Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Enguany Catalunya ha pessigat només 30 milions d'euros en premis importants de Rifa de Nadal, sense comptar premis menors ni reintegraments. 10 d'aquests milions han anat a parar a la comarca del Maresme.

Alegria completa a Premià de Mar. Un cinquè premi, el 55.695, s'ha venut íntegre a l'administració número 1 d'aquest municipi del Maresme. Gairebé 8 milions d'euros molt repartits a comerços i establiments de la població. També, a un club esportiu del col.legi La Salle.

Vilanova i la Geltrú i Sort han repartit un milió d'euros del tercer premi, dues sèries del 51.689, premiat amb 50 mil euros al dècim. Un tercer premi que, com la Grossa, ha estat molt repartit. Ha arribat a Saragossa, Astúries, Santander, Almeria o Burgos.

L'Hospitalet de Llobregat i Barcelona reparteixen les úniques sèries del quart premi que s'han venut a Catalunya. Sant Pol de Mar, Cornellà i Gelida, han estat les més agraciades del degoteig de cinquens premis. L'únic premi que ha passat de llarg ha estat el segon que ha anat íntegrament a Tenerife.

Al Sonar Kids de l'hivern, els més menuts de la casa poden descobrir la música electronica a través d'activitats lúdiques com crear una mini-orquestra electrònica, composar una cançó i fins i tot viatjar a l'any 2mil 222.

Últim dia per comprar loteria del sorteig extraordinari de Nadal que reparteix 2.240 milions d'euros en premis. És el primer any que s'haurà de pagar impostos: una retenció del 20% sobre el premi, exceptuant els inferiors a 2.500 euros. Això significa què la Grossa, premiada amb 4 milions d'euros per sèrie, es redueix a 3'2 milions. Aquest fet, juntament amb la crisi, ha fet caure les vendes entre un 5 i un 10%.

Les Festes també impulsen les vendes de vi. La campanya de Nadal representa el 25% de les vendes de tot l'any d'aquest sector.

Espanya ja és el primer productor mundial de vi. Els preus per l'exportació pugen un 10%. El consum intern continua baixant tot i que es busca més qualitat: aposatant per la denominació d'orígen.

Els mots encreuats cumpleixen 100 anys. Un dia com avui de l'any 1913 el periodista Arthur Wine va publicar els primers al diari The New York World, als Estats Units. 10 décades després, aquest passatemps continua atrapant seguidors...

El Barça tancarà l'any demà a Getafe, on intentarà defensar el liderat sense Messi, Neymar ni Xavi. La novetat és Dani Alves. Martino ha reiterat que es troba a gust a Barcelona i no ha volgut entrar en les ultimes polémiques.

El Nadala, a més d'una bona època pel cava ho és també per la resta del sector del vi, ara és quan fa el 25% de les seves vendes anuals. Per primer cop Espanya s'acaba de convertir en el primer productor mundial de vi. Els preus per l'exportació pugen un 10% però el consum intern continua baixant.

Els mots encreuats compleixen 100 anys. Els primers es van editar als Estats Units un 21 de desembre del 1913 al suplement Fun del diari The New York World. A Europa van arribar gairebé una década després...

TARIFES ELÈCTRIQUES

La llum pujarà, però no tant. Ara el govern estudia un preu més baix

una pujada de l'11 per cent al rebut de la llum a partir del gener. Aquest matí, la Comissió de la Competència ja l'havia INVALIDAT perquè, segons diu, hi ha trobat "circumstàncies atípiques". El govern espanyol s'ha compromés a que la llum no pugi tant, i ha anunciat que treballa en un preu alternatiu, que per al trimestre vinent es podria situar al voltant d'un 5 per cent. Tot i això els consumidors diuen que la suspensió no servirà de res.

