Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Rajoy tanca la porta a flexivilitzar el dèficit de les autonomies, com es reclama des de Catalunya, diu que si ho fes, enviaria un missatge negatiu als mercats financers en els que Espanya busca crèdit./La Creu Roja alerta que un 70% de les famílies que atén no poden garantir una alimentació saludable per als seus fills./Els mossos investiguen un nou assalt amb violència al Baix Empordà./Barça i Madrid juguen, d'aquí a una hora, al Bernabéu l'anada de les semifinals de la Copa del Rei./

El jutge Eloi Velasco ha deixat en llibertat amb càrrecs el primer tinent d'alcalde de Lloret, Josep Valls, després que declarés per la seva suposada implicació en la xarxa de blanqueig de capitals de la màfia russa./La Casa Reial ha anunciat que mantindrà Carlos García Revenga, l'assesor de les infantes imputat ara en aquest cas, en el càrrec. I que no prendrà cap decisió fins que no declari davant el jutge el 23 de febrer./ Al cas de palau, el jutge ha citat a declarar l'exdiputat de CiU, Jaume Camps./De corrupció se n'ha parlat a la sessió de control al Congrés. Rajoy ha anunciat mesures per combatre-la, com ara la llei de transparència./

Els robatoris amb violència els jutjaran per la via ràpida./L'ADN d'unes puntes de cigarreta ha permés la detenció dels presumptes autors d'un assassinat a Gavà, ara fa 10 anys./Salut provarà una nova targeta sanitària en una dotzena de centres mèdics de Manresa, Cornellà de Llobregat i del Maresme./ 160 residències concertades començaran a rebre gent gran amb pocs recursos perquè dinin al centre./ 8 de cada 10 instal·lacions de plaques solars perillen perquè no són rendibles./La moda del "fet a mà" té un dels seus màxims exponents en les peces de punt, llana o ganxet./

L'Espanyol encara no ha descartat oficialment, incorporar un migcampista al mercat d'hivern, que tanca demà./La nedadora espanyola amb més medalles olímpiques, Andrea Fuentes es retira trista i desmotivada./Al judici de l'Operació Port, avui ha tornat a declarar Eufemianao Fuentes./El Barça Regal rep demà el Montepasqui de Siena./La secció d'handbol ha prescindit del càrrec de secretari tècnic que ocupava Enric Massip./Avui fa 75 anys, 42 persones van morir a la plaça Sant Felip Neri en un bombardeig de l'aviació feixista italiana. 30 eren nens i nenes

Llibertat amb càrrecs per Josep Valls, primer tinent d'alcalde de LLoret, després de declarar aquest matí a l'Audiència Nacional per la seva presumpta implicació en la xarxa de blanqueig de capitals de la màfia russa. El jutge Eloy Velasco li imputa els delictes de prevaricació i suborn.

Josep Valls ha declarat durant aproximadament una hora davant el magistrat Eloy Velasco. El jutge l'ha imputat pels delictes de prevaricació i suborn i, tot i deixar-lo en llibertat, li ha retirat el passaport i li ha prohibit abandonar territori espanyol sense autorització judicial.

La guàrdia civil va detenir ahir a Valls després que el suposat cap de l'organització, Andrei Petrov, l'impliqués en la seva declaració. Valls és president del club de futbol i era regidor d'urbanisme amb l'anterior alcalde, Xavier Crespo. Els investigadors sospiten que Valls podria haver facilitat llicències a Petrov, per exemple, per a la construcció d'aquest centre comercial. I que, a canvi, Petrov va patrocinar l'equip de futbol. De fet, l'actual alcalde de Lloret ha confirmat que Petrov va pagar 30mil euros anuals al club de futbol entre 2007 i 2010, època en que Valls era regidor d'urbanisme amb Crespo.

Dilluns ja va quedar en llibertat el president del club d'hoquei, Joan Perarnau, a qui també patrocinava el suposat capo rus.

Pel que fa a Xavier Crespo, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya està pendent de l'informe d'Eloy Velasco on suposadament raona quin són els indicis de què l'actual diputat de convergència i unió hauria comès prevaricació i suborn. L'alt tribunal català és qui ha de decidir sobre la seva imputació.

CAS PALAU

El jutge cita com a imputat l'exdiputat de CiU, Jaume Camps

qui ha estat citat com a imputat ... però pel cas Palau és l'exdiputat de CiU, Jaume Camps. El jutge del cas l'ha cridat a declarar perquè el seu nom apareix en diverses notes de Fèlix Millet, amb qui se l'havia relacionat com a advocat. Camps va ser diputat al Parlament durant 23 anys en l'etapa de Jordi Pujol.

