Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Barcelona és per primer cop la ciutat amb més hotels de luxe de tot Espanya. Enguany començaràn les obres d'un hotel de 5 estrelles a la Torre Agbar, i altres establiments s'amplien o fan reformes integrals. Mostra que el sector hoteler de luxe es manté en creixement. Segons dades de la Comissió Europea, el mercat de productes d'alta gamma augmentarà un 9% fins el 2020 a tot Europa.

Experts en seguretat i terrorisme internacional creuen que, de confirmar-se la hipòtesi del segrest de l'avió amb passatgers de Malàisia suposaria un abans i un després en la capacitat d'actuació dels terroristes. Demostraria que tindrien coneixements molt avançats en els sistemes tecnològics: tan de comunicació com de satèl·lit. Al darrera hi hauria una organització molt forta i ben preparada. El govern de Malaisia ha confirmat que l'avió va desviar la seva ruta intencionadament i hauria volat durant 7 hores després de perdre el contacte amb la torre de control.

A Catalunya, a Confederació d'Associacions de Veïns posa sobre la taula propostes concretes per aquest any sobre habitatge, salut i pobresa energètica.

En la setmana del 25è aniversari del primer disseny d'una pàgina web analitzem el que suposa la creació d'aquesta eina indispensable per a la recerca d'informació. El sector dels continguts a internet factura més de 14 mil milions d'euros l'any.

La particular Orquestra de Montsalvat s'estrena amb la seva primera actuació als actes del Tricentenari. És la primera a Espanya que toca música romàntica amb instruments originals. A més es financia a través de subvencions privades, una pràctica que ja s'utilitza a França o Alemanya.

L'Espanyol juga avui al Calderón on vol repetir la victòria de la primera volta contra l'Atlètic de Madrid. De ser així, el Barça podria retallar i pujar a la segona plaça. Això, és clar, si guanyen demà a l'Osasuna al Camp Nou. Un partit on no hi seran, per baixa mèdica, Puyol ni Piqué.

L'orquestra del Montsalvat és una orquestra poc habitual... i que toca en emplaçaments poc tradicionals. Es tracta d'una nova formació musical que funciona gràcies al mecenatge privat que subvenciona cada projecte. A Alemanya o França ja existeixen aquest tipus d'orquestres, però la que ara us presentem és la primera d'Espanya que MUSICA l'època romàntica.

Més de 2 milions d'internautes col·laboren en la recerca de l'avió desaparegut... Un fet que demostra la importància d'Internet en la setmana que es commemoren els 25 anys del primer disseny d'una pàgina web. Era un primitiu sistema per a millorar la gestió de la informació del CERN el centre europeu de física de partícules a Ginebra. L'home que el va signar, l'informàtic Tim Bernes-Lee no s'imaginava la revolució que havia posat en marxa.

