Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

DEBAT SOBRE LA CONSULTA

Mas demanarà a Rajoy una nova cita perquè permeti la votació

DRETS DELS NENS

El Síndic reclama una prestació per a les families sense recursos

AFECTATS PER LA HIPOTECA

Un estudi diu que Espanya està en "emergència habitacional"

MORT RICARD MARIA CARLES

La homilia es farà dijous a la Catedral i l'enterraran a València

VIDEOCLIP DELS BOTIGUERS

Per cada descàrrega es fa un donatiu per la lluita contra el càncer a Osona

  • Tot i que la seva prioritat és la celebració de la consulta, Artur Mas i Oriol Junqueras han admès que potser caldrà passar primer per unes eleccions al Parlament de Catalunya. Pel president de la Generalitat el seu full de ruta passa ara mateix per parlar amb el president del govern espanyol./ Els partits contraris a la consulta, PP i Ciutadans, han recordat avui que, encara que Mas parli amb Rajoy, no hi ha marge perquè se celebri./ I aquest matí primera reunió del Consell Executiu després de l'acord per la celebració de la consulta
  • Demà a les 11, a la catedral de Barcelona, obrirà la capella ardent per l'arquebisbe emèrit de la ciutat, el Cardenal Ricard Maria Carles, que ha mort als 87 anys a l'hospital verge de la cinta de Tortosa.
  • El ministre d'Indústria confirma que el govern espanyol ha canviat d'opinió i pujarà la part regulada de la tarifa elèctrica per compensar el dèficit tarifari general durant tot el 2013. Tot i que no està confirmat, a partir de gener podria pujar la factura de la llum una mitjana d'un 0,78%. La xifra definitiva es farà pública quan s'hagi celebrat la subhasta d'energia que es farà dijous.
  • La PAH alerta que la fi dels ajuts i prestacions de moltes famílies acabarà repercutint en més desnonaments. És una de les conclusions d'un estudi que es basa en més d'11.500 enquestes i que ha elaborat amb una entitat que aplega professors universitaris, advocats i sindicats./ El 90% dels nens que assisteixen al Casal d'Infants del Raval viuen en una família on només entra un sou o una prestació social. Una situació que preocupa l'entitat, que alerta que la situació d'aquests nens és cada vegada més fràgil. Diuen, però, que aquest cercle es pot trencar.
  • Associacions de veïns, ecologistes i sindicats han analitzat avui el Pla per a la millora de la qualitat de l'aire que prepara la Generalitat. Asseguren que no respon als problemes de salut derivats de la contaminació i posen en relleu que no contempla mesures per evitar-los. El govern català, però, no ho veu igual./Aquestes associacions han recordat avui que l'OMS ha considerat la contaminació ambiental com a causa de càncer i reclamen mesures que evitin situacions com la de la setmana passada./ Ensurt aquest matí a la plaça Ducs de Medinacelli de Barcelona on hi ha el Registre Civil. Cap a dos quarts de dotze s'ha produït una fuita de gas, pel trencament d'una canonada en un edifici del carrer de la Mercè, 2 que estava buit perquè s'hi fan obres. Els veïns de l'edifici del costat i les 250 persones que hi havia al registre s'han hagut de desallotjar. No hi ha hagut cap ferit i ara els operaris de la companyia treballen per reparar-la.
  • El laboratori farmacèutic Almirall acaba de comprar Aqua Pharmaceuticals per 240 MEUR. La companyia nordamericana és la més gran especialitzada en productes dermatològics al món i té 122 treballadors. També avui Grífols ha fet saber als seus accionistes que ha comprat la unitat de diagnòstic de Novartis. L'adquisició es va publicar l'11 de novembre passat per un valor de 1.240 milons d'euros.
  • Acabar la carrera i sentir-se perdut. Aquesta és la sensació que tenen molts joves quan acaben els estudis. Per abordar-ho, la Fundació Príncep de Girona du a terme un projecte que es diu "Apadrina el talent". Els joves coneixen empresaris que els fan de mentors per encarrilar el seu futur.
  • Nadal és a tocar i els mercats ja fa dies que noten l'increment de clients. Els majoristes de peix, carn i verdures insisteixen que els preus si fa no fa es mantindran respecte l'any passat.
  • El Barça afronta aquesta nit el tràmit de la seva primera eliminatòria de Copa del Rei, rebent el Cartagena al Camp Nou. L'1 a 4 de l'anada deixa poc marge a la sorpresa. Martino ha donat descans a Piqué, Busquets i Xavi, però ha completat una convocàtoria només amb jugadors del primer equip./ El Barça s'enfrontaria a vuitens de final al guanyador de l'eliminatòria entre el Getafe i el Girona. L'equip de Ricardo Rodríguez ho té coll amunt després de l'empat a un a Montilivi, però tot i la seva complicada situació a segona divisió no pensa renunciar a res aquest vespre. Als gironins els fa molta il.lusió jugar amb el Barça i somien amb donar la sorpresa a Getafe. Una victòria o un empat a més d'un gol els donaria la classificació./ L'Espanyol haurà d'esperar a dijous per jugar la tornada de l'eliminatoria de Copa davant el Jaén./ El president de la Generalitat Artur Mas ha rebut aquest migdia els pilots catalans que han triomfat al 2013. Marc Márquez ha estat al capdavant com a campió de Motogp i al seu costat no hi han faltat Pol Espargaró i Maverick Viñales com a guanyadors de Moto2 i moto3. Aleix Esparagaró com a millor privat de la categoria reina també hi ha assisitit igual que els campions del món de trial Toni Bou i Laia Sanz. Carles Checa, que s'acaba de retirar, també ha estat protagonista./ Mireia Belmonte ja és a casa després de guanyar 4 ors als campionats d'europa en piscina curta celebrats a Dinamarca.
  • El fenòmen mundial "Playing for change" ofereix aquesta nit un concert a la Sala Apolo de Barcelona. És una associació de músics de carrer que va sorgir d'una iniciativa curiosa que es va difondre a través d'internet molt ràpidament.
  • ELS PLANS DE MAS I JUNQUERAS

