Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 Roma clou avui l'Assamblea Extraordinària del Sínode de bisbes dedicat a la Família. Hi ha hagut discrepàncies pel que fa a les persones divorciades i els homosexuals. El Papa Francesc ha tancat aquest sínode, coincint amb la cerimònia de beatificació del papa Pau VI. L'Esglèsia Catòlica també celebra avui el Domund, el DIa de les Missions. Hi ha 13.000 missioners espanyols arreu del món, uns 700 són catalans.

Avui fa 25 anys Catalunya va estar a punt de viure un Chernobil 2. La sort va evitar l'accident nuclear més gran d'Espanya, que va poder passar a Vandellós, Tarragona. El sinistre  va forçar el tancament de la central i se'n van extreure lliçons.

 L'Assamblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural demanen al president Mas que convoqui eleccions anticipades en 3 mesos perquè a la primavera de 2015 hi hagi un nou Parlament constituït. És la condició que les dues organitzacions han posat per donar suport al nou 9-N. Demanen als POLÍTICS que posin el país per davant dels partits i també han demanat als grups pro-consulta que s'asseguin a dialogar. 

En les properes hores sabrem si Teresa Romero ha superat la infecció per ebola. L'auxiliar d'infermeria està a l'espera del resultat del test que verificarà que ja no té el virus. Les últimes proves ja han donat índex gairebé imperceptibles i la seva salut evoluciona bé. 

Dia Mudial del Càncer de Mama. Cada any es detecten uns 20 mil nous casos. La detecció precoç és fonamental per superar la malaltia. Coneixerem la labor d'una associació que acompanya les dones un cop curades. 

Es compleixen 25 anys de l'accident de Vandellós, el pitjor sinistre nuclear de la història d'Espanya. L'incendi a la zona de turbines va forçar el desmantellament de la central. 

Es compleixen 25 anys de l'accident de Vandellós, el pitjor sinistre nuclear de la història d'Espanya. L'incendi a la zona de turbines va forçar el desmantellament de la central. 

Teresa Romero, l'auxiliar d'infermeria infectada d'ebola evoluciona favorablement. Ho diu l'últim comunicat del comitè especial per la gestió del virus. A més les 15 persones ingressades a l'Hospital Carlos III de Madrid per haver estat en contacte amb la pacient no tenen símptomes. Pel que fa a les 4 persones que estan sota investigació, tan a Madrid com a les Canaries, estem a l'espera de conèixer quin és el resultat de la segona prova de detecció del virus. El primer test va donar negatiu en tots els pacients.

Desallotjat per prevenció un bloc de pisos al barri de la Teixonera de Barcelona. Aquesta nit un veí de l'edifici ha avisat els bombers del precari estat de les bigues del seu pis. 40 persones han hagut de dormir fora de casa. 

La Presidenta del Parlament anuncia a TVE que si els pressupostos de la Generalitat es prorroguen per la falta de suport a la cambra catalana, el govern no podrà recuperar al 2015 la paga de Nadal per als 210 mil funcionaris catalans, tal i com havia anunciat. 

Expoelèctric mostra les darreres novetats dels vehicles elèctrics a Barcelona. Es presenten 3 taxis d'aquest tipus que es fan a la zona franca i s'exporten a tot el món i cotxes propulsats per gas. Les vendes dels vehicles elèctrics han augmentat un 20% en l'últim any. 

El Barça rep aquesta nit l'Eibar, que visita per primera vegada a la història el Camp Nou. Luis Enrique ha deixat fora de la llista Rakitich i Busquets pensant en l'Ajax i el Madrid. Qui no descansarà és Leo Messi, que si marca 2 gols igualarà el rècord a la Lliga de Telmo Zarra.

Els avenços mèdics han fet que el 80% de les dones que pateixen un càncer de mama superin la malaltia. Però després d'aquesta etapa de visites al metge, proves i tractaments, s'obre un període per adaptar-se a la nova situacio. En ocasions sense feina, i amb moltes secuel·les físiques, aquestes dones han de començar una nova vida. LIF és la primera associació que les acompanya.  El programa d'inserció laboral és una de les principals demandes: el 65% no poden tornar a treballar al mateix lloc on ho feien abans de la malaltia. A més moltes pateixen sentiment de culpa. 