LLEI DE L'AVORTAMENT

La reforma substitueix l'actual llei de terminis

L'avantprojecte aprovat elimina el sistema actual de terminis i les dones només podran avortat en dos supòsits: en cas de violació i per evitar un greu perill per a la vida o la salut física o psíquica de l'embaraçada. A més a més, les menors de 16 i 17 anys tornaran a necessitar el consentiment patern per poder avortar. Pel que fa a la penalització de l'avortament, no hi haurà multa per a les dones que avortin. Qualsevol professional podrà al·legar objecció de consciència per practicar la interrupció d'un embaraç. Escoltem què ha dit el ministre de Justícia.

CONSELL ASSESSOR

Proposa crear un organisme per estrènyer les relacions amb Espanya

relacions més estretes d'un eventual Estat català amb Espanya. Fins i tot proposa un Consell Catalunya-Espanya (que anomenen Ibèric) per impulsar uns vincles més constructius. Això ho di en un dels 4 informes que ha presentat per preparar les estructures d'Estat. Destaquen la creació d'una administració tributària pròpia i la internacionalització del procés.

Falten menys de 48 hores pel sorteig de Nadal. Catalunya és la segona comunitat on més es juga, només superada per Madrid. Avui doncs, jornada de cues a les administracions de loteria. El gato negro és una de les més tradicionals de Barcelona. Allá hi ha anat la Gemma Esteba...

Leo Messi trenca el seu silenci des de l'Argentina. Ha defensat el seu pare de les acusacions de blanqueig de diners i ha carregat contra el vicepresident Javier Faus, dient que no entén de futbol. També ha parlat avui Víctor Valdés, que creu que hi ha una campanya en contra del Barça.

CONCERT DE LA GENT GRAN

Un cor de 400 avis i àvies canten cançons populars

El rebut de la llum no s'incrementarà un 11 per cent a partir de l'1 de gener. És el compromís del govern espanyol després que la comissió nacional del mercat de la competència hagi decidir no validar la subhasta que es va fer ahir al veure-hi algunes circumstancies atípiques. Ara queda per veure quina serà la decisió de l'executiu que podria aprovar un decret limitant l'increment del rebut de l'electricitat. Els consumidors diuen que la suspensió no servirà de res.

El Consell Assessor per la Transcisió elabora 4 nous informes pel govern catlà en el que proposa la creació d'un consell catalanoespanyol en un hipotètic estat català. A més, proposa internacionalitzar el procés i apunta que en un Catalunya independent Barça i Espanyol jugarien a la lliga espanyola.

Barcelona rep un informe que contempla 8 opcions per redefinir l'entorn de la Sagrada Família per fer un accés directe a la Basílica des de la Diagonal. Les opcions passen per una rambla que implicaria enderrocar dues illes de cases, un passeig més estret o un parc amb forma d'estrella com va dissenyar Gaudí.

Encara es poden comprar dècims de la loteria de nadal, i de fet aquest matí hem vist cues a moltes administracions. Enguany els catalans jugarem quatre-cents seixanta tres milions d'euros, i és la segona comunitat que més juga, per darrera de Madrid.

Leo Messi trenca el seu silenci des de l'Argentina. Ha defensat el seu pare de les acusacions de blanqueig de diners i ha carregat contra el vicepresident Javier Faus, dient que no entén de futbol. També ha parlat avui Víctor Valdés, que creu que hi ha una campanya en contra del Barça.

No s'incrementarà un 11% perquè la subhasta d'ahir no s'ha donat per bona. EL REBUT DE LA LLUM.

Un consell catalanoespanyol. BARÇA I ESPANYOL SEGUIRIEN A LA LLIGA.

L'entorn de la Sagrada Família. 8 ALTERNATIVES PER DEFINIR EL FUTUR.

Loteria de Nadal. CATALUNYA JUGA 463 MILIONS D'EUROS.

Messi carrega contra Faus. PER DIR QUE NO VEIA BÉ RENOVAR L'ARGENTÍ.

