Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

MAS NO LLENÇA LA TOVALLOLA

Creu que encara és possible que l'estat autoritzi la consulta

Artur Mas no ha volgut entrar en la polèmica d'aquesta setmana amb el president extremeny, però  ha dit textualment que "la ignorància és molt atrevida". El president de la Generalitat assegura estar obert al diàleg amb el Govern espanyol, però sense renunciar a parlar de la consulta...Sobre la possibilitat de celebrar-la amb el vist-i-plau de l'estat, creu que no tot està perdut. A les forces sobiranistes els ha demanat donar una imatge de consens.

Dia internacional de la dona

ENCARA HI HA DIFERÈNCIES SALARIALS

Nombrosos actes al carrer i a les institucions comencen a celebrar el Dia Internacional de la Dona. Com cada vuit de març, recorden que la igualtat encara és molt lluny. Per exemple: les dones guanyen un 30% menys de mitjana per fer la mateixa feina que els homes i concentren la majoria de contractes en precari. 

Denúncia contra 9 mossos

HEM SENTIT EL TESTIMONI DELS DENUNCIANTS

I avui sentirem el testimoni de dues de les quatre persones que han denunciat agressions i vexacions per part de nou agents dels mossos d'esquadra de la comissaria de les Corts. Els agents han de comparèixer davant el jutge la setmana que ve. 

Els perills de les xarxes socials

ENSENYAR ELS PARES A PROTEGIR ELS FILLS

La meitat dels pares d'adolescents estan preocupats pels continguts que els seus fills publiquen a Internet i 8 de cada 10 creu que no l'utilitza de forma segura. La Fundació Pere Tarrés i Facebook porten als mercats de Barcelona una iniciativa que explica les eines que permeten bloquejar  i denunciar continguts inapropiats.

Lideratge en joc a Valladolid

EL BARÇA VIATJA SENSE PUYOL, SONG NI ALBA

 El Barça viatja aquesta tarda a Valladolid on demà buscarà una victòria que li doni el lideratge provisional de la Lliga. Piqué és la novetat d'una convocatòria on no hi ha Puyol, Song i Jordi Alba per decisió tècnica ni  Pinto per lesió.

