Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Alfredo Pérez Rubalcaba i Pere Navarro defensen a Barcelona l'opció federal del PSC i el PSOE. Navarro fa una crida als votants d'Iniciativa Verds a no ser ostatges d'ERC i CiU. Alfredo Pérez Rubalcaba ha tornat a defensar la reforma de la Constitució per afrontar el que qualifica de problema territorial. I ha criticat el govern perque considera que està fent una contrareforma de la Constitució per la porta del darrere.

Centenars de voluntaris del Banc dels Aliments classifiquen els productes aconseguits al Gran Recapte. Tot i que la xifra oficial no se sabrà fins dijous, la Fundació ha assolit l'objectiu que s'havia marcat aquest any de superar les 3mil tones de menjar.

Per evitar el malbaratament d'aliments els fabricants fan més envasos petits. Però també és responsabilitat del consumidor comprar amb seny i estar pendent de la data de caducitat dels productes abans que es facin malbé. Cada català llença 35kg de menjar l'any.

El Senat prepara un projecte de Llei per tal d'establir filtres a les pàgines web d'adults per evitar que els menors puguin accedir-hi. Ara mateix no hi ha cap llei a Espanya que prohibeixi als menors veure pornografia o violència a Internet.

El Barça juga avui al Nou San Mamés, on encara no hi ha guanyat ningú, amb l'obligació d'esborrar, malgrat les baixes, la mala imatge de dimarts a Amsterdam. I també per mantenir el liderat, ja que l'At.de Madrid no va fallar anit al camp de l'Elx.

Cada cop hi ha més llars unipersonals o d'una parella, canvis d'hàbits en els consumidors que afecten a l'embalatge dels productes alimentaris ja que els fabricants cada cop fan dòsis més petites. Una tendència que, de retruc, ajuda a no malbaratar aliments...

120 any després que el vermut arribés a Barcelona, bars i restaurants certifiquen que l'aperitiu torna a estar de moda. Una tendència que s'estén a Europa i els Estats Units.

El Banc dels Aliments pretén recollir en 2 dies més de 3 mil tones de menjar

Primeres hores del Gran Recapte d'aquest any. Les caixes del Banc d'Aliments s'omplen a bon ritme gràcies a l'ajuda dels més de 20 mil voluntaris que col.laboren perquè tot surti bé. L'objectiu és recollir més de 3 mil tones de menjar destinades al milió i mig de catalans que utilitzen els serveis d'aquesta entiat. De seguida serem en directe a un dels 1.800 punts de recollida i farem un primer balanç de com avança aquesta iniciativa que va arrencar fa cinc anys a Catalunya i que avui es reprodueix a altres punts d'Espanya.

L'objectiu és aconseguir 3 MIL tones d'aliments en dos dies, que NO es facin malbé i que omplin les estanteries del banc dels aliments...És el GRAN recapte, que s'organitza per cinquè cop a Catalunya... El menjar es recull a supermercats i mercats com el de Santa Caterina de Barcelona,

El Gran Recapte d'aliments per als més necessitats ja és en marxa des d'aquest matí. L'objectiu és superar les 3.000 tones de menjar a través del 1.800 punts de recollida situats a mercats i supermercats, i amb l'ajut de milers de voluntaris. Aquest matí les caixes ja s'omplien a bon ritme. ENS HO AMPLIA LA VANESA BENEDICTO DES D'UN MERCAT DE BARCELONA.

TANCAMENT DE CANAL 9

La majoria de partits catalans contra la decisió del govern valencià

Mariano Rajoy ha insistit avui que una Catalunya independent quedaria fora de la UE. Ho ha dit al costat del primer ministre britànic, David Cameron, amb qui ha coincidit -referint-se a Catalunya i a Escòcia- que cal explicar molt bé les conseqüències d'una separació.

