Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • El TC per unanimitat dels seus 12 magistrats, ha decidit susprendre avui tot allò relatiu al procés participatiu del 9 de novembre. Tal com ja va passar el 29 de setembre amb la primera suspensió, no entren a valorar si és o no constitucional però mentre ho estudien, suspenen tot durant almenys 5 mesos. A efectes pràctics no es pot seguir utilitzant la pàgina web de la generalitat en la qual s'explica com es pot participar en la nova consulta, l'ús de locals per fer la votació, el fitxer de participants ... o els formularis. I el Tribunal adverteix que també deixa en suspens totes les accions que es puguin prendre a partir d'ara. El tribunal ha obert un termini perque les parts puguin opinar sobre la suspensió i al.legar el que creguin convenient. 
  • I el govern de la Generalitat ha conegut la suspensió mentre era reunit en consell executiu. I davant la nova suspensió ha decidit que la consulta participativa segueix endavant. Tot està a punt  per al procés participatiu del 9 de novembre, ha  explicat en roda de premsa el conseller Francecs Homs, que ha dit que el procés es manté per garantir la llibertat d'expressió. El conseller de la presidència ha anunciat també que  la Generalitat presentarà al·legacions a l'alt tribunal contra la suspensió, que el president Mas demanarà una reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir i que l'executiu presentarà una denúncia del Govern central per bloquejar, segons el seu parer, drets com el de la participació ciutadana. 
  • Tots els partits s'han pronunciat ja després de conèixer la nova suspensió decidira pel TC. Mariano Rajoy, de moment, no s'ha referit directament a la decisió del TC però si s'ha mostrat favorable a considerar una reforma constitucional. Rajoy creu , però, necessari fixar què es vol canviar i ha reclamat un ampli consens, perquè troba insuficient que només es faci amb un pacte entre PP i PSOE. En tot cas, Rajoy ha deixat clar que hi ha unes línies vermelles que no es poden traspassar, és el cas del dret a l'autodeterminació.
  • La ministra de foment ha respost avui a les crítiques dels empresaris per la falta d'inversió a Catalunya. Ana Pastor ha explicat al programa Desayunos de TVE que les obres més rellevants de Catalunya les paga el govern espanyol i ha xifrat en més de 2.000 milions d'euros la inversió feta en infraestructures i serveis aquest any.
  • Més d'11.300 treballadors han perdut la feina a l'octubre. Ara a Catalunya hi ha més de 587.000 persones a l'atur. Tot i que el nombre d'aturats puja és el repunt més baix en aquest mes des del 2000. 
  • Fa 4 dies pensàvem en menjar les castanyes a la platja i avui alguns segur que ja pensen en els esquís. En 48 hores la situació meteorològica ha fet un tomb i avui hem tingut força pluja a tot el territori i també les primeres nevades al Pirineu
  • El Barça ha arribat aquest migdia a Amsterdam amb l'objectiu de passar pàgina a les dues derrotes seguides a la lliga.
  • En la recta final ens fem ressò dels 50 anys de carrera de Joan Manuel Serrrat. Una fita que el cantaautor ha volgut celebrar amb un recull de cançons que ja son clàssics però que es renoven a l'interpretar-les bis a bis amb diferents artistes.
  •  

    El Tribunal Constitucional ha suspès la consulta alternativa del 9N per unanimitat al admetre a tràmit la impugnació presentada pel govern espanyol. La suspensió afecta a la pàgina web, a la campanya iniciada al procés participatiu i també a la sol·licitud de col·laboració als funcionaris o la disposició de locals. El Tribunal considera que totes aquestes iniciatives pretenen desenvolupar la consulta original que també va ser suspesa pels magistrats.

    A Catalunya va pujar en 11.371 persones, deixant la xifra d'inscrits als serveis públics d'ocupació en 587 mil. A tota Espanya l'augment va ser de 79 mil persones i situa el total en 4 milions 520 mil. En els dos casos es l'increment més petit en les últims 4 anys. 

    Les primeres nevades d'aquesta tardor han deixat enfarinat tot el Pirineu. On més ha nevat és al de Lleida, on per sobre de 2000 metres s'acumulen més de 20 centímetres. La pluja avui ha estat general des de la matinada... sense provocar danys... però sí problemes de circulació. 