No hi haurà revisió dels objectius de dèficit per a les comunitats autònomes. Mariano Rajoy ha deixat clar avui al Congrés que no es planteja fle-xi-bi-litzar el limit del 0,7% fixat per al 2013....si més no fins que Europa no canviï l'escenari. Ho ha dit en resposta al diputat de CiU, Josep Sanchez Llibre, que li reclamava un repartiment més equilibrat

Més de la meitat de les persones que van anar a la Creu Roja l'any passat mai havien demanat ajuts socials. Segon s'estudi sobre l'impacte de la pobresa en els nens, 7 de cada 10 famílies que ha atès NO pot alimentar bé els seus fills ni pagar les despeses de l'escola.

hi ha hagut un altre robatori amb violència al Baix Empordà. En aquest cas, a una masia de Rupià. BETA Ahir a la nit, quatre encaputxats hi van entrar i van lligar i amordassar la propietària, una dona de vuitanta cinc anys, i la seva cuidadora. Els lladres, que les amenaçaven amb un ganivet, es van endur joies, un ordinador i telèfons mòbils....És el segon assalt violent a Rupià en dos mesos. El ministre de Justícia ha anunciat canvis al Codi Penal per poder jutjat els robatoris amb violència per la via ràpida.

Madrid i Barça mantenen aquesta nit al Bernabeu el primer duel de les semifinals de la Copa. Les baixes dels blancs fan favorits els de Roura, tot i que els blaugrana no ho tenen tan clar.

L'altra notícia esportiva del dia és que Andrea Fuentes deixa la natació sincronitzada. La nedadora, en una roda de premsa molt emotiva, ha dit que ja no troba motivació en seguir competint i que l'ha afectat la polèmica destitució d'Anna Tarrés.

Sofisticada i elegant. Són els adjectius més repetits per definir la col·lecció tardor-hivern de la firma catalana Desigual, que hem vist a la pasarel·la 080, que se celebra aquest dies a Barcelona....Aquesta dona, Bar Rafaeli, va concentrar totes les mirades... La model israeliana es declara una enamorada de Barcelona i del Barça...

El Barça afronta el clàssic d'aquesta nit amb menys urgències que el Madrid. Els blancs pràcticament no tenen cap opció a la Lliga i la Copa pot ser una via per salvar la temporada sense dependre únicament a la Champions./ Els blaugrana, en canvi, tenen la Lliga encarrilada i veuen la Copa com una oportunitat d'enfonsar una mica més el seu etern rival, i arribar a la seva quarta final en 5 anys. El Madrid té moltes baixes, sobretot a la defensa, i no hi és Iker Casillas, que no es pedria un clàssic desde maig de 2002, quan va ser suplent de César./ Sí que jugarà Xavi Hernández. El migcampista blaugrana arribarà als 36 clàssics disputats, a només un de Raúl i Hierro, i apropant-se al rècord del 42 de Gento./ A la banqueta blaugrana tornarà a seure Jordi Roura, que ha guanyat els 6 partits en què ha dirigit l'equip. Com a segon de Tito va perdre a l'agost al Bernabéu a la tornada de la Supercopa. Aquesta ha estat l'única victòria de Mourinho contra el Barça a l'estadi blanc en les 6 vegades que s'hi ha enfrontat. En aquesta eliminatòria l'equip blaugrana pot revertir el canvi de cicle que alguns anunciaven després que el Madrid guanyès la Lliga i la Supercopa, i de pas, tornar a igualar l'estadística global de clàssics que fins ara domina el Madrid per 88 a 87.

Llibertat amb càrrecs pel tinent d'alcalde de Lloret de Mar, Josep Valls. El jutge de l'audiència nacional li imputa els delictes de prevaricació i suborn per facilitar llicències urbanístiques al cap de la màfia russa Andrei Petrov, que, a més, hauria finançat l'equip de fútbol del què Valls és president. El jutge li ha retirat el passaport.

Valls és president del club de futbol i era regidor d'urbanisme amb l'anterior alcalde, Xavier Crespo. Els investigadors sospiten que Valls podria haver facilitat llicències a Petrov, per exemple, per a la construcció d'aquest centre comercial. I que, a canvi, Petrov va patrocinar l'equip de futbol. De fet, l'actual alcalde de Lloret ha confirmat que Petrov va pagar 30mil euros anuals al club de futbol entre 2007 i 2010, època en que Valls era regidor d'urbanisme amb Crespo.