El programa "Aquí Parlem" d'aquesta casa que s'emet pel canal 24h els dissabtes a  les 20:30h i els diumenges a les 19:30h, parla aquesta setmana de la possibilitat de prorrogar els pressupostos de la Generalitat pel 2015 si el govern no troba suport  per aprovar-los. 

Ho ha explicat Núria de Gispert. La presidenta del Parlament també ha anunciat que si es prorroguen els pressupostos, seria inviable que els 210 mil funcioaris de la Generalitat recuperin l'any vinent la paga de Nadal que fa 3 anys que no cobren.

Us expliquem un tractament que s'està provant amb èxit a l'Hospital de Salut Mental de Salt. Es tracta d'una armilla amb un teixit que reprimeix l'ansietat. Tranquil·litza persones amb discapacitat cognitiva i autisme i això fa que els puguin reduir les dosis de medicaments que els administren. 

  • Ho ha confirmat Oriol Junqueras en una entrevista en la que, visiblement emocionat, ha demanat que es convoquin eleccions ja per poder proclamar la independència en pocs mesos. Des del govern, Francesc Homs, admet que la relació de CiU i Esquerra no passa per un bon moment però confia en aconseguir una llista conjunta./ La situació de desencontre entre CiU i Esquerra no ha sorprès la líder del PP català  que defineix la situació com la crònica d'una mort anunciada./ Mentrestant els preparatius per a la consulta alternativa continuen. Avui hem conegut la resolució interna en que el director generals dels mossos, Albert Batlle, planifica el dispositiu policial previst per als propers 8 i 9 de novembre./ Doncs sobre aquesta instrucció als mossos n'ha parlat la vicepresidenta del govern. Soraya Sáenz de Santamaría recorda que la policia catalana està obligada a defensar la legalitat. La vicepresidenta es pregunta quin escenari està buscant Artur Mas./ I des de Roma, on ha participat en una cimera d'Europa i Asia, Mariano Rajoy ha parlat també de la situació catalana./ El president del govern destaca que l'important és que la consulta inicial que volia fer Mas, que ha qualificat d'il.legal, no es farà, i recalca que el govern espanyol  ja ho havia deixat clar des que Mas va anunciar la data i la pregunta. En tot cas ha demanat al president de la Generalitat que es posi a governar i aprovi els pressupostos.
  • L'alcalde d'Alcanar i el regidor d'urbanisme, ambdos d'Esquerra Republicana, van quedar anit en llibertat sense càrrecs, després de 14 hores d'escorcoll de la guàrdia civil a l'ajuntament./  La investigació, a partir de la denuncia d'un militant de CIU, gira al voltant d'una possible manipulació de concursos públics d'obres. Es tractaria d'una possible trama organitzada per dur a terme  delictes continuats contra l'administració pública. L'alcalde, Alfons Montserrat, ha acusat a la Guàrdia Civil d'acarnissar-se contra l'ajuntament.
  • El cas a l'aeroport de Barajas i el de la infectada d'ebola que va agafar un vol als Estats Units han posat el focus en els aeroports i les línies aèries... A Catalunya, s'aplicaria el mateix protocol  d'emergència que es va activar ahir a Madrid al vol procedent de París amb un passatger amb febre i vòmits.
  • El Barça rep demà l'Eibar abans d'afrontar una setmana de champions i de clàssic al Bernabeu. Luis Enrique ha dit que gestionarà la plantilla tenint en compte el calendari, però avui s'ha saltat les seves pròpies normes de no avançar l'alineació confirmant que Pedro jugarà demà. 
  • Love of Lesbian comença un nova gira força diferent a la que estan acostumats. Canvien els grans escenaris per petits teatres i junt amb els músics, actuen també titelles i ninots... volen interpretar les cançons més íntimes des de l'emoció. Amb aquesta nova gira, el grup s'acomiada del públic espanyol durant un any.
  • TRENCAMENT CIU-ERC

    Junqueras diu que Esquerra no donarà suport als pressupostos del govern

    Esquerra Republicana no donarà suport als pressupostos del govern per l'any vinent. Ho ha confirmat Oriol Junqueras en una entrevista en la que, visiblement emocionat, ha demanat que es convoquin eleccions ja per poder proclamar la independència en pocs mesos. Des del govern, Francesc Homs, admet que la relació de CiU i Esquerra no passa per un bon moment però confia en aconseguir una llista conjunta. El PP diu que estem davant la crònica d'una mort anunciada. 