    Admeten que si no es pot fer una consulta

    es convocaran eleccions al Parlament

    Mor Ricard Maria Carles

    VA SER ARQUEBISBE DE BARCELONA 14 ANYS

    Creixen les farmacèutiques

    ALMIRALL COMPRA AQUA PHARMACEUTICALS

    Més vendes per Nadal

    MERCABARNA ESPERA QUE PUGIN UN 5%

    Nit de Copa

    BARÇA I GIRONA PODRIEN JUGAR A VUITENS

  • Per primera vegada des del 2010 el preu de l'habitatge puja. A Catalunya un tímid 0,8% a l'últim trimestre del 2013, segons l'Institut Nacional d'Estadística. Al conjunt d'Espanya ha pujat una dècima menys, el 0,7%. El preu dels pisos és un indicador de la situació econòmica, i aquest és el primer augment després de 12 trimestres seguits de retrocessos. Tot i això, en termes interanuals el preu de l'habitatge encara està més baix que ara fa un any. Els pisos nous s'han encarit més d'un 5% mentre que els de segona mà s'han abaratit.
  • Aquesta setmana comença el debat de pressupostos al Parlament de Catalunya. I després de l'acord sobre la pregunta Esquerra Republicana ja ha anunciat que garantirà que s'aprovin. En canvi el Partit Popular ha amenaçat amb paralitzar-los per una partida destinada a la consulta. La idea és portar-los al Consell de garanties Estatutàries si no afecten el compliment del dèficit. / I al PSC, l'acord per la celebració d'una consulta fa encara més evidents les esquerdes internes. D'una part, la direcció estudia mesures disciplinàries contra un dels membres de l'executiva, Fabián Mohedano,per assistir dissabte en representació del moviment crític Avancem, a l'acte que Esquerra va organitzar al Fòrum de Barcelona... De la seva banda l'altra moviment crític, Agrupament, ha fet públic un comunicat on demana a la direcció que se sumi a l'acord per la consulta i obri urgentment converses amb els moviments catalanistes del partit. Mentrestant el PSOE insisteix en la unitat d'acció amb el PSC.
  • Normalitat al primer dia laborable de funcionament de la línia d'Alta Velocitat entre Barcelona i Paris. Els primers usuaris destaquen la comoditat i el cost, ja que els surt més barat que fer el trajecte en cotxe. Avui s'han venut 800 bitllets pel diversos trajectes de la línia. Des de que es van posar a la venda els bitllets, fa 2 setmanes, se n'han venut uns 30 mil. Segons Renfe, la previsió anual de viatgers serà d'un milió tres-centes mil persones. / I finalment , SEAT acomiadarà 201 treballadors, segons l'acord signat per l'empresa i els sindicats majoritaris. Tots els afectats pertanyen al personal d'oficina i la majoria són directius o tenen càrrecs de responsabilitat. Aquest acord redueix a la meitat el nombre de treballadors inicialment afectats per l'Expedient que l'empresa va plantejar al novembre. Així, deixaran l'empresa aquells treballadors que, l'any vinent, compleixin 60 anys o més. La indemnització mitjana és de 45 dies per any treballat. / La Guardia Civil creu que el pare de Leo Messi NOconeixia el blanqueig de diners en diversos actes benèfics. Tot surt de la investigació a una empresa colombiana que hauria fet servir alguns partits dels "Amics de Messi", per blanquejar diners del narcotràfic.
