Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Reunió al Parlament del Pacte pel dret a decidir. És la segona trobada d'aquest òrgan que aplega més de mil 500 entitats favorables a la celebració d'una consulta i la primera després de l'acord polític per fixar la data i les preguntes. Després de l'intens debat dels últims dies sobre el paper de l'empresariat en el debat polític, destaca la presència de les patronals de la petita i mitjana empresa com PIMEC o CECOT. No hi és, en canvi, Foment del Treball./ La líder dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, veu possible que Rajoy i Mas acabin negociant més autogovern per a Catalunya. Ho ha dit en un esmorzar informatiu, on ha reptat a Mas a què presenti una nova oferta que permeti el diàleg amb el govern de Rajoy, una oferta, diu, viable i possible, que encaixi en el marc constitucional./ Ciutadans considera que la reunió d'avui del Pacte Nacional pel Dret a Decidir és simplement una fotografia després de molts intents fracassats de buscar suport en diversos àmbits.
  • I fa només uns minuts el sindicat Manos Limpias ha presentat una querella criminal contra Artur Mas. Ho ha fet davant del TSJC acusant el president català de 4 delictes: prevaricació, sedició, desobediència i rebel.lió. Delictes, diuen en la querella, per portar a terme accions a favor de la desintegració d'Espanya sabent que estan fora de la llei. També demanen que declarin com a testimonis el líders d'Esquerra, Iniciativa i la CUP.
  • Passaven pocs minuts de les 6 del matí quan 120 agents de la Guàrdia Civil es repartien per 9 domicilis de Tarragona i Salou. L'objectiu: desmantellar la cúpula dels Trinitaris, una banda llatina, a Tarragona. Poques hores després es feien les primeres de les deu detencions amb que s'ha acabat l'operació./ I a Barcelona, l'ajuntament ha aprovat prohibir beure alcohol al carrer, en qualsevol tipus d'envàs, també en gots de plàstic, sempre que provoqui molèsties. Ara l'ordenança de civisme específica que està prohibit fer-ho en envasos de vidre i llaunes. De fet s'han posat més de 36mil multes en un any. És una proposta del PP que ha rebut els vots favorables de CiU./ Totes les parts reconeixen que la moratoria que no permetrà fer un canvi d'activitat comercial fins d'aqui a un any, és una manera de guanyar temps. La llei d'arrendaments urbans, la LAU, seguirà el seu curs. I a finals d'any, s'acabarà el termini de de 20 anys per mantenir els loguers antics. Els comerciants reclamen una solució definitiva./ Justament l'alcalde Trias es reuneix demà a Madrid amb els ministres d'Hisenda i de Foment per desencallar algunes inversions pendents...El conseller Santi Vila ja es va trobar ahir amb Cristobal Montoro i hores d'ara el ministeri està estudiant la proposta per finançar amb capital públic i privat perquè el tren arribi a l'aeroport i el desdoblament de l'ena 2./ L' incendi a un assentament de caravanes al Districte de Sant Martí, molt a prop del ha obligat als bombers a desallotjar 13 persones que hi vivien. El foc ha començat de matinada a una de les autocaravanes i s'ha estès als vehicles i construccions que hi havia al costat. No hi ha hagut ferits. Les 13 persones afectades han rebutjat l'allotjament que se'ls ha ofert.
  • 64 mil alumnes de quart d'ESO fan avui i demà les proves de nivell de català, castellà, llegua estrangera i matemàtiques. És la tercera vegada que es realitzen aquests examens, que no es tenen en compte a l'hora de superar el curs./ Dilluns que ve comença el congrés de mòbils, la fira més important de telefonia del món. S'espera que l'impacte econòmic per la ciutat sigui de 350 milions d'eurUs... Aquest any es busca que el ciutadà participi d'aquest esdeveniment i hi haurà un espai específic per emprenedors./ Fa molt poca estona ha aterrat a l'aeroport del Prat un avió procedent de la capital d'Ucraïna, on en les últimes hores han mort 25 persones arran dels aldarulls que hi ha hagut entre els opositors al govern i la policia...és un conflicte que avui centra l'atenció de mig món.
  • El Barça té encarrilat el pas als quarts de final de la Lliga de Campions després de guanyar per dos a zero al camp del Manchester City.beta La satisfacció per aquest resultat es reflectia a les cares dels jugadors blaugrana en aterrar aquest migdia a Barcelona. L'equip de Martino va demostrar que ha arribat en un gran moment de forma al tram decisiu de la temporada./ El fiscal de l'audiència nacional ha demanat al jutge Pablo Ruz que imputi el Barcelona per delicte fiscal en el fitxatge de Neymar.
  • Considera que el club ha defraudat a Hisenda 9'1 milions d'euros, xifra que obté a partir dels dos pagaments pel traspàs del brasiler. 10 milions al 2011 i 27 a l'estiu passat. El jutge Ruz ja investiga a l'expresident Sandro Rosell per apropiació indeguda en el mateix fitxatge./ El París Saint Germain també sembla que arribarà lluny en aquesta Champions./ I aquest vespre a San Siro, l'Atletic de Madrid s'enfrontarà a un historic en hores baixes: el Milan de Clarence Seedorf./ I als Jocs de Sotxi aquest matí s'ha disputat l'Slalom Gegant masculí sense gaire sort pels catalans./ En tennis, Rafa Nadal ha reaparegut aquesta matinada a Rio de Janeiro després de la lesió a l'esquena que es va fer a la final de l'Obert d'Austràlia
  • És la veu d'Andrea Motis cantant poemes de Vinyoli, Salvat Papasseit o Ferrater.El nou disc que publica juntament amb Joan Chamarro surt avui a la venda i és el primer que fa cantant només en català
  • PACTE PEL DRET A DECIDIR

