Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La ciència treballa en millorar la relació entre les màquines i els humans. Per això són indispensables les emocions, els sentiments. Els dispositius tecnològics aprenen a interpretar l'estat d'ànim de les persones per anticipar-se a les nostres necessitats. 

Ella ha immortalitzat part de la nostra història amb les seves fotos. Colita, la fotògrafa de la Gouche Divine, parla avui a l'Informatiu de la seva vida i dels personatges amb qui va conviure. Una exposisció a la Pedrera recull ara part de la seva obra. 

En el que portem d'any 16 periodistes han estat assassinats a païssos amb confictes bèl·lics. Avui, dia Mundial de la LLibretat de premsa es reinvindiquen eines per aconseguir uns mitjans indepents i plurals. Tot i l'apertura generada per Internet i les xarxes socials, els periodistes tenen més difícil que mai accedir a informació independent. 

150 artistes s'han unit per ajudar els centres educatius de Cadaqués.I ho fan amb art Cadascun d'ells posa a la venda una de les seves obres. La meitat dels diners que obtinguin amb la venda la donaran a l'associació de mares i pares de la llar d'infants, l'escola i l'institut de Cadaqués.

  • La campanya per les eleccions europees ja és a tocar i els partits miren de fixar les seves prioritats. La qüestió catalana hi serà ben present, però tant el PP com el PSOE volen evitar que el procés sobiranista monopolitzi els debats. Ben al contari, per CiU aquest serà un eix central i avui el seu cap de llista ha proposat un debat a 3 amb Arias Cañete i Elena Valenciano./ I de Catalunya també n'ha parlat avui el ministre d'Economia. Luis de Guindos s'ha mostrat partidari d'un esforç de negociació dins de la Constitució i ha assegurat  que la recuperació econòmica serà millor si Catalunya i Espanya segueixen juntes, ha dit.
  • A Calella de la Costa, al Maresme, ha tornat la polèmica arran d'una oferta del denominat "turisme de borratxera". Es diu SPRING BREAK i ha atret a un miler de joves francesos amb el reclam de festa i alcohol a dojo.  L'Ajuntament ha reforçat la seguretat per evitar incidents. / La Guàrdia Urbana de Barcelona posa cada mes unes 700 sancions per falsificar o usar malament les targetes d'aparcament dels minusvàlids. L'ajuntament ja està estudiant com milorar les mesures de seguretat en les targetes, com ara incloure hologrames en els permisos que en facin més difícil la falsificació. Mentrestant, les associacions de persones amb minusvàlua denuncien els perjudicis que els provoca aquesta situació, causa de 8.500 sancions només l'any passat.
  • Gerardo Martino diu que no l'afecta que surtin noms per substituïr-lo a la banqueta del Barça la temporada vinent. En canvi es compromet a esgotar totes les opcions que tenen per guanyar la lliga, començant pel partit de demà amb el Getafe
  • Joaquin Cortés torna aquesta nit als escenaris catalans.  després de 5 anys apartat, el "bailaor" protagonitza l'estrena mundial del seu espectacle "Gitano"
  • Ha començat la collita de les primeres cireres de la temporada: les més esperades i les més cares, entre 6 i 10 euros el quilo. Es conreen al sud del Segrià, on les boires garanteixen el fred que necessiten els cirerers a l'hivern i la bonansa del que portem de primavera n'ha afavorit  la qualitat. Molt sol i no massa pluja li han anat d'allò més bé a la cirera. Aquesta zona del baix Segre, el Cinca i les terres de l'ebre és l'única de l'estat on conreen les més primerenques. Aquí enguany faran mitja collita, però de molt bona qualitat. Comptant totes les varietats, la previsió de collita arreu de Catalunya és de 7 milions de kilos, un 20 % menys que l'any passat.

    Recuperar-se a casa d'una intervenciío o una malaltia sempre ajuda. Ho saben a l'hospital Clínic de Barcelona  que és l'únic centre d'Espanya que té un programa d'autotrasplantament de medul·la òssia que permet al pacient fer la recuperació a casa. Entre els avantatges: menys riscos d'infecció, més comoditat i, una altra cosa important en els temps que corren, més barat.

  • CAMPANYA ELECCIONS EUROPEES
  • CiU vol un debat sobre Catalunya  
  • amb els candidats del PP i el PSOE
  • Lluita contra les falsificacions
  • ELS MINUSVÀLIDS VOLEN MÉS CONTROL
  • La xarxa i el mercat laboral
  • EINES PER BUSCAR  FEINA
  • Reblant un clau roent
  • MARTINO ENCARA CREU EN LA LLIGA
  • Cortés estrena a Barcelona 
  • "GITANO", EL NOU ESPECTACLE DEL BAILAOR
  •  

    Dijous 1 maig 

    MANIFESTACIÓ 1 DE MAIG

    Els sindicats rebutgen la reforma laboral, les retallades i l'optimisme del govern

    Sota el lema "Contra la pobresa laboral i social! Més ocupació, més convenis i més salaris" milers de persones s'han manifestat aquest migdia pel centre de Barcelona per commemorar la festa de l'1 de maig. Comissions i UGT han criticat la reforma laboral, les retallades i el missatge de recuperació econòmica del govern espanyol. A la manifestació hi hem vist representants d'empreses en ple conflicte laboral com Panrico, Alstom o Coca-Cola. 