  • El Manchester City serà el rival del Barça als vuitens de final de la Champions. Al sorteig que han fet aquest migdia a NYON, a Suissa, Luis Figo ha tret la bola que aparellava als blaugrana amb l'equip anglès. Els anglesos eren el rival al que ningú volia enfrontar-se. L'equip que entrena Pelegrino està demostrant un nivell molt alt aquesta temporada i és un dels dominadors de la Lliga anglesa. Està farcit de jugadors coneguts, com Yaya Touré, Silva, Negredo i, sobretot, el Kun Agüero. El millor pel Barça és que jugarà la tornada a casa. El tècnic blaugrana no ha acceptat l'etiqueta de favorit, però confia en arribar al febrer mantenint la millora del joc. La fotògrafa catalana Elisenda Pons acaba de publicar un llibre sobre la crisi. Però no ha escrit ni una ratlla. Només ha disparat la seva càmera. El resultat és un centenar de fotos de paissatges desolats, locals tancats o espais abandonats a països com els Estats Units, Grècia o Espanya. Un llibre que és una realitat gràcies al micromecenatge.
  • L'assistència del membre de l'executiva del PSC, Fabian Mohedano, a l'acte d'ERC d'aquest cap de setmana, encara porta cua.. La direcció dels socialistes catalans estudia portar-l'ho a la comissió de garanties, l'ens encarregat de preservar pel compliment dels estatuts i del reglament del partit./ Doncs des d'Esquerra han defensat l'assistència de Mohedano al seu acte, on diuen, es posava en valor el dret a decidir./Dimecres comença el debat dels pressupostos al parlament i el PP estudia portar-los al consell de garanties estatutàries perquè inclouen una partida destinada a la consulta./ De l'acord sobre la pregunta encara se'n fan ressó els diaris internacionals. Avui, en un editorial el britànic "Financial Times" demana al Partit Popular i al PSOE estar a l'alçada de la situació./ Per primera vegada des del 2010 el preu de l'habitatge puja. A Catalunya un tímid 0,8% a l'últim trimestre del 2013, segons l'INE. Tot i això, en termes interanuals el preu de l'habitatge encara està més baix que ara fa un any. A la resta de l'estat els preus també s'han encarit i els pisos nous ho han fet més d'un 5% mentre que els de segona mà s'han abaratit.
  • La guàrdia civil investiga una empresa colombiana relacionada amb el narcotràfic que s'hauria aprofitat d'esdeveniments benèfics per blanquejar capitals. Entre aquests esdeveniments hi hauria partits de futbol com ara els d' "Amics de Messi". Fonts de la investigació, però, desvinculen el pare de Messi i els jugadors de la suposada trama.
  • Avui és el primer dia laborable de funcionament de la línia d'alta velocitat directe entre Barcelona i París i per aquest trajecte s'han venut 217 bitllets... Un equip de l'informatiu ha fet part del viatge i ha recollit l'opinió dels passatgers. Per la Sagrera, la que ha de ser l'estació central de l'alta velocitat, l'AVE passa de llarg i passarà encara almenys fins el 2016. Les obres continuen al ralenti... i ara només se centren sobretot en els edificis d'oficines i logistica de l'entorn.
  • SEAT acomiadarà 201 treballadors. Així ho estableix l'acord que han signat l'empresa i els sindicats majoritaris. Tots els afectats pertanyen al personal d'oficina i la majoria són directius o tenen càrrecs de responsabilitat. Aquest acord redueix a la meitat el nombre de treballadors inicialment afectats per l'Expedient que l'empresa va plantejar al november. Així, deixaran l'empresa aquells treballadors que, l'any vinent, compleixin 60 anys o més. La indemnització mitjana és de 45 dies per any treballat. L'acord contempla excedències i baixes incentivades per personal indirecte.
