Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

L'atur s'incrementa en 600 persones a Catalunya i cau en 2.300 a tot Espanya. EPA DEL PRIMER TRIMESTRE.

El Celler perd el regnat. JORDI ROCA NOMENAT MILLOR PASTISSER.

Fre als apartaments turístics. BARCELONA SUSPENDRÀ LES LLICÈNCIES.

Amb el ritme dins. LA DANSA ES REIVINDICA COM A ART.

La final de la Champions, en joc. BAYERN-MADRID, DES DE LES 20H PER LA 1.

  • La precampanya de les eleccions europees passa avui per Barcelona, perquè tant el cap de llista del PP com la del PSOE han fet actes a la capital catalana. Els populars, amb Arias Cañete al capdavant, han presentat el seu programa electoral i han insistit en la necessitat de la unió i no de la dispersió./ De la seva part, la candidata socialista Elena Valenciano, en una conferència al Barcelona Tribuna, ha rebutjat aixecar fronteres a la Unió Europea sinó més aviat fer-les desaparèixer.  També ha destacat el paper del PSC en les relacions entre Catalunya i Espanya, un paper que ha considerat més necessari que mai./ Els partits catalans han condemnat l'atac a Pere Navarro ahir en un acte familiar a Terrassa, i, en tot cas, els partidaris de la consulta l'han considerat un cas aïllat.  En canvi el  propi líder del PSC l'ha atribuït al clima de crispació que, segons ell, genera el procés sobiranista. Navarro assegura que el fet té transcendència política i  ha anunciat que ho denunciarà als mossos./ Una desena de jutges, advocats i experts en dret redacten una futura Constitució per a una hipotètica Catalunya independent. Un dels participants, el magistrat Santiago Vidal,  assegura que es tracta d'una iniciativa privada, i no d'un encàrrec oficial. També hi col·laboren alguns diputats del Parlament i entitats com l'ANC, Catalunya sí i Procés Constituent. L'esborrany en què treballen parla d'una nació amb un sistema republicà.
  • Artur Mas ha presidit per primera vegada el Dia de les Esquadres, en què els mosos distingeixen accions en favor de la seguretat. Mas ha lliurat la nova bandera de cos.  Durant els discursos, el comissari en cap ha reconegut que la policia catalana viu moments convulsos i ha demanat disculpes als perjudicats per algunes actuacions que han pogut aixecar polèmica. El president català també ha admès errors però n'ha destacat els encerts. Mas ha assegurat que Catalunya té set de democràcia real./ A les portes de l'Auditori on se celebrava aquest acte uns 200 mossos d'esquadra  -i també alguns bombers- han escridassat Artur Mas i els comandaments de la policia catalana quan arribaven... Ho han fet en protesta per les retallades i per la falta de mitjans. També per criticar alguns dels reconeixements que s'han atorgat durant aquest acte de les Esquadres. La protesta l'han convocada tres associacions sindicals.
  • A les vuit del vespre és previst que comenci el funeral per Tito Vilanova a la catedral de Barcelona. La cerimònia es podrà seguir des de l'exterior amb pantalles gegants. Dins hi haurà 1.500 persones, en primer lloc la familia, i també representants del món de l'esport i la societat civil catalana. Hi haurà tots els expresidents del Barça i representants de totes les seccions del club. Anit, abans del partit a Vila-real, els jugadors també el van acomiadar amb un  minut de silenci molt emotiu./ El Barça també va voler homenatjar Tito Vilanova amb una victòria davant el Vila-real. Els blaugrana van començar perdent per dos a zero amb gols de Cani i Manu Trigueros, però van reaccionar a l'última mitja hora de joc i van aconseguir capgirar el marcador. Els dos primers gols se'ls van fer dos jugadors del Vila-real en pròpia porta i quan faltaven set minuts pel final,  Messi va aprofitar una passada de Cesc per certificar la remuntada que els permet mantenir les opcions a la Lliga.
  • El Celler de Can Roca podria tornar a ser el millor restaurant del món. Avui els germans Roca ja són a Londres, on aquest vespre es donarà a conèixer la llista dels millors 50 establiments. Els propietaris del restaurant gironí asseguren que estan preparats per tornar a ocupar al primer lloc i han explicat que des que van aconseguir el títol han rebut 121.800 peticions de taula.
  •  