    Reunió al Parlament d'aquest òrgan que

    agrupa entitats a favor d'una consulta

    Operació contra els Trinitaris

    ALMENYS 10 DETINGUTS A TARRAGONA

    Examen de nivell a 4rt d'ESO

    AVUI LES PROVES DE CATALÀ I MATEMÀTIQUES

    Adéu al got de plàstic

    MÉS RESTRICCIONS A L'ALCOHOL AL CARRER

    Rumb a quarts de final

    EL BARÇA GUANYA EL CITY PER 0-2

    TROBADA AMB EMPRESARIS

    Mas els demana que "estiguin" al procés

    ROSELL DEMANA DIÀLEG

    Pel cap de la CEOE, Catalunya té un problema polític, econòmic i social

    En un esmorzar informatiu a Madrid, Rosell ha dit que NO es pot demanar als empresaris que resolguin els problemes polítics. I ha tornat a invocar el diàleg com a fòrmula per solucionar-los.

    VAGA A VALL D'HEBRON

    Els residents la mantenen per desacord amb les guàrdies d'urgències

    Després de l'assemblea ho han decidit perquè consideren que les urgències continuen sota mínims malgrat el principi d'acord al què havien arribat amb la direcció per suspendre la limitació de les hores de guàrdia...Ara es donen un dia de marge perquè el centre accepti les seves peticions... Tot això passa després que Salut hagi suspès l'aplicació de la normativa europea que limitava a 850 les hores de guàrdia dels residents.

    ESTACIÓ DE LA SAGRERA

    L'alcalde de Barcelona es reuneix amb ministres per garantir la inversió

    L'objectiu és abordar inversions pendents a la ciutat com la continuació de les obres de l'estació de la Sagrera. El consistori busca inversors privats, però abans necessita garantir la participació de Foment i la represa de les obres a mitjans de març,... tal com deia el mateix Trias.

    Torna la Champions a TVE

    Barça i Manchester City juguen avui el partit estrella dels vuitens de final de la Champions. Per tots dos entrenadors, la clau de l'eliminatòria serà la possessió de la pilota. A la ciutat anglesa hi tenim l'ALBERT FONT

    MUSEU EUROPEU D'ART MODERN

    Exposició del pintor hiperrealista Don Eddy, fins al 30 de març

    L'artista es diu Don EDDY i està considerat un dels mestres norT-americans d'aquest estil. És la primera vegada que podem veure aquí les seves obres. Són diferents tríptics i panells inspirats en fotos i pintats amb aerògraf