  • El govern català creu que l'actual estat de les autonomies està col·lapsat i demana a Rajoy que abordi obertament una reforma de la Constitució i deixi de fer-ho de manera encoberta. Ho ha dit el conseller-portaveu Francesc Hons en una acte a Sevilla. Sobre la polèmica al voltant de les balances fiscals i l'afirmació que Catalunya rep més diners de l'Estat que ningú, Homs ha criticat la guerra de xifres inciada per la JUnta d'Extremadura, i ha advertit que la solidaritat té uns límits./ Mentrestant, a Madrid, el president extremeny José Antonio Monago, defensava els comptes presentats pel seu govern i inisistia a dir que Catalunya és un territori privilegiat. Tot i que ha negat tenir cap problema amb Catalunya, ha posat en dubte que la Generalitat acabi tornant el prèstec del Fons de Liquiditat Autonòmic./ En aquesta baralla pels diners autonòmics, també hi han dit la seva els partits catalans. Aquest matí, i en declaracions a TVE el líder del PSC, ha retret l'actitud de Monago i ha advertit que les comunitats no s'haurien de llençar pel cap el finançament.
  • La Generalitat estudia la possibilitat de cobrar una ecotaxa per l'ús de vehicles privats. Ho ha avançat aquest matí el conseller de Territori, Santi Vila, tot i que encara no hi ha res decidit. El que es pretendria és desincentivar el transport privat i promoure l'ús del públic.
  • La setmana que ve comencen les preinscripcions escolars... s'arribarà al màxim històric, amb 1 milió d'alumnes, a infantil, primària i ESO. Uns 20.000 més en total. La devallada de la natalitat fa que a Infantil no hi hagi tants alumnes i que desapareguin 275 grups. En canvi, n'hi haurà més a la Primària i a l'ESO. El nou mapa escolar contempla el tancament de 4 escoles. Des de les associacions de pares i mares calculen que una cinquantena d'escoles tancaran línies i denuncien que es faci abans de la matriculació.
  • Un nou dispositiu injectable permet tractar millor i de manera menys invasiva els pacients de pateixen d'arritmies cardiaques. L'Hospital de la Vall d'Hebrón de Barcelona és un dels 5 centres a Espanya que els utilitza. El dispositiu es col·loca just sota la pell amb una incisió de només un centímetre i en pocs minuts.
  • Els socis del Barça ja poden visitar l'exposició sobre la proposta de remodelació del camp nou. Es vota en referèndum el 5 d'abril i molts volen informar-se abans de prendre una decisió.
  • Els valencians Obrint Pas van oferir anit un concert de comiat a Barcelona. Han decidit separar-se després de 20 anys de trajectòria...
  • La Generalitat estudia cobrar una ecotaxa pels vehicles privats. És una iniciativa que ha avançat aquest matí el conseller de Territori Santi Vila que està en fase embrionària, però que pretén desincentivar l'ús del transport privat i promoure l'ús del públic. Vila recorda que és un impost que ja s'aplica en alguns països europeus i creu interessant obrir aquest debat a Catalunya. En tot cas, no hi ha cap concreció de com seria l'ecotaxa ni de quina quantitat./
  • El govern espanyol diu que cada comunitat pot fer les seves balances pero que no es poden comparar. / Alguns partits catalans també han parlat avui de balances fiscals i dels comptes que ha presentat Extremadura./ En aquest debat, CDC creu que la proposta extremenya és "ofensiva i insultant" i demana transparència per evidenciar, diuen, el dèficit fiscal que pateix Catalunya.
  • Una altra novetat destacada avui te a veure amb el carril bus-vao de la C-58. La Generalitat vol que es transformi en dos carrils: un d'entrada i l'altra de sortida, de manera permanent; no com ara que es canvia el sentit en funció de l'hora./ A Sabadell estan immersos en les obres de perllongament de la línia dels catalans que es coneix com Metro del Vallès. Està previst que estigui acabat d'aquí dos anys, però els veïns reclamen que tot el traçat quedi soterrat, un fet que ara com ara, no es contempla.
  • Ensenyament tancarà el curs vinent 3 escoles i un institut. A més, tres centres deixaran de tenir línies de P-3 per compensar la caiguda demogràfica. En canvi, s'incrementaran les classes de primària i secundària.
  • Un jutge ha imputat 9 mossos de la comissaria de les Corts acusats de donar cops i vexar quatre joves que van tenir un incident amb un taxista al Paral·lel a Barcelona . Una de les víctimes afirma que fins i tot va perdre el coneixement quan un dels agents la va agafar pel coll./ Els mossos d'esquadren investiguen l'origen d'aquesta gravació d'una brutal agressió d'una menor de 14 anys a una altra noia... Els fets van passar fa una setmana a Sabadell
  • Ara us parlem d'un nou dispositiu injectable que serveix per seguir l'activitat del cor.. Permet fer un seguiment constant dels pacients que se sospita poden patir d'arritmies que no es detecten a la consulta...L'hospital Vall d'hebron és un dels 5 centres espanyols que l'utilitza.
  • Les compres online a Catalunya van moure, només l'any passat, 3mil milions d'euros....Avui, empreses i proveïdors s'han trobat, per primera vegada, en espai dedicat al comerç electrònic. El sector busca que el consumidor s'animi a comprar a través del mòbil.
  • Quan falten cent dies per l'inici del Mundial, Espanya va recuperar les millors sensacions davant una selecció poderosa com Itàlia. Els blaugranes Iniesta i Pedro, amb el seu gol, van destacar. Silva també va estar encertat, en canvi, el debut de Diego Costa va ser discret./ Avui ha estat el primer dia que els socis del Barça han pogut visitar l'exposició sobre la proposta de remodelació del Camp Nou. El proper dia 5 d'abril el projecte es vota en referendum./ I l'Espanyol prepara la visita de diumenge de l'Elx, amb un entrenament avui a porta tancada i encara sense els seus internacionals./ I a la Copa del Rei d'Handbol ja estan definides les semifinals. El filial del Barça ha caigut davant l'Osca mentre que el Fraikin Granollers ha eliminat el Gijon
  • Què tenen en comú Hitler, Cleopatra, Maria Magdalena i Gandhi? Doncs que aquests dies, gràcies a la màgia del teatre, coincideixen a Barcelona./ Els valencians Obrint Pas han ofert l'últim concert de comiat a Barcelona.
  • ECOTAXA PER VEHICLES PRIVATS