Dilluns ja va quedar en llibertat el president del club d'hoquei, Joan Perarnau, a qui també patrocinava el suposat capo rus. Pel que fa a Xavier Crespo, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya està pendent de l'informe d'Eloy Velasco on suposadament raona quin són els indicis de què l'actual diputat de CiU hauria comès prevaricació i suborn. L'alt tribunal català és qui ha de decidir sobre la seva imputació.

OPERACIÓ CLOTILDE

Llibertat amb càrrecs pel tinent d'alcalde

de Lloret de Mar, Josep Valls

No es flexibilitza, de moment

RAJOY MANTÉ ELS OBJECTIUS DE DÈFICIT

Un altre robatori violent

ASSALTEN UNA MASIA DE RUPIÀ

Famílies en risc d'exclusió

A UN 70% LI COSTA ALIMENTAR ALS FILLS

Clàssic de Copa

EL BARÇA VISITA MADRID COM A FAVORIT

OPERACIÓ CLOTILDE

Llibertat amb càrrecs pel tinent d'alcalde de Lloret de Mar, Josep Valls

El jutge de l'audiència nacional li imputa els delictes de prevaricació i suborn per facilitar llicències urbanístiques al cap de la màfia russa Andrei Petrov, que, a més, hauria finançat l'equip de fútbol del què Valls és president. El jutge li ha retirat el passaport.

No es flexibilitza, de moment

RAJOY MANTÉ ELS OBJECTIUS DE DÈFICIT

El president del govern descarta modificar l'objectiu de dèficit per les autonomies mentre Europa NO fle-xi-bilitzi les seves exigències. És la resposta que ha donat Rajoy a Convergència i Unió, que considera que s'ha de donar oxigen als governs autonòmics que ara es veuen obligats a asfixiar les polítiques socials.

Un altre robatori violent

ASSALTEN UNA MASIA DE RUPIÀ

Quatre encaputxats assalten una masia de Rupià, al baix Empordà. Han lligat i emmordassat la propietària, de 85, anys i la seva cuidadora. S'han endut joies de la família, un ordinador i els telèfons mòbils. L'any passat els assalts amb violència van augmentar un 86% a la província de Girona

Famílies en risc d'exclusió

A UN 70% LI COSTA ALIMENTAR ALS FILLS

Un 60 per cent de les famílies que atén la Creu Roja a Catalunya NO havia necessitat mai cap ajut social. 7 de cada 10 pares admet que no pot garantir una alimentació saludable als fills i que té problemes per pagar-los el material escolar.

Clàssic de Copa

EL BARÇA VISITA MADRID COM A FAVORIT

Madrid i Barça juguen aquesta nit al Bernabéu l'anada de les semifinals de la Copa del Rei. Els blaugrana, que parteixen com a teòrics favorits, volen aprofitar les nombroses baixes dels blancs per mirar de deixar l'eliminatòria gairebé sentenciada. El Madrid, de la seva banda, confia en Cristiano Ronaldo.

Nou robatori amb violència a Rupià, al Baix Empordà, és el segon en un mes i mig.. Aquesta vegada han atacat una dona gran i la persona que la cuidava a la casa on viuen, a Rupià. La Teresa i la seva cuidadora mai més deixaran una porta oberta a la masia. Anit mentre sopaven uns lladres van entrar, les van lligar i emmordassar per robar-les. També els hi van tapar els ulls. La dona, de 85 anys, va plantar cara als quatre encaputxats mentre l'amenaçaven amb un ganivet

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tancat la porta a revisar els objectius de dèficit de les comunitats autònomes, que pel 2013 estan obligades a no sobrepassar el 0,7% del PIB.Ho ha dit en resposta al diputat de Ciu al Congrés, Josep Sanchez Llibre, que ha reclamat al president un repartiment més equilibrat.