    LA PATRONAL INSISTEIX

    El govern català diu que voten les persones i no les empreses

    El president de la CEOE ha insistit avui en què els empresaris no apostaran per una hipotètica independència catalana i ha apel·lat a l'esperit de la Transició per resoldre els problemes que hi pugui haver a Catalunya. Joan Rosell ha dit que si NO hi ha diàleg entre els dos governs hi pot haver conseqüències greus.... Des del govern català, el conseller Homs acaba de dir que respecten les posicions dels empresaris però ha recordat que són les persones les que voten i no les empreses

    VUITENS DE LA CHAMPIONS

    El Manchester City i el Barça juguen a partir de les 20:45 per La 1 de TVE

    Després del sorteig, fa dos mesos, Martino destacava que l'important era veure com arribaria un i altre a l'eliminatòria més forta d'aquests vuitens de final. I l'hora de la veritat, ja és aquí...

    Trias viatja a Madrid

    PARLARÀ DEL FINANÇAMENT DEL TRANSPORT

    L'alcalde de Barcelona es reunirà aquest setmana amb els ministres d'Hisenda i de Foment. L'objectiu és parlar del finançament del transport públic per evitar els polèmics increments de preu i també desencallar els projectes de La Sagrera i l'arriba de l'AVE a la Terminal 1 del Prat

    150 lladres i 6.057 detencions

    ELS MOSSOS DIUEN HAVER-LOS CONTROLAT

    150 lladres i atracadors acumulen més de 6 mil detencions als carrers de Barcelona en els últims 4 anys. Segons els Mossos, la pressió a la què els han sotmès i algunes sentències de presó han fet que molts hagin deixat de delinquir a la capital catalana.

    Observar l'espai des del mar

    EL MEDITERRANI PODRIA ACOLLIR EL TELESCOPI

    Estudiar l'univers des del fons del mar... És el que permet fer el telescopi de neutrins més gran del món.

    Científics d'arreu del planeta, entre ells de la universitat politècnica i del CSIC, es reuneixen aquests dies a Vilanova i la Geltrú per planejar-ne la construcció.

    Continuem amb la dinàmica d'alternar: un dia de sol, amb un altre de núvols. Tot i tenir molts núvols, podeu deixar els paraigües a casa perquè si plou seran 4 gotes.

    Avui és un dia rúfol: un dia gris, humit i fresc. Els núvols tapen el cel de gairebé totes les comarques però és a les de la costa on són més compactes i on hi ha més probabilitats de què s'escapin alguns plugims, preferentment a la Costa Brava.

    Les causes d'aquest dia tant ensopit són dues: aquesta línia frontal que ha arribat per l'oest i aquesta borrasca que s'ha aproximat pel sud (però que passa només fregant la costa). No són gaire actives per tant: molts núvols, poca pluja però això sí, vent de Gregal moderat i mala mar al nord de la costa.

    En les pròximes hores, sobretot durant la propera nit, el front s'anirà desgastant i la borrasca s'allunyarà cap a Itàlia. Darrera seu entrarà vent del nord. Això vol dir que demà farà fresca però farà sol. Tranquil·litat, mentre esperem que arribi aquesta nova pertorbació que ho farà entre dijous i divendres.

    LA PATRONAL INSISTEIX

    El govern català diu que voten les persones i no les empreses

    VUITENS DE LA CHAMPIONS

    El Manchester City i el Barça juguen a partir de les 20:45 per La 1 de TVE

    Trias viatja a Madrid

    PARLARÀ DEL FINANÇAMENT DEL TRANSPORT

    150 lladres i 6.057 detencions

    ELS MOSSOS DIUEN HAVER-LOS CONTROLAT

    Observar l'espai des del mar

    EL MEDITERRANI PODRIA ACOLLIR EL TELESCOPI

    DEBAT SOBRE CATALUNYA

    Foment i la CEOE descarten implicar-se en el procés sobiranista

    En un acte a la seu de Foment del Treball, els dirigents de la gran patronal espanyola i catalana han DESCARTAT implicar-se en el procés sobiranista i han reiterat la demanda de més diàleg per afavorir l'estabilitat política i econòmica. Tant Juan Rosell com Joaquim Gay de Montellà han insistit que el seu paper s'ha de limitar a crear riquesa i ocupació.

