Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Mercat dels Encants de Barcelona rep cada setmana 150 mil visitants, 60mil més que amb l'antiga ubicació. Els venedors diuen que s'han incrementat les vendes i que s'han contractat més persones.

OPERACIÓ SORTIDA

Les vies més complicades seran les que van a la muntanya

ALERTA PER CONTAMINACIÓ

A 16 municipis de l'àrea de Barcelona. Podria reduïr-se pel cap de setmana

L'INFORME, A LA FISCALIA

El PPC recorda que els serveis secrets són competència de l'Estat

35è ANIVERSARI

PSC, PPC i Ciutadans, junts en l'acte de la Constitució

GRAN RECAPTE

Finalment s'han superat les 3.000 tones d'aliment

"A COP D'ULL"

La Virreina. Centre de la Imatge Del 5 de desembre al 16 de març

  • Comença el llarg cap de setmana de la constitució. A muntanya, les estacions d'esquí i el gremi d'hotelers preveuen que aquests dies, que marquen l'inici de la temporada d'hivern, l'ocupació rondarà entre el 80 i 90%, una dada que millora la de l'any passat. Però també hi ha qui prefereix un cap de setmana més urbà. Les botigues dels principals eixos comercials estaran obertes tant el dia de la constitució com per la puríssima, i cada cop pren més força la idea d'anar de compres com una activitat turística./ Aquesta polució prové bàsicament dels cotxes, per això des de la Generalitat es racomana utilitar el transport públic. A més, s'han pres algunes mesures que afecten 16 municipis./ Doncs aquesta situació la tenim en un cap de setmana de molt moviment a les carreteres. / Ja us hem explicat que aquest cap de setmana se celebra a Barcelona un casament indi de luxe. Aquesta mena de celebracions s'estan convertint en un nou espai de negoci: cada any a la ciutat se celebren 200 casaments d'estrangers..Per això han sorgit empreses que els ho organitzen tot.
  • A la delegació del govern a Catalunya avui s'ha celebrat un acte previ a la celebració, demà, del dia de la constitució. Hi han assistit representants del PSC, del PP i de Ciutadans./ De la Constitució se'n va parlar ahir al programa de TVE, El Debat de la 1. Els convidats eren la consellera d'Ensenyament Irene Rigau i el president del Cercle d'Economia. Anton Costas es va mostrar partidari de reformar la Constitució i va recordar que els països avançats i democràtics fan reformes contínues. Costas però considera que abans d'abordar-la cal treballar en un projecte comú on tothom HI guanyi. Un projecte que serveixi, va dir, per posar fre a les aspiracions independentistes./ El PP ha portat avui a la Fiscalia el suposat informe de la Generalitat on es preveu la creació d'una Agència Nacional de Seguretat. Els populars denuncien que es tracta d'un fet molt greu perquè la Generalitat no té competències per fer-ho, i recorden que només ho poden fer els Estats.
  • El Gran Recapte ha aconseguit 3mil 634 tones d' aliments: mil més que l'any passat, la xifra definitiva que hem sabut avui...Des de dilluns s'està fent el repartiment del menjar a les persones necessitades en més de 250 poblacions . Es calcula que els aliments arribaran a més de 25mil persones a tot Catalunya.
  • Un home ha mort aquesta nit en un incendi que s'ha produït a un pis de Badalona, al carrer Francesc Layret....El foc s'ha originat a un pis de la segona planta poc abans de les 11 de la nit per causes que s'investiguen./ Els Mossos d'Esquadra alerten que algunes bandes llatines JA es dediquen al crim organitzat. Segons el Ministeri d' Interior la policia te identificades 158 grups d'aquest tipus a Espanya: només a Catalunya, uns 2mil 500 joves hi estan relacionats. L'informatiu ha parlat amb un antic sicari d'una d'aquestes bandes. Fins a 90 mil euros: és la sanció màxima que preveu l'Ajuntament de Barcelona per les molèsties provocades pels apartaments turístics i que estan proliferant al Districte de L'Eixample. En els darrers 3 anys, aquests tipus d'allotjament per turistes s'han triplicat.
  • El Barça debuta demà a Cartagena amb la novetat de Jordi Alba que ha erbut l'alta mèdica i ha entrat a la convocatòria. Xavi i Iniesta encara amb molèsties es queden a Barcelon amb Piqué que no viatja per decisió tècnica. Del filial a la llista hi són Adama i Dongou./ El president del Barça Sandro Rosell s'ha reunit aquest matí amb l'alcalde de Sant Joan Despí Antoni Poveda. És la primera trobada que tenen per parlar de l'ampliació de la Ciutat Esportiva Joan Gamper i de la construcció d'un nou miniestadi per a 6 mil espectadors en els terrenys que el club va comprar el mes passat. Rosell no ha volgut valorar la situació del primer equip i només ha dit que està animat./ Els setzens de final de la Copa els encetaran demà el migdia el Lleida Esportiu i el Betis. Serà un partit molt emotiu perquè faran un homenatge a Miki Roqué, l'ex jugador dels dos equips que va morir fa un any a causa d'un càncer./ L'Espanyol prepara el partit de Copa davant el Jaén a porta tancada. Aguirre farà canvis davant l'equip andalús. Mentrestant, el president ha volgut tranquil.litzar l'afició anunciant que Kiko Casilla podria renovar aviat./I a segona B, el Nàstic de Tarragona nega que el mes passat arreglés l'empat a un amb el Constància tal i com assegura l'agrupació d'operadors d'apostes contra el frau Federbet. A més, el club tarragoní avisa en aquest comunicat que si en les pròximes hores no els faciliten l'informe i les proves que demostrin el suposat tripijoc emprendrà les accions penals pertinents per defensar la seva honorabilitat. El Nàstic també diu que sempre ha estat amb el joc net i contra les pràctiques fraudulentes.
  • A la Virreina centre de la imatge avui s'inaugura una exposició de fotografies amb Barcelona com a eix temàtic... I no només això, sinó que mostra com la imatge de la ciutat es projecta a l'exterior gràcies als grans noms de la fotografia. Es titula "A cop d'ull" i algunes de les instantànies que hi ha són aquestes./ Una proposta per aquest cap de setmana llarg és la Fira Autoretro, que comença avui a Barcelona. Un certamen que aquest any està d'aniversari perquè fa 30 anys! En 30 mil metres quadrats de la Fira de Barcelona s'hi poden veure vehicles d'època i de col·lecció de tots els temps.
  • 3 DIES FESTIUS