PUJA LA LLUM

A partir del gener la factura s'incrementa entorn un 11%

Aquest fort augment arriba com a conseqüència de la subhasta entre comercialitzadores que s'ha produït avui i que ha acabat amb una pujada del 26%. El cost de l'energia representa un 40 per cent del rebut. L'altra part prové dels anomenats "peatges d'accés", que el govern espanyol finalment ha decidit apujar després de desmentir-ho. Segons el ministre d'Indústria, aquest augment NO serà superior al 2%. Es comença a pagar així el forat del sistema elèctric que és de 3.600 milions d'euros.

LLEI DE CONSULTES

Acord per eleborar un cens alternatiu per a la consulta

Doncs a banda de l'intercanvi de declaracions, al Parlament, aquest matí CiU, Esquerra i Iniciativa han arribat a un acord perquè la Generalitat utilitzi el registre de població de l'Institut d'Estadística de Catalunya per eleborar el cens per a la consulta. Aquesta opció és una alternativa als cens convencional, que el govern català no podria usar perquè està en mans de l'Estat

PLA PER OPTIMITZAR IMMOBLES

Reubicar serveis administratius i reduir un 23% la superfície d'oficines

Aquest és un dels 4 edificis públics que demà surt a subhasta. Era fins ara, l'edifici central de la Conselleria d'Economia....És només un exemple d'aquest pla que pretén concentrar oficines en edificis més grans i eficients per de reduir la despesa immobiliària. Des que es va posar en marxa el 2011, ha suposat un estalvi de gairebé 23 milions d'euros.

SATÈL·LIT "GAIA"

S'enlaira amb èxit per fer el mapa de la Via Làctia

El satèl·lit anava dins la llençadora russa SOYUZ i ha sortit de la base espacial europea de Kuru, a la Guaiana francesa, a les 10. En el projecte hi han participat una trentena de científics de la Universitat de Barcelona...A la facultat de la química d'aquesta institució han viscut aquest moment amb intensitat....

INIESTA FINS EL 2018

Rosell demana unitat als culés davant els continus atacs que reben

Dilluns vinent ampliarà l'acord que ja tenia fins al 2015. Ho ha anunciat aquest migdia Sandro Rosell...El president del Barça ha recordat la transcendència del proper referèndum sobre el Nou camp Nou. També s'ha defensat de les ultimes acusacions judicials, assegurant que espera siguin només fruit de la casualitat i no pel fet d'haver guanyar tants títols als darrers anys...

NEYMAR, DE VACANCES

Dani Alves ja s'entrena amb el grup i podria reaparèixer a Getafe

AAART!