    Artur Mas assegura que "la independència és el futur natural d'una vella nació".També insisteix que si el govern espanyol s'oposa a la consulta, s'hauran de fer unes eleccions, l'equivalent, diu,al referendum.... Sobre el debat de si una Catalunya independent quedaria fora la Unió Europea, el president català reitera que NO hi ha precedents i que s'hauria d'estudiar de manera específica.

    REUNIÓ SINDICAL D'ALSTOM

    Demanen el suport de la Generalitat per tornar a la taula de negociació

    En una reunió aquest matí entre Comissions Obreres i UGT, els seus líders han reclamat a la multinacional que respecti el preacord signat l'octubre sobre les condicions laborals ja que el conveni col·lectiu dels 700 treballadors de la planta vallesana ha caducat i el conveni del sector preveu rebaixes d'un 25% dels sous.

    PROTESTA DELS PERRUQUERS

    Denuncien la situació al sector i reclamen la reducció de l'IVA al 10%

    d'aquesta manera protesten els perruquers contra l'augment de l'IVA al 21%. Avui s'han concentrat davant la delegació d'Hisenda a Barcelona en defensa del seus establiments i per demanar que rebaixin l'IVA fins al 10 %.

    CONGRÉS JOBARCELONA

    Primer certamen per orientar joves universitaris a buscar feina

    Aquesta era la cua que hi havia a primera hora al Palau de Congressos, on se celebra aquest congrés. S'espera que hi participin 12mil candidats que podran entrevistar-se directament amb responsables de recursos humans i accedir a mil cinc-centes oportunitats professionals. El congrés vol donar resposta a una necessitat REAL perquè més de la meitat dels joves no tenen feina.

    CONCERT D'IGNASI CAMBRA

    El jove pianista va oferir anit un recital a La Pedrera

    Es diu Ignasi Cambra, té 25 anys i anit va actuar a l'auditori de La Pedrera de Barcelona. Aquest jove músic va interpretar obres de Brahms, Mozart o Chopin.....un repertori que ja ha passejat pels escenaris de mig món. Amb la seva música acabem avui. La informació en català torna al Vespre a la 2, que emetem als volts de les 7 de la tarda

    LA RESPOSTA DE LA PATRONAL

    Rosell i Gay de Montellà diuen que la seva prioritat és crear riquesa i llocs de treball

    Els màxims representants de les patronals espanyola i catalana descarten que els empresaris s'impliquin el procés polític a favor de la independència com els va demanar la setmana passada el president Artur Mas. Joan Rosell i Joaquim Gay de Montellà han dit aquest matí que l'objectiu de les empreses és crear riquesa i llocs de treball i han tornat a demanar diàleg entre els polítics per donar l'estabilitat que necessita l'empresariat.

    Protestes de les perruqueries

    CONTRA L'AUGMENT DE L'IVA DEL 8 AL 21%

    Protesta del sector de la perruqueria. Demanen que se'ls baixi l'IVA que se'ls va pujar del 8 al 21 per cent. Asseguren que, com a conseqüència de l'increment, durant l'últim any han tancat entre un 15 i un 20% de les perruqueries que hi havia a Catalunya

    Tranquil·litat a Glòries

    PRIMER FEINER SENSE ROTONDA INFERIOR

    Tranquil·litat a la primera jornada laborable amb la rotonda inferior de la plaça de les Glòries de Barcelona tallada. A partir de dissabte vinent ja no es podrà circular pel tram superior i tots els vehicles hauran d'utilitzar els itineraris alternatius

    Roben 820.000 abelles

    AQUEST ANY HI HAURÀ BONA COLLITA DE MEL

    Els Mossos busquen els responsables del robatori de 820 mil abelles en una explotació del Cogúl, a la comarca de Les Garrigues. El valor total del material i la mel que es podrà recollir és de 12 mil euros. Aquest any es preveu una bona collita de mel.

    Torna la Champions

    EL BARÇA JA HA ARRIBAT A MANCHESTER

    El Barça ja és a Manchester on demà jugarà l'anada dels vuitens de final de la Champions contra el City. Els blau-grana tenen el dubte de Mascherano, que ha viatjat amb un fort cop a la cama dreta. Mentrestant els de Pellegrini esperen recuperar el Kun Agüero per a un partit que afronten amb ambició

    CONCERT D'IGNASI CAMBRA

    El jove pianista va oferir anit un recital a La Pedrera

    Són les mans del pianista Ignasi Cambra, un jove de 25 anys que s'ha convertit en un dels grans talents musicals catalans al piano....Aquesta és l'actuació que va oferir anit a l'auditori de la La Pedrera de Barcelona, amb obres de Brahms, Mozart o Chopin...