QÜESTIÓ DE CONFIANÇA

Trias la planteja per la manca de suport als pressupostos

CONTRA L'ATHLETIC

Alves i Adriano podrien reaparèixer diumenge al nou San Mamés

L'ESPANYOL VOL SUMAR

Aguirre manté Thievy al marge per jugar amb la Reial Societat

CONCERT DE JAMIE CULLUM

El compositor britànic presenta a la Sala Barts l'àlbum "Momentum"

DETECCIÓ DEL VIH

El 45% dels nous diagnòstics del VIH a Catalunya es fan tard

  • Primeres hores del Gran Recapte d'aquest any. Les caixes del Banc d'Aliments s'omplen a bon ritme gràcies a l'ajuda dels més de 20 mil voluntaris que col.laboren perquè tot surti bé. L'objectiu és recollir més de 3 mil tones de menjar destinades al milió i mig de catalans que utilitzen els serveis d'aquesta entiat. De seguida serem en directe a un dels 1.800 punts de recollida i farem un primer balanç de com avança aquesta iniciativa que va arrencar fa cinc anys a Catalunya i que avui es reprodueix a altres punts d'Espanya.
  • El President de la Generalitat Artur Mas, que sabeu que és de viatge a oficial a l'Índia, desitja que la LOMCE, la nova llei d'educació, quedi superada en la pròxima legislatura. Insisteix que el govern català la recorrerà al Tribunal Contitucional i que Catalunya no l'aplicarà./ El President del Govern, Mariano Rajoy, s'ha reunit avui amb el primer ministre britànic, David Cameron a Lituania, on se celebra una cimera europea. Rajoy assegura que coincideixen en que la separació d'una regió d'un soci comunitari implica la seva sortida de la Unió Europea./ A Barcelona l'alcalde Xavier Trias ha proposat sotmetre's a una qüestió de confiança davant la impossibilitat de tirar endavant els pressupostos municipals.. És la primera vegada que passa a l'ajuntament de Barcelona./ El Consell Comarcal del Barcelonès ha venut quatre promocions de pisos de lloguer social a un fons d'inversió per 11 milions 400 mil euros.... Les associacions que defensen el lloguer social, entenen aquesta operació com una amenaça perquè diuen, obre la porta a la privatizació d'habitatges socials.
  • Els treballadors de TVE i RNE a Catalunya ens hem concentrat aquest migdia per donar suport als treballadors de Canal 9. Les emissions de la Televisió Valenciana han anat a negre fa una hora i mitja, després que l'anomenada comissió liquidadora, escoltada per la policia, apliqués el tancament, decidit pel govern valencià que presideix Alberto Fabra. Avui s'han tancat 24 anys d'història de la Radio Televisió Valenciana. Els treballadors de Canal 9, que han emés un programa especial en directe les darreres 12 hores, han esperat al plató fins l'últim minut
  • Potser recorden aquestes imatges, una furgoneta realitza un perillós avançament, en línia continua. Els mateixos ciclistes van gravar-ho el passat mes de juliol i els mossos van denunciar la conductora. Doncs bé, ha quedat absolta. El jutge considera que no tenia intenció de posar en perill la vida dels esportistes. Des de la Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bici ja han dit que condideren molt greu que aquesta conductora hagi quedat absolta.
  • Gairebé la meitat dels nous diagnòstics de VIH a Catalunya es fan tard. Per això, salut vol promoure el diagnòstic precoç per disminuir les pràctiques de risc i, pertant, la transmissió del virus. S'estima que a Catalunya hi ha 33 mil persones seropositives.
  • Fins diumenge se celebra a la Farga de l'Hospitalet una fira dedicada a les manualitats i les labors.Un sector que dóna feina a 1 milió de persones i que s'ha convertit en la manera de guanyar-se la vida per algunes amb les qui hem parlat./Als Estats Units el dia d'avui es coneix com a Black Friday, i consisteix en un dia de descomptes especials a botigues i centres comercials just abans de nadal. Doncs bé, ara, algunes grans cadenes comercials han importat aquesta iniciativa per animar els calaixos./ Una altra iniciativa per animar el consum és el de la Shopping night. Més de 60.000 persones han visitat aquesta nit la que se celebra al centre de Barcelona per quart any consecutiu. Segons els organitzadors, les botigues han facturat fins un 40% més que l'any passat.
  • El barça ha tornat avui als entrenaments després de la derrota davant l'Ajax a la champions./ Al Madrid, Cristinao Ronaldo també serà baixa per rebre demà al Valladolid./ L'Espanyol també juga demà. Rep a Cornellà-El Prat la Reial Societat amb l'objectiu de sumar una nova victòria que el permeti allunyar-se definitivament de la zona de descens. En el seu primer aniversari com a tècnic blanc-i-blau, Javier Aguirre ha tornat a parlar clar./ En bàsquet el Barça juga aquest vespre a l'Eurolliga contra el líder invicte del grup, el Fenerbache turc. L'equip de Xavi Pascual vol trencar amb la mala imatge donada últimament a la Lliga./ En natació Mireia Belmonte ha batut el record del món dels 1.500 metres als Campionats d'Espanya en piscina curta que se celebren a Castelló./I en futbol sala, el Barça va empatar a dos amb el Rios Renovables de Navarra en el seu retorn a la lliga després de classificar-se per la FINAL FOUR de la Champions.
  • La simfònica de Cobla i Corda de Catalunya presenta el nou disc "LLegendes del musical" amb dos unics concerts avui i demà a l'Auditori de Girona./ En un estil diferent, el noi del piano, és a dir, el britànic Jamie Cullum va desplegar tot el seu talent i energia en un concert, anit, a la Sala Barts de Barcelona
  • EL GRAN RECAPTE 2013: El Banc dels Aliments pretén recollir en 2 dies més de 3 mil tones de menjar
  • Diagnòstic tardà del VIH: UNS 8.000 PORTADORS NO HO SABEN
  • Quan l'afició és una feina: L'OCI CREATIU FACTURA 1.500 MILIONS
  • Compres i més compres: EL "BLACK FRIDAY" I LA "SHOPPING NIGHT"
  • Alves i Adriano, a punt per tornar: EL BARÇA JUGA DIUMENGE AMB L'ATHLETIC
  • SOBRE LA CONSULTA

