Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

Continuaran amb el 9N com estava previst. LA REACCIÓ DEL GOVERN.

Laporta guanya el judici. DESESTIMEN L'ACCIÓ DE RESPONSABILITAT.

Trias es manté ferm. NEGA HAVER TINGUT UN COMPTE A SUÏSSA.

Sabors de la tardor. TEMPS DE CASTANYES I MONIATOS.

La dona a l'Afganistan. NOVA EXPOSICIÓ AL PALAU ROBERT.

 

XAVIER TRIAS

Nega tenir 13 milions d'euros a l'estranger

L'alcalde de Barcelona nega rotundament que tingui 13 milions d'Euros a l'estranger i  es querella contra el diari el Mundo que ha avançat que la policía ho investiga.  El ministre de Justícia ha confirmat la existencia d'aquesta investigació sobre Trias.

MORENÉS

Qualfica el 9N d'absurd, poc exemplar i menyspreu

El ministre de defensa qualifica d'absurd, institucionalment poc exemplar i menyspreu pels catalans el procés participatiu del 9N. El govern central continua analitzant fil per randa totes les accions que comporta per si cal presentar una impugnació.

SECTOR FUNERARI

Les noves tecnologies cada vegada més presents

Retransmissió de funerals a través d'internet o llançament de les cendres a l'estratosfera són algunes de les novetats del sector funerari que pretenen avançar cada vegada més en l'aplicació de les noves tecnologies i la personalització de les cerimònies

HAN D'AIXECAR EL VOL 

Messi va jugar infiltrat a Madrid i Iniesta ja ha començat a fer recuperació

Aquest matí, la plantilla del Barça s'ha retrobat BETA després d'ensopegar al Bernabéu el Clàssic contra el Reial Madrid. 

Toca reflexionar del perquè el Barça es va desdibuixar de la manera que ho va fer tot i que va començar guanyant. Avui s'ha fet públic que Messi va jugar infiltrat al Bernabéu per molèsties a un turmell. Al marge també ha treballat Neymar. Recuperant-se d'una lesió al soli, Andrés Iniesta.

EXPOSICIÓ A LA FUNDACIÓ MIRÓ

"Barcelona, zona neutral", una mirada artística dels anys de la I Guerra Mundial

I ara ja si a punt d'acabar recollim que la Fundació Joan Miró presenta l'exposició "Barcelona, zona neutral". Un recorregut temàtic sobre la societat, la cultura i l'art a Barcelona durant els quatre anys de neutralitat a la primera guerra mundial. Més de quatre-centes peces de pintura, dibuixos, fotografies, cartells, il·lustracions i revistes d'artistes catalans i europeus com Picàbia, Deloné, Miró o Picasso, mostren l'entrada de la modernitat artística a la ciutat i retraten un context de tensions i grans canvis. Les obres, que es podran veure fins el febrer, ens permeten veure què envoltava a un ciutadà de Barcelona durant els anys de guerra. 

 

La policia estaria investigant l'existència d'un compte de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, a Andorra amb prop de 13 milions d'euros. Segons les investigacions, els diners procedirien d'un altre compte que l'alcalde hauria tingut a Suïssa. El mateix ministre de Justícia,. Rafael Català ha confirmat l'existència d'aquesta investigació que encara no estaria davant la justícia i ha recordat que cal garantir la presumpció d'innocència. Trias ha insistit durant tot el matí en que no té diners a l'estranger. 

Els conductors que circulen diàriament per les costes del Garraf es troben molt sovint amb cues motivades per accidents o vehicles avariats. És una via estreta i sense possibilitat d'avançament, que els darrers anys ha vist augmentar la circulació perquè l'alternativa és l'autopista C-32, de peatge. Els usuaris en reclamen més descomptes. 

Retransmissió de funerals a través d'internet o llançament de les cendres a l'estratosfera són algunes de les novetats del sector funerari que pretenen avançar cada vegada més en l'aplicació de les noves tecnologies i la personalització de les cerimònies.  

I recordarem que avui es viu una jornada especial per la televisió a Catalunya. Es compleixen 50 anys de la primera emissió en català. Va ser a Televisió Espanyola i ho va fer amb una adaptació de l'obra teatral "La ferida lluminosa" de Josep Maria de Segarra. 

El Barça torna a entrenar-se després de la derrota al clàssic contra el Madrid. Neymar i Messi, amb problemes físics, no han treballat amb la resta del grup ... l'argentí va jugar infiltrat dissabte per unes molèsties al turmell. El Sevilla ha igualat als blaugrana al cadpavant de la lliga.

 

El ministre de Justícia confirma que busquen un compte de Trias a Andorra. INVESTIGACIÓ POLICIAL.

Cues a les costes del Garraf. L'ALTERNATIVA ÉS L'AUTOPISTA DE PEATGE.

Un funeral per internet. NOVETATS DEL SECTOR FUNERARI.

50 anys de televisió en català. LA PRIMERA EMISSIÓ VA SER A TVE.

Toca aixecar el vol. MESSI VA JUGA INFILTRAT A MADRID.

 

La pobresa infantil pot arribar a afectar 1 de cada 3 nens a tot Espanya, segons Save the Children. Sovint són els mestres els primers que s'adonen de la situació de les famílies. Al barri de Sant Ildefons, a Cornellà, s'han mobilitzat per a garantir la igualtat de les famílies en aquest començament de curs.

 Dotze residències de Gent Gran a Catalunya estan implantant un nou model d'atenció per tal de fomentar l'autonomia dels avis i alhora augmentar la seva qualitat de vida. El nou sistema s'ha posat en marxa després de fer una prova pilot. Segons l'estudi, la gent gran se sent més feliç si pot prendre decisions en el seu dia a dia.