  • Els comerciants de Barcelona podran obrir tots els diumenges i festius del juliol i l'agost, però només al matí, de 10 a dues. Aquest és l'acord que ha anunciat avui l'Ajuntament després de mesos de negociacions amb les principals organitzacions de comerciants de la ciutat. La iniciativa s'enfoca a la demanda del turisme i no tant als barcelonins, per això es concentra en els mesos d'estiu. Segons l'alcalde Trias, l'acord permetrà reactivar l'activitat econòmica i protegir alhora el comerç de proximitat.
  • L'oferiment del ministre d'Exteriors García Margallo de venir al Parlament a explicar l'últim informe del seu ministeri sobre Catalunya, ha tingut avui una segona part. Tots els partits catalans, excepte el PP i Ciutadans, li han agafat la paraula i han demanat que comparegui a la cambra. Esquerra, el PSC i els ecosocialistes s'han sumat a la iniciativa de CiU, que diu que el ministre no pot NO acceptar la invitació.
  • La vicepresidenta Sáenz de Santamaria NO ha tancat la porta a les explicacions de Margallo, però NO al Parlament. I avui nova polèmica.. l'ha provocada aquesta instrucció interna que el departament d'Interior ha enviat a les comissaries catalanes...Inclou tots els grans esdeveniments de l'any on serà necessari el desplegament del Mossos d'Esquadra...I hi ha també el 9 de novembre, el dia que el Govern català vol convocar la consulta. La conselleria d'interior assegura que s'emmarca en la previsió habitual que es fa cada any, però el PP acusa el govern català de posar la policia autonòmica al servei de la causa sobiranista
  • L'estació de ferrocarrils de Provença a Barcelona incorpora avui un segon nom. Ara es diu "Provença-La Pedrera", un nom que apareix a la decoració i als rètols. També hi ha un bitllet que ofereix descomptes als passategrs que visitin l'emblemàtic monument de Gaudí. Aquest és un primer pas que obre la porta a l'es-pon-sorització comercial d'altres parades de metro i ferrocarril./ La setmana que ve entra en servei el nou servei de rodalies al camp de Tarragona i coïncidint amb això, s'amplia la xarxa de trens a les Terres de l'Ebre. Hi haurà 4 nous trens semidirectes entre Tortosa i Barcelona, dos per cada sentit.
  • Un accident a l'A-2 entre un autocar i una camió que transportava gasoli ha obligat a tallar l'autovia sentit Lleida, a Esparreguera. Sembla que hi ha hagut 9 ferits però cap d'ells de gravetat . A aquesta hora es desvien els vehicles cap a l'autopista direcció Martorell. Protecció Civil ha activat l'alerta per risc de fuita.
  • El Barça torna demà als entrenaments, per preparar el partit de diumenge davant l'Osasuna. Serà un nou exàmen per un equip que a la lliga ja no depèn d'ell mateix.
  • El segon cicle de concerts Round about Midnight del Teatre Coliseum de Barcelona, ja escalfa motors. Una de les actuacions més esperades és la d'aquesta dona alemanya d'origen nigerià..., AYO, una de les dives del soul actual.. També es previst que actui la cantant brasilera Eliane Elias..... Els concerts pretenen evocar el glamour dels clubs de cabaret dels anys del Hollywood daurat
  • Els comerços de Barcelona obriran tots els diumenge i festius de juliol i agost de 10 del matí a 2 de la tarda. És l'acord que ajuntament i comerciants han aconseguit tancar després de molt debat entre molts sectors sobre quins han de ser els horaris comercials en una ciutat turística. L'alcalde ha dit que és un exemple més de l'aposta per convertir la ciutat en un destí internacional de compres./ Coincidint amb aquest anunci, avui hem vist el nou aspecte d'una de les estacions de ferrocarrils més cèntriques de la ciutat. És la parada de Provença, que des d'avui es diu Provença-La Pedrera... És la primera vegada que s'incorpora el nom d'un monument emblemàtic a una estació de transport públic... Coincidint amb el canvi de nom, la generalitat posa en marxa un nou bitllet combinat que comportarà descomptes pels viatgers que visitin el conegudíssim edifici de Gaudí./ Aquest és un altre tema que genera molt debat. Les estacions de metro, d'autobus o de ferrocarrils han d'incloure noms, fins i tot de marques comercials, per contribuir al sosteniment del transport públic? Doncs el conseller de Territori, no ho descarta.
  • El deute públic va tancar el 2013 en gairebé el 94% del PIB, el nivell històric més alt, però una mica per sota del que preveia el Govern... Catalunya lidera de nou el rànquing de Comunitats més endeutades en xifres absolutes, amb 57mil 146 milions d'euros, un 11,2% més que l'any anterior. La segueixen la Comunitat Valenciana i Andalusia. El deute català equival al 29,9% del PIB. Pel què fa al deute municipal, el més important va ser el de Madrid, amb més de 7 MIL milions. Barcelona va per darrere, amb uns MIL 100 milions