    La Generalitat estudia la seva implantació

    per incentivar el transport públic

    Les balances de la polèmica

    HISENDA DIU QUE NO SÓN COMPARABLES

    Tanquen 3 escoles i 1 institut

    3 CENTRES ES QUEDARAN SENSE P-3

    9 mossos imputats

    4 JOVES ELS DENUNCIEN PER AGRESSIONS

    Espanya referma l'estil

    VICTÒRIA SOBRE ITÀLIA AMB GOL DE PEDRO

     BALANCES FISCALS

    Extremadura diu que Catalunya és qui rep més finançament

    LLEI D'UNITAT DE MERCAT

    El govern català adverteix que  "dificultarà" la seva aplicació

    COMÍN TAMBÉ DEIXA EL PSC

    L'exdiputat negocia la incorporació a les llistes d'ERC per les europees

    NOVA TÈCNICA CÀNCER DE PIT

    Redueix la inflamació del braç recuperant mobilitat i força

    MUSEU DEL MODERNISME

    Amplia el fons amb peces de Gaudí, Cases i Homar

     LES BALANCES D'EXTREMADURA

    Conclouen que els catalans són els que més inversió reben per habitant

    El govern extremeny ha complert el que va prometre i ha presentat avui la seva pròpia fórmula per calcular les diferències de finançament entre comunitats autònomes. Una fórmula, doncs,  que desestima les balances fiscals que creu que NO serveixen perquè són subjectives.... En canvi, el càlcul extremeny compara dades com la inversió per habitant, que situa a Catalunya en primer lloc i  Extremadura en desè.... També recorden que el seu govern sí que compleix amb l'objectiu de dèficit, cosa que NO fa el català. 

    Barcelona, la més cara 

    ES FRENA L'ABARATIMENT DELS PISOS

    Barcelona és la gran ciutat amb el metre quadrat d'habitatge més car d'Espanya. Un informe de la Pompeu Fabra i Tecnocasa indica que l'abaratiment dels pisos s'està frenant i que des que va començar la crisi els preus han baixat fins a un 60 per cent

    Consumim massa energia?

    DIA MUNDIAL DE L'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

    avui ens preguntarem si famílies i empreses fem tot el que poden per estalviar en consum energètic. En el dia de l'eficiència energètica visitarem a algunes indústries que han decidit modificar els seus hàbits de consumi i han aconseguit reduir en un 7 per cent la despesa.

    Nova tècnica càncer de mama

    REDUEIX LA INFLAMACIÓ DEL BRAÇ

    L'hospital Sant Pau de Barcelona utilitza una tècnica pionera que permet reduir la inflamació crònica del braç que sol haver-hi després d'un càncer de mama i que afecta 3 de cada 10 malaltes. Així, les pacients recuperen la mobilitat i la força al braç.

    Tot són elogis

    COMPANYS, TÈCNICS I RIVALS LLOEN PUYOL

    Companys i rivals lloen la figura de Carles Puyol l'endemà de l'adéu del capità del Barça. El seu primer entrenador al club, Joan Martínez Vilaseca, diu a l'Informatiu que costarà molt trobar un nou Puyol i pensa que el de la Pobla penjarà les botes a final de temporada

    I DESPRÉS...

    Les últimes hores del Carnestoltes  i l'enterrament de la sardina

    avui, dimecres de cendra, repassarem les últimes hores del Carnestoltes. Veurem com va anar la multitudinària Rua de l'Extermini de Sitges i, com marca la tradició, enterrarem la sardina

    LES BALANCES D'EXTREMADURA

    Conclouen que els catalans són els que més inversió reben per habitant

    Barcelona, la més cara 

    ES FRENA L'ABARATIMENT DELS PISOS

    Consumim massa energia?