    Miguel Arias Cañete presenta a aquesta hora a Barcelona el programa electoral del PP a les eleccions europees del proper 25 de maig. És el primer acte de Cañete després de fer-se públic que l'actual secretària general d'Agricultura, Isabel Garcia Tejerina, serà la seva substituta al capdavant del ministeri. La precampanya electoral passa avui clarament per Catalunya perquè la cap de llista socialista ofereix en aquests moments un dinacol·loqui a la capital catalana. 

    Declaren davant el jutge la mare i el nen que 7 homes haurien segrestat durant 3 dies a Barcelona l'any 2012 per un deute de drogues. El menor, que ara te 13 anys, manté que els raptors el lligaven de peus i mans, el drogaven, i que el van amenaçar amb tallar-li la llengua si els denunciava. 

    Ausbanc denuncia la pràctica d'algunes entitats financeres que venen immobles que estan tapiats: per tant, el comprador no els pot veure fins que no els ha comprat. Els bancs diuen que el comprador té tota la informació i que es beneficia d'uns preus molt econòmics.

    Radio Nacional d'Espanya a Catalunya lliura aquest vespre els Premis Sant Jordi de Cinematografia que en aquesta edició reconeixen, entre d'altres a les pel·lícules "La Plaga" o "Gente en sitios" i les interpretacions d'Antonio Dechent i Aura Garrido.

    A les 8 del vespre se celebrarà a la catedral de Barcelona el funeral per Tito Vilanova. Ahir a Vila-real i després d'un emotiu minut de silenci, el Barça va aconseguir dedicar-li una victòria per 3 a 2. Els blaugrana van remuntar dos gols per mantenir-se en la lluita per la lliga.

     

    Cañete presenta el programa del PP i Valenciano comparteix acte amb Navarro. LA PRECAMPANYA A BARCELONA.

    Parla el nen segrestat. L'AMENAÇAVEN AMB TALLAR-LI LA LLENGUA.

    Comprar un pis sense veure'l. BANCS QUE VENEN HABITATGES TAPIATS.

    Premis Sant Jordi de cinema. ES LLIUREN AQUEST VESPRE A BARCELONA.

    Un triomf dedicat a Vilanova. AVUI FUNERAL A LA CATEDRAL DE BARCELONA.

    Avui és el primer dia festiu que es pot anar a comprar a La Roca Village. Ho fa després d'una sentència judicial favorable que ha donat la rao a l'ajuntament de La Roca que feia temps que demanava la declaració de municipi turístic per poder obrir  els diumenges i els festius. La confederació de comerç de catalunya està en contra. El 2013 l'outlet va rebre més de 3 milions de visitants.

    La violinista holandesa de 36 anys interpreta Txaikovski a l'auditori de Barcelona. A l'Informatiu Cap de Setmana hem parlat amb ella sobre la seva carrera musical i sobre com és l'experiència de tocar davant  el públic català. 

    Amb paraules en llatí, segons el rite de l'Esglèsia Catòlica, el papa Francesc ha proclamat sants a Joan 23 i a Joan Pau Segon. La cerimònia de canonització s'ha celebrat a la Plaça de sant Pere amb 800mil persones, segons el Vaticà. 24 caps d'estat, entre ells els reis d'Espanya, han presenciat l'homenatge a dos dels papes més carismàtics de les darreres dècades.

    EL PP català descarta la tercera via que proposa Josep Antoni DUran i Lleida. Alicia Sanchez Camacho diu que té la mà estesa per parlat però li demanen que s'allunyi dels plantejaments independentistes.

    Primer diumenge d'obertura al centre comercial La Roca Village. L'Ajuntametn de la Roca ha guanyat la sentència que el declara municipi turístic per poder obrir els diumenges i els festius. La Confederació de CoMerç de Catalunya hi està en contra. 