  • Convergència, Esquerra, el PSC i Iniciativa volen que el ministre Margallo comparegui al parlament per explicar els documents dels ministeri d'exteriors contraris a la independència de Catalunya. El mateix ministre s'havia ofert ahir mateix a fer-ho al Congrés, i algú del seu gabinet, al Parlament./ El PP acusa el govern català d'estar enrocat en el fanatisme i de seguir fil per randa el full de ruta de l'Assemblea Nacional Catalana. Un extrem que ja ha rebatut Convergència, que recorda que només cal mirar el seu programa electoral. Segons el portaveu popular, Enric Millo, els passos que ha donat fins ara l'executiu català, com sol·licitar al Congrés la competència de referèndums o la llei de consultes, són una cortina de fum: una escenificació teatral, diu.
  • I avui nova polèmica... l'ha provocada aquesta instrucció interna que el departament d'Interior ha enviat a les comissaries catalanes...Inclou tots els grans esdeveniments de l'any on serà necessari el desplegament del Mossos d'Esquadra...I hi ha també el 9 de novembre, el dia que el Govern català vol convocar la consulta. La conselleria d'interior assegura que s'emmarca en la previsió habitual que es fa cada any, però el PP acusa el govern català de posar la policia autonòmica al servei de la causa sobiranista
  • Tan sols dues setmanes després de l'última visita a Catalunya, durant el congrés de telefonia mòbil, el Príncep d'Astúries torna a ser a Catalunya. Avui participa en un forum d'educació que se celebra a Barcelona./ Això passava el 5 de març de 2010, a la Universitat Autònoma de Barcelona. Rosa Díez, líder d'UPyD, va haver de canviar de sala per celebrar una conferència a la facultat de ciències polítiques. A la sortida la van escridassar, li van llençar objectes i van sacsejar el seu cotxe al pàrquing. Rosa Díez ho va denunciar i avui jutgen a Sabadell cinc estudiants per aquests fets. La fiscalia els demana quatre mesos i mig de presó per desordres públics però UPyD, que actua com a acusació popular, en demana 6 anys i mig./ l Consell de Ministres ha aprovat el reglament de funcionament i regim interior dels centres d'internament d'estrangers, els CIE. Una regulació que preveu la col·laboració d'organitzacions no governamentals per l'assistència als interns, que tindran dret a ser informats en la seva llengua i podran posar-se en contactes amb ONG. Tamé tindràn dret a interposar queixes sobre el centre./ I a l'Audiencia de Girona avui ha començat el judici a un home acusat de cremar i matar la seva parella. És la segona vegada que el jutgen. Fa cinc anys, un jurat popular el va absoldre per unanimitat en considerar que no hi havia proves que l'incriminessin. El fiscal i l'advocat de l'estat van recorrer la sentència./ Els mossos i la guàrdia urbana han desmantellat un parell de punts de venda de drogues a la ciutat de Barcelona. Hi ha 3 detinguts que venien sobretot marihuana i haxix a menors d'edat.
  • El 90% de la població necessita dormir entre 7 i 8 hores, però 7 de cada 10 catalans en dormen 6 de mitjana... I aquest dèficit de son no només afecta al cansament sinó que també té conseqüències en la salut./ L'entrada en funcionament la setmana que ve del nou servei de rodalies del Camp de Tarragona suposarà, també, una millora per la xarxa ferroviària de les Terres de l'Ebre. Tot i això, la Plataforma "Trens Dignes" insisteix que queden greuges respecte altres punts de la zona.
  • El Barça tornarà demà als entrenaments, per preparar el partit de lliga de diumenge davant l'Osasuna. Un nou exàmen per un equip que dimecres oferia una bona imatge però que a la competició de la regularitat ja no depèn d'ell mateix./ L'Espanyol, de la seva banda, ha fet aquest matí l'últim entrenament de cara al partit de demà contra l'Atlètic de Madrid al Vicente Calderón./En partit de l'europa league, ahir s'enfrontaven Betis i Sevilla, un derbi que contra pronòstic van guanyar els bètics per 0 a 2 al Sánchez Pizjuán./En bàsquet, el Barça pot allargar la seva ratxa de victòries al Top 16 de l'Eurolliga. Els blaugrana, invictes al seu grup, volen fer un ple al 10 davant l'Olympiacós: els grecs sense el seu lider Spanoulis, i el Barça amb Navarro afegint més rècords al seu curriculum.
  • Aquest vespre arriba El Caballero de Olmedo al Teatre Lliure. L'home q en somnis veu com les flors dels ametllers es tenyeixen de sang./El segon cicle de concerts Round about Midnight ja escalfa motors. Se celebra al Teatre Coliseum de Barcelona
  • ACORD D'HORARIS COMERCIALS

