Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La tradició mana i aquest cap de setmana en que celebrem Tots Sants i el Dia dels Difunts molts visitaran el miler de cementiris que hi ha oberts a tot Catalunya. És dia per recordar els que ja no hi són i per reflexionar sobre la mort. A Barcelona es preveu que més de 100 mil persones visitaran els 9 cementiris de ciutat.

  • El govern central ha aprovat impugnar el 9N alternatiu davant el Tribunal Constitucional. L'executiu de Rajoy demana a l'alt Tribunal que es paralitzin totes les accions previstes a Catalunya per aquella jornada, i adverteix Artur Mas que prengui nota.
  • Esquerra republicana guanyaria le eleccions autonòmiques deixant a Convergencia com a segona força amb fins a vint escons menys. Son dades de l'esquesta del CEO que recull tambè que el Si-Si guanyaria la pregunta del 9N amb un 49% dels vots.
  • L'alcalde de Barcelona fa pública una certificació de la banca suisa on es nega que Xavier Trias tingui comptes bancaris en aquell país. La policia diu que no te coneixement del document i que continua investigant el cas.
  • Reunió extraordinària avui de la Junta Directiva del Barça que ha decidit presentar recurs a la sentència a l'Acció de Responsabilitat que exonerava a l'expresident Laporta i a 16 dels seus directius. Quan es conegui el resultat d'aquest recurs serà l'Assemblea qui decidirà si s'executa la sentència a aquest recurs d'apel·lació.  
  • El Barça rep demà al Celta al Camp Nou, un partit que pot ser especial per Luis Suarez, que podria jugar el seu primer partit oficial a l'estadi i també per Luis Enrique que s'enfronta per primer cop al seu expequi i tot just una setmana després de la derrota al Bernabeu.
  • El Primavera Sound celebra aquest cap de setmana la seva edició de tardor. Més de 40 grups actuaran a la Sala Apolo, Sidecar i el Teatre Principal... Grups com Movement, East India Youth o Fever Gosht son alguns dels noms que es podem escoltar fins diumenge
  •  

    Impugnen al Constitucional i li demanen la seva suspensió. Soraya Sáenz de Santamaría ha dit que el procés participatiu que promou la Generalitat és incompatible amb la llei i que deixa desprotegits als funcionaris ja que qui l'organitza no vol assumir cap responsabilitat. El govern espanyol considera que l'única opció que té és aquesta ja que ha de vetllar pel cumpliment de la llei. 

    Convergència quedaria en segon lloc perden fins a 20 escons. Al derrera PSC i PP. Podemos entraria a la cambra catalana amb 11 represenants. Iniciativa, Ciutadans i la CUP empatarien amb 8 o 9 diputats. Sobre la pregunta del 9 de novembre, el baròmetre diu que el SI-Si guanyaria amb un 49 per cent dels vots, un 12 SI-NO i un 19,7 NO.

    El preu mitjà d'un enterrament és de 4 mil euros, un cost que moltes families els costa assumir. De fet, un 60 per cent de les cerimònies estan pagades per les asseguradores. Les associacions de consumidors denuncien certs abusos del sector i poca transparència. 

    Els pastissers ja tenen a punt els 900 mil kilos de panellets que els catalans ens menjarem aquest any tot i que són una mica més cars que l'any passat. Aquest nit les castanyes i els moniatos seguiran fent-se un lloc malgrat que guanya pes la celebració del Halloween.

    Hores d'ara la Junta Directiva del Barça encara segueix reunida decidint si presenta recurs a la sentència que exonera Joan Laporta i 16 dels seus directius per la demanada d'acció de responsabilitat. Mentre el primer equip s'entrena per rebre demà un Celta que ja és a Barcelona. 

     

     

    El Consell de Ministres demana al TC que suspengui la consulta alternativa. EL GOVERN IMPUGNA EL 9N.

    ERC guanyaria les eleccions. EL SI-SI OBTINDRIA UN 49,4% DELS VOTS.