    És tota una estrella de la música clàssica. La violinista holandesa Janine Jensen protagonitza tres concerts a l'auditori de Barcelona amb gairebé totes les entrades venudes. Abans de pujar a l'escenari ha rebut a un equip de l'Informatiu per parlar-nos de la seva trajectòria.

    Afeccionats, jugadors, entrenadors, amics... Més de 20 mil persones han passat ja per el Camp Nou per expressar el condol per la mort de Tito Vilanova. El Barça, que ha viatjat aquest matí cap a Castelló, vol guanyar aquest vespre al Vila-real  per homenatjar a un dels entrenadors més estimats. 

    El barcelonisme s'acomiada de Tito Vilanova, mort ahir als 45 anys. Els aficionats visiten l'espai que el Barça ha preparat perquè puguin mostrar el dol a l'entrenador que va donar tantes alegries al club, com la lliga dels 100 punts. El president Josep Maria Bartomeu, i la plantilla, encapçalada pels 4 capitans, mostren la seva tristesa per la marxa d'un home molt estimat al món del futbol. L'espai de condolències que ha habilitat el club al Camp Nou estarà obert fins demà al migdia. 

    El govern central treballa en un pla de mesures fiscals per estimular la natalitat. Catalunya es troba a la cua d'Europa en naixements. Tres de cada 10 nens catalans no tindrà germans.  

    Darrers preparatius a Roma per acollir demà la cerimònia de canonització de Joan Pau II i Joan 23. Avui a l'Entrevista parlem del llegat i la personalitat dels dos Pontífexs amb el Cardenal Arquebibe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

    Arrenca la Feria d'Abril de Catalunya amb 50 casetes que recorden els aires, els sons i els gustos d'Andalusia a casa nostra. Una Fira que es consolida com a punt de trobada d'entitats i cultures. 

    Avui es juguen les semifinals del Trofeu Open Banc Sabadell sense el gran favorit, Rafa Nadal, eliminat ahir per Nicolás Almagro. El murcià i el japonès Nishikori, són els favorits per disputar la final de demà.

    Més del 30% dels nens catalans no tindrà germans. La natalitat es redueix a un ritme anual del 6%. Són dades de l'Institut d'Estadística, que situen Catalunya com la regió de la Unió amb menys naixements d'Europa. El govern central treballa en un Pla amb nous estímuls fiscals per incentivar la maternitat. 