    Les botigues de Barcelona obriran tots

    els diumenges i festius de juliol i agost

    La compareixença de Margallo

    UNA NOTA MOBILITZA ELS MOSSOS EL 9N

    El patrocini d'estacions

    PROPERA PARADA: PROVENÇA-LA PEDRERA

    Venien droga a menors

    DOS PUNTS DE VENDA DESMANTELLATS

    La Lliga examina al Barça

    L'ESPANYOL VISITA L'ATLÈTIC DE MADRID

  • Artur Mas s'ha compromés a "posar les urnes" el 9 de novembre per poder celebrar la consulta. Ho ha dit al ple del Parlament en resposta a la líder de l PP català. En una agra picabaralla, Alícia Sánchez Camacho ha acusat Mas de posar-se fora de la llei si convoca la consulta i li ha preguntat si pensa seguir el full de ruta de l'Assemblea Nacional Catalana que preveu una declaració unilateral d'independència el 23 d'abril del 2015... Amb un to dur, el president de la Generalitat li ha retret que s'erigeixi en portaveu del Tribunal Constitucional./ Mentrestant el ministre d'Exteriors García Margallo ha vingut avui a Barcelona a un acte oficial, i ha dit això.... Sense fer una referència explícita al procés sobiranista, Margallo ha advertit que cada territori ha de ser conscient del seu pes relatiu. Un pes, que segons un nou document del seu ministeri, en el cas d'una Catalunya independent patiria una caiguda del 20 per cent al PIB i una reducció de les exportacions a Europa de més de 7 mil milions d'euros. El govern català diu que són pures especulacions.
  • En la sessió d'avui del judici pel cas de l'hotel del Palau ha declarat com a testimoni l'exconseller Antoni Castells. Com a conseller d'economia va signar dos convenis per aquest projecte urbanístic que, segons ha dit, donaven garanties absolutes a la Generalitat. Castells ha assegurat que no va rebre pressions de Millet. I, també, que, tot i que no sabia que el titular dels terrenys no era el Palau, el projecte era igualment d'interès públic.
  • Beure com més alcohol millor i més ràpid. És el joc que triomfa a internet entre els joves i adolescents de tot el món. A Catalunya també ha arribat aquesta moda que triomfa pel plaer de competir entre ells. El metges alerten que és un joc perillós que fa que els joves banalitzin el consum d'alcohol en uan etapa de la seva vida o sovint tenen poc sentit del perill i molta necessitat de ser acceptats per la resta. I els preocupen les conseqüències perquè, segons diversos estudis científics, el cervell no acaba de madurar fins als 20 anys. I avui hem sabut que Ferrari crearà un parc temàtic a Port Aventura. El nou projecte es dirà " Ferrari Line" i suposarà una inversió de 100 milions d'euros. Ocuparà 75 Mil metres quadrats on s'hi construirà un hotel temàtic de 5 estrelles, restaurants, botigues i àrees amb simuladors de cotxes. El parc, que vol obrir d'aquí a dos anys, tindrà l'accelerador vertical més alt i ràpid d'Europa.
  • Per setè any consecutiu, el Barça està entre els millors 8 equips d'Europa. Anit no només va eliminar el Manchester City amb gols de Messi i Alves, sinó que va semblar que recuperava el bon joc. El festival de músiques disperses de Lleida arrenca aquest vespre. És una trobada de música neofolk que aquest any tindrà un caire molt oriental i que inaugura aquest vespre aquesta banda, SEWARD, un grup català de música experimental que s'està fent un nom a l'escena barcelonina
  •  

    NOU DOCUMENT D'EXTERIORS 

    Amb la independència el PIB cauria el 20%, per la Generalitat són especulacions

    Jornada del ministre Margallo a Barcelona just el dia que hem conegut un nou document del ministeri d'Exteriors on s'estudien de les possibles conseqüències econòmiques per una Catalunya independent. Un text que apunta a una caiguda del 20 per cent del PIB català i a una reducció de les exportacions al territori europeu de més de 7 mil milions d'euros. Des del govern català desacrediten el text dient que són pures especulacions sense fonament que responen a la campanya del NO que fa l'executiu espanyol.