    Mas "celebra" que Rajoy en parli perquè així admet la possibilitat

    EL PIB PUJA UN 0,1%

    Espanya surt de la recessió gràcies a la millora del consum i la inversió

    TOT A PUNT PEL GRAN RECAPTE

    Dos dies de mobilització ciutadana per recollir 3.000 tones d'aliments

    ELS DETALLS DE LA GROSSA

    Premis també per a les terminacions que s'aproximin als números premiats

    ANTÒNIA FONT ES DESFÀ

    La banda mallorquina se separa després de 17 anys i 8 àlbums

    MAS MANTÉ EL FULL DE RUTA

    Es reunirà amb els partidaris de la consulta i anunciarà la pregunta d'aquí a 3 setmanes

    Davant les discrepàncies, Artur Mas reforçarà el seu paper per negociar el camí cap a la possible celebració d'una consulta l'any vinent. Quan finalitzi el seu viajte a la India i torni a Catalunya es reunirà amb els partidaris d'aquesta via i manté la intenció d'anunciar la pregunta d'aqui unes tres setmanes. Ho ha anunciat le portaveu de Convergencia al Parlament, Jordi Turull. Mentrestant, al Parlament la vicepresidenta Ortega ha confirmat que segueixen els preparatius logístics i ha recordat que hi ha una partida reservada als pressupostos.

    Venuts 2.000 bitllets

    LA MAJORIA PER LES FESTES DE NADAL

    En les primeres cinc hores s'han venut més de 2 mil bitllets de la lina d'AVE Barcelona-París que entrarà en funcionament el 15 de desembre. El trejecte més demandat és entre aquestes dues ciutats, sobretot, de cara Nadal.