  • Investigadors del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona han descobert un mètode per accelerar la reprogramació de cèl·lules mare adultes, és a dir, tornar-les a l'estadi de cèl·lules mare. Habitualment triguen dues setmanes a fer-ho i amb aquesta tècnica ho fan en pocs dies. Un descobriment que permetrà avançar en la medicina regenerativa.
  • Els alumnes de tercer i quart d'ESO de Nou Barris, a Barcelona, el barri amb més fracàs escolar de la ciutat, estan fent pràctiques formatives per intentar que millorin el rendiment i evitar també, que deixin els estudis... A més, l'experiència els pot servir per orientar el seu futur professional.
  • Cent mil persones treballen a Catalunya en les diferents empreses del tercer sector, que ja genera gairebé un 3 per cent del PIB. A Girona aquestes dies, tres entitats que donen feina a persones amb discapacitats o amb risc d'exclusió laboral han creat un talonari de regals amb valor afegit.
  • El Manchester City serà el rival del Barça als vuitens de final de la Champions. Al sorteig que han fet aquest migdia a Nyon, a Suïssa, Luis Figo ha tret la bola que aparellava als blaugrana amb l'equip anglès. El Madrid tindrà un rival molt més assequible, el Schalke 04, i l'Atlético, al Mílan. Destaquen també els aparellaments Arsenyal-Bayern de Munic i Galatasaray-Chelsea./ El Barça jugarà el partit d'anada el 18 de febrer a Manchester, en directe per La1, i el de tornada el 12 de març al Camp Nou. L'equip anglès és el que tots els primers de grup volien evitar, per la qualitat dels seus jugadors, i per l'exhibició de joc i poder ofensiu que ha fet a l'ultima setmana davant del Bayern de Munic i l'Arsenal./ Mentrestant, l'equip blaugrana ha acabat de preparar aquest matí la tornada dels setzens de final de la Copa contra el Cartagena, que jugaran demà al Camp Nou./ El Barça té el nou rècord de jornades seguides com a líder de la lliga amb un total de 54. /L'Espanyol, en canvi, no va estar gens encertat de cara a porta a Almeria i va desaprofitar l'oportunitat de sumar 3 punts importants. Ni Cordoba... ni Stuani... ni Sergio García van trobar la manera de marcar en un primer quart d'hora molt bo dels blanc-i-blaus./Mireia Belmonte torna aquesta tarda a Barcelona després de guanyar 4 medalles d'or als Campionats d'europa de piscina curta./En bàsquet, sort diversa pels equips catalans. La Bruixa d'Or segueix en dinàmica negativa i va perdre davant un rival directe: el Fuenlabrada. En canvi, el Fiatc Joventut va mostrar la millor versió i va derrotar el Baskonia. I al Palau, victoria d'escàndol del Barça davant el Valladolid amb rècord inclós.
  • I acabem de conèixer que l'Audiència de Girona ha comdemnat a 19 anys de presó el pare que va degollar la seva filla de 18 mesos el novembre del 2011. Un jurat popular l'ha considerat culpable per unanimitat. El Tribunal ha trobat un agreujant de parentiu perquè va aprofitar la confiança que tenia amb la nena i un atenuant de confessió perquè va ser ell mateix qui va trucar el 112 per confessar el crim.
  • Continuem amb un lllibre que retrata la crisi. L'ha fet la fotògrafa Elisenda Pons i recull paisatges de països com Grècia, Portugal, els Estats Units o Espanya. Un projecte que es publicarà gràcies al micromecenatge.
  • LA SITUACIÓ AL PSC