    LA RESPOSTA DE LA PATRONAL

    Rosell i Gay de Montellà diuen que la seva prioritat és crear riquesa i llocs de treball

    Protestes de les perruqueries

    CONTRA L'AUGMENT DE L'IVA DEL 8 AL 21%

    Tranquil·litat a Glòries

    PRIMER FEINER SENSE ROTONDA INFERIOR

    Roben 820.000 abelles

    AQUEST ANY HI HAURÀ BONA COLLITA DE MEL

    Torna la Champions

    EL BARÇA JA HA ARRIBAT A MANCHESTER

    CONCERT D'IGNASI CAMBRA

    El jove pianista va oferir anit un recital a La Pedrera

    Segon incendi important en 24 hores a Catalunya. Després del foc de la fàbrica de Badalona, els bombers encara remullaven aquest matí un magatzem del Mercantic de Sant Cugat del Vallès; un referent en la compra-venda d'antigüitats. Tot i que l'incendi ja està controlat, ha cremat tota la nit i hi han treballat fins a 19 dotacions de bombers. Entre d'altres objectes, s'han perdut 7 mil llibres del fons de la llibreria Canuda de Barcelona, que va tancar fa un mes. Mercantic ha obert avui tot i l'incident.

    Els presos d'ETA demanaran ser traslladats a la presó de Zaballa, al País Basc. Ho expliquen dos portaveus del col·lectiu de presos de la banda terrorissta al diari GARA. Diuen que l'apropament a les presons del País Basc serviria per donar un impuls al procés. També demanen l'excarceració dels mlalts greus i els majors de 70 anys. Asseguren que seria un pas important per apropar-se a la pau.

    El Consell Nacional de la Juventut vol crear una xarxa de col·laboració amb les entitats juvenils de la Mediterrània. Aquest cap de setmana se celebren les 8enes jornades internacionals amb responsables d'organitzacions d'una vintena de països que treballen amb nens i joves.

    Adaptar l'ópera per acostar-la als nens. És el que persegueix el projecte Petit Liceu des de fa una dècada. La principal dificultat és aconseguir que els petits s'entenguin, segueixin la història i els agradi l'actuació.

    Ahir, al Camp Nou es va tornar a veure el millor joc del Barça que va guanyar 6 a 0 al Rayo. GOls d'Adriano, Pedro, Alexis, Neymar i Messi, que va fer un doblet i, amb 228 gols, ja ha superat la marca de Di Stéfano i iguala la de Raúl.

    El sector industrial vol liderar la recuperació econòmica. La producció al 2013 han millorat i se situa en índex positius: al 0'8% segons dades avançades de l'Institut d'Estadística de Cataluya. Per impulsar l'economia catalana, els agents socials acaben de presentar un pacte a la Generalitat amb 138 propostes.

    Fa 25 anys que el conegut artistà urbà Keith Haring va pintar un mural per la lluita contra la sida a Barcelona. Ho va fer en l'aleshores conegut com a el Barri Xino. Haring va morir a causa de la sida un any després. Ara el projecte Raval Cultural a través del MACBA torna a recuperar l'obra per a que quedi de forma permanent a la ciutat.

    A l'estació d'esquí de la Molina avui es celebra un concurs força peculiar, únic en el seu gènere. Es tracta d'un concurs d'iglús, una trobada que valora la millor construcció i l'originalitat.

    La crema dels productes de reciclatge ha provocat la virulència del foc i l'espectaculartitat de les flames i el fum... Dos bombers han patit ferides lleus mentre intentaven apagar l'incendi, en ensorrar-se una de les parets de la nau.

    La indústria ha crescut a Catalunya un 0'8% al 2013. Són dades avançades de l'Institut d'Estadística de Catalunya. Un sector, el dels productes manufacturats, que vol liderar la recuperació econòmica.