El president del govern descarta modificar l'objectiu de dèficit per les autonomies mentre Europa no flexibilitzi les seves exigències. És la resposta que ha donat Rajoy a CiU, que considera que s'ha de donar oxigen als governs autonòmics que ara es veuen obligats a asfixiar les polítiques socials

El jutge que investiga la presumpta trama de corrupció a Lloret, ha demanat que el diputat i exalcalde de Lloret, XAVIER CRESPO, sigui interrogat com a imputat per presumpta prevaricació i suborn... Des del Govern de la Generalitat, però, insisteixen en que es creuen la seva innocència... I, avui, també, la Guàrdia Civil ha detingut l'actual tinent d'alcalde de LLORET DE MAR, que també és president del Club de Futbol local./La direcció de Nissan i els sindicats signen, amb la mediació de la Generalitat, l'acord que ha de permetre fabricar a Barcelona un nou cotxe. Ara només falta la confirmació de la central de la companyia al Japó./Partit Popular i PSOE arriben a un acord per intentar que els perjudicats per les participacions preferents recuperin els estalvis. Advocats que han portat alguns casos als tribunals desconfien que aquesta sigui una solució definitiva./Jordi Martí, cap dels socialistes a l'ajuntament de Barcelona, diu que les sigles PSC són insuficients per articular una alternativa d'esquerres. Mentre, Pere Navarro nega pressions del PSOE i diu que les discrepàncies formen part de la democràcia interna./El Barça viatjarà demà a Madrid amb totes les figures, per jugar l'anada de les semifinals de Copa. Jordi Roura no se'n refia de l'equip blanc malgrat les baixes i el suposat divorci entre la plantilla i Mourinho. A més, creu que l'eliminatòria s'haurà de resoldre al Camp Nou./

I, també avui, el portaveu del govern ha tornat a defensar la innocència de Xavier Crespo... Francesc Homs diu que confia en la seva paraula però també s'ha mostrat favorable a prendre iniciatives parlamentàries contra la corrupció. Homs també ha llençat un desafiament al govern central: Catalunya no reduirà la seva projecció exterior. De fet, ha dit, la intensificarà./la Generalitat continúa depenent econòmicament del fons de liquiditat creat per l'Estat. Avui hem sabut que, pel 2013, la Generalitat ha demanat 9mil 73 milions d'euros./El PSC continua immers en el debat intern al voltant del debat nacionalista. Avui el líder del partit a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha dit que ell hagués votat a favor de la declaració sobiranista. Assegura que el PSC no es trencarà i aposta per crear una plataforma progressista de cara a les municipals del 2015./Han calgut mesos de reunions i una última negociació de 28 hores però, finalment, la direcció de NISSAN i els sindicats han arribat a un acord que ha de permetre la fabricació d'un nou vehicle a la planta de Barcelona... Fet que comportaria la creació de mil llocs de treball directes. Ara, falta el vist-i-plau de la direcció de la companyia al Japó./Acord entre el Partit Popular i el PSOE per fer front al problema de les preferents./Encara a l'àmbit bancari; els diputats d'Iniciativa - Joan Coscubiela i Laia Ortiz - han presentat una querella criminal contra l'ex-governador del Banc D'Espanya per un delicte de prevaricació./El 8 de febrer entraran en vigor les noves tarifes de l'Alta Velocitat, que seran un 11% més barates./A Tarragona, 4 dones jubilades fan un cop de mà a l'escola Joan Roig. S'encarreguen de classes de reforç en la lectura. Ho fan de forma voluntària i gràcies a l'Associació de Mares i Pares./A l'àmbit de la Salut, ens fem ressó d'una investigació pionera a nivell internacional en la que participen metges de l'Hospital Clínic de Barcelona. Buquen fàrmacs per tractar el càncer de fetge més agressiu, després d'identificar dues subclasses de tumors./La Policia Nacional ha intervingut 11 litografies falses de Salvador Dalí, a Barcelona./Una experta de la Universitat de Barcelona ha identificat una col·lecció inèdita d'estampes dels "Disbarats", de Francisco de Goya./El Barça disputarà demà al Bernabéu el partit d'anada de les semifinals de la copa. El Reial Madrid hi arriba amb moltes baixes però els blaugrana no se'n refien i creuen que l'elimiantòria s'haurà de resoldre al Camp Nou. Per això Jordi Roura no reserva ningú i totes les estrelles han entrat a la llista de 19 convocats./L'Espanyol rep dissabte al Llevant, amb l'objectiu de seguir invicte a CORNELLÀ desde l'arribada d'Aguirre./Al judici de l'OPERACIÓ PORT contra el dopatge, avui ha declarat un dels principals imputats: EUFEMIANO FUENTES. El metge ha reconegut que feia transfussions de sang i no només a ciclistes./L'escorta americà de 29 anys, BRAD OLESON, ja és jugador del Barça Regal./El CaixaFòrum de Lleida ens proposa un viatge en el temps, fins a l'Antic Egipte

L'Audiència Nacional demanarà que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya interrogui el diputat de CiU i exalcalde de Lloret Xavier Crespo com a imputat en la presumpte trama de corrupció. Continua detingut Josep Valls, primer tinenet d'alcalde i president del club de futbol. Andrei Petrov, el suposat cap de l'organització, patrocinava aquest club i el d'hoquei.