    Un joc molt perillós

    BEURE ALCOHOL FINS NO PODER MÉS

    És la nova moda entre els joves, desafiar-se amb un videU que pengen a les xarxes per veure qui és capaç de beure més acohol i més ràpid...Els metges alerten que és una pràctica perillosa que fins i tot pot afectar la maduració del cervell dels adolescents.

    Més control de les bicis

    PERQUÈ NO OCUPIN L'ESPAI DELS VIANANTS

    Circular pels espais destinats als vianants o saltar-se el semàfor en vermell són les infraccions més habituals dels ciclistes a Barcelona. L'ajuntament inicia una campanya per millorar la convivència entre vianants, conductors i ciclistes. 

    Operació biquini

    LES PLATGES ES POSEN A PUNT PER L'ESTIU

    Les platges catalanes es posen a punt per rebre els primers turistes de cara setmana santa. De moment se centren a millorar serveis com dutxes i  indicacions... La sorra no la reposaran fins al maig, per si hi arriben més temporals de mar.

    Messi duu el Barça a quarts

    GRAN PARTIT DE L'ARGENTÍ CONTRA EL CITY

    El Barça ja és als quarts de final de la Lliga de Campions per setè any consecutiu després de derrotar novament el Manchester City per 2 a un al Camp Nou. Leo Messi va liderar l'equip i va fer el primer gol d'un bon partit dels blaugrana, que es van reconciliar amb l'afició.

     

    NOU DOCUMENT D'EXTERIORS 

    Amb la independència el PIB cauria el 20%, per la Generalitat són especulacions

    Jornada del ministre Margallo a Barcelona just el dia que hem conegut un nou document del ministeri d'Exteriors on s'estudien de les possibles conseqüències econòmiques per una Catalunya independent. Un text que apunta a una caiguda del 20 per cent del PIB català i a una reducció de les exportacions al territori europeu de més de 7 mil milions d'euros. Des del govern català desacrediten el text dient que són pures especulacions sense fonament que responen a la campanya del NO que fa l'executiu espanyol.

    Un joc molt perillós

    BEURE ALCOHOL FINS NO PODER MÉS

    És la nova moda entre els joves, desafiar-se amb un videU que pengen a les xarxes per veure qui és capaç de beure més acohol i més ràpid...Els metges alerten que és una pràctica perillosa que fins i tot pot afectar la maduració del cervell dels adolescents.

    Més control de les bicis

    PERQUÈ NO OCUPIN L'ESPAI DELS VIANANTS

    Circular pels espais destinats als vianants o saltar-se el semàfor en vermell són les infraccions més habituals dels ciclistes a Barcelona. L'ajuntament inicia una campanya per millorar la convivència entre vianants, conductors i ciclistes. 

    Operació biquini

    LES PLATGES ES POSEN A PUNT PER L'ESTIU

    Les platges catalanes es posen a punt per rebre els primers turistes de cara setmana santa. De moment se centren a millorar serveis com dutxes i  indicacions... La sorra no la reposaran fins al maig, per si hi arriben més temporals de mar.

    Messi duu el Barça a quarts

    GRAN PARTIT DE L'ARGENTÍ CONTRA EL CITY

    El Barça ja és als quarts de final de la Lliga de Campions per setè any consecutiu després de derrotar novament el Manchester City per 2 a un al Camp Nou. Leo Messi va liderar l'equip i va fer el primer gol d'un bon partit dels blaugrana, que es van reconciliar amb l'afició.