    EL Museu d'art Contemporani de Barcelona recupera un mural que el reconegut artista urbà Keith Haring va pintar al 1989 a la ciutat. El dibuix es va convertir en un símbol de la lluita contra la sida. 25 anys després tornarà a lluïr en una paret propera al museu.

    El Barça es juga avui el liderat de la Lliga davant del Rayo Vallecano, fins ara l'equip que mes li ha disputat la possessió de la pilota. Martino ja pot comptar amb Neymar, que torna després d'un mes de baixa per una lesió al turmell.

  • Artur Mas ha llençat avui un missatge als empresaris catalans que aquests dies han estat sovint protagonistes del debat polític. Per fer-ho, el president de la Generalitat ha escollit la presentació d'un llibre on ha coincidit amb el president del Banc Sabadell, Josep Oliu. En aquest escenari, Mas ha demanat al món empresarial suport per a tres objectius, ha dit: aixecar l'economia, assegurar la cohesió social i conduir tots plegats un procés polític complexe. De la seva banda, Oliu ha insistit en reclamar estabilitat./ El TC es mostra dividit sobre la Declaració sobiranista del Parlament de Catalunya impugnada pel govern espanyol./ Durant el debat informal que els magistrats mantenen aquests dies, s'han posat de manifest diferències de fons entre els partidaris d'anul·lar el text pel seu caracter jurídic, i els que ho veuen innecessari perquè consideren que és més aviat una declaració política. El govern espanyol diu que no entra a valorar els debats però insisteix en que la Declaració s'ha d'anul.lar.
  • Mentre l'eurozana avança cap a la recuperació aquí els preus continuen baixant. A Catalunya ho van fer un 1,1% al gener respecte al mes anterior i la taxa interanual es va situar al 0,3%. Les rebaixes d'hivern han tingut molt a veure en el descens mensual. I el bon comportament dels carburants i el tabac fan baixar la taxa interanual. Per Hisenda la dada demostra el bon moment dels preus, però els sindicats critiquen l'encariment dels serveis bàsics./ Els Mossos investiguen si una banda organitzada està al darrera de diversos robatoris produïts en els últims mesos a diversos establiments comercials. Gairebé sempre utilitzen un Seat León robat que, en alguns casos, encasten contra els aparadors.
  • El Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Barcelona farà obres per renovar-se. Era així a començaments del segle XX, ubicat a l'antic mercat del Born. El 1971 el van traslladar a la Zona Franca, a Mercabarna./ I Catalunya tindrà a partir del proper curs el seu primer grau universitari dedicat a la gastronomia. Un projecte pioner que surgeix de la col.labarció entre la Universitat i el sector privat i que té assessors de renom internacional, com ara el xef Joan Roca. Es vol aprofitar el reconeixement internacional que té la cuina d'aquí i compta amb el suport de l'univers d'estrelles michelin catalanes.
  • Al Barça, Neymar és la principal novetat a la convocatòria per rebre demà al Rayo. El brasiler podria reparèixer un més després de la seva lesió. En canvi, Xavi descansarà pensant en la Champions.
  • Una trobada d'artistes, creadors i pensadors que enyoren un passat utòpic mai fet realitat. Això és la Setmana Retrofuturista, que aquests dies es fa a Barcelona.
  • El TC es reunirà d'aquí dues setmanes i podria resoldre ja la impugnació que el govern espanyol va presentar contra la declaració de sobirania que va aprovar el Parlament. Ahir va debatre el tema de forma informal i, a aquesta hora, els magistrat estarien dividits entre els que consideren que el text té conseqüències jurídiques i cal anul.lar-lo i els que creuen que és un text únicament polític. I el sindicat Manos Limpias ha presentat una denúncia davant del CGPJ contra la trentena de magistrats de Catalunya que han signat un manifesta a favor de la celebració d'una consulta./ A aquesta hora Artur Mas comparteix la presentació d'un llibre amb el president de Banc Sabadell que aquesta mateixa setmana ha dit que no contempla en cap cas la independència de Catalunya./ De la seva banda, la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, està convençuda que el TC donarà la raó al govern espanyol. També ha valorat el manfiest d'una trentena de jutges catalans a favor de la celebració d'una consulta./ Un dels moviments crítics del PSC, ha anunciat avui que es convertirà en una associació que farà la seva primera assemblea al juny. El seu objectiu no és sortir, sino, seguir integrats als partit.