    Enterraments cars. UN 60% FINANÇATS PER ASSEGURADORES.

    Els panellets, a punt. NIT DE CASTANYES I HALLOWEEN.

    La Junta del Barça reunida. DECIDEIX SI PRESENTA RECURS. 

  • El Consell d'Estat ha aprovat per unanimitat l'informe favorable a que el govern espanyol impugni davant del Constitucional la consulta alternativa del 9 de novembre. El dictamen es basa en que hi ha continuitat entre la consulta que ja va ser impugnada i el procés que ara es premou. Així argumenten que la pregunta que es planteja en el procés participatiu és la mateixa que en la consulta original. L'informe no és vinculant però sí preceptiu perquè, previsiblement demà, el Consell de Ministres faci efectiu el recurs d'impugnació davant del Tribunal Constitucional que, si no convoca de forma extraordinària, es reunirà la setmana que ve.
  • Com dèiem el dictamen del Consell d'Estat serà estudiat demà pel govern de Madrid que decidirà si presenta recurs al Constitucional. Però pel que argumentava encara no fa dues hores el president Mariano Rajoy, tot indica que el recurs es presentarà./ I les primeres reaccions davant el dictamen favorable a la nova impugnació del nou 9N van des de la tranquil·litat que diu el govern català que te fins a la crida a desobeir que fa la CUP./ Anit Convergència arrancava  la campanya de cara a la consulta alternativa del 9N amb la tradicional enganxada de cartells./ I l'Assemblea nacional catalana i Òmnium Cultural han presentat avui el que sera el seu acte de campanya pel 9n. Ho faran divendres vinent i criden a tots els partits favorables a la consulta a participar-hi. Davant la imminent impugnació, i provable suspensió de la consulta alternativa del 9n, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha dit que aniran a votar igualment.
  • Temps ara per recollir les dades de l'index de preus al consum. A l'octubre la vida s'ha encarit 5 dècimes respecte el mes anterior. L'indicador de preus al consum avança una dècima a l'octubre respecte el setembre. Tot plegat s'explica per l'encariment dels preus dels aliments i les begudes no alcohòliques.  D'aquesta manera, l'IPC interanual queda en el -01 per cent, l és el quart mes consecutiu que està en negatiu. 
  • Important operació contra el tràfic d'heroïna a Catalunya, els mossos d'esquadra han desmantellat una organització criminal dedicada al tràfic d'aquesta droga BETA Hi ha 36 detinguts, entre els quals el líder de la banda, un home de nacionalitat marroquina. La xarxa operava al Baix Penedès, a localitats com l'Arboç, Banyeres del Penedès i Sant Jaume dels Domenys. Tenia el principal punt de venda a El Vendrell i es dedicava tant a la venda a l'engròs com al detall. També s'han intervingut 35 quilos d'aquesta droga, valorats en 2 milions d'eurus
  • I abans dels esports destacar que Radio Televisió Espanyola viu una jornada de protesta convocada pel Comitè Intercentres. S'han convocat dues aturades parcials. La primera ha sigut de migdia a les 2 de la tarda i la segona serà de 6 a 8 de la tarda. Aquestes imatges que veieu són de les concentracions a les portes de TVE a Catalunya. Els sindicats reclamen un millor finançament per garantir la funció de servei públic i de qualitat i també que s'avanci en l'emissió de les desconnexions territorials a través del canal HD.
  • Joan Laporta ha tret pit després de la decisió judicial que avala la seva gestió al capdavant del Barça. L'ex president s'ha mostrat molt satisfet pel seu triomf davant Rosell i Bartomeu i ha deixat entreveure que es podria presentar a les pròximes eleccions.
  • El Saló del Manga de Barcelona comença avui i ho fa amb una salut immillorable. Més espai que mai i amb pràcticament totes les entrades venudes. De fet, per dissabte, ja no n'hi ha. El Saló celebra aquest any la seva 20a edició al recinte de Fira Barcelona Montjuïc. Té com a novetat destacada una ampliació d'horaris i de l'espai expositiu, que passa dels 35.000 als 50.000 m2. El saló de Barcelona està considerat el més important del mon que es fa fora del Japo.
  •  

    El Consell d'Estat ha aprovat per unanimitat l'informe favorable a que el govern espanyol impugni davant dels Constituconal la consulta alteranativa del 9 de novembre. L'executiu es basa en que la pregunta és la mateixa que en la consulta original i que s'hi estan implicant treballadors públics. El govern català i els partits partidaris de la celebració d'una consulta mantenen les seves campanyes de cara al 9N.