    DIA MUNDIAL DE L'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

    Nova tècnica càncer de mama

    REDUEIX LA INFLAMACIÓ DEL BRAÇ

    Tot són elogis

    COMPANYS, TÈCNICS I RIVALS LLOEN PUYOL

    Les últimes hores del Carnestoltes  i l'enterrament de la sardina

    L'ATUR BAIXA AL FEBRER

    Els governs espanyol i català diuen que la dada fa ser optimista

    A Catalunya, les llistes del servei català d'ocupació van baixar en 4mil 285 persones. Encara n'hi ha prop de 630 mil sense feina. A tot l'estat, el total de desocupats és de 4 milions 800 mil.  Els sindicats alerten de la temporalitat de molst contractes. 

    PISOS BUITS

    El Govern crea un nou impost que afectarà les entitats bancàries

    El nou gravamen afectarà els pisos propietat de les entitats bancàries que portin més de 2 anys buits sense causa justificada.  Es calcula que ara mateix n'hi ha uns 15 mil, situats als 70 municipis on hi ha més demanda d'habitatge.  Tant les persones físiques com les administracions públiques i les entitats del tercer sector quedaran exemptes de pagar aquest impost, que podria reportar uns 25 milions d'euros a la Generalitat.  El conseller Vila, però, nega que l'objectiu sigui merament recaptatori

    PLA HIDROLÒGIC DE L'EBRE

    El Govern denunciarà el pla davant la Comissió Europea

    El Govern ha confirmat també que denunciarà el nou Pla Hidrològic de l'Ebre davant la Comissió Europea. Segons la Generalitat aquest pla que va aprovar la setmana passada el consell de ministres,  és lesiu per a la preservació del Delta i es contradiu amb la legislació comunitària. També denuncia que s'hagi fixat el cabal sense haver-lo acordat abans. 

    NOVA COALICIÓ ELECTORAL

    Junqueras i Maragall presenten l'acord per ampliar l'espai d'esquerres

    Aquesta és la imatge: Oriol Junqueras i Ernest Maragall presentant conjuntament l'acord per anar junts a Europa, que situarà a l'exconseller socialista com a número 2 de la candidatura.   Tots dos polítics han desitjat que la coalició es traslladi també al Parlament. De moment, els uneix l'aposta per la independència. 

    ACORD JUNQUERAS-MARAGALL

    Navarro creu que l'acord no afebleix el PSC sinó que l'enforteix

    Doncs el líder del PSC considera que el fitxatge d'Ernest Maragall per ERC  enforteix els socialistes i clarifica el mapa polític. Pere Navarro ha tornat a dir que Junqueras està obsessionat amb el PSC i li ha recomanat que es dediqui a fer la seva feina.

    A FAVOR DE LA CONSULTA

    Una vuitantena de personalitats volen que es faci el referèndum

    SÓNAR 2014 

    Presentat el programa complet Del 12 al 14 de juny a Barcelona

    Un cartell en el què destaquen noms com Massive Attack, Richie Hawting o Rudimental... Cada dia hi haurà sessions de DIJEIS en petit format en un espai del Sónar de Dia.  I un dels plats forts serà el retorn de CHIC, la llegendària banda de soul-funk liderada per NAIL RODGERS. 21 mil persones van assistir al Sònar, l'any passat... Ho deixem aquí. Més notícies en català al Vespre a la 2. Que passeu bona tarda...

    Ernest Maragall s'explica 

    NAVARRO DIU QUE EL PSC S'ENFORTEIX

    Ernest Maragall defensa la seva incorporació a la llista d'Esquerra per les europees per crear, diu, un nou espai d'esquerres català. Per Pere Navarro la decisió enforteix els socialistes i clarifica el panorama polític

    Aprovat l'impost a pisos buits

    ENTRE 850 I 1.650 EUROS ANUALS

    El Consell Executiu dona llum verda a l'impost que grava els pisos buits. Afectarà 15 mil habitatges que hauran de pagar entre 850 i MIL 650 euros anuals. En queden exempts els particulars, les administracions públiques i les empreses del tercer sector

    La ventada va de baixa

    RISC ALT D'ALLAUS A TOT EL PIRINEU

    Es rebaixa a prealerta el pla per fortes ventades a Catalunya. El vendaval d'aquesta nit i matinada ha fet que els bombers hagin rebut 282 trucades per incidències que no han provocat grans problemes. Al Pirineu el fort vent i les intenses nevades fan que hi hagi un elevat risc d'allaus.