El món de l'art centra l'espectacle de l'Ateneu Popular fins el 12 de gener

  • A partir de l'1 de gener, fer aquest gest costarà com a mínim un 11 per cent més...I això com a conseqüència una banda de la subhasta entre comercialitzadores que s'ha produït avui i que, contrapronòstic ha acabat amb una pujada del 26% i de l'altra per la decisió del govern espanyol d'apujar els anomenats "peatges d'accés", que el ministre assegura que no serà superior al 2%....És el quart augment de l'any, i això situa Espanya com a tercer país d'Europa amb la tarifa del quilovat per hora més cara després de Xipre i Irlanda. Segons el ministre José Manuel Soria, es comença a pagar el forat del sistema elèctric que és de 3.600 milions d'euros.
  • La tensió dialèctica d'ahir a l'hemicicle entre el president Mas i la líder del PP per la consutla ha continuat dins i fora del Parlament. Alícia Sánchez-Camacho ha parlat sense embuts de les conseqüències d'una consulta fora de la constitució. I ha citat l'article que permet la supsensió de l'autonomia... o la inhabilitació d'un president./ I tens intercanvi de paraules avui al Congrés dels Diputats entre el PSOE i CiU, durant el debat de la reforma elèctrica. Els socialistes han ironitzat sobre el fet que el Govern de Rajoy hagi acceptat canvis en la llei a petició de CiU.
  • I el president de la patronal espanyola CEOE, Joan Rosell, creu que cal aprofundir el diàleg entre els governs espanyol i català per buscar una solució a la situació actual que ha qualificat de "greu". Per Rosell, no s'ha de tenir por a una reforma de la Constitució./ La Generalitat vendrà edificis d'oficines del centre de Barcelona per llogar altres més barats en barris amb rendes més competitives. Es tracta de racionalitzar l'espai diuen, optimitzar els recursos i estalviar costos. / Els comerciants sembla que es van apuntant a la tendència d'abaixar els preus per incrementar el consum....Avui mateix hem trobat descomptes de fins a un 50%, sobretot en productes de temporada com roba d'abric. Els experts diuen que és la manera de mantenir vendes malgrat la situació econòmica./ Un dels productes estrella del Nadal és el cava: De fet, és ara quan el sector factura el 40% del total de tot l'any. Aquest 2013 els productors preveuen vendre'n 33 milions d'ampolles.
  • És l'enlairament del satèlit GAIA, el telescopi europeu que ha de fer el mapa MÉS precís realitzat fins ARA de la Via Làctia.. El satèl·lit anava dins la llençadora russa SOYUZ i ha sortit de la base espacial europea de Kuru, a la Guaiana francesa, aquest matí....
  • Ha costat mil milions d'euros i hi han participat investigadors de la Universitat de Barcelona que aquest matí no s'han volgut perdre l'inici de la missió./ I avui hem sabut que aquesta tardor, la temperatura a Catalunya ha estat gairebé un grau i mig per sobre de la mitjana dels últims 30 anys.
  • Aprofitaven una distracció de la dependenta de la joieria i llavors l'agafaven pel coll i l'amenaçaven amb una pistola perquè els obrís la caixa forta.. Així és com actuava un grup de cinc atracadors, detinguts pels Mossos d'Esquadra, que haurien robat més de 2 milions d'euros en joies. Actuaven a l'àrea metropolitana de Barcelona i estaven molt organitzats: uns es dedicaven a la vigilància, altres buidaven els aparadors i tots fugien en un cotxe robat que els esperava a la porta. Als propietaris els abandonaven emmanillats.
  • A aquesta hora és previst que comenci a l'Hotel Catalònia de la plaça Espanya el tradicional dinar de nadal d e l'ONG Avismón./Una de les obres més esperades a Barcelona, la reforma de la Diagonal, començarà abans del previst, el primer trimestre del 2014 i es farà de cop, fins a principis del 2015. Els botiguers són els que han insistit en que la reforma es tiri endavant. /Precisament per no concentrar el turisme als mateixos punts de sempre, l'Ajuntament de Barcelona ha presentat un Pla de turisme per promocionas altres indrets de la ciutat. Els encants, la Torre Bellesguard de Sarrià, el Turó de la Rovira d'Horta- Guinardó o l'Hospital de Sant Pau serán alguns dels llocs que es promocionaran per les visites turístiques.
  • Andrés Iniesta serà blau-grana fins el 30 de juny de 2.018. / Mentre, l'equip ha preparat el partit de lliga de diumenge a Getafe sense Neymar, que no podrà jugar per acumulació de targetes i ja ha començat les vacances de Nadal, amb permís del club. La plantilla ha felicitat Alexis, pel seu 25è aniversari. I la gran novetat ha estat Dani Alves, que ja ha pogut completat tot l'entrenament i podria reaparèixer diumenge. Xavi encara ha fet treball específic. / Els setzens de final de la Copa continuen deixant-nos sorpreses com l'eliminació del Sevilla a mans d'un equip de segona B com el Racing de Santander. També va estar prop de completar una fita històrica el Lleida, que es va quedar a un gol de deixar fora el Betis./ Gas Gas ha presentat aquest migdia a Barcelona l'equip oficial que participarà al Dakar 2014./ Barcelona serà la seu de la Final a Sis de la Champions de waterpolo els dos pròxims anys. El president de la Federació Espanyola Fernando Carpena i el director de la LEN Marco Birri han signat aquest matí l'acord a l'Ajuntament en un acte president per la tinent alcalde Maite Fandos
  • Fa 40 anys que se li havia perdut la pista a un dels bancs que Gaudí va dissenyar per l'Església de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló. Avui reapareix: la Galeria d'art Christie's de Nova York subasta un banc de Gaudí de l'església de la Colonia Güell de Santa Coloma de Cervelló. Es tracta d'una de les poques obres de l'artista català que estan al mercat.I atenció, perquè se li havia perdut la pista fa 40 anys!
  • SÁNCHEZ-CAMACHO ADVERTEIX