    La Grossa de cap d'any, al TNC

    EL SORTEIG SE CELEBRARÀ A LES 11 DEL MATÍ

    El sorteig de la Grossa de Cap d'Any serà a les 11 del matí del dia 31 de desembre al Teatre Nacional de Catalunya. Durarà mitja hora i els números sortiran d'un únic bombo. Ja s'han venut 20 dels 30 milions d'euros que s'han distribuit en butlletes

    Antònia Font es dissol

    DIUEN ADÉU DESPRÉS DE 17 ANYS I 8 ÀLBUMS

    Els mallorquins Antònia Font se separen. El grup ho ha anunciat aquest matí. Afirmen que volen dedicar-se a projectes personals i que es dissolen satisfets després de 17 anys i 8 discos.

    Messi marxa demà a l'Argentina

    L'EVOLUCIÓ DE LA LESIÓ ÉS POSITIVA

    Leo Messi marxarà demà a l'Argentina un cop finalitzada la primera fase de recuperació de la lesió. El Barça assegura que la seva evolució és positiva i que el doctor Ricard Pruna i el preparador físic Elvio Paolo-rosso també hi viatjaran a mitjans de desembre

    MAS MANTÉ EL FULL DE RUTA

    Es reunirà amb els partidaris de la consulta i anunciarà la pregunta d'aquí a 3 setmanes

    Venuts 2.000 bitllets

    LA MAJORIA PER LES FESTES DE NADAL

    La Grossa de cap d'any, al TNC

    EL SORTEIG SE CELEBRARÀ A LES 11 DEL MATÍ

    Antònia Font es dissol

    DIUEN ADÉU DESPRÉS DE 17 ANYS I 8 ÀLBUMS

    Messi marxa demà a l'Argentina

    L'EVOLUCIÓ DE LA LESIÓ ÉS POSITIVA

  • Mariano Rajoy es compromet a estudiar si compensa a Catalunya per no haver pogut aplicar l'impost bancari al 2013. El president espanyol ha confirmat avui que cedirà aquesta taxa a les autonomies l'any que ve. Ho ha dit al Congrés, durant una sessió de control en què ha negat que els pressupostos del 2014 discriminin lels catalans. Rajoy ha respost així a una pregunta de Duran Lleida, que li retreia la retallada en inversions a Catalunya./
  • Mentrestant, i pel que fa al procés sobre la consulta, el president Mas ha advertit, des de l'Índia, del risc de fatiga que pot provocar la negociació dels partits sobre la data i la pregunta. Mas els ha demanat prudència per no cansar els ciutadans. Les paraules de Mas són conseqüència de les discrepàncies entre els partits que defensen la consulta sobre com demanar al Congrés la competència per convocar referendums. Escoltem Mas i la reacció d'alguns partits.
  • I la plataforma "Som Catalans, Somos España" convida a partits i entitats a participar en la manifestació que han convocat pel proper 6 de Desembre, dia de la Constitució.
  • Volen fer visible, diuen, que milers de catalans se senten també espanyols. Avui han presentat l'acte durant un esmorzar en què els seus portaveus han remarcat que la convocatòria és una reacció al que consideren un "desafiament independentista".
  • Les famílies que ocupen l'edifici de Salt amb el suport de la Plataforma d'afectats per la hipoteca de Girona estan pendents d'un desallotjament que podria arribar en qualsevol moment. Els afectats però, diuen que no volen marxar i que, en tot cas, voldrien anar a viure juntes a un altre edifici./ El jutge ha absolt el mosso acusat de colpejar al diputat de la CUP David Fernàndez durant el desallotjament dels acampats del 15-M a la Plaça Catalunya. El jutge considera que tot i que David Fernàndez va patir lesions, no queda demostrat que fossin provocades pel sotsinspector Jordi Arasa./ I la Generalitat farà pagar als clubs de futbol el sobrecost que suposa desplegar un dispositiu de seguretat excepcional pels partits d'alt risc. Ho ha anunciat al Parlament el conseller d'Interior. Ramon Espadaler assegura que amb aquesta taxa es compensarà les hores extra dels agents que vetllen perquè els partits més complicats es desenvolupin sense incidents. La mesura afectarà uns 10 o 15 partits per temporada i sobre tot al Futbol Club Barcelona i a l'Espanyol
  • Després de la derrota al camp de l'Ajax, el Barça ha tornat als entrenaments. La d'ahir va ser la primera derrota de Gerardo Martino. Els blaugrana ja han estat preparant la visita de diumenge a San Mamés. Els lesionats Alves, Adriano i Alba s'han entrenat al marge del grup, i Xavi ha fet treball específic al gimnàs.Tots han coïncidit en fer autocrítica pel partit d'ahir.
  • Al teatre Lliure aquesta nit s'estrena "Marry me a Little", el musical més íntim de Stephen Sondheim. És com un conte d'amor entre dos desconeguts que tenen en comú que viuen sols i al mateix edifici. Mone i Toni Viñals són els intèrprets d'aquesta història.
  • EL DEBAT SOBRE LA CONSULTA