    Creixen les polèmiques de la direcció

    amb els moviments crítics interns

    LLIGA DE CAMPIONS

    El Barça jugarà contra el Manchester

    City als vuitens de final

    Blanqueig de diners

    DESCARTADA LA RELACIÓ DEL PARE DE MESSI

    Primer dia laborable

    EL USUARIS DESTAQUEN LA COMODITAT

    Descoberta en cèl·lules mare

    ELS INVESTIGADORS N'OBTENEN EN DIES

    L'Alta Velocitat ja uneix Barcelona i París un quart de segle després que comencés a ser dissenyada. Autoritats franceses, espanyoles i catalanes han fet aquest matí el viatge inaugural,15 anys després de la data prevista. La Gran Velocitat també uneix Barcelona amb ciutats com Perpinyà, Tolosa, Marsella, Nimes o Lió.

    El socialista Pere Navarro acusa Mas d'acordar la pregunta i data de la consulta només per garantir el suport d'Esquerra als pressupostos més antisocials. Per al líder del PSC, tant els independentistes com el govern espanyol tenen una actitud irresponsable per fomentar la crispació.

    Dotze detinguts i dos imputats per difondre imatges amb contingut pedòfil i material pornogràfic de menors a Internet. L'operació s'ha dut a terme a 11 províncies espanyoles, entre les quals Barcelona. La Guàrdia Civil hi ha intervingut més d'un centenar de discs durs, 40 ordinadors i 25 terminals de telefonia mòbil.

    Les botigues-taller són negocis únics pel producte que venen i l'ambient del local. Però sobretot per la relació especial que s'estableix entre el creador i el consumidor. A més trenquen la tendència que fa que els carrers de les grans ciutats s'assemblin cada cop més per l'augment de marques i franquícies.

    Dues setmanes després de la celebració del Gran Recapte, avui hem volgut conèixer la feina dels voluntaris que s'encarreguen de distribuir el menjar del Banc dels Aliments a les persones necessitades. En aquest cas són adolescents que reparteixen a domicili a persones que no es poden desplaçar.

    El Partit Popular català estudia impugnar la llei de pressupostos i la llei d'acompanyament i portar-les al Consell de Garanties Estatutàries... Diu Alícia Sanchez CAmacho que el seu partit no permetrà que es gastin diners en la preparació de la consulta sobiranista, perquè al seu parer no se celebrarà. Des d'Esquerra REpublicana, Marta Rovira considera que hi ha lleis per sobre de la Constitució, com la carta de les Nacions Unides que recull que la sobirania de cada poble depén dels seus ciutadans.

    Maurici Lucena diu que fins i tot els que han arribat al preacord per la celebració de la consulta saben i reconeixen que no se celebrarà l'any vinent. Pel PSC s'han de posar les bases perquè la consulta es pugui fer, de manera legal, més endavant.

    És un dels serveis d'observació aèria que poden fer els drons... vehicles aéris no tripulats que també poden participar en rescats. Catalunya tindrà la primera seu de drons civils d'Europa.

    La discogràfica catalana Blanco i Negro cumpleix 30 anys... 3.700 produccions corroboren l'èxit de l'empresa que va triomfar sobretot pels recopil·latoris de música dance i els remixes de cançons. A més van ser els primers a importar la música dance a Espanya a principis dels 80.

    L'ENDEMÀ DE L'ACORD

    La Generalitat ja prepara el cens i el Govern manté que no negociarà.