    Ocupació del 80% a muntanya

    i cap de setmana de compres a la ciutat

    Augment de la contaminació

    A 16 MUNICIPIS DE L'ÀREA DE BARCELONA

    Prèvia del dia de la Constitució

    PSC, PP I CIUTADANS COINCIDEIXEN

    Bandes Llatines

    JA ES DEDIQUEN AL CRIM ORGANITZAT

    Alba torna a una convocatòria

    EL BARÇA JUGA DEMÀ A CARTAGENA

    DEBAT SOBRE LA CONSULTA

    Mas i Herrera pressionen Navarro per què el PSC se sumi a l'acord

    POLÍTICA TRIBUTÀRIA

    El Govern gestionarà al 2014 els impostos propis i els cedits

    MULTA HISTÒRICA

    Brussel·les sanciona 6 bancs per manipular l'Euríbor i el Libor

    CAP INFANT FORA DE JOC

    Fins el 5 de gener Creu Roja Joventut espera recollir més de 60.000 joguines

    CAS RAVAL

    La jutgessa imputa la mosso que va demanar a una veïna si tenia imatges

    MISSATGE DE PIQUÉ

    Fugir de les comparacions i aixecar-se després de les derrotes

    PENSANT EN LA COPA

    L'Espanyol viatjarà a Jaén buscant encarrilar l'eliminatoria

    EL MESIES DE HÄENDEL

    L'obra més interpretada del compositor alemany sona a l'Auditori

  • Artur Mas es mostra convençut que abans d'acabar l'any hi haurà un acord ampli per formular una pregunta clara, molt majoritària i que no doni lloc a interpretacions. Ha estat una de les qüestions centrals a la sessió de control al Govern. El president també ha demanat al PSC que se sumi al acord, i no estigui al costat del PP i Ciutadans. A la mateixa sessió, la líder del Partit Popular català ha demanat al president que es posi a governar.
  • Mentre tot això passava dins, a la porta del Parlament, els treballadors d'Alstom Transport han reclamat al Govern que continuï fent de mediador entre l'empresa i els sindicats. Asseguren que el conseller d'Empresa i Ocupació es va comprometre a convocar la direcció de l'empresa en una reunió amb el Comitè i que, a hores d'ara, encara no s'ha celebrat. Els treballadors demanen també al Govern que inverteixi més en indústria ferroviària, ja que Alstom és l'única empresa de material ferroviari a Catalunya.
  • El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz ha dit aquet matí en una entrevista als Desayunos de TVE que en cas d'una consulta il.legal a Catalunya el Govern espanyol presentarà una declaració d'inconstitucionalitat./ La portaveu del PSOE al congrés, Soraya Rodríguez, també ha parlat de la possible consulta. I demana a Mas que no segueixi insistint en propostes que, diu, són inviables.
  • La corrupció i el frau han tornat al segon lloc de la llista de principals preocupacions dels espanyols, segons l'últim baròmetre del CIS, que s'ha fet públic avui. L'atur, però, continua sent el principal maldecap dels ciutadans. Els problemes econòmics han caigut al tercer lloc. El que augmenta és la preocupació que genera la classe política, que se situa com a quart problema. / El nou consell General del Poder Judicial comença avui el seu mandat. Els vint vocals han promès o jurat el seu càrrec davant el Rei, que ha reaparegut avui després de la seva operació de maluc. Per la tarda hi ha convocat el ple constitutiu, on es proposaran els candidats a la Presidència de la institució. La renovació de l'òrgan de govern dels jutges es va completar la setmana passada gràcies a un pacte entre el PP, el PSOE, Esquerra Unida i Ciu. Mercè Pigem, diputada d ela federació nacionalista és un dels nous vocals nomentats