    ERC treu ferro a les discrepàncies, el PPC creu que el procés ha fracassat

    Els partits partidaris de la celebració d'una consulta segueixen debatent en públic malgrat l'apel.lació a la prudència feta per Artur Mas. Esquerra Republicana creu que l'important són la data i la pregunta i treu ferro a què NO hi hagi acord sobre com demanar la competència al Congrés. Una situació que Iniciativa vincula a l'acord entre republicans i convergència per aprovar els pressupostos. El PP català dóna per fracassat el procés endegat pel govern català.

    Pendents del desallotjament

    LA PAH DE SALT DIU QUE NO MARXARÀ

    Pendents del desallotjament de l'edifici ocupat per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca a Salt. Esgotat els termini donat per la justícia, les famílies diuen que, de moment, no marxen i preferirien anar totes a un altre edifici. 14 de les 15 han demanat habitatge social a la Generalitat. 5 ja el tenen atorgat.

    Violència domèstica

    UNA DONA DETINGUDA PER HOMICIDI

    Els mossos d'esquadra detenen una dona acusada d'haver matat la seva parella, un home de 65 anys al Perelló, a Tarragona. Els fets van passar dimarts en uns camps de la zona. Els mossos investiguen aquest sinistre i la dona està pendent de passar a disposició judicial.

    S'estén la guerra dels cinemes

    EL SECTOR, RECELÓS A BAIXAR ELS PREUS

    S'estén la guerra de preus al cinema. Aquesta setmana, una cadena amb sales a les comarques de Barcelona, Girona i Tarragona se suma a les entrades de 3 euros i mig. Una oferta que incrementa el públic però es mira amb recel des del sector.

    Imatge trista i primera derrota

    EL BARÇA PERD 2 A 1 AL CAMP DE L'AJAX

    El Barça perd el primer partit amb Gerardo Martino al camp de l'Ajax i no pot assegurar la primer plaça del grup de Champions. Els blaugrana van encaixar dos gols que no van poder remuntar ni jugant amb un home més després del penal marcat per Xavi.

    EL MUSICAL MÉS ÍNTIM

    Al Teatre Lliure de Montjuïc fins el 22 de desembre

    Un conte d'amor entre dos desconeguts que comparteixen soledat i edifici ens endinsa en el musical més íntim de Stephen Sondheim. Mone i Toni Viñals són els intèrprets d'aquesta història romàntica sobre el fenòmen SINGLE i sobre com pot arribar a ser de cruel la vida moderna, en soledat... L'obra s'estrena aquest vespre al Teatre Lliure...

    Ja us hem anunciat que avui serà un dels dies més freds. I a més, aquesta tarda podríem tenir alguna sorpresa.

    Entre aquesta tarda i la nit, en algunes poblacions del NE i del Sud podrien veure caure algun floc de neu.

    A aquesta hora fa sol a moltes comarques... però en algunes (sobretot del NE) ja han començat a arribar núvols i el cel està força tapat. com que venim d'una matinada gèlida i ara les temperatures no són pas gaire altes...

    Les precipitacions que deixaran aquestes nuvolades poden ser de neu a cotes relativament baixes.