    Joan Laporta ha tret pit després de la decisió judicial que avala la seva gestió al capdavant del Barça. L'ex president s'ha mostrat molt satisfet pel seu triomf davant Rosell i Bartomeu i ha deixat entreveure que es podria presentar a les pròximes eleccions.

    L'economia espanyola ha crescut un 0,5 per cent durant el tercer trimestre i situa en l'1,6 el creixement en l'últim any. Avui també s'ha fet públic que els preus a l'octubre van pujar mig punt. Malgrat tot la xifra interanual se situen per quart mes consecutiu en valors negatius, concretament, al menys 0,1. 

    Operació dels mossos d'esquadra contra el narcotràfic. Han desmantellat una xarxa que distribuïa heroïna des del Baix Penedès a la resta de Catalunya. Hi ha 36 persones detingudes i els han intervingut 35 quilos d'heroïna, valorada en més de 2 milions d'euros. És un dels cops més importants al tràfic de drogues a Espanya aquest any.

    Són els primers visitants al Saló del Manga que ha començat avui al recinte de la Fira de Barcelona que té com a grans protagonistes els personatges de Pokemon. El certamen arriba als 20 any amb l'èxit garantit. Ja hi ha moltes entrades venudes, de fet per dissabte estan esgotades. 

     

    El Consell d'Estat analitza l'informe que li ha demanat el govern espanyol. CONSULTA ALTERNATIVA 9N.

    La rèplica de Joan Laporta. NO DESCARTA SER CANDIDAT AL BARÇA.

    L'economia creix un 0,5%. EL PREUS ES MANTENEN EN NEGATIU.

    Cop al narcotràfic. 36 DETINGUTS PER VENDA D'HEROÏNA.

    20 anys de Manga a Barcelona. ELS POKÉMON, PROTAGONISTES DEL SALÓ.

  • L'exconseller socialista, Joaquim Nadal, està imputat per una suposada estafa. El jutge l'ha citat a declarar el 21 de novembre. La fiscalia anticorrupció havia demanat la seva imputació per suposades irregularitats en una operació urbanística a Santa Cristina d'Aro quan ell era conseller d'obres públiques.Entre altres també està imputat l'ex gerent de  l'Institut català del sòl, Emili Mas. Segons la fiscalia,Nadal  podria haver participat en una estafa milionària per afavorir la família de l'editor José Manuel Lara. El cas l'investiga un jutjat de Barcelona arran de la querella de l'empresa que n'hauria sortit perjudicada i que assegura que va perdre més de 20 milions amb el suposat engany. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta ha assegurat que l'actuació de Nadal com a conseller va ser sempre honesta.
  • Al Parlament jornada de sessió de control al govern en la que els pressupostos de l'any que vé i la intenció del govern espanyol d'impugnar la consulta alternativa del 9 de novembre han marcat els intercanvis entre els líders polítics.
  • El sector immobiliari celebra des d'avui la cita més important de l'any a Catalunya. S'obre el Barcelona Meeting Point i ho fa en un moment de certa tranquil·litat. 
  • L'Ajuntament de Barcelona ha detectat 170 pisos turístics sense llicència al barri de la Barceloneta.
  • Un de cada quatre catalans ha prés algun somnífer sintètic en l'últim any. Una tendència a l'alça 
  • El Barça i l'Espanyol juguen aquest vespre a Girona la primera edició de la Supercopa Catalunya. 
  • Fa pocs minuts s'ha donat a conéixer el nou Premio Nacional de Música 2104... que aquest any recau en el director i compositor català, Jordi Savall. 
  •  