  • I els preus continuen baixant. Ho confirmen les dades de l'IPC que ha fet públiques avui l'INE. A Catalunya ho van fer un 1,1% al gener respecte al mes anterior, i la taxa interanual es va situar al 0,3%. Les rebaixes d'hivern han tingut molt a veure en aquest descens mensual./ El sector del porcí assegura que la retallada de primes per la producció d'electricitat a les plantes de purins que proposa Indústria farà inviables aquestes instal.lacions, fetes l'última dècada amb el compromís del govern estatal de tenir retribucions durant 15 anys. I que els ramaders no sabran què fer dels purins.
  • Fins a tres vegades enclasten el vehicle, un seat león, contra les persianes de l'entrada d' aquesta botiga de apple al carrer València de Barcelona. Com veiem a les imatges enregistrades per la càmera de seguretat del local, el cotxe es queda atrapat a la porta i els lladres han de fugir per les finestres sense emportar-se res.
  • El president de la Generalitat Artur Mas s'ha referit a la polèmica de la malnutrició. Com ja va fer el conseller de salut, Mas ha dit que no hi ha nens que passin gana si no en risc de pobresa./ Catalunya tindrà a partir del proper curs el seu primer grau universitari dedicat a la gastronomia. Un projecte pioner que surgeix de la col.labarción entre centrs públics i privast i que té assessors de renom internacional./ Segur que moltes de les fruites i verdures que utilitzaran en aquest grau sortiran del Mercat Central de Barcelona que, de fet, proveeix el 74 per cent dels productes d'aquest tipus que es serveixen a tot Catalunya. Un mercat que es modernitzará gràcies a la inversió de 20 milions d'euros. / Inquietud entre els veïns i comerciants de l'entorn de la Sagrada Familia per la intenció de l'ajuntament de Barcelona de remodelar la zona a mig termini per tal de crear un accés directe des de la Diagonal al temple. I és que algunes de les opcions que es contemplen tindrien un gran impacte./ Primer intent mundial de Slack line, entre dos globus aerostàtics. Va tenir lloc al cel de la Noguera el 31 de gener passat a 600 metres d'alçada, aventurers francesos, equipats amb paracaigudes, intenten passar d'un globus a un altre caminant per una cinta plana. Ho van aconseguir només uns metres abans de perdre l'equilibri. Només un d'ells va fer més de la meitat del trajecte. Travessies espectaculars gràcies a la proesa dels equilibristes i una veterana empresa d'Igualada de vols en globus.
  • Al Barça, Neymar és la principal novetat a la convocatòria per rebre demà al Rayo. El brasiler podria reparèixer un més després de la seva lesió. Xavi descansarà pensant en el partit de champions de dimarts vinent, al camp del Manchester City. Però Martino diu que ara cal centrar-se en mantenir el lideratge de la lliga./ El Comitè de Competició ha sancionat l'Atlètic de Madrid amb una multa de 600 euros pel llençament d'un encenedor a Cristiano Ronaldo en el derbi madrileny de dimarts./L'Espanyol visita diumenge l'Athletic de Bilbao. beta Els blanc-i-blaus han recuperat la moral després de la victòria contra el Granada./El Barça de bàsquet repren aquest vespre la competició després de la cruel ensopegada a la final de la Copa del Rei. L'equip de Xavi Pascual rep a l'Armani Milà en la sisena jornada del Top 16 de l'EurolligA./ Aquesta tarda Javier Fernández pot guanyar la primera medalla per la delegació espanyola als Jocs de Sotxi. Tot i que ahir no va estar gaire fi, el patinador madrileny es presenta al programa lliure amb la tercera millor puntuació. Ho podreu veure a partir de les 4 en directe per Teledeporte.
  • Barcelona celebra aquests dies la onzena setmana retrofuturista. L'objectiu es reflexionar cap on ens porten la cièincia i la tecnològia ¡ però mirant cap a passats que mai han existit. /Així dons sembla que el temps acompanyarà als enamorats que avui pretenguin celebrar el dia de Sant Valentí. Una tradició importada, que alguns titllen de comercial, però que avui ens serveix per veure com ha canviat el que esperàvem de l'amor a l'època del NODO i el que esperem ara.