    I és que la situació continua dominada per la entrada de vent de component N i NE i a més també per aquesta franja de núvols que en les pròximes hores passarà fregant les comarques del Litoral i Prelitoral.

    Núvols i un vent relativament humit que coincidiran amb tot aquest aire fred a les capes altes i mitjanes de l'atmosfera... la combinació idònia per la possibilitat de nevades a cotes baixes. De totes maneres seran nevades molt febles.

    EL DEBAT SOBRE LA CONSULTA

    ERC treu ferro a les discrepàncies, el PPC creu que el procés ha fracassat

    Els partits partidaris de la celebració d'una consulta segueixen debatent en públic malgrat l'apel.lació a la prudència feta per Artur Mas. Esquerra Republicana creu que l'important són la data i la pregunta i treu ferro a què NO hi hagi acord sobre com demanar la competència al Congrés. Una situació que Iniciativa vincula a l'acord entre republicans i convergència per aprovar els pressupostos. El PP català dóna per fracassat el procés endegat pel govern català.

    Pendents del desallotjament

    LA PAH DE SALT DIU QUE NO MARXARÀ

    Pendents del desallotjament de l'edifici ocupat per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca a Salt. Esgotat els termini donat per la justícia, les famílies diuen que, de moment, no marxen i preferirien anar totes a un altre edifici. 14 de les 15 han demanat habitatge social a la Generalitat. 5 ja el tenen atorgat.

    Violència domèstica

    UNA DONA DETINGUDA PER HOMICIDI

    Els mossos d'esquadra detenen una dona acusada d'haver matat la seva parella, un home de 65 anys al Perelló, a Tarragona. Els fets van passar dimarts en uns camps de la zona. Els mossos investiguen aquest sinistre i la dona està pendent de passar a disposició judicial.

    S'estén la guerra dels cinemes

    EL SECTOR, RECELÓS A BAIXAR ELS PREUS

    S'estén la guerra de preus al cinema. Aquesta setmana, una cadena amb sales a les comarques de Barcelona, Girona i Tarragona se suma a les entrades de 3 euros i mig. Una oferta que incrementa el públic però es mira amb recel des del sector.

    Imatge trista i primera derrota

    EL BARÇA PERD 2 A 1 AL CAMP DE L'AJAX

    El Barça perd el primer partit amb Gerardo Martino al camp de l'Ajax i no pot assegurar la primer plaça del grup de Champions. Els blaugrana van encaixar dos gols que no van poder remuntar ni jugant amb un home més després del penal marcat per Xavi.

    LA VIA DE LA CONSULTA

    CiU i ERC ajornen la votació per lligar-la a la data i a la pregunta

    Els treballadors de PANRICO votaran aquesta tarda un pla de mobilitzacions davant l'acord que suposa l'acomiadament de 745 persones, dues-centes de les quals de la planta de Santa Perpètua. El comitè d'empresa de la planta catalana NO l'accepta, i fins i tot comissions obreres estudia impugnar-lo.

    CÀNCER DE MAMA

    Una nova tècnica redueix molt la radioteràpia i és menys agressiva

    L'apliquen a l'hospital Parc de Salut Mar de Barcelona, després de fer un estudi comparatiu amb un centenar de pacients. A més de reduir la durada del tractament

    Manuel Algara

    CAP DEL SERVEI D'ONCOLOGIA RADIOTERÀPICA DEL PARC DE SALUT MAR

    TROBALLES ARQUEOLÒGIQUES

    Les restes resituen el paper de la Barcelona romana

    A tres quarts de nou i en directe per la 1 de Televisió Espanyola el Barça s'enfronta a l'Àjax... Els blau-grana en tenen prou amb un empat per assegurar-se el primer lloc del grup a la champions. L'entrebanc més clar? Hi arriben amb moltes baixes....