    Segona detenció 

    NOU ARREST DEL PROFESSOR DE MOLINS

    El mestre de Molins de Rei detingut a principis de mes per pornografia i corrupció de menors ha tornat a ser arrestat. Aquesta vegada té una denuncia per suposat abús sexual a un menor. A l'escola on treballava no el van apartar fins aquest dilluns quan es va fer pública la primera detenció.

    Ludopatia als 65 anys

    PREOCUPACIÓ PER L'AUGMENT DE CASOS

    200 casos de ludopatia en persones de més de 65 anys tracten a la unitat de joc patològic de l'Hospital de Bellvitge. Un col·lectiu que és especialment vulnerable emocionalment i que juga per entretenir-se i distreure's més que per guanyar diners. Això si, un 75 per cent aconsegueix superar la situació.

    Els pares i l'esport infantil 

    ALGUNES ACTITUDS PODEN ESTRESSAR

    Avui analitzarem l'actitud dels pares a les lligues escolars i a l'esport infantil ja que en alguns casos poden provocar situacions d'estrès als menors. A algunes lligues de futbol han decidit que els resultat final del partit no només depèn dels gols sinó que també del comportament dels jugadors i del públic.

    La grossa cau a Osca i Cornellà

    RIVALS DE BARÇA I MADRID A LA COPA

    La Grossa del sorteig de la Copa ha tocat a Osca i a Cornellà. Els aragonesos rebran al Barça el 3 de desembre mentre que el Cornellà s'enfrontarà al Reial Madrid el proper 29 d'octubre, als setzens de final de la Copa. També han estat afortunats a L'Hospitalet, a qui ha tocat l'Atlètic de Madrid. A més, l'Espanyol jugarà contra l'Alabès i el Sabadell s'enfrontarà al Sevilla.

     

    Divendres de sol i de temperatures altes. Cap de setmana: d'estiu. Dos dies amb un sol radiant i amb uns termòmetres que fregaran els 27 o 30º. Als migdies farà calor. 

    Aquest estiuet s'allargarà fins mitjans de la setmana que ve. De moment, no hi ha perspectives de fred.

     

    TRENCAMENT CIU-ERC

    Junqueras diu que Esquerra no donarà suport als pressupostos del govern

    Esquerra Republicana no donarà suport als pressupostos del govern per l'any vinent. Ho ha confirmat Oriol Junqueras en una entrevista en la que, visiblement emocionat, ha demanat que es convoquin eleccions ja per poder proclamar la independència en pocs mesos. Des del govern, Francesc Homs, admet que la relació de CiU i Esquerra no passa per un bon moment però confia en aconseguir una llista conjunta. El PP diu que estem davant la crònica d'una mort anunciada. 

    Segona detenció 

    NOU ARREST DEL PROFESSOR DE MOLINS

    El mestre de Molins de Rei detingut a principis de mes per pornografia i corrupció de menors ha tornat a ser arrestat. Aquesta vegada té una denuncia per suposat abús sexual a un menor. A l'escola on treballava no el van apartar fins aquest dilluns quan es va fer pública la primera detenció.

    Ludopatia als 65 anys

    PREOCUPACIÓ PER L'AUGMENT DE CASOS

    200 casos de ludopatia en persones de més de 65 anys tracten a la unitat de joc patològic de l'Hospital de Bellvitge. Un col·lectiu que és especialment vulnerable emocionalment i que juga per entretenir-se i distreure's més que per guanyar diners. Això si, un 75 per cent aconsegueix superar la situació.

    Els pares i l'esport infantil 

    ALGUNES ACTITUDS PODEN ESTRESSAR

    Avui analitzarem l'actitud dels pares a les lligues escolars i a l'esport infantil ja que en alguns casos poden provocar situacions d'estrès als menors. A algunes lligues de futbol han decidit que els resultat final del partit no només depèn dels gols sinó que també del comportament dels jugadors i del públic.

    La grossa cau a Osca i Cornellà

    RIVALS DE BARÇA I MADRID A LA COPA

    La Grossa del sorteig de la Copa ha tocat a Osca i a Cornellà. Els aragonesos rebran al Barça el 3 de desembre mentre que el Cornellà s'enfrontarà al Reial Madrid el proper 29 d'octubre, als setzens de final de la Copa. També han estat afortunats a L'Hospitalet, a qui ha tocat l'Atlètic de Madrid. A més, l'Espanyol jugarà contra l'Alabès i el Sabadell s'enfrontarà al Sevilla.