    Assassinat a Sant Adrià

    LA VÍCTIMA ÉS EL RAPER MONKEY BLACK

    Els Mossos d'Esquadra  busquen als autors de la ferida amb arma blanca que anit va provocar la mort d'un jove dominicà de 28 anys a la porta d'un bar de Sant Adrià del Besos. La víctima és Monkey Black, un conegut cantant de rap. La seva mort ha causat un gran impacte al seu país i a les xarxes

    Debat sobre la immersió

    PP I C'S DEMANEN QUE ES COMPLEIXI LA LLEI

    Esquerra, socialistes i Iniciativa mostren el seu suport al model d'immersió lingüística després de la decisió del Tribunal Superior que obliga a 5 escoles a oferir un 25 per cent de les classes en castellà. PP i Ciutadans critiquen la reacció del govern català i recorden que cal complir les decisions judicials

    Partit a partit... i a la final

    R. MADRID-AT. MADRID, FINAL DE CHAMPIONS

    L'Atlètic de Madrid es desfà del Chelsea per 1 a 3 i es classifica, 40 anys després, per una final de la Copa de Europa. L'últim escull pels de Simeone per assolir el títol serà el Reial Madrid. Per primer cop a la història, dos equips de la mateixa ciutat jugaran la final de la Champions.

    Dia de sol i platja

    NOVES NORMATIVES PER REGULAR-NE L'ÚS

    Platges plenes a l'inici del pont de maig. Molts municipis aprofiten l'arribada del bon temps per aplicar noves normatives. A Cunit no deixen reservar espai a primera línia amb la tovallola i a Cambrils sancionaran els establiments que persegueixin clients pel carrer. 

     Meteorològicament aquest propers dies tindrem de tot una mica i per a tots els gustos

    Aquest ha estat un bon matí de platja, hem tingut sol i molta bonança¡

    A la tarda continuarà així, tot i que al Pirineu i al NE creixeran nuvolades que deixaran ruixats. La resta del Pont.

     Demà serà el dia més inestable. Dissabte serà variable, ventós i fresc. Diumenge recuperarem el sol radiant i la bonança de temperatures. 

     

    Dijous 1 maig 

    MANIFESTACIÓ 1 DE MAIG

    Els sindicats rebutgen la reforma laboral, les retallades i l'optimisme del govern

    Assassinat a Sant Adrià

    LA VÍCTIMA ÉS EL RAPER MONKEY BLACK

    Debat sobre la immersió

    PP I C'S DEMANEN QUE ES COMPLEIXI LA LLEI

    Partit a partit... i a la final

    R. MADRID-AT. MADRID, FINAL DE CHAMPIONS

    Dia de sol i platja

    NOVES NORMATIVES PER REGULAR-NE L'ÚS

    EL TSJC AVALA EL 25% DE CASTELLÀ

    Rebutja els recursos presentats, però el Govern tornarà a recòrrer

    La Generalitat ha confirmat fa uns minuts que recorrerà la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que avala que un 25% de les classes es facin en castellà.

    DECLARACIÓ D'ORIOL PUJOL

    Nega haver cobrat  suborns en el cas de les ITV

    NO MÉS PILOTES DE GOMA

    El seu ús està prohibit des d'avui segons l'acord del Parlament

    Des d'avui els Mossos tenen prohibit fer servir pilotes de goma

    LA PROPERA TEMPORADA

    Luis Enrique guanya opcions per ser el nou entrenador del Barça

    FESTIVAL CINEMA D'AUTOR

    La quarta edició el consolida com a referència internacional

     

    La independència tindria un suport del 47 per cent si el 9 de novembre se celebrés una consulta sobre el futur polític de Catalunya amb la pregunta consensuada pels partits sobiranistes. Ho diu l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat que la situa com la primera opció però no amb més del 50 per cent dels vots.. El partidaris d'altres fórmules d'estat serien el 8 per cent i els partidaris del no serien el 19. L'estudi pronostica un empat entre Convergència i Esquerra tant en el cas de les properes europees del 25 de maig com en el cas d'unes eleccions Parlament. 

    Aquesta vegada ho fa per un presumpte delicte de suborn ja que hauria rebut 30 mil euros d'un empresari de les ITV a canvi de votar a favor dels seus interesso en el Parlament. Ahir al vespre ja va declarar la seva dona que va negar qualsevol vinculació amb el cas.