  • Entre avui i demà és previst que arribin a Barcelona els més de mil convidats que han d'assistir a la que ja es coneix com a "gran boda índia"... Alguns ja són aquí, la meitat es preveu que aterrin avui i l'altra meitat durant el dia de demà....Vénen per assistir al casament d'aquesta parella: un directiu d'un banc anglès i una neboda del magnat de l'acer Lakmi Mittal./ L'any passat, a Barcelona es van celebrar 200 casaments d'estrangers: la majoria d'irlandesos i nordamericans. És una manera més de promoció de la ciutat. Al voltant dels punts on se celebraran les festes i cerimònies d'aquest casament indi ja es nota que és aprop./ El Príncep d'Astúries ha visitat la seu de Telefónica a Barcelona on hi ha el centre mundial d'innovació del grup. Ha conegut de primera mà les últimes tendències el món digital i els projectes capdavanters de la companyia. Entre ells, el projecte Wayra, un accelerador empresarial de joves emprenedors Al centre d'I+D de Barcelona hi treballen 200 col.laboradors altament qualificats, un terç són doctors científics, enginyers i informàtics. El personal és de 20 països diferents./ És el videu de la campanya que la fundació Pere Tarrés ha engegat per aquest nadal per recollir fons per atendre els 2.500 infants en situació vulnerable que l'entitat atén cada tarda en una vintena de centres. Han detectat que darrerament, als problemes habituals d'aprenentatge i falta de motivació en els estudis, s'hi afegeixen les dificultats de les famílies per atendre necessitats bàsiques. Els donatius es poden fer a través de la pàgina web de la fundació. / Una altra campanya destinada als nens en situació més vulnerable és la de recollida de joguines de Creu Roja Joventut, que enguany arriba a la 21 Edició./ La contaminació continua sent l'assignatura pendent de la ciutat de Barcelona. Avui qui n'ha alertat són els experts que elaboren l'informe anual de l'agencia de salut pública. Ara com ara, però, el nou tema que preocupa és la proliferació de clubs de cannabis.
  • En el cas Raval, la jutge que investiga la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez ha imputat aquest matí un altre agent. Es tracta de la mossa que després de la reducció de Benítez va demanar a una veïna si tenia imatges. La dona, segons va declarar ahir, les va esborrar voluntàriament. La jutge l'acusa d'obstrucció a la justícia o coaccions. Ja són deu els agents imputats al cas./ Un jutge de Sabadell ha emès una sentència novedosa per canviar la pena de dos anys de presó d'un jove neonazi acusat de robatori amb violència i intimidació i una falta de lesions.
  • Tres de les famílies que ocupen el bloc Salt han començat a traslladar mobles als pisos que els ha ofert la Generalitat.BETA tota manera, diuen que no pensen marxar de l'edifici fins que no se solucioni la situació de les altres 12 famílies. / A la devesa de Girona hi ha uns 2 mil 500 arbres i quan els cauen les fulles ja us imagineu la quantitat que se n'acumula. Ara utilitzen un sistema nou per recollir-les que a més, permet reciclar-les./ S'acosta nadal i és hora d'anar pensant en els torrons. Més de la meitat dels que consumim a Catalunya s'elaboren a Agramunt, a Lleida. Allà, els primers torronaires eren pagesos. I des d'aleshores, quan en feien per acabar de completar el jornal, fins ara.
  • El Barça ha preparat el partit de divendres a Cartagena amb la pilota de la copa del rei a l'entrenament d'aquest matí./ L'Espanyol ha trepitjat, per primer cop aquesta setmana, la gespa de la Ciutat Esportiva./ Laia Sanz ha presentat avui l'equip amb què buscarà la quarta victòria al Dakar en categoria femenina. Després de dos anys amb Gas-Gas, la pilot de Corbera correrà amb Honda i per primera vegada no tindrà cap company d'aventura./ A la Lliga Asobal bona jornada pel Barça i el Fraikin Granollers.
  • Aquesta obra, "Els feréstecs" és la GRAN triomfadora dels premis Butaca, de teatre, que es van lliurar anit a la Sala Tallers del TNC. L'obra ha aconseguit 5 guardons./La poeta i bibliotecària Joana Raspall ha mort aquesta matinada a Sant Feliu de Llobregat./ El proper 26 de desembre farà 100 anys del primer Concert de Sant Esteve al Palau de la Música Catalana. Per celebrar-ho l'Orfeó Català interpretarà un relat musical i coral amb un format d'excepció. Així es va escoltar la versió de la Wiener Akademie i el cor Sine Nomine. El Mesies és una de les peces més interpretades
  • SESSIÓ DE CONTROL