    ZOOM FESTIVAL IGUALADA

    Fins l'1 de desembre mostra el cinema que es fa per a televisió

    ACORD A PANRICO

    Empresa i sindicats pacten 745

    acomiadaments i 18% de rebaixa salarial

    Els sindicats i la direcció de Panrico han arribat de matinada a un acord que suposa l'acomiadament de set-cents quaranta cinc treballadors i una baixada de sou del 18%. 200 dels treballadors que sortiran de la companyia son de la planta de Santa Perpètua, que ja havia rebutjat en assemblea els termes d'aquest acord. El comitè d'empresa de la planta catalana no l'accepta, i fins i tot comissions obreres estudia impugnar-lo. En cas de no haver-se assolit aquest acord, l'empresa podia haver demanat un concurs de creditors

    S'ajorna el debat del dia 4

    ESQUERRA DECIDEIX POSPOSAR LA VOTACIÓ

    No hi ha hagut acord per debatre la setmana que ve al Parlament la proposta per demanar al congrés la celebració de la consulta. Esquerra ha decidit prioritzar l'acord sobre la data i la pregunta per decidir-ho tot en bloc, mentre que CiU no ho veu malament.

    Nova tècnica càncer de mama

    MÉS DOSI DE RADIOTERÀPIA REDUINT L'ÀREA

    Fins a un 20% de les malaltes de càncer de mama podrien beneficiar-se d'una nova tècnica que permet reduir de 6 setmanes a NOMÉS 5 dies el tractament amb radioteràpia. L'han desenvolupada a l'hospital del Mar de Barcelona i és efectiva en dones de més de 60 anys amb tumors petits.

    Ulleres de franc

    CREIX LA DEMANDA PER LA CRISI

    Cada vegada hi ha més demanda de les revisions gratuïtes a la vista que fan al centre de la visió de la Universitat Politècnica de Catalunya. En 5 anys han multiplicat per 4 el número de persones a les qui han fet unes ulleres de franc perquè no poden pagar-les. Per això ara estudien com ampliar el servei.

    Un punt per ser primer de grup

    AJAX-BARÇA, A LES 20:45 PER LA 1

    El Barça vol assegurar-se a Amsterdam la primera plaça del grup de la Champions. En té prou amb un empat, però tot i les baixes vol allargar la ratxa de victòries. El primer partit oficial dels blau-grana al camp de l'Ajax el podreu veure per LA 1 a tres quarts de nou del vespre.

    75 ANIVERSARI DE MARCA

    Rafa Nadal ha estat escollit el millor esportista espanyol de la història

    El manacorí ha rebut el guardó aquest migdia en una gala organitzada pel diari MARCA i en què també han reconegut la trajectòria de les principals figures de l'esport espanyol.

    Nadal ha estat el més votat pels aficionats amb una amplia diferència per davant de Miguel Indurain i de Pau Gasol. El número u del tennis mundial ha insistit que aquest ha estat l'any més emocionant de la seva carrera.

    RESTES ARQUEOLÒGIQUES

    Us ensenyarem les noves troballes arqueològiques de Barcelona que us anunciavem fa una estona...Són a la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor

    Aquí s'han trobat les últimes restes arqueològiques de l'antiga ciutat de Barcelona. Es tracta de l'absis i una cripta funerària que van pertànyer a l'antiga església dels Sants Just i Pastor que data del segle sis.

    De moment no es poden visitar. Les restes en bon estat de conservació no deixen de sorprendre els arqueòlegs que continuaran amb les excavacions per conèixer més sobre l'antiga ciutat.

    ZOOM FESTIVAL IGUALADA

    Fins l'1 de desembre mostra el cinema que es fa per la televisió

    Demà comença a Igualada el Zoom Festival, el certamen especialitzat en pel·lícules per televisió que s'organitza des de fa onze anys a Igualada. I una de les novetats d'aquesta edició és que hi ha una nova secció dedicada a les sèries que s'emeten per Internet, com aquesta que veieu que es diu "Les coses grans", i dirigeix el català Roger Coma....Per cert que un dels premis d'honor d'aquest any és per aquesta casa, Televisió Espanyola.