    SESSIÓ DE CONTROL 

    Artur Mas diu que és de covards portar el 9N al Tribunal Constitucional

    Artur Mas diu que portar la consulta alternativa del 9N al Constitucional és de covards. És la resposta del president a la intenció del govern espanyol d'impugnar el procés participatiu que impulsa la Generalitat. Ho ha dit en la sessió de control al Parlament en la que PP i Ciutadans li ha demanat que abandoni aquest camí i presenti els pressupostos Mas els ha dit que els presentarà abans d'acabar l'any i que espera trobar els suports necessaris. Esquerra ja li ha dit que no i el PSC s'ha ofert. 

    Recuperació consolidada

    EL PREU DE L'HABITATGE JA NO BAIXA

    Arranca el saló immobiliari Barcelona Meeting Point. Ho fa en un moment en que el sector dona per consolidada la recuperació i amb uns preus que, segons el experts, que ja no baixaran més. Aquest any el certamen se centra en els fons d'inversió internacionals que volen adquirir edificis. 

    Substàncies per poder dormir

    LA CRISI N'AUGMENTA EL CONSUM

    El consum de substàncies per poder dormir va a més. Un de cada quatre catalans admet haver-ne fet ús l'últim any, i les preocupacions derivades de la crisi econòmica són una de les causes. Els farmacèutics alerten dels riscos d'abusar dels fàrmacs i recomanen optar per substàncies naturals. 

    1era Supercopa de Catalunya

    BARÇA I ESPANYOL, COMPROMESOS

    El Barça i l'Espanyol juguen aquest vespre a Girona la primera edició de la Supercopa de Catalunya. Tots dos clubs presentaran jugadors de les primeres plantilles després dels fracasos de temporades anteriors. També avui el Cornellà rep el Reial Madrid i el Sabadell, al Sevilla a la Copa del Rei.

    A Cornellà ho tenen tot a punt per viure una gran festa a partir de les 8, amb la visita del Madrid, en l'anada dels setzens de final de la copa del Rei. El fet de jugar al Power 8, l'Estadi de l'espanyol, farà que el partit el puguin presenciar més de 30 mil persones... 

    Sabadell i Sevilla no es troben a la Copa per primera vegada. Pocs deuen recordar la final de 1935 entre vallesans i andalusos. La va guanyar el Sevilla. Amb la nostàlgia d'aquell record tan llunyà, el Sabadell vol plantar cara a l'actual colíder de la Lliga.

     

    Dimecres amb més sol que núvols i també amb temperatures a aquesta hora més altes que els darrers dies. L'ambient és força suau. A partir de demà i fins al cap de setmana tindrem: boires matinals, sol i molt contrast de temperatures. Perquè de dia farà caloreta però de nit fresca.  

     

    SESSIÓ DE CONTROL 

    Artur Mas diu que és de covards portar el 9N al Tribunal Constitucional

    Artur Mas diu que portar la consulta alternativa del 9N al Constitucional és de covards. És la resposta del president a la intenció del govern espanyol d'impugnar el procés participatiu que impulsa la Generalitat. Ho ha dit en la sessió de control al Parlament en la que PP i Ciutadans li ha demanat que abandoni aquest camí i presenti els pressupostos Mas els ha dit que els presentarà abans d'acabar l'any i que espera trobar els suports necessaris. Esquerra ja li ha dit que no i el PSC s'ha ofert. 

    Recuperació consolidada

    EL PREU DE L'HABITATGE JA NO BAIXA

    Arranca el saló immobiliari Barcelona Meeting Point. Ho fa en un moment en que el sector dona per consolidada la recuperació i amb uns preus que, segons el experts, que ja no baixaran més. Aquest any el certamen se centra en els fons d'inversió internacionals que volen adquirir edificis. 