Sembla que Petrov pagava 30mil euros anuals pel patrocini. I el jutge Velasco acusa Valls de suborn. Els investigadors sospiten que Petrov va rebre un tracte de favor del consistori a canvi de l'esponsorització. Per exemple, per participar en la construcció d'aquest centre comercial: l'ajuntament li va rebaixar a la meitat l'impost d'obres.

Han calgut mesos de reunions i una última negociació de 28 hores però, finalment, la direcció de Nissan i els sindicats han arribat a un acord que ha de permetre la fabricació d'un nou vehicle a la planta de Barcelona. Fet que comportaria la creació de mil llocs de treball directes. Ara, falta el vist-i-plau de la direcció de la companyia al Japó. L'acord final entre empresa i sindicats s'ha plasmat amb aquesta signatura entre les parts, amb la mediació de la Generalitat. El conseller de Treball considera que el resultat beneficia tothom. Ara cal que la central japonesa anunciï l'adjudicació a la planta de Barcelona d'aquest nou vehicle compacte de cinc portes, el primer turisme que es fabricaria a la capital catalana.

Amb l'acord s'aconsegueix la reducció de costos laborals que exigia la multinacional, ja que inclou una doble escala salarial en la que els treballadors nous cobraràn un 20% menys. A canvi, s'assegura la continuïtat de la plantilla, com pretenien els sindicats.La fabricació del vehicle, permetrà crear 1.000 lllocs de treball directes i uns 3000 d'indirectes.

INVESTIGACIONS A LLORET

El jutge vol saber si podria imputar l'exalcalde Xavier Crespo en la trama de blanqueig de capitals a Lloret. Per això ha demanat al Parlament que en confirmi la condició de diputat i si, per tant, és aforat. La Fiscalia creu que Crespo ha de ser investigat per prevaricació i suborn.

Josep Valls sortia detingut de casa dels seus pares passades les vuit del matí. La guàrdia civil l'ha conduit a la comandància de Lloret on s'hi ha estat més de dues hores. Després l'han traslladat al club de futbo que presideix. Allà han escorcollat les oficines fins fa una hora.

La detenció de Valls s'ha produit després que Andrei Petrov, suposat cap de l'organització, i el seu cunyat l'impliquessin ahir en la seva declaració a l'audiència nacional, davant el magistrat que investiga el cas, Eloy Velasco.

Petrov, que ja és a presó, és patrocinador dels equips de futbol i d'hoquei de Lloret. Segons hauria declarat, la seva empresa pagava 30mil euros anuals per aquest patrocini. L'alcalde de Lloret va parlar ahir amb Valls.

Quan Xavier Crespo era alcalde de Lloret, Petrov va participar en la construcció d'aquest centre comercial. L'ajuntament li va rebaixar l'impost d'obres i es va estalviar més de 133mil euros. Els investigadors sospiten que el patrocini li hauria servit per evitar tenir problemes amb l'ajuntament o, en tot cas, que podria haver rebut un tracte de favor. Avui, el magistrat Eloy Velasco ha demanat al Parlament que confirmi la condició de diputat de Convergència i Unió de Xavier Crespo. Com que l'exalcalde de Lloret és aforat només pot decidir si se l'ha d'imputar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que es preveu que estudii el cas en els propers dies.

FLEXIBILITZAR EL DÈFICIT

El govern creu que es pot canviar el límit fixat per a les autonomies

Doncs el govern català ha tornat a sortir avui en defensa de Xavier Crespo i s'ha mostrat disposat a donar una resposta institucional a la corrupció. Ho ha dit el portaveu Francesc Homs, que també ha afirmat que l'executiu espanyol té marge per modificar l'objectiu de dèficit, tal i com demana Catalunya. Això després que el ministre De Guindos obrís la porta a revisar l'objetiu per les comunitats autònomes, si Europa fle-xi-bi-litza el límit per Espanya. Homs creu que no cal esperar moviments a Europa per actuar.