    Mas sosté que hi haurà acord

    per una pregunta majoritària

    Fernández Díaz avisa

    EL GOVERN PORTARIA LA CONSULTA AL TC

    El gran casori indi

    CASAMENT MULTIMILIONARI A BARCELONA

    Alerta pels clubs de cannabis

    N'HI HA 200 NOMÉS A BARCELONA

    Alba apunta a Cartagena

    XAVI I INIESTA SEGUEIXEN AL GIMNÀS

    Informe PISA 2012

    ESPANYA, PER SOTA DE LA MITJANA

    Catalunya suspèn en ciències i matemàtiques però aprova en lectura. Són a grans trets els titulars de l'últim informe PISA sobre l'estat de l'educació als països de l'OCDE. Catalunya es manté per sota de la mitjana, però en general treu més bons resultats que el conjunt d'Espanya, que s'ha quedat una mica estancada.

    DADES DE L'ATUR

    2.475 aturats menys a Espanya, primera baixada al novembre en 17 anys

    L'atur AUGMENTA a Catalunya el mes de BETA novembre en unes quatre mil cinc-centes persones. Ara hi ha 640 mil catalans que busquen feina, però són uns 13 mil desocupats menys que fa un any....Per contra, al conjunt d' Espanya el nombre d'aturats ha BAIXAT respecte al mes passat, i és la primera vegada en disset anys que cau un mes de novembre... malgrat que encara hi ha prop de cinc milions de persones sense feina. El govern central veu en la baixada interanual una tendència esperançadora, i la generalitat confia que, amb la campanya de Nadal, la xifra pugui baixar més.