    Des d'avui els Mossos tenen prohibit fer servir pilotes de goma, en aplicació de l'acord del Parlament. A partir d'ara els mossos faran servir altres eines , com ara els altaveus de so. El debat sobre l' ús de pilotes de goma es va intensificar arran del cas d'Ester Quintana. Les associacions contràries estan satisfetes, però demanen compensacions per a les víctimes.

    El Delta de l'Ebre demana a Brussel·les una major implicació en la lluita contra el cargol poma que aquest any ha aparegut més aviat. L'objectiu és que Europa es comprometi a invertir en un sistema que permeti fer entrar aigua de mar, que mata el cargol, sense que es fer mal a l'ecosistema. 

    El Madrid es classifica per a la final de la Champions en guanyar el Bayern de Guardiola per un contundent 0 a 4. Els blancs van aconseguir la seva primera victòria a Muníc gràcies a dos gols de Ramos i uns altres dos de Cristiano. El portuguès ja en suma 16 i supera el rècord de Messi.

     

    La independència guanyaria amb el 47% dels vots, el no aconseguiria el 19.3%. BARÒMETRE DEL CEO.

    Oriol Pujol torna a declarar. PER UN PRESUMPTE DELICTE DE SUBORN.

    No més pilotes de goma. EL SEU ÚS ESTÀ PROHIBIT DES D'AVUI.

    Lluitar contra el cargol poma. EL DELTA DEMANA AJUTS A BRUSSEL·LES.

    El Madrid, a la final de Lisboa. SUPERA EL BAYERN DE GUARDIOLA PER 0-4.

    LES DADES DE L'EPA

    El ministeri creu que aviat  es podrà crear ocupació neta

    L'atur ha augmentat a Catalunya de 600 persones durant el primer trimestre de l'any... tot i que ara hi ha unes 100 mil menys que fa un any. 

    L'AGRESSIÓ A PERE NAVARRO

    El líder del PSC considera greu que l'agredit esdevingui en sospitós

    El líder del PSC ha inistit avui en una entrevista a Televisió Espanyola que el cop de puny que va rebre per part d'una dona,  està relacionat amb la crispació provocada pel procés sobiranista. Navarro adverteix que la condemna a qualsevol acte de violència no pot tenir cap justificació ni cap però......

    CONSTITUCIÓ CATALANA

    El CGPJ investiga si el jutge Vidal participa en l'elaboració d'aquest text

    Per cert que el govern català s'ha desvinculat del projecte de Constitució catalana que estarien redactant una colla de jutges i advocats. 

    HOSPITAL DE VILADECANS

    Veïns i treballadors, preocupats pel futur del centre sanitari

    Reclamen al conseller de Sanitat Boi Ruiz que expliqui quin és el plà previst per al centre hospitalari.  Des de Sanitat asseguren que aquest centre sanitari està consolidat com a hospital comarcal.

    CABALLÉ, IMPUTADA

    Haurà de declarar per un compte a Andorra on hauria ingressat diners

    Un jutjat de Barcelona ha citat a declarar com imputada la soprano catalana Montserrat Caballé per un delicte de frau fiscal.

    CASTELL DE PERALADA

    El festival començarà l'11 de juliol i acabarà el 16 d'agost

    El Festival Castell de Peralada, tot un classic de l'estiu,  ha presentat avui la nova programació

     

    La xifra de desocupats a Catalunya ha crescut en 600 persones durant el primer trimestre de l'any. Són les conclusions de l'Enquesta de Població Activa que situa el total de desocupats en els 840 MIL 200 i la taxa d'atur en el 22 coma 1 per cent. A Espanya la tendència és a la baixa. Hi ha dues mil 300 persones menys a l'atur, la primera vegada en nou anys que cau aquesta xifra entre els mesos de gener i març. Tota manera encara hi ha més de 5 milions 900 mil aturats, un 25,9 per cent de la població activa.

    Els germans Roca han arribat aquest migdia al Celler després d'haver perdut el títol de millor restaurant del món i haver quedat segons. El primer lloc de la llista el recupera el Noma de Copenhaguen. Això sí, Jordi Roca aconsegueix el títol de millor pastisser del planeta. 

    Barcelona suspendrà la concessió de noves llicències per apartaments turístics a gran part de la ciutat per evitar un bombolla d'aquest tipus d'allotjament. Actualment hi ha 8 mil habitatges que exerceixen aquest negoci de forma legal.

    Avui que és el dia internacional de la dansa farem una radiografia d'aquesta disciplina parlant amb professionals, amb estudiants que s'hi volen dedicar i amb practicants amateurs d'una forma d'expressió que enganxa.

    El Reial Madrid i el Bayern de Pep Guardiola es juguen avui el pas a la final de la Lliga de Campions. Els blancs tenen un gol d'avantatge de l'anada però han perdut en 9 de les seves 10 visites a Munic. El partit el podreu veure per La 1 des de les 8 del vespre.