  • La Generalitat no té prou recursos per combatre la pobresa i les desigualtats a Catalunya. I la culpa d'això la té la manca d'autogovern. Amb aquestes paraules el president Artur Mas ha explicat les dificultats per frenar la pobresa i, de pas, ha justificat les polítiques socials del seu govern. Ho ha dit en ple monogràfic que fa el Parlament i en el que han intervingut tots els consellers de l'àmbit social.
  • El ple l'havien demanat tres grups de l'oposició: PSC, Iniciativa i la CUP., que han demanat al govern que reorienti la seva actuació per lluitar contra la desigualtat. Tots tres han acusat l'executiu de donar l'esquena a les entitats socials i li han exigit que passi a l'acció. De la resta de grups, Esquerra està convençuda que, quedar-se a Espanya és un llast i el PP retreu a Mas que hagi prioritzat la via catalana per sobre de la via social.
  • Al ple han assitit com a canvidades les entitats socials que integren la plataforma Pobresa Zero, però no han pogut intervenir malgrat que ho demanaven alguns grups. Les entitats han insistit en què cal una pacte contra la pobresa que inclogui la persecució de l'evasió i el frau fiscal. I han demanat al govern i als partits que lluitin per erradicar la pobresa des d'una òptica global
  • En el cas de l'hotel del Palau, s'esperava amb interès la declaració de l'exregidor d'urbanisme de la L'ajuntament de Barcelona. Ramon García Bragado s'ha desvinculat de les actuacions urbanístiques que pretenien requalificar els edificis on s'havia de fer l'hotel. Bragado està acusat de falsedat en documents oficials i de prevaricació, i el fiscal li demana 4 anys i set mesos de presó. Amb tot, l'ex responsable municipal ha defensat que projecte era clarament d'interès general, ha dit.
  • Els bisbes espanyols ja tenen nou cap. És aquest, Ricardo Blázquez, fins ara arquebisbe de Valladolid, que pren el relleu del controvertit Antonio Maria Rouco Varela com a president de la Conferència Episcopal. De caire conservador, Blázquez el nomenament de Ricardo Blázquez ha deixat entreveure que seguirà un camí diferent al del seu antecessor. De moment, des de Catalunya, se'n destaca el caràcter dialogant i la sensibilitat territorial.
  • Aquest vespre el Barça buscarà el pas als quarts de final de la Champions davant del Manchester City. Després de la derrota a Valladolid, l'equip sap que haurà de reaccionar. El Jordi Jané ens explica des del Camp Nou com arriba l'equip a aquesta cita. Una mirada irònica i àcida de la realitat a través del dibuix i la historieta. És el que ens proposa el dibuixant de còmics Max en una exposició que es pot veure a l'Arts Santa Mònica.
  • Artur Mas diu que no pot lluitar millor contra la pobresa perquè no te prou instruments. El president vincula les solucions al debat sobre el futur de Catalunya. Ha estat la resposta del president català a les acusacions de falta d'acció i d'error de prioritats que li han fet els socialistes, Iniciativa i la CUP a l'inici del debat monogràfic sobre la probresa que acull el Parlament de Catalunya. Mas ha dit que les polítiques socials han pujat un 70 per cent i els partits convocants li han demanat menys dades i més efectivitat./ Segons les 4 mil entitats socials que hi ha a Catalunya, cada dia 88 catalans cauen en la pobresa. A dia d'avui, segons l'IDESCAT, hi ha 248 MIL famílies sense feina i sense ajuts. I a més, l'UNICEF calcula que el 30% dels menors de 18 anys viuen sota el llindar de la pobresa./ I precísament avui la plataforma d'entitats Aliança contra la Pobresa Energètica ha denunciat que el decret energètic del Govern no ha evitat talls dels subministrament de families en situació vulnerable. Diuen que només 50 persones s'hi han pogut acollir. Volen presentar mocions a tots els ajunatment per garantir que es mantinguin els serveis bàsics. I asseguren que en un recompte de només una setmana han trobat 22 famílies amb el subminsitrament tallat. Algunes han explicat avui el seu cas.

    Els preus es van mantenir a Catalunya el mes de febrer i la taxa interanual s'ha situat al 0,2%. L'institut Nacional d'Estadística atribueix el descens a la baixada del preu dels carburants i lubricants. També ha caigut el preu dels medicaments. En el conjunt d'Espanya, els preus s'han mantingut sense canvis el febrer respecte al mes de gener i la taxa interanual ha baixat dues dècimes , fins el 0%, el nivell més baix en un mes de febrer./

    El ministre d'exteriors ha aprofitat la convocatòria del referèndum de Crimea del proper diumenge, per fer un avís a la Generalitat. García Margallo ha reiterat que les consultes contràries a la Constitució són nules i que per tant, diu, el ministre, comportaria quedar al marge del reconeixement internacional./Doncs precisament de la situació d'Ucraina i del procés polítc català se'n fa ressó l'influent diari nord-americà "The New York Times". En una editorial, el diari desvincula un cas de l'altre perquè NO són comparables, diu. Asseguren que Catalunya, com Escòcia o el Quebec, han demostrat que hi ha maneres legítimes de reivindicar el dret a decidir dels seus pobles.