  • Arran el desencontre entre el govern català i Esquerra després de la renuncia a la consulta original del 9N, s'havia parlat de la possibilitat que CiU busqués el suport del PSC. Poques hores de recorregut, peró, ha tingut aquests escenari. De fet, i algunes imatges son molt eloquents,  Anit Artur Mas i el líder del PSOE Pedro Sánchez compartien fotografia i taula... però poques paraules. Avui ha estat el Govern qui ha descartat per complert la sociovergència. Les formacions, doncs,  miren ja a l'escenari posterior a la consulta alternativa del 9 de novembre i fixen estratègies./ El mateix Artur Mas ja va dir que l'autèntic referèndum passava per unes eleccions. En aquest marc entitats com l'ANC o Omnium podrien intentar promoure una candidatura unitària. Convergència i Esquerra admeten que no és la seva prioritat però es mostren predisposades a parlar-ne. La diferència, però, està en que Esquerra defensa una declaració d'independència després de les eleccions i Convergència  no s'hi pronuncia./ De la questió catalana n'ha parlat també avui el secretari general de la UGT, Cándido Méndez, que és a Catalunya. Per a  aquest líder sindical la nova proposta de Mas és una via d'escapament que no arregla res.
  • Mentre es fixen posicions i tothom en diu la seva, la maquinària torna a engegar-se pel 9N.  La web institucional de la consulta, suspesa pel constitucional, s'ha reformulat i ja esta operativa, explicant, ara, els detalls de la votació alternativa que proposa el govern. I es desgranen nous detalls pel 9N.... avui hem sabut que per accedir als llocs de votació, no disponibles a tots els municipis, s'articularan dispositius de transport.
  • El Congrés ha convalidat el decret que atura l'activitat del magatzem de gas Castor. El govern ha dit que no es pot evitar la indemnització de més 1.350 milions d'euros que hauran de pagar els consumidors. L'oposició ha criticat durament aquest fet./ Avui ha entrat en vigor la nova taxa judicial aprovada per la Generalitat però tant sols afecta a empresaris ja que per a la dels ciutadans està suspesa . No és l'única que s'ha de pagar Catalunya  perquè també hi ha la  imposada pel govern central. Una taxa que el nou ministre de Justicia s'ha compromés a revisar, en tot cas els advocats no rebaixen la pressió i insisteixen en derogar-la. 
  • Portem 10 anys gaudint de Leo Messi al Barça, tota una dècada plena de gols, títols col·lectius i individuals, jugades espectaculars i molts records.... i el que ens queda per veure.
  • Messi ha estat, precisament, una de les novetats a l'entrenament del Barça d'aquest matí després de jugar dos amistosos amb la seva selecció. A més de l'argentí, també han tornat a la feina Mascherano i Neymar. Luis Enrique ha pogut comptar, per tant, amb tota la plantilla, excepte Douglas, que ha fet treball específic. Rafinha ja té l'alta mèdica. Després de l'aturada pels partits de seleccions, el Barça rep dissabte l'Eibar al Camp Nou amb l'objectiu de sumar una nova victòria.
  • Ja es pot veure a Barcelona l'última producció de la companyia internacional Tap Factory. Un espectacle que combina la percussió en viu, la dansa i l'acrobàcia. Quatre ballarins de claqué, un altre d'africà, dos acròbates aeris, i un bateria pugen a l'escenari de la sala Barts. Tap Factory combina la dansa urbana i l'humor amb els estils d'altres  grups com Stomp, Tap Dogs i Blue Man Group. L'espectacle es pot veure fins el dia 26
  • Poques hores de recorregut ha tingut l'escenari d'un pacte entre PSC i CiU. Anit Artur Mas i el líder del PSOE Pedro Sánchez compartien fotografia, taula i algunes paraules. Avui ha estat el Govern qui ha descartat per complert la sociovergència. / Ja ho veia "poc probable" Miquel Iceta, que ha revelat que ha mantingut fins a dues reunions a porta tancada amb el President. Ara, tots els partits tenen la vista posada en unes eleccions autonòmiques ... Els primers en treballar per recuperar la unitat sobiranista podrien ser l'ANC i Òmnium Cultural que podrien plantejar una candidatura conjunta amb personalitats de la societat civil. Convergents i republicans diuen que no tindrien problema en sumar-s'hi./ L'ANC està fent una consulta interna entre les seves bases i Òmnium Cultural posa aquesta iniciativa en quarentena i no la confirma. La postura la fixaran dissabte i la faran pública a l'acte unitari del diumenge en el què ja està confirmada la participació de Francesc Homs i Oriol Junqueras. / Mentrestant, la maquinària torna a engegar-se pel 9n. La web institucional de la consulta, suspesa pel constitucional, s'ha reformulat i ja esta operativa, explicant, ara, els detalls de la votació alternativa que proposa el govern. I es desgranen nous detalls pel 9N.... avui hem sabut que per accedir als llocs de votació, no disponibles a tots els municipis, s'articularan dispositius de transport./ Avui el secretari general de la UGT, Cándido Méndez, és a Catalunya on s'ha referit a la consulta atlernativa. Per a Méndez, la nova proposta de Mas és una via d'escapament que no arregla res.