    El Barça ja és a Amsterdam on demà podria assegurar-se el pas a vuitens de final de la Champions. Tot i les dues derrotes seguides a la lliga, Bartomeu i Zubizarreta demanen tranquil·litat. Diuen que la confiança en Luis Enrique és total i que l'asturià coneix l'exigència del club

     

    Considera que la Generalitat pretén desenvolupar la consulta original. EL TC SUSPÈN EL NOU 9N.

    L'atur puja a l'octubre. A CATALUNYA EN 11.371 PERSONES.

    La primera nevada al Pirineu. MATÍ DE PLUJA A TOT EL TERRITORI.

    Teràpia Champions. EL BARÇA VISITA DEMÀ L'AJAX D'AMSTERDAM.

  • El conseller de la presidencia, Francesc Homs, anunciarà d'aqui una hora quines són les mesures i les accions que la Generalitat emprendrà davant del Constitucional després que el govern espanyol hagi decidit impugnar la consulta alternativa que demà el Tribunal podria suspendre. Mentrestant, Artur Mas no desvetlla, de moment, si la consulta alternativa està garantida  passi el que passi.
  • Des d'Esquerra i Iniciativa pressionen al govern perquè tiri endavant el procés participatiu de diumenge i des d'Iniciativa ja es parla de l'escenari posterior al 9N. Convergència diu que tot segueix endavant. 
  • Els contraris a la cita de diumenge exigeixen a Mas que compleixi el que decideixi el Constitucional i que governi. El matís el posa el PSC que creu un error la impugnació i que manté l'aposta federal que presentarà el dia 10...
  • I avui jornada de mobilitzacions a Nou Barris, a Barcelona, contra els desnonaments. N'hi havia previstos una dotzena i les assocaicions i veïns han aconseguit aturar-ne DOS. La resta: o s'han executat, o els afectats ja havien marxat o els serveis socials se n'han fet càrrec. Al llarg de matí unes 200 persones s'han repartit en diferents grups per evitar que les comitives judicials executessin les ordres. Les entitats denuncien que a Nou Barris hi ha uns 15 desnonaments a la setmana en una de les zones més castigades de la ciutat.
  • Cada vegada les noves tecnologies estan més presents als quiròfans. L'hospital Clínic acaba d'incorporar un robot per cirurgia gastrointestinal que permetrà intervencions que fins ara no es podien fer i, el que és més important, amb menys riscos per al pacient. 
  • Avui molts han tingut la sensació de llevar-se en un matí de tardor ...i avui també hem  recuperat els paraigües... tot i que de bon matí han servit de poc perquè plovia amb molta intensitat a moltes poblacions com és el cas de Barcelona. Sembla que amb l'arribada del mes de novembre, a banda de les pluges, també arribarà un ambient més de tardor....
  • Després de perdre el segon partit consecutiu, Luis Enrique ja ho va deixar clar: s'obria la veda. A debat, tal i com s'ha publicat, fins i tot si falla la comunicació entre el tècnic i els seus jugadors. 
  • Ai Weiwei és l'artista xinès més internacional. Tot i que el règim no li permet sortir del país, la seva obra sí que pot viatjar. Ara arriben a La Virreina Centre de l'Imatge algunes de les seves creacions. Per començar ha recreat, en un videoclip,  la cel·la i els 81 dies d'arrest al quals el va sotmetre el govern xinès. Després es recull una selecció de més 40 peces de les facetes creadora, d'activista i d'icona global d'aquest creador: des de les inquietuds artístiques de jove l'any 83, quan formava part de la diàspora xinesa a Nova York, fins a obres icòniques i altres peces simbòliques fetes per aquest projecte.
  •  

    Arranca la setmana que acabarà el 9 de novembre amb la incertesa de com s'articularà el procés participatiu promogut pel govern català, impugnat per l'executiu espanyol i pendent d'una possible suspensió del Constitucional. En un acte a Barcelona, el presidnet Mas no ha volgut dir si està garantida la consulta alternativa passi el que passi. Els partits que hi participaran exigeixen que segueixi amb els preparatius i els contraris li demanen que faci cas al Constitucional i governi. 

