memorització.

El pacte a 5, a la teulada del PSC que insisteix a respectar el marc legal espanyol. LA NEGOCIACIÓ CONTINUA.

Assalt violent a Pals. ÉS EL TERCER ROBATORI EN UN SETMANA.

Nou examen de conduir. AVUI S'HAN FET MÉS DE 1.300 PROVES.

Seat fabricarà menys Ibiza. 400 EMPLEATS TEMPORALS NO RENOVARAN.

Aprofiten l'ensopegada. L'ATLÈTIC, A 8 DEL BARÇA I EL MADRID, A 15.

Sense acords aquest cap de setmana en les negociacions de diferents partits catalans per pactar el contingut de la Declaració de Sobirania que han de presentar al Parlament el proper dia 23. Ni el PSC ni la CUP donant ara per ara suport al document.

42 persones han resultat intoxicades per inhalació de monòxid de carboni mentre assistien a un concert a la Parròquia de Gualba, al Vallès Occidental. 15 dels intoxicats els han hagut d'hospitalitzar entre els quals l'alcalde i el rector de la localitat..

El dia de l'esquí omple d'activitats les estacions catalanes al Pirineu. Una jornada festiva que els bons gruixos de neu caiguda han fet més atractiva pels amants de la muntanya. Ara, després de les pluges de les ultimes hores, l'avís de proteccií civil assenyala als forts vents quer es fan sentir amb intensitat especial al sud de catalunya.

La primera derrota del Barça a la Lliga va arribar ahir a Anoeta. La Reial Societat va remuntar un 0 a 2 en contra... Un gol d'Aguirretxe al temps afegit va sentenciar als blaugrana que van jugar amb 10 ..més de mitja hora per l'expulsió de Piqué. Ara toca refer-se perquè dijous a Màlaga es juguen continuar a la Copa.