Els 15 bancs espanyols examinats pel Banc Central europeu i l'Autoritat Bancària Europea han aprovat les proves d'estrès. ELs que tenen més superàvit, en cas d'un empitjorament de la crisi econòmica, són Kutxabank, Bankinter, Bankia i Caixabanc. De les 130 entitats examinades, 25 han suspès; nou són italianes.

 

El president del govern diu que veu el 9-N com un acte profundament antidemocràtic per la incertesa de qui controla les paperetes i els resultats. Per Rajoy és un acte mesquí atorgar la responsabilitat als funcionaris.  

L'Arc del Triomf, les Torres Venecianes o l'Estació de França són alguns dels 160 edificis emblemàtics de Catalunya que es poden visitar fins avui de franc a la 48hores Barcelona Open House. Enguany també hi ha portes obertes al Maresme. 

Durant aquest cap de setmana s'ha fet la 5ena edició de la "Barcelona Open House", les jornades de portes obertes a més de 150 edificis de tot tipus de la ciutat comtal. Es tracta de poder experimentar l'arquitectura d'una manera diferent i accedir-hi a espais que normalment no estan ooberts al públic. És una iniciativa que va començar al 1992 a Londres i des de llavors es fa a d'altres ciutats com Nova York, Dublín o Tel Aviv.

 A 15 dies pel 9-N, la Generalitat posa en marxa la campanya de la consulta alternativa amb un video publicat al seu web. També la majoria dels diaris catalans publiquen l'anunci, on es demana la participació de la ciutadania. S'explica qui pot participar; on i com es pot dur a terme la votació. 

Alícia Sánchez Camacho, presidenta del PP català diu que la democràcia no es pot exercir en frau de llei. Per Jordi Turull, de CiU, el govern aplica l'astúcia, canviant de terreny de joc.  

Els bancs de la zona euro esperen els resultats de les proves d'estrès per mostrar la solvència de les entitats. Segons alguns mitjans d'informació financera d'europa, la banca espanyola les hauria superat sense problemes.

Madrid - Barça al Bernabeu amb el focus sobre Leo Messi, que és a només un gol del rècord històric de 251 gols de Zarra.  Messi també vol ampliar la seva marca com a màxim golejador de la història dels clàssics. Fins ara ha fet 21 gols.  

 La Unió Europea ha ratificat l'objectiu  de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle de la Unió com a mínim un 40% per al 2030. Aquest acord es va adoptar a la cimera d'aquesta setmana a Brussel·les  sobre clima i energia . Els efectes  de la pol·lucio i del canvi climàtic ja fa temps que es noten en la vegetació. A la facultat de biolgia de la UB estudien els anells dels troncs dels arbres per poder establir models climàtics.

La protagonista  de l'Entrevista de l'Informatiu és una esportista catalana d'èlit. La nedadora Ona Carbonell ens explica com compagina els entrenaments i les competicions amb els seus estudis de Disseny en una escola de Sabadell.

 

A partir de diumenge comença la reordenació de l'espectre digital. Els canals de televisió  canviaran de freqüència, en un procés que durarà tres mesos. 

PACTE NACIONAL

Els ha convocat Mas i buscaven una imatge d'unitat davant el 9N

Totes les entitats i grups polítics, reunits avui en el Pacte pel dret a decidir, han donat suport a la nova consulta del 9N. El govern d'Espanya ha demanat informes i no descarta recorrer el procés participatiu.

LA TV

Caldrà resintonitzar els canals pels canvis en les frecuencies de TDT

A partir de diumenge comença la reordenació de l'espectre digital. Els canals de televisió  canviaran de freqüència, en un procés que durarà tres mesos. 

 

Cas Oleguer Pujol, fiscalia anticorrupció i policia treballen en la hipòtesi que el fill menor de l'expresident de la Generalitat, imputat per frau fiscal i blanqueig de capital, era qui movia els diners de la família. Ara, analitzen la documentació confiscada ahir en l'escorcoll de 8 hores a casa seva. 

El president Mas convoca el Pacte Nacional pel dret a  Decidir per primera vegada des que s'anunciés la consulta alternativa del 9N. Totes les entitats i grups polítics han respost a la crida, per visualitzar la unitat entorn de la convocatòria. 

A partir de diumenge comença la reordenació de l'espectre digital. Els canals de televisió que ara veiem canviaran de freqüència, en un procés que durarà tres mesos. Les antenes col·lectives requeriran la intervenció d'un tècnic per adaptar la instal·lació. El cost mitjà per usuari serà d'uns 25 euros. 

No hi haurà més habitatges d'ús turístic a Barcelona. L'Ajuntament ha decidit suspendre la concessió de llicències i l'ha ampliada a tots els barris de la ciutat. Diu que ho fa per evitar problemes de convivència després de les protestes dels veïns.  El sector rebutja la mesura i acusa Trias de "linxar" els apartaments.

Barça i Madrid han fet aquest matí els últims entrenaments abans del clàssic de demà al Bernabéu. Luis Enrique ha confirmat que Luis Suárez jugarà però no ha volgut aclarir si serà titular. Ancelotti per la seva banda podrà recuperar Sergio Ramos per fer parella amb Pepe a l'eix de la defensa

 

La policia analitza la documentació confiscada en l'escorcoll d'ahir. CAS OLEGUER PUJOL.

Reunió del Pacte Nacional. IMATGE D'UNITAT DAVANT EL 9N.

Canvis en els canals de TDT. CALDRÀ RESINTONITZAR ELS TELEVISORS.

Fre als apartaments turístics. BARCELONA CONGELA LES LLICÈNCIES.

El clàssic, a punt. LUIS SUÁREZ JUGARÀ DEMÀ UNS MINUTS.