  • Les paraules del president de la Generalitat dient que, en una negociació amb l'Estat espanyol, tothom hi ha de guanyar les han contestades  les forces polítiques. Per Artur Mas, el mandat que surti de les urnes serà per asseure's i negociar amb Espanya i Europa per trobar una solució que vagi bé a tothom. No es pot pretendre -va dir- que Catalunya aparegui com a vencedora de tot amb una Espanya derrotada, ni tampoc al revès.  Després que ahir Mariano Rajoy i Artur Mas no coincidissin tot i participar en el mateix acte, alguns han interpretat aquestes declaracions del president català com una rectificació.
  • No és el cas, però, del govern espanyol, que no ha canviat la seva posició.  Fa uns minuts la vicepresidenta de l'executiu ha tret importància al fet que ahir Rajoy i Mas no es trobéssin. Segons Sáenz de Santamaria no es pot dialogar sobre una proposta que és il·legal. I ha replicat que no es tracta de guanyar o de perde sinó d'acatar la llei, que, segons ha dit, ha quedat prou clara per a tothom...
  • També el PSOE rebutja la proposta de Mas de negociar després de passar per les urnes .  I a Catalunya, els partits contraris a la consulta veuen en les paraules de Mas un cert canvi de plantejament.  Així, la líder del PP català creu que Mas ha assumit que amb el procés sobiranista hi perden tots.  I el portaveu del PSC diu que això l'acosta al pacte i al diàleg.
  • Ben al contrari, ERC considera que Mas manté el compromís irrenunciable amb la consulta, i adverteix al govern espanyol que accepti el joc democràtic i no posi traves a l'aprovació en el Parlament de la llei de consultes catalana.
  • Finalment, el diputat de Ciuatadans Jordi Cañas, ha hagut de renunciar a l'escó després que el Tribunal Superior de Justíca l'hagi imputat per un delicte de frau fiscal. Quan el gener passat el jutge va obrir diligències per la seva suposada relació amb un delicte contra la Hisenda Pública, Cañas va plegar de portaveu del grup parlamentari i va anunciar que deixaria l'escó si l'acusaven formalment. Ara diu que se'n va perquè vol tenir un comportament exemplar.
  • Aquest matí s'ha reprès a l'Audiència Nacional el judici per l'assetjament al Parlament de Catalunya el juny de 2011. Han  declarat per videoconferència  3 agents que van treballar en la identificació dels processats. La fiscalia manté la petició de 5 anys i 6 mesos de presó pels 19 acusats  per un delicte d'atemptat contra l'autoritat i les institucions de l'Estat. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, no ho pogut declarar per malaltia i la fiscalia ha  renunciat al seu testimoni. 
  • L'ajuntament de Santa Coloma de Gramanet i la Generalitat s'oposen a l'arribada de la molt alta tensió al municipi. Red elèctrica ha començat les obres d'una subestació que hauria de permetre augmentar la capacitat de la línia actual. Els veïns s'hi oposen i demanen que les obres s'aturin.  Estan preocupats perquè la línia passarà molt a prop de pisos del barri de les  Oliveres. De moment, Red Electrica els ofereix diàleg.
  • Continuem pendents hores d'ara de l'estat de Tito Vilanova, exentrenador del Futbol Club Barcelona, que està ingressat a la Clínica Quirón de Barcelona. Ahir el van operar d'urgència d'una obstrucció a l'estòmac. És una intervenció relacionada amb el càncer a la glàndula paròtida que li van detectar el novembre de 2011. El Barça ha demanat respecte per la privacitat de Vilanova, per això a l'hospital tampoc han donat més detalls de la salut de l'extècnic del club. Tito Vilanova va plegar com a entrenador del Barça el 19 de juliol de l'any passat quan va saber que la seva salut havia empitjorat. 
  •  

    Artur Mas aposta per una solució al debat sobre el futur de Catalunya en què tots els implicats hi guanyin i no hagi ni encendors ni vençuts. Unes declaracions que han provocat tot tipus de reaccions. Pel Partit Popular el que aconseguirà Mas és que hi perdi tothom i, en canvi, els socialistes hi veuen una rectificació del president cap al diàleg. Per Esquerra és un acte de fermesa.

    Comença el segrest contra els acusats de segrestar el fill d'un narcotraficant a Barcelona l'octubre de 2012. La dona que va raptar el menor ha dit que ho va fer per por a l'inductor segrest. El fiscal demana penes d'entre 5 i 17 anys de presó pels 7 presumptes implicats. 

    L'Ajuntament de Barcelona ha comprat ja 3 antics "meubles" del barri del Raval per reformar-los i convertir-los en edificis de lloguer social. Són les primeres actuacions del pla de rehabilitació de la zona amb més prostitució al carrer de tota la ciutat.

    I avui a L'Informatiu celebrarem el trentè aniversari d'un dels referents de la indústria automobilística catalana: el Seat Ibiza. Des que la primera unitat va sortit de la fàbrica de Martorell se n'han venut 5 milions: una tercera part s'han quedat a Espanya.

    Tito Vilanova està ingressat a la clínica Quiron després que l'operessin d'urgència ahir d'una obstrucció a l'estómac. Una operació relacionada amb el càncer a la glàndula paròtida que li van detectar el novembre de 2011. El club ha demanat respecte a la privacitat de Vilanova. 

     

    Diu que no hi ha d'haver ni vencedors ni vençuts, pel PP hi ha perdedors. EL "WIN-WIN" D'ARTUR MAS.

    Judici pel segrest d'un menor. L'AUTORA DIU QUE HO VA FER PER POR.

    De meublé a lloguer social. ALS CARRERS AMB MÉS PROSTITUCIÓ.

    El Seat Ibiza fa 30 anys. SE N'HAN FABRICAT 5 MILIONS D'UNITATS.

    Pendents d'en Tito. OPERAT D'URGÈNCIA A LA CLÍNICA QUIRON.