ACORD A NISSAN

Permet fabricar un nou vehicle i crear 1.000 llocs de treball directes

El conseller d'Empresa i ocupació, Felip Puig, assisteix en aquests moments a la signatura de l'acord entre els sindicats i la direcció de NISSAN que permetrà la fabricació d'un nou vehicle a la planta de Barcelona. Amb l'acord s'aconsegueix la reducció de costos laborals que exigia la multinacional, ja que els treballadors nous cobraràn un 20% menys....

A canvi, s'assegura la continuïtat de la plantilla, com pretenien els sindicats....La fabricació del vehicle, permetrà crear 1.000 lllocs de treball directes i uns 3000 d'indirectes.

ESTUDI PIONER

S'han identificat dues subclasses del càncer hepàtic més agressiu

Una recerca pionera a nivell internacional ha permès identificar la classificació molecular del tipus de càncer hepàtic més agressiu.

Hi han participat investigadors de l'Hospital Clínic de Barcelona. Han descobert dues subclasses del tumor i això farà que sigui més fàcil elaborar els fàrmacs més adequats per cada pacient. D'aquest tipus de càncer se'n detecten entre 400 i 500 casos l'any a Espanya i només un 30 per cent es poden operar.

BARÇA AL BERNABÉU

Demà al Bernabeu el Barça disputarà el partit d'anada de les semifinals de la copa. El Madrid hi arriba amb moltes baixes però els blaugrana no se'n refien i creuen que l'eliminatòria s'haurà de resoldre al Camp Nou.

RUI FONTE, AL BENFICA?

L'Espanyol no tindrà més reforços al mercat d'hivern

L'Espanyol rebrà dissabte al Llevant, amb l'objectiu de mantenir-se invicte a Cornellà, com ha passat des de l'arribada d'Aguirre. Baena, amb lumbàlgia, ha fet avui treball al marge, mentre el porter Cristian està totalment recuperat i podria entrar a la convocatòria. També s'ha entrenat amb el grup Galán, que de moment no ha trobat una sortida,....al contrari que Rui Fonte. El portuguès és molt a prop del Benfica. Dijous tanquen el mercat d'hivern i sembla que no hi haurà més incorporacions.

Us expliquem ara una investigació pionera a nivell internacional en la què participen metges de l'Hospital Clínic de Barcelona. Estan buscant fàrmacs per tractar el càncer de fetge més agressiu gràcies a què han aconseguit subdividir-lo en dos tipus. A Espanya cada any es diagnostiquen entre 400 i 500 casos del càncer hepàtic més agressiu. Només se'n poden operar un 30% i, en aquests casos, la supervivència als 5 anys se situa entre un 20 i un 40%. en els últims deu anys s'han duplicat el nombre de casos al món d'aquest tumor. La investigació ha permes establir la classificació molecular d'aquest tipus de càncer i identificar així dues subclasses del tumor.

Classificats els dos tipus de tumors, serà més fàcil arribar als fàrmacs que van millor a cada pacient. Ara es treballa per fer assajos preclínics amb animals per després poder-ho testar amb humans. La recerca té un pressupost d'1 milió 200 mil euros i està finançada per l'Associació espanyola contra el càncer de Barcelona.

La Guàrdia Civil deté el primer tinent d'alcalde de Lloret de Mar, Josep Valls, a qui hauria implicat el suposat cervell de la màfia russa, Andrei Petrov....Valls va ser regidor d'urbanisme quan Xavier Crespo era alcalde. També han escorcollat la seu de l'equip de futbol del que Valls és president. El Parlament ja ha respost la petició del jutge de l'Audiència Nacional perquè acrediti que Crespo és diputat per CiU.

La detenció de Valls s'ha produit després que Andrei Petrov, suposat cap de l'organització, i el seu cunyat l'impliquessin ahir en la seva declaració a l'audiència nacional, davant el magistrat que investiga el cas, Eloy Velasco.

Petrov, que ja és a presó, és patrocinador dels equips de futbol i d'hoquei de Lloret. Segons hauria declarat, la seva empresa pagava 30mil euros anuals per aquest patrocini. L'alcalde de Lloret va parlar ahir amb Valls. L'oposició ja havia denunciat que el consistori beneficiava els dos clubs

Quan Xavier Crespo era alcalde de Lloret, Petrov va participar en la construcció d'aquest centre comercial. L'ajuntament li va rebaixar l'impost d'obres i es va estalviar més de 133mil euros. Els investigadors sospiten que el patrocini li hauria servit per evitar tenir problemes amb l'ajuntament o, en tot cas, que podria haver rebut un tracte de favor