    Substàncies per poder dormir

    LA CRISI N'AUGMENTA EL CONSUM

    El consum de substàncies per poder dormir va a més. Un de cada quatre catalans admet haver-ne fet ús l'últim any, i les preocupacions derivades de la crisi econòmica són una de les causes. Els farmacèutics alerten dels riscos d'abusar dels fàrmacs i recomanen optar per substàncies naturals. 

    1era Supercopa de Catalunya

    BARÇA I ESPANYOL, COMPROMESOS

    El Barça i l'Espanyol juguen aquest vespre a Girona la primera edició de la Supercopa de Catalunya. Tots dos clubs presentaran jugadors de les primeres plantilles després dels fracasos de temporades anteriors. També avui el Cornellà rep el Reial Madrid i el Sabadell, al Sevilla a la Copa del Rei.

     

    EL 9N

    La Generalitat manté que vol treure les urnes i critica Rajoy

    El govern català diu que no es pot prohibir allò que no es fa i manté la intenció de tirar endavant el 9N. El conseller de la presidència, però, evitar respondre si en cas que el Constitucional  prohibeixi el procés la Generalitat el mantindrà.

    XAVIER TRIAS

    Reitera que no té diner ocult i amplia la querella a El Mundo

    L'alcalde de Barcelona insisteix que no té diners a l'estranger i qualifica de fasetat el número d'un compte a Suissa que, segons El Mundo, estaria al seu nom. Trias ha ampliat la querella contra el diari afegint-hi aquesta nova informació.

    LAPORTA GUANYA

    Desentimen l'acció de responsabilitat del Barça

    El jutge Martínez Borrego desestima la demanda d'acció social de responsabilitat contra l'expresident del Barça Joan Laporta i 16 exdirectius. La junta actual els reclamava 23 milions d'euros per les pèrdues generades a la fi del seu mandat. El club té 20 dies per recórrer 

    SPANDAU BALLET A BARCELONA 

    La banda britànica presenta en viu el documental sobre la seva història

    El Festival In-edit de documentals musicals va tenir anit uns convidats d'excepció... Els Spandau Ballet.

    Amb uns anys de més però amb la fama intacta, la cèlebre banda londinenca dels vuitanta va venir a Barcelona per assistir a la projecció d'un documental sobre ells....i també per promocionar un nou recull dels seus  grans temes. El documental va més enllà dels èxits i les disputes del grup i repassa una època clau de la història britànica, explicada en primera persona per cinc joves de la classe obrera que van arribar al cim. 

    El govern català diu que la consulta alternativa del 9N seguirà endavant de la manera que s'havia previst. El portaveu Francesc Homs ha dit que no es pot prohibir alló que no es fa i ha criticat el que considera una voluntat obstruccionista contra la majoria del poble català. El Consell d'Estat ha d'aprovar dijous a la seva reunió ordinària un informe sobre la consulta alternativa del 9N a petició del govern espanyol com a pas previ a la impugnació davant del Tribunal Constitucional. 

    El jutge Martínez Borrego desestima la demanda d'acció social de responsabilitat contra l'expresident del Barça Joan Laporta i 16 exdirectius. La junta actual els reclamava 23 milions d'euros per les pèrdues generades a la fi del seu mandat. El club té 20 dies per recórrer.

    L'alcalde de Barcelona insisteix que no té diners a l'estranger i qualifica de falsedat el número de compte d'un banc suís que, segons El Mundo, hauria estat al seu nom. De fet, aquest mateix matí ha presentat una querella contra el diari. 

    Mil tones de castanyes i mil més de moniatos. És el que preveuen vendre els majoristes de mercabarna aquest mes. Són, amb els bolets, els productes més típics de la tardor, però també n'hi ha d'altres que es consoliden, com ara el caqui, la magrana o el codony. 

    A  L'Informatiu ens acostarem a la realitat de la dona a l'Afganistan. Ho farem gràcies a la visió privilegiada dels periodistes Gervasio Sánchez i Mónica Bernabé que avui inauguren exposició al Palau Robert de Barcelona.