    Diu que Mas serà el responsable de

    les conseqüències de convocar la consulta

    Descomptes abans de festes

    UNA TENDÈNCIA A L'ALÇA A LES BOTIGUES

    Un bon Nadal pel cava

    PREVEU MANTENIR LES VENDES

    El Gaia s'enlaira amb èxit

    HI PARTICIPEN INVESTIGADORS DE LA UB

    Iniesta renova fins el 2018

    ROSELL DEMANA UNITAT ALS CULÉS

    I DESPRÉS...

    Hem viscut la tardor més

    càlida dels últims anys

    PRESSUPOSTOS 2014

    El PPC registra la impugnació que ajorna l'aprovació dels comptes

    SESSIÓ DE CONTROL

    Mas apel·la a l'esperit de les lleis perquè es permeti la consulta

    DRET A L'AUTODETERMINACIÓ

    Rajoy i Rubalcaba, units davant el procés sobiranista

    DISCREPÀNCIES A UDC

    94 militants tarragonins es donen de baixa per la posició del partit

    INFORME SOBRE CARRETERES

    El tram entre Gavà i Begues és el punt més negre de Catalunya

    BARÇA I MADRID, INCLOSOS

    La Comissió Europea obre expedient a 7 clubs espanyols

    "DRALION" ARRIBA A BARCELONA

    Des d'avui i fins el 29 de desembre, el Cirque du Soleil al Palau Sant Jordi

    PRESSUPOSTOS 2014

    El PPC registra la impugnació dels comptes per l'any vinent

    aquest matí el PP ha formalitzat la petició de dictamen al Consell de Garanties Estatutàries que farà ajornar l'aprovació dels pressuspostos per al 2014. Els populars volen saber si la partida de gairebé 6 milions destinats a la consulta és constitucional o no. El consell te un termini d'un mes per emetre uns ressolució que, de totes maneres, no serà vinculant.

    DRET A L'AUTODETERMINACIÓ

    Rajoy i Rubalcaba, units davant el procés sobiranista

    han escenficat la seva unitat en el rebuig al dret a l'autodeterminació. El líder socialista ha reiterat el rebuig del PSOE a la política d'Artur Mas i ha aprofitat per demanar a una reforma de la Carta Magna. El president Rajoy ha recordat que aquest dret no el recull cap constitució del món. En canvi, la qüestió catalana SÍ que ha enfrontat el diputat d'Esquerra Alfred Bosch i el ministre d'Exteriors García Margallo.

    DISCREPÀNCIES A UDC

    94 militants tarragonins es donen de baixa per la posició del partit

    94 militants d'Unió Democràtica de Catalunya demanaran aquesta tarda la baixa del partit

    FUTBOL. Copa del Rei. 1/16

    Barcelona, 3 - Cartagena, 0

    DRALION ARRIVA A BARCELONA

    Des d'avui i fins el 29 de desembre el Cirque du Soleil al Palau Sant Jordi

    PRESSUPOSTOS 2014

    El PPC registra la impugnació dels comptes per l'any vinent

    DRET A L'AUTODETERMINACIÓ

    Rajoy i Rubalcaba, units davant el procés sobiranista

    DISCREPÀNCIES A UDC

    94 militants tarragonins es donen de baixa per la posició del partit

    FUTBOL. Copa del Rei. 1/16

    DRALION ARRIVA A BARCELONA