    El Congrés ha convalidat el decret que permet la paralització del magatzem de gas Castor. L'oposició ha demanat més debat sobre el tema i sobretot que els  mes de 1.350 milions d'euros d'indemnització no els haguem de pagar els  consumidors. / I Repsol buscarà més petroli davant la costa del delta de l'Ebre. La companyia ha aconseguit el permís del Ministeri d'Agricultura per fer noves prospeccions a la mateixa zona on ja té la plataforma Casablanca. Si es trobessin noves bosses de cru, Repsol hauria de demanar una altra autorització al Govern, i en un període de 3 anys, es farien les perforacions. Aquestes noves prospeccions, segons fonts de la petrolera, es farien emetent ones sonores al fons marí. Els ecologistes i els pescadors del delta de l'Ebre hi mostren recel; diuen que buscar petroli amb aquesta tècnica pertorba la fauna marina. 

    Presumpte nou cas de corrupció, en aquest cas a l'ajuntament d'Alcanar. La Guàrdia Civil escorcolla les dependències d'urbanisme i serveis tècnics del consistori. La jutge sospita de manipulació en concursos públics. De moment, no hi ha detencions, però sí imputats empresaris i càrrecs públics

    Culpable de la mort de la seva dona i el seu cunyat. És el veredicte emès avui per vuit dels nou membres del jurat que a finals de setembre va jutjar Ramon Laso./ Avui han declarat davant el jutge els dos últims mossos que faltaven, imputats per la pèrdua d'un ull d'Ester Quintana. / Avui ha entrat en vigor la nova taxa judicial aprovada per la Generalitat./ Principi d'acord entre el Ministeri de Foment i l'ajuntament de Barcelona per tirar endavant una antiga reivindicació de la ciutat: el soterrament del trànsit de la Ronda Litoral al seu pas pel Port de Barcelona. Les dues administracions van desbloquejar ahir el projecte i s'han emplaçat a  treballar en altres temes pendents com els accessos al port o el tren a l'aeroport./ I un altre projecte que va prenent forma és l'ampliació de la línia Llobregat-Anoia dels Ferrocarrils de la Generalitat, perquè arribi des d'on ara s'acaba, la Plaça Espanya, fins al centre de Barcelona. / Les peticions del carnet de boletaire a Poblet s'han incrementat. Després d'un setembre molt plujós ja són més de mil tres-centes les persones que tenen el carnet. 

    Portem 10 anys gaudint de Leo Messi al Barça, tota una dècada plena de gols, títols col·lectius i individuals, jugades espectaculars i molts records.... i el que ens queda per veure./ L'Espanyol, de la seva banda, prepara la visita que farà diumenge al migdia a l'Atlètic de Madrid./ 

    Espanyol i Barça esperen rival a la Copa del Rei. Demà es farà el sorteig dels setzens de final i a més dels primeres catalans hi seran el Sabadell, el Cornellà i L'Hospitalet. Girona i Lleida van quedar eliminats. A Cornellà hi va haver festa grossa./ A la Fórmula 1, Fernando Alonso i Ferrari han posat el punt i final a la seva relació .

    És el  mexicà Jorge Zepeda,  Premi planeta 2014  per  la novel.la "Milena o el Fèmur más bello del mundo". Anit recollia el guardó al tradicional sopar de la nit de Santa Teresa. En aquesta edició el finalista se'l ha endut la periodista catalana Pilar Eyre per l'obra autobiogràfica "Mi color favorito es verte".