  • Mariano Rajoy i Artur Mas coincideixen en el mateix acte a Barcelona, però no es troben perquè hi han anat en moments diferents. Aquest podria ser el resum del que ha passat avui a la reunió empresarial sobre marques famoses, on el president del govern ha certificat la millora de l'economia espanyola./ Artur Mas ha intervingut abans que ho fés Rajoy, i en el seu discurs davant els empresaris ha destacat la vocació exterior de l'economia catalana i la importància que té per a Catalunya la seva internacionalització.  Per Mas,  és la "marca Barcelona" la que obre més portes a Espanya i al sud d'Europa./ Hores abans, al Parlament, Mas havia acusat el govern del PP  de practicar una política "d'ordeno i mando", ha dit.  La líder del PP català li havia retret la utilització de les institucions públiques en favor del sobiranisme., i Mas l'ha instat a resoldre el conflicte votant.
  • La morositat baixa per primera vegada des que va començar la cris. Ho confirmen el Banc Sabadell i CaixaBank que asseguren que aquesta tendència és un dels motius que han contribuït als bons resultats d'aquest trimestre. CaixaBank ha obtingut un benefici de 152 MEUR i el Sabadell 81.200 MEUR. Un bon punt de partida, diu Isidre Fainé, per passar les proves de resistència que el Banc Central Europeu farà a les entitats. 
  • Per miriar de reduir els morts per accident de trànsit i la intensitat de la circulació a la Nacional 340, el RACC demana que es restringeixi el pas de camions en alguns trams igual que s'ha fet, amb èxit, a la Nacional 2 a Girona. El tram que veu més factible és el que va de Castelló a Ametlla de Mar. El RACC creu que els beneficis superarien amb escreix els costos del rescat del peatge per la AP-7. Una segona proposta més complicada pel rescat, arribaria fins a Cervelló. Caldria, però, l'acord entre el Ministeri de Foment i els governs català i valencià. 
  • El Barça prepara la visita de diumenge a la nit a Vila-real, sabent ja com han quedat els rivals. Mascherano i ja s'han entrenat amb el grup i hem sentit Bartra, que confia en mantenir les opcions de titol fins al final.
  • Avui us parlem de Ramones. La mítica banda del Nova York dels 70 tenia un fidel seguidor, el fotògraf George Dubose. Ara ha estat a Barcelona, presentant una exposició que recull la seva feina acompanyant el grup. Dubose és autor de set portades dels àlbums de The Ramones, i de moltes altres, com ara Rem o Madonna.
  •  

    Mariano Rajoy y Artur Mas participen avui en un mateix acte empresarial a Barcelona però no coincideixen. El president del govern espanyol clausura a aquesta hora una jornada econòmica en les què el president de la Generalitat hi ha participat fa només una hora.... És la primera vegada que Rajoy és a Catalunya després del NO del Congrés. Abans, al Parlament, hi ha hagut un dur intercanvi d'opinions entre Mas i Sánchez-Camacho.

    L'ajuntament de Badalona intenta impedir la construcció d'un macroprostíbul impulsat per un empresari local al polígon de Can Ribó. De moment, li ha denegat la llicència mediambiental al·legant que a l'entorn del local hi ha una discoteca on van menors d'edat. 

    El RACC demana que es prohibeixi el pas de camions per alguns trams de la Nacional 340 per evitar l'alt índex de si-nis-tralitat que registren. Proposen utilitzar la mateixa fórmula que s'ha fet servir a la Nacional 2 a Girona on els vehicles pesats tenen descomptes als peatges de l'AP-7.

    L'endemà de Sant Jordi els editors creuen que podrien haver superat lleugerament els 18 milions quatre-cents mil euros de facturació de l'any passat. En canvi, les floristeries calculen que han venut 350 mil roses menys i que només a Barcelona, hi havia unes 3 mil parades sense autorització.

    Els jugadors del Barça continuen creient que poden aconseguir la Lliga i per això volen guanyar tots els partits i esperen una errada d'Atlètic i Reial Madrid. Marc Bartra assegura que l'equip s'ha refet dels cops de la Champions i la Copa, i que afrontaran com a finals els 4 partits que els queden.