    REUNIÓ DEL GOVERN

    Homs titlla de "reforma encoberta" l'informe del govern espanyol

    Sobre la consulta sobiranista, el govern català ha dit avui que està disposat a apurar fins l'últim moment per aconseguir un acord amb els partits favorables. El conseller portaveu ha filat més prim i ha aventurat que la data i la pregunta es podrien conèixer entre el 27 i el 31 de desembre. Francesc Homs ha estat més contundent a l'hora de valorar l'informe de l'executiu espanyol que planteja eliminar diversos organismes de la Generalitat. Homs l'ha qualificat de "reforma encoberta de la Constitució" i ha anunciat que el govern convocarà la setmana vinent una reunió amb tots els grups parlamentaris per analitzar-lo. Escoltem Homs i la presidenta del PP català.

    BEGUDES ENERGÈTIQUES

    Un estudi adverteix dels efectes adversos pel funcionament del cor

    Atenció ara els consumidors de begudes anomenades energètiques. I és un estudi mèdic fet als Estats Units ALERTA que poden alterar el funcionament del cor. En concret ha detectat efectes secundaris com ara palpitacions, arritmies i augment de la presió arterial. Això és degut a la elevada quantitat de cafeina i taurina que contenen. Aquestes begudes --que consumeixen sobretot adolescents i adults joves-- suposen ingressos milionaris per als fabricants.

    Iniesta i Messi, premiats

    L'ARGENTÍ JA S'ENTRENA AL SEU PAÍS

    Després de les dues derrotes sofertes a la Champions i a la LLiga, el Barça ja prepara el debut a la Copa de divendres a Cartagena. Andrés Iniesta amb molèsties musculars a la cuixa esquerra se l'ha perdut, mentre que a l'Argentina ja han vist Leo Messi entrenant-se a Buenos Aires.

    DIA DE LA DISCAPACITAT

    La companyia Femarec estrena l'obra "La Força"

    Avui és el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat, una jornada en què diversos actes reclamen l'atenció cap a aquest col·lectiu. Nosaltres però ens hem fixat en la feina d'un grup de teatre que aquest vespre estrena al Casino del Poble Nou de Barcelona una obra escrita i representada per ells mateixos.

    L'atur augmenta a Catalunya el mes de novembre en unes quatre mil cinc-centes persones, però hi ha menys desocupats que fa un any. Al conjunt d' Espanya el nombre d'aturats ha baixat respecte al mes passat, i és la primera vegada en disset anys que cau un mes de novembre. Malgrat que encara hi ha prop de cinc milions de persones sense feina, tant el govern central com la Generalitat veuen en la baixada interanual una tendència esperançadora. / L'economia catalana està ben posicionada però ha de superar alguns obstacles de cara a assolir nous mercats a l'estranger. Ho ha dit el president de Repsol, Antoni Brufau, durant la presentació a Barcelona de l'informe "Espanya emprèn i exporta", fet pel Consell Empresarial per a la Competitivitat./ D'aquest informe hem sabut que les exportacions espanyoles han crescut 7 punts i ja signifiquen el 32% del PIB. Precisament són les exportacions les que han permès a Catalunya sortir de les taxes negatives de creixement. Un fet que s'explica en bona part pel comportaments del sector alimentari català.

    Recta final en la negociació de la pregunta i de la data de la consulta sobiranista... El president català lidera els contactes entre els partidaris del referèndum i, des del govern asseguren, que es farà pública abans que acabi l'any./ Al procés també s'hi ha referit la presidenta del Partit Popular. Alícia Sánchez Camacho critica que CiU i Esquerra intenti distreure els catalans del que realment és important amb l'embolic,diu, de la data i la pregunta./ El líder del PSC a Barcelona i president del grup socialista a l'Ajuntament, Jordi Martí, abandona l'executiva nacional del PSC. Aquest matí ha presentat la seva dimissió i ho ha comunicat al primer secretari del partit, Pere Navarro. Fa mesos que Martí ha expressat públicament les seves diferències amb la direcció del partit sobre el debat sobiranista i les relacions amb el PSOE./