    RESPOSTA AL PLA HIDROLÒGIC

    El govern català denuncia el projecte a Brussel·les

    NO A LA LLEI DE REFORMA LOCAL

    Els ajuntaments de les quatre capitals catalanes la recorreràn

    NOUS POLICIES NACIONALS

    Jorge Fernández-Díaz dóna la benvinguda a 127 nous agents

    ACTIVADA L'ALERTA PER VENT

    Els bombers fan una vuitantena de sortides d'emergència

    NOVA ORDENANÇA D'ANIMALS

    El PP considera excessives les sancions per portar gossos deslligats

    PENDENTS DE PUYOL 

    Convoca una compareixença extraordinària per parlar del seu futur

    El capità del Barça, Carles Puyol, ha anunciat una compareixença d'aquí un parell d'hores en la que desvetllarà el seu futur..... Hi ha diferents opcions obertes: podria anunciar que deixa el Barça a final de temporada, que penja les botes o que es retira de la seleció.

    I DESPRÉS DELS ESPORTS...

    "Tothom ho sap" el nou disc del  Gerard Quintana

    Aixi sona el nou disc de Gerard Quintana. 5 anys després del seu últim treball presenta "Tothom ho sap" que ha gravat amb el seu company de pis, el guitarrista Xarim Arasté. Després ens rebran a casa seva

     

    Ernest Maragall s'explica 

    NAVARRO DIU QUE EL PSC S'ENFORTEIX

    Aprovat l'impost a pisos buits

    ENTRE 850 I 1.650 EUROS ANUALS

    La ventada va de baixa

    RISC ALT D'ALLAUS A TOT EL PIRINEU

    RESPOSTA AL PLA HIDROLÒGIC

    El govern català denuncia el projecte a Brussel·les

    NO A LA LLEI DE REFORMA LOCAL

    Els ajuntaments de les quatre capitals catalanes la recorreràn

    NOUS POLICIES NACIONALS

    Jorge Fernández-Díaz dóna la benvinguda a 127 nous agents

    ACTIVADA L'ALERTA PER VENT

    Els bombers fan una vuitantena de sortides d'emergència

    NOVA ORDENANÇA D'ANIMALS

    El PP considera excessives les sancions per portar gossos deslligats

    PENDENTS DE PUYOL 

    Convoca una compareixença extraordinària per parlar del seu futur

    "Tothom ho sap" el nou disc del  Gerard Quintana

     POLÈMICA PER L'EBRE

    El govern espanyol diu que està obert a esgotar les vies de diàleg

    El govern espanyol no tanca la porta al diàleg sobre el Pla Hidrològic de l'Ebre 

    i aassegura que està disposat a augmentar el cabal mínim del riu,  que ara està fixat en 3.200 hectòmetres cúbics. 

    NOU PLA HIDROLÒGIC

    La Generalitat està disposada a  recórrer el pla davant la UE

    De la seva banda, tant la Generalitat com la Plataforma en Defensa de l'Ebre diuen que aquest cabal no és suficient i demanen arribar fins als 7.000 hectòmetres cúbics. Sobretot, diuen, si el Govern vol crear prop de 450 mil noves hectàries de regadiu que s'afegirien a les 965 mil ja existents. El conseller Vila assegura que estan disposats a recòrrer el pla a Europa

    L'ALLIBERAMENT DE MARGINEDAS

    El periodista es troba bé però encara no recuperat del tot

    La direcció de El Periódico ha confirmat aquest migdia que el peridoista Marc Marginedas es troba bé de salut i mentalment molt fresc, tot i i que, encara està molt feble

    BARCELONA EN POSTGUERRA

    250 documents s'exposen al Castell de Montjuïc

    I en aquesta nova etapa, el recinte acull l'exposició "Barcelona en Postguerra", un recull de 250 documents i fotografies  que mostren la vida a la ciutat des de 1939, amb l'entrada de les tropes franquistes, fins al 1945.  El material exposat prové de l'Arxiu Municipal  i, en oba part, és inèdit. Ho deixem aqui. Sabeu que podeu seguir conectats a l'actualitat al programa Vespre a la 2. 