    Nou barris és una de els zones de Barcelona més afectades per la crisi. Només aquest matí hi havia una desena de desnonaments previstos, i la mobilització veïnal n'ha aconseguit aturar 2. Davant la situació de crisi social al barri, els veïns demanen la intervenció dels serveis socials, mentre que l'Ajuntament assegura que s'hi han abocat més recursos els últims anys. 

    A L'Informatiu ens colarem a una de les subhastes de cotxes que deuen multes o impostos embargats pels ajuntaments i que, amb la crisi, s'han convertit en un dels pocs espais on es poden aconseguir cotxes de segona mà per fer-ne un ús privat o per fer-hi negoci. 

    Són algunes de les 40 peces de l'artista xinès Ai WeiWei que des d'avui es poden veure al Palau de la Virreina de Barcelona. Una mostra en la que ens mostra el compromís de l'activista i com lluita contra el règim de Pequín.

    Els jugadors del Barça fan autocrítica després de les dues derrotes seguides a la lliga i confien canviar la dinàmica a la Champions davant l'Ajax. Els blaugrana viatjaran demà a Amsterdam amb les novetats de Piqué, Doglas i Montoya. Sergi Roberto s'afegeix a les baixes d'Iniesta i Mathieu. 

     

    El govern català pendent de la suspensió de la consulta alternativa. LA SETMANA DEL 9N.

    Conflicte social a Nou Barris. NOMÉS AVUI HI HAVIA 10 DESNONAMENTS.

    Subhasta de cotxes embargats. EL MERCAT DEL VEHICLE DE SEGONA MÀ.

    L'obra de Weiwei a Barcelona. 40 OBRES AL PALAU DE LA VIRREINA.

    Canviar la dinàmica. EL BARÇA VISITA L'AJAX A LA CHAMPIONS.

      El compte enrere de la Plaça de Sant Jaume de Barcelona s'acosta a la data escollida per la celebració de la consulta alternativa. Els preparatius del nou 9-N es mantenen a una setmana de la cita. Avui CiU i ERC han començat la campanya per demanar el Si-Si. 

    Només dos de cada deu nens gitanos que comencen l'ESO acaben els estudis. I són una minoria els que arriben a la universitat. Els baixos nivells acadèmics colpegen encara més les nenes... Una Associació de Dones Gitanes de Catalunya treballa per cambiar aquesta realitat i també el futur d'aquest col·lectiu ja que la manca d'estudis els PERPETUA a la venda ambulant.

    Finalitza la 12ena edició del Festival Internacional de Documental Musical In-Edit amb bones xifres, més de 30 MIL espectadors, superant així l'assistència de l'any passat. El primer premi ha estat per "American Interior", sobre el  grup gal·lès "Super Farry Animals". El millor documental nacional ha estat per "Un lloc on caure mort", la història d'un grup punk d'Hostalric. El plat fort d'aquest any ha estat l'estrena de "Veinte mil días en la Tierra", una mirada íntima a la vida i la obra del cantant Nick Cave.

    Cinquanta-tres mil catalans pateixen alguna adicció al joc. Tot i que vuit de cada deu ludopaties es relacionen amb les màquines recreatives, el joc on line està accelerant, perillosament, el nombre d'afectats. Els especialistes asseguren que aviat podría arribar a afectar a un de cada quatre addictes al joc. 

    El Ministre de Justícia diu que la primera obligació dels governants és obeïr les lleis, pel que fa al nou 9-N. És la reacció del govern espanyol després que ahir Artur Mas anunciés que segueix endavant amb el procés participatiu tot i el recurs del Tribunal Constitucional. Avui  el portaveu de la Generalitat, Francesc Homs ha assegurat que inclús podrien acudir a tribunals internacionals. 

    La pérdua d'una persona estimada sempre és difícil de superar, però sovint el propi dolor impedeix atendre el dol dels infants. Les critatures necessiten informació bàsica sobre la mort. Avui a l'Entrevista, l'experta en dol del Col·legi de psicòlegs; Begoña Elizalde, ens dona algunes recomenacions per ajudar als nens en aquest procès. 

    La tuberculosi és una malaltia pulmonar contagiosa amb la que es pot conviure sense que s'arribi a desenvolupar. De fet es calcula que un terç de la població mundial n'està infectada. Investigadors de l'hospital Germans Trias i Pujol han fabricat un suplement alimentici que ajuda a prevenir aquest desenvolupament. El producte podria estar disponible a finals de 2015.