    Un dels informes més esperats cada any pel què fa a l'educació és l'Informe PISA... Es aquell estudi de l'OCDE que estableix el nivell dels estudiants de tots països que en formen part...El d'aquest any diu que Espanya continua per sota la mitjana europea en compressió lectora i matemàtiques./ Durant tot el Nadal els mossos d'esquadra incrementaran la presència en els principals eixos i centres comercials de Catalunya. L'Objectiu és prevenir principalment robatoris i estrebades al carrer. També posaran especial atenció en el transport de mercaderies. Segons els mossos, en els últims anys han crescut els robatoris durant la distribució. Aquest és el setè any consecutiu que els mossos activen aquesta campanya./ÉS també durant aquesta època que s'incrementa la presència de venedors ambulants ilegals als eixos comercials de Barcelona... Fins el setembre, la policia local ha posat 64mil 209 multes, per vendre o comprar al carrer productes falsificats: és un 5 per cent més que l'any passat. Unes sancions que generalment, no es paguen perquè els venedors, senzillament, no poden./ El termini per presentar esmenes al congrés a la nova llei de seguretat viària acaba avui. Entre d'altres novetats, el text preveu que sigui obligatori portar casc als ciclistes que circulin per la ciutat. Les associacions d'usuaris NO hi estan d'acord, en canvi, les asseguradores ho veuen amb bons ulls./ Els metges alerten de l'ús que fa d'algunes aplicacions de mòbil relacionades amb la diabetis... Asseguren que poden ser útils però que l'última decisió és del pacient i del Metge./ Fa 12 anys que el passeig del Cap de la Barra, a L'Estartit, està tancat pel perill d'esllavissades. Avui han començat els treballs per estabilitzar la muntanya del Molinet on hi ha despreniments des de fa vint anys. La reobertura d'aquest sector és una prioritat per l'ajuntament que costejarà el gairebé mig milió d'euros que val l'obra a parts iguals amb la Unió Europea

    El Barça ja prepara el debut a la copa de divendres a Cartagena. Andrés Iniesta amb molèsties musculars a la cuixa esquerra se l'ha perdut, mentre que a l'Argentina ja han vist a Leo Messi entrenant-se a Buenos Aires./ La plantilla de l'espanyol s'ha desplaçat al CAR de San Cugat on s'ha sotmès a proves d'esforç i físiques aprofitant l'aturada de la lliga. Ja pensen en la Copa i en el Jaén, i en oblidar la tercera derrota a Cornellà./ El Sant Andreu s'enfrontarà al colíder de primera divisió... i el Lleida, al cuer. Un Betis, que té nou entrenador, Juan Carlos Garrido. L'ex del vila-real ha estat l'escollit per substituir Pepe Mel./ Pau Gasol només té un equinç lleu al turmell dret./ És la pàgina web el Futbol Club Barcelona, que des d'avui está adaptada a les persones amb discapacitat. Hi ha informació amb llengua de signes i els videos estan subtitulats. L'estrena s'ha fet avui, que és el dia Internacional de la discapacitat. El dia que ha triat un grup de teatre per estrenar aquesta obra de teatre. "La Força", és el títol d'aquesta obra, i també és el que transmeten els actors a l'escenari. Ells en son també els autors.