    L'arquebisbe de Valladolid, Ricardo Blázquez, és el nou president de la Conferència Episcopal. Un càrrec que ja havia ocupat entre el 2005 i el 2008. I ja ha deixat entreveure que seguirà un camí diferent al del seu antecessor Antonio Maria Rouco Varela. Li ha agraït la feina feta i ha defensat que les declaracions sobre l'avortament o la unitat d'Espanya que Rouco Varela ha fet en diferents ocasions no són personals de l'arquebisbe de Madrid. Tot i així ell ha evitat manifestar-se sobre aquests temes i ha dit que no imitarà ningú.

    Cristòfol Gimeno, el que serà el nou diputat del PSC, en substitució de Jaume Collboni, és un dels imputats de l'antic consell d'administració de Catalunya Caixa que, en plena crisi, va aprovar un augment dels sous dels directius. El PSC li treu ferro al considerar que no va tenir cap paper rellevant en el delicte que s'investiga. De passar a ser diputat, Gimeno seria persona aforada i per tant el seu cas passaria a mans del Tribunal Superior de Justícia./ I en el cas de l'hotel del Palau, l'ex tinent alcalde d'urbanisme de l'ajuntament de Barcelona, Ramon García Bragao, ha justificat la tramitació de l'hotel perquè ha dit que era d'interès general./ L'associació cultural de "Reyes i Reinas Latinos" que té seu a Barcelona es desvincula dels delictes dels què s'acusa a la vintena de detinguts durant l'operació d'ahir dels mossos contra la banda dels latin kings.

    El saló de l'ensenyament de la Fira de Barcelona fa 25 anys i ho celebra amb 190 expositors que ofereixen estudis universitaris, batxillerat, superiors, d'FP, d'art i d'idiomes. L'objectiu de la trobada és contestar la pregunta que hores d'ara es fan molts joves: què puc fer després de l'ESO?/ Es calcula que 9 de cada 10 casos de ceguesa per culpa d'un glaucoma s'hagués pogut evitar si s'hagués detectat a temps. La malaltia no dóna símptomes, per això és important fer-se revisions periòdiques per controlar la pressió dels ulls./ A Barcelona s'han generat un 3% menys de residus que l'any passat. I ja fa 6 anys que baixen: l'ajuntament ho atribueix directament a la crisi econòmica. Ha baixat sobretot el paper i el cartró: prop d'un 16%. Segons el consistori, això es deu als robatoris que es fa d'aquest material directament dels contenidors. Només l'any passat, la Guardia Urbana va fer 3MIL 600 intervencions al 2013 a persones recollien paper i cartró de forma il·legal.

    El Barça es juga aquesta nit el pas als quarts de final de la Champions davant del Manchester City. Després de la derrota a Valladolid, l'equip ha de reaccionar sabent que té els dos gols de l'anada a favor. El Jordi Jané ens explica des del Camp Nou com arriba l'equip a aquesta cita../El Bayern de Guardiola i l'Atlètic de Madrid han fet bons els pronóstics i són els primers classificats pels quarts de final de la Champions. Però, mentre els alemanys van viure de renda, els de Simeone van golejar el Milan./Bon paper dels tennistes espanyols a Indian Wells després de l'eliminació de Rafa Nadal./El pilot català Isidre Esteve tornarà a participar al campionat d'espanya de Ral·lis tot terreny./Diu que no és tan important el traç del dibuix sino com es mira el món. L'ilustrador Max és el protagonista d'una exposició que li dedica l'Arts Santa Mònica, on queda constància de l'humor que posa darrera de cada dibuix.