     Caçadors d'herències

    APAREIXEN EMPRESES QUE BUSQUEN HEREUS

    En els últims 5 anys el número de persones que renuncien a herències s'ha incrementat un 135%, i és que, sovint, rebre'n una implica assumir-ne el deute. Ara hi ha empreses que, a canvi d'una comissió, busquen a arxius, registres i cementiris els hereus que NO saben que ho són. 

    Els gossos, sempre lligats

    PROHIBIT ALIMENTAR ANIMALS DEL CARRER

    La nova ordanança sobre tineça d'animals a Barcelona generalitza a tota la ciutat la prohibició de portar gossos deslligats.  A més, NO PERMETRÀ alimentar a la via pública animals com gats, coloms o porcs senglars i també fer simulacions d'espectacles taurins.

    Barcelona, un gran plató

    ÉS LA CIUTAT EUROPEA AMB MÉS RODATGES

    Barcelona es consolida com la ciutat europea que acull més rodatges. Al 2013, entre cinema, televisió i publicitat, s'en van fer dues mil 500, un 12 per cent més que l'any anterior. La possiblitat de tenir escenaris molt diversos i la meteorologia són dos dels punts forts de la ciutat

    El Barça, a un punt del Madrid

    GOLEJA L'ALMERIA 4-1 EN UN PARTIT FLUIX

    El Barça es col.loca a només un punt del Reial Madrid després de golejar l'Almeria al Camp Nou. Dirigit per Martino desde la graderia, l'equip blaugrana no va fer un partit brillant, però al final els gols de Puyol i Xavi van arrodonir un resultat que permet al Barça seguir aspirant a revalidar la Lliga.

    L'ALLIBERAMENT DE MARGINEDAS

    El periodista es troba bé però encara no tornarà a la feina

    És la redacció d'El Periódico de Catalunya aquest migdia. El director del rotatiu, Enric Hernández, ha confirmat que Marc Marginedas, alliberat dissabte a la nit al nord de Síria, tot i estar feble, es troba bé de salut i mentalment molt fresc. En els sis mesos de captiveri, els segrestadors han traslladat Marginedas de lloc en vàries ocasions. Marginedas ha coincidit amb els altres dos periodistes espanyols segrestats, Javier Espinosa i Ricard Garcia, i assegura que també estàn bé, fet que anima les seves famílies a pensar que poden ser alliberats aviat

    FUNERAL RICARD FORNESA

    Política i empresaris s'acomiaden l'expresident de La Caixa

    Últim adéu a dues personalitats destacades de la societat civil catalana. Per una banda, l'escriptora Anna Maria Moix, que va morir divendres als 66 anys. El seu funeral s'ha celebrat aquest migdia al Tanatori de Les Corts. 

    I DESPRÉS DEL ESPORTS...

    Els premiats i els millors moments de la gala dels Oscar

    I després dels esports repassarem els millors moments de la gala del Oscar que s'han lliurat aquesta matinada.  "12 anys d'esclavitud" ha estat considerada la millor pel.lícula. Matthew McConaughey, millor actor i Cate Blanchet, millor actriu. 

    Caçadors d'herències

    APAREIXEN EMPRESES QUE BUSQUEN HEREUS

    Els gossos, sempre lligats

    PROHIBIT ALIMENTAR ANIMALS DEL CARRER

    Barcelona, un gran plató

    ÉS LA CIUTAT EUROPEA AMB MÉS RODATGES

    El Barça, a un punt del Madrid

    GOLEJA L'ALMERIA 4-1 EN UN PARTIT FLUIX

    L'ALLIBERAMENT DE MARGINEDAS

    El periodista es troba bé però encara no tornarà a la feina

    FUNERAL RICARD FORNESA

    Política i empresaris s'acomiaden l'expresident de La Caixa

    I DESPRÉS DEL ESPORTS...

    Els premiats i els millors moments de la gala dels Oscar