    DADES DE L'ATUR

    2.475 aturats menys a Espanya,

    primera baixada al novembre en 17 anys

    Informe PISA 2012

    ESPANYA, PER SOTA DE LA MITJANA

    Els top manta

    PER NADAL TORNEN AL CENTRE DE LA CIUTAT

    Nova llei de seguretat viària

    ELS CICLISTES REBUTGEN L'ÚS DEL CASC

    Iniesta i Messi, premiats

    L'ARGENTÍ JA S'ENTRENA AL SEU PAÍS

  • El govern català manté la intenció de celebrar la consulta al 2014 i, per això s'ha compromés a concretar la data i la pregunta durant aquest mes de desembre. L'anunci es podria fer en una acte solemne del President de la Generalitat. Artur Mas vol buscar una fòrmula consensuada entre els partits que donen suport al dret a decidir, però, malgrat que els contactes s'han intensificat, l'acord podria trigar. Avui els partits n'han parlat a les executives, i molts s'han referit al paper del PSC en el procés.
  • La portaveu de la plataforma d'afectats per la hipoteca, Ada Colau, ha estat avui a la comissió de caixes del Parlament. Colau ha estat contundent en denunciar una mala praxi sistèmica de les entitats financeres i ha parlat "d'estafa generalitzada" que s'ha fet, diu, amb la complicitat de les administracions. La portaveu de la plataforma ha alertat del risc d'una segona bombolla immobiliària si es ven habitatge públic, amb incentius fiscals, als fons d'inversió anomenats "voltors". / El Síndic de Greuges demana a la Generalitat que fomenti l'acollida en famílies dels nens que té en tutela. Diu que aquesta fòrmula ha de ser preferent i prioritària. I també demana impulsar l'acolliment professional. Segons Rafel Ribó, ara hi ha 300 menors INTERNATS i a l'espera de ser acollits .El síndic reclama, però, que es millorin els controls i el sistema de seguiment per evitar casos com el de l'home de Castelldans acusat d'abusos, que havia acollit 14 menors./ A Blanes ha començat una iniciativa pionera a Catalunya per no tallar l'aigua a les families necessitades que ocupen pisos buits. Amb la col·laboració de Caritas, l'ajuntament instal·la comptadors en aquests habitatges i el rebut l'assumeix el consistori. La decisió sobre quina família se'n beneficia es pren d'acord amb els serveis socials i se li fa un seguiment. De moment han aprobat 14 comptadors i se n'han denegat 5./ I ja s'estan repartint les més de 3mil tones d'aliments recollits entre divendres i dissabte amb la iniciativa del Gran Recapte. Es distribuiran entre més de 250mil persones sense recursos a través de les 170 entitats socials. I encara falten sumar les aportacions d'empreses privades i les donacions de cadenes de distribució./
  • Al Barça, les dues derrotes seguides en la mateixa setmana han reobert el debat sobre el joc de l'equip. A Bilbao l'equip va millorar la imatge d'Amsterdam, però no s'ha esvait la preocupació de l'entorn. Els jugadors, però, envien un missatge de tranquilitat.
  • L'artista Pep Bou necessita poc més que aigua, i sabó per fer màgia. En el seu nou espectacle fa flotar les bombolles damunt dos fils, com si fos un funambilista. L'estrena dimecres al Teatre Lliure de Montjuïc i el nom és prou explícit "Bombollavà"
  • El calendari apreta. Queden 4 setmanes i dos dies perquè s'acabi el mes, perquè s'acabi l'any... I també perquè finalitzi el termini per conèixer la data i la pregunta de la consulta, tal com s'ha compromès el govern català./ Sobre quin ha de ser l'encaix de Catalunya a Espanya també n'han parlat els partits catalans després de les seves executives. Molts han fet referència a la proposta de reforma constitucional del PSOE./
  • A la comissió de caixes del Parlament avui ha comparegut la portaveu de la plataforma d'afectats per la hipoteca que ha denunciat una mala praxi sistèmica del sistema financer. Ada Colau ha parlat "d'estafa generalitzada" que s'ha fet, diu, amb la complicitat de les administracions. Ha demanat una moratòria dels desnonaments fins que no es garanteixi el reallotjament dels afectats i que la Generalitat es personi com a acusació en els procediments judicials oberts. Colau també ha alertat del risc d'una segona bombolla immobiliària si es ven habitatge públic, amb incentius fiscals, als fons d'inversió.