    PLE SOBRE LA PROBRESA

    Mas diu que falten mitjans i PSC, ICV i

    la CUP li demanen més acció

    LLIGA DE CAMPIONS

    El Barça es juga el pas a quarts

    contra el City amb el 0-2 de l'anada

    No entra en debats polítics

    BLÁZQUEZ ANUNCIA UN ESTIL DIFERENT

    García-Bragado es desvincula

    DIU QUE L'HOTEL ERA D'INTERÈS GENERAL

    Cicles formatius i dobles graus

    APOSTES DEL SALÓ DE L'ENSENYAMENT

     DEBAT SOBRE LA CONSULTA

    El Govern diu que Catalunya no "deambularà en l'espai imposat"

    Catalunya no estarà per sempre vagant per l'espai que imposa el govern espanyol.  Són paraules del conseller portaveu en resposta al ministre García Margallo, que deia que, si fos independent, Catalunya quedaria exclosa de la Unió Europea pels segles dels segles. 

    TRIBUNAL CONSTITUCIONAL

    El Parlament investigarà els nous magistrats per poder-los recusar

    BANDES LLATINES

    Els mossos detenen una vintena de membres dels "Latin Kings"

    CAS DE L'HOTEL DEL PALAU

    Se suspèn la declaració de Garcia Bragado per problemes informàtics

    "JA NO ENS PASSA"

    Els Amics de les Arts avancen el primer tema del seu nou disc

    DEL 19 AL 27 D'ABRIL

    Presentat el Godó 2014, que tindrà Rafa Nadal com a gran atractiu

     

    BANDES LLATINES

    Una vintena de detinguts en una gran operació dels mossos contra els Latin Kings

    Gran operació dels mossos d'esquadra contra els Latin Kings a Barcelona i Girona. Hi ha una vintena de  detinguts, i podria suposar el desmantellament de la banda. És l'operació més gran que s'ha fet fins ara contra les bandes llatines. Als detinguts els acusen de diversos delictes, com ara pertinença a grup criminal, robatori, tinença il·lícita d'armes o tràfic de drogues. A aquesta hora l'operació continua oberta.. La resta de titulars del dia són aquests.

    Recusació a membres del TC

    EL PARLAMENT APROVA ESTUDIAR-HO

     El Parlament de Catalunya estudia recusar diferents magistrats del Tribunal Constitucional, que aviat han de votar sobre la declaració de sobirania. La mesa del parlament ha aprovat que els serveis jurídics analitzin si aquests jutges tenen afinitats polítiques que puguin posar en qüestió la seva imparcialitat.  

    Cas de l'hotel del Palau

    L'ARQUITECTE NEGA SABER ELS DETALLS

    Segona jornada del judici pel cas de l'Hotel del Palau. A l'espera de la declaració de Ramon García Bragado, extinent d'alcalde d'urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, aquest matí hem escoltat l'arquitecte encarregat del projecte, que assegura que NO sabia que se'n beneficiarien terceres persones. 

    Preinscripció escolar

    DES D'AVUI I FINS EL 21 DE MARÇ

     Comença la preinscripció escolar a Infantil, primària i ESO pel curs vinent. Un curs en què s'assolirà un màxim històric de prop d'un milió d'alumnes, però que alhora registra una davallada en els primers cursos pel descens de la natalitat. El 2 d'abril se celebra el sorteig i el 15 de maig es publiquen les llistes d'alumnes admesos

    El Barça no tem el City

    BARTOMEU NEGA UN ACORD AMB LA FISCALIA

    El Barça es mostra convençut que reaccionarà després de la derrota a Valladolid i d'eliminar el Manchester City als vuitens de la Lliga de Campions. Martino podrà comptar amb Iniesta i Piqué. 

    El president Bartomeu, d'altra banda, nega que es negociés un acord amb la Fiscalia pel tema Neymar.

    I DESPRÉS...

    Visitarem el primer museu dedicat a les matemàtiques

    Qui ha dit que les matemàtiques són abstractes i llunyanes? A l'informatiu avui visitarem el primer museu a Espanya que es dedica a aquesta disciplina i que pretén canviar aquesta mala fama...

    AMICS DE LES ARTS

    El grup presenta el single, "Ja no ens passa", del seu cinquè treball

    El nou single dels Amics de les Arts, sóna així...

    Es titula "Ja no ens passa", i aquest és el videUclip, que s'estrena avui, igual que la cançó. És una avançada del nou disc del grup "Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure", que presentaran en una gira que comença el 9 de maig a Lleida....