    L'endemà d'anunciar-se l'acord sobre la pregunta i la data, el govern català ja treballa en l'elaboració del cens i en altres qüestions logístiques. Aquest matí els partits favorables a la consulta ja han registrat la proposició de llei per demanar al Congrés poder celebrar-la. El Govern espanyol continua oposant-se a la consulta i la líder del PP català exigeix que s'acati la decisió democràtica que prengui el Congrés.

    A Salt, els mossos d'esquadra han desallotjat aquest matí les 12 persones que encara vivien al bloc ocupat. El desallotjament s'ha fet sense incidènts

    El Barça recupera Cesc i Bartra per al partit de demà contra el Vila-real. Adriano, en canvi, queda fora de la convocatòria per sanció. Gerardo Martino espera que l'equip confirmi la millora demostrada amb el Celtic i ha dit que mai ha estat malament anímicament

    LA ROSA TATUADA

    Al Teatre Nacional de Catalunya, fins el 2 de febrer de 2014

    EL DIA DESPRÉS

    Els partits inicien moviments per consolidar les seves posicions

    L'endemà d'anunciar-se l'acord per la data i la pregunta de la consulta, les forces partidàries de la seva celebració ja han iniciat els tràmits per demanar al Congrés la transferència de competències per poder convocar-la. La líder del Partit Popular català els ha instat a que acatin el que decideixi la cambra. Mentrestant l'atenció està posada en els moviments que facin els partits en aquesta nova fase del procés: d'una banda, esquerra republicana obre la porta a entrar al govern, i sobre les possibles divergències a Convergència i unió, Josep Antoni Duran i Lleida ha donat un missatge d'unitat.

    Desallotjat el bloc de Salt

    LES ÚLTIMES FAMÍLIES ABANDONEN EL BLOC

    Els mossos d'esquadra han desallotjat aquest matí les 12 persones que encara vivien al bloc ocupat de Salt. El desallotjament s'ha fet sense incidents tot i que els desallotjats s'han quedat davant l'edifici.....La Generalitat assegura que ha donat solució a les famílies amb situació d'emergència social.

    Pugen els preus al novembre

    L'IPC AUGMENTA FINS EL 0'3%

    Els preus pugen un 0'3% al novembre. La inflació a Catalunya torna a taxes positives al recuperar 4 dècimes més que a l'octubre, quan va entrar en negatiu per primera vegada des del 2009. L'increment s'atribueix al preu dels carburants, els automòbils i els serveis telefònics

    Imputats pel "Cas Raval"

    LA DGP CANVIA EL DESTÍ DE 8 MOSSOS

    Els 8 mossos d'esquadra imputats per la mort de Juan Andrés Benítez no tornaran a incorporar-se a la comissaria de Ciutat Vella de Barcelona. La direcció general de la policia ha decidit que treballaran en altres destins. Els van suspendre de sou i feina fins el 4 de novembre.

    Confirmar la millora

    EL BARÇA REP DEMÀ EL VILA-REAL

    El Barça recupera Cesc i Bartra per al partit de demà contra el Vila-real. Adriano, en canvi, queda fora de la convocatòria per sanció. Gerardo Martino espera que l'equip confirmi la millora demostrada amb el Celtic i ha dit que mai ha estat anímicament malament

    EUROPEU DE NATACIÓ

    Mireia Belmonte buscarà la segona medalla, als 800 lliures

    La badalonina, que ahir va aconseguir l'or i un nou rècord europeu als 200 papallona, serà a la final dels 800 metres lliures. En aquesta prova també hi serà Maria Vilas. La catalana Jessica Vall, serà a la final dels 200 braça. La nedadora del Sant Andreu ha aconseguit aquest matí la vuitena millor marca i Bea Gómez ha quedat eliminada.

    EL CINEMA DEL FUTUR

    Els espectadors viuran les millors experiències de so del moment

    El sector del cinema lluita per sortir de la crisi que pateix i una aposta per fer-ho pot ser millorar l'experiència de l'espectador. Per això arriben les sales del futur i Barcelona en té la primícia.