  • Dos anys després que la cooperativa de l'Aldea fes fallida, els seus actuals responsables miren de tirar endavant. El concurs de creditors va suposar el bloqueig dels estalvis d'unes 3.000 persones. 400 impositors encara no han pogut recuperar prop de 5 milions d'euros que tenien a la sucursal bancària de la cooperativa. Poc a poc, però, la cooperativa recupera la confiança dels productors./ A Catalunya hi ha 300 nens sota la tutela de la Generalitat que esperen ser acollits en famílies. És una dada que ha presentat el síndic de greuges i que li ha servit per reclamar al govern català que potencïi l'acollida perquè creu que és el millor pel desenvolupament dels menors. Això sí, també reclama un seguiment més acurat per evitar casos d'abusos com el de l'home de Castelldans./ La Síndica de Greuges de Barcelona insta l'ajuntament a compensar uns veïns expropiats de Torre Baró. Les famílies van acceptar uns nous habitatges perquè rebien un ajut del ministeri de Foment, però ara aquest ajut s'ha suspès i encara els queden 5 anys per acabar de pagar./ La C-13 fa un any i mig que està en obres i ja en fa dos que els propietaris d'aquestes finques van signar les actes d'ocupació. Són una seixantena i la Generalitat encara no els ha pagat les expropiacions, que pugen a un milió i mig d'euros. / Blanes ha posat en marxa una iniciativa pionera a Catalunya per no tallar l'aigua a les families necessitades que ocupen pisos buits. Amb la col·laboració de Caritas instal·len comptadors en aquests habitatges i el rebut l'assumeix l'ajuntament. La decisió sobre quina família se'n beneficia es pren d'acord amb els serveis socials./ Les més de 3mil tones d'aliments recollits entre divendres i dissabte amb la iniciativa del Gran Recapte ja s'estan repartint. Es distribuiran entre més de 250mil persones sense recursos a través de les 170 entitats socials que col·laboren amb el Banc dels aliments. / L'ajuntament de Martorell ha emès un comunicat per tranquil·litzar la població davant l'alarma social creada en confirmar-se que Manuel González, conegut com el boig del xandall, ara viu a aquesta localitat./ Acabem de conèixer l'informe que amplia l'autòpsia de Juan Andrés Benítez, l'empresari mort al Raval després de la reducció dels mossos. Segons el document, la causa de la mort és una aturada cardíaca provocada per una malaltia anterior, el consum de cocaïna, politraumatismes i contenció. Segons la jutge, és impossible saber quina va influir més en la defunció./ Ja fa 2 mesos que els encants de Barcelona han canviat l'ubicació i sembla que el canvi ha anat prou bé. Hi ha més clients, els comerciants diuen que venen més i s'han creat llocs de treball.
  • Durant 3 dies, al congrès B-digital es presenten les aplicacions per telèfon inteligent més punteres. És la quarta vegada que s'organitza aquesta trobada en un sector que ha trobat en la salut una bona finestra on desplegar-se./ Fer un cens de 1000 milions d'estrelles per construir el mapa en 3D de la via Làctia. Aquesta és la missió del satèl·lit GAIA, un projecte de l'Agència Espacial Europea que té un 10% de participació espanyola. Entre ells, investigadors i enginyers de la Universitat de Barcelona
  • El Barça va perdre ahir al nou Sant Mamés, i hi ha preocupació sobretot per l'estat de forma d'alguns jugadors i la manca de rematades a porta: només dues en tot el partit d'ahir. Tot i així, jugadors i tècnics envien un missatge de tranquilitat./I a segona divisió, victòria del Barça B a Córdova i empat del Girona davant el Tenerife a Montilivi. Mentre, al Sabadell li va provar l'estrena del nou entrenador. El nou tècnic, Miquel Olmo, va debutar amb un triomf còmode davant el Mirandés./A l'NBA, Pau Gasol s'ha lesionat el turmell dret i li han de fer una ressonància magnètica./Marc Márquez va rebre anit a Mònaco el guardó al millor pilot de la temporada de la Federació Internacional de Motociclisme./ El sumiller de Robert Parker, el gurú mundial dels vins, a Espanya ha començat a provar aquesta setmana els vins catalans. Només hi ha 7 persones arreu del món que fan aquesta feina. Una feina de gran responsabilitat perquè de la nota que hi posi en depenen el prestigi i les vendes./ Hi ha qui el considera gairebé un alquimista, perquè barrejant aigua i sabó aconsegueix un resultat màgic... Pep Bou i les seves bombolles tornen a l'escenari amb nou espectacle "Bombollavà", que estrena demà passat al Teatre Lliure de Montjuïc.
  • EL CALENDARI DE LA CONSULTA

    Al desembre s'ha de saber la pregunta

    Mas no aposta per una declaració unilateral

    Comissió de caixes

    COLAU ADVERTEIX D'UNA SEGONA BOMBOLLA

    Nens acollits en famílies

    EL SÍNDIC RECLAMA MÉS CONTROLS

    Aplicacions per a tot

    DEDICADES A LA SALUT I PER FER PUBLICITAT

    Segona derrota en cinc dies

    EL BARÇA PERD PER 1 A 0 AMB L'ATHLETIC