Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Consell de Ministres aprova avui el decret la Reforma Laboral sense el suport dels partits polítics ni del agents socials./Detinguts 6 presumptes membres de màfies de l'Europa de l'Est a diferents localitats de Tarragona i a Barcelona. Els acusen de blanquejar diners amb negocis com una gestoria, hotels i un restaurant./Avui han començat a instal·lar càmeres de videovigilancia a la Rambla de Barcelona. per evitar robatoris i feina de carteristes./L'augment del rebut de la llum, raó de l'enfrontament verbal entre Zapatero i Rajoy./Els tècnics de la UNESCO avalen la seguretat del tunel de l'AVE al pas per la Sagrada Familia./Un de cada 3 alumnes de sisè de primària no ha superat les proves de català i castellà./cada cop debaten més ajuntaments si permeten el burka als espais municipals: avui a Esplugues i dimarts serà a L'Hospitalet./L'audiència de Barcelona ha condemnat Alejandro Martínez Singul, el violador de l'Eixample, a tres anys i 9 mesos de presó./Avui juga Espanya contra Suïssa a Durban. Andrés Iniesta, dubte fins a última hora. El manxec és un dels 8 jugadors del Barça que formen la columna vertebral de la selecció.

Vaga el 29 de Setembre. Els sindicats faran la protesta contra la reforma laboral / Prohibir el vel per llei. L'ús del vel integral quedarà limitat per la llei de llibertat religiosa / Comissió "Cas Palau". La mesa ha descartat parlar de l'hotel que s'havia de fer a tocar del Palau / Comença la campanya forestal. Medi Ambient ha invertit 8,5 milions d'euros en la neteja del boscos / Cimera al Camp Nou. Laporta i Rosell comencen a preparar el relleu a la presidència del Barça.

El Govern central ha d'aprovar demà per decret la Reforma del Mercat Laboral. El Ministeri de Treball busca el suport dels grups polítics.Els sindicats preparen la vaga general, amb tota probabilitat a finals de setembre o principis d'octubre./En la comissió parlamentària d'investigació pel desviament de fons del Palau de la Música avui han declarat representats d'empreses proveïdores./El conseller d'Economia diu que la permuta per fer l'hotel al costat del Palau de la Música no ha fet perdre diners de la Generalitat, perquè s'han activat els mecanismes per recuperar els diners i que els pagarà la constructora Olivia Hotels./Totes les capitals de província catalanes, tret de Girona, han vetat l'ús del vel integral a les dependències municipals./Davant la proliferació de bandes perilloses i organitzades, els policies fan classes que es paguen ells mateixos perquè no se senten prou segurs amb la formació que reben a les escoles oficials./Els mossos han desarticulat una xarxa internacional que distribuïa des de Barcelona medicaments falsificats per internet./Els farmacèutics catalans es queixen de la pèrdua de llocs de treball i de qualitat al servei que provocarà la retallada econòmica imposada pel govern. Per això han impulsat una campanya reivindicativa dirigida als usuaris./L'actual campiona del món, Itàlia, només ha pogut empatar amb el Paraguai. El seu porter va encaixar un gol per una errada pròpia. Espanya ja és a Durban, on demà a les quatre juga contra Suïssa, amb Iniesta i tot.

Tarragona és la quarta ciutat catalana que prohibeix l'ús del vel integral als espais públics, seguint els pasos de Lleida, El Vendrell i Barcelona... El ple ho ha aprovat aquesta mateixa tarda.

Els juristes que s'ha reunit avui amb els representants dels partits polítics de l'ajuntament de Barcelona han recomanat que la prohibició ha de ser un plantejament general sobre qualsevol element que impedeixi la identificació. I això és el que dirà el decret de l'alcalde per limitar l'ús del burca i el nicab.

Catalunya està, avui, en alerta per possibles inundacions, a causa de les pluges fortes... El pla INUNCAT quedarà desactivat aquest vespre, però continuarem en pre-alerta perquè plou a molts indrets... És per això que alguns embassaments estant deixant anar aigua. I és que, en tan sols una tarda, a les comarques del Pirineu de Lleida ja porten més de 30 litres per metre quadrat.

A la comissió parlamentària sobre el cas Palau, aquesta tarda, ha comparegut l'actual director del Consorci, Joan LLINARES. I ha deixat anar més interrogants que respostes. Segons ell no es pot descartar que Fèlix Millet pagués comissions d'obres a la fundació Trias Fargas, vinculada a Convergència Democràtica. També ha recordat que el conveni entre la Trias Fargas i el Palau, pel qual la fundació va rebre 630mil euros, era nul.

I, en el terreny laboral, hi haurà vaga general... La data l'anunciarà, demà, Comissions Obreres... I, malgrat l'amenaça, el govern central continua disposat a aprovar la reforma laboral PER DECRET.

Sandro Rosell ja treballa en el Barça del futur

El d'avui NO ha estat un dia qualsevol per a Sandro RoSell... A mig matí ha arribat a la seva seu, on ha rebut múltiples felicitacions... I, tot seguit... a treballar! Rosell ha reconegut que les primeres persones que ha trucat han estat Joan Laporta i Pep Guardiola... I, de fet, té previst reunir-se amb ells en els propers dies...

I al Mundial de Sud-Àfrica, derrota inesperada del Camerun d'Eto'o ... Han caigut per 1 a 0 davant del Japó.... Al mateix grup, Holanda ha guanyat Dinamarca per 2 a 0 i sense problemes...

Rosell, el més votat de la història del Barça/ Engega la comissió parlamentària pel preseumpte finançament de CDC amb fons del Palau dela Música. Els auditors diuen que no n'han trobat rastre al Consorci./L'Ajuntament de Barcelona prohibeix el niqab i el burka als espais públic perquè no es pot identificar la persona/ El PP vol que es prohibeixi arreu./ D'altres ajuntaments continuen les gestions de prohibició d'aquesta reoba./Dia mundial del Donant de sang: amb el lema "Barcelona té sang"/ Al mundial, destaca la golejada d'alemanya a austràlia (4-0)

Els socis del Barça escullen el nou president del club pels pròxims 6 anys. La jornada transcórrer amb normalitat i amb una alta participació. Els 4 candidats Rosell, Ingla, Ferrer i Benedito han votat al llarg del matí.

Els accidents de trànsit a les carreteres catalanes deixen 6 morts en menys de 48 hores. L'últim va ser aquest que veieu ahir al vespre a la C-16. Hi va morir un nen de 2 anys quan el cotxe en què viatjava va sortir de la via.

Djs, shows de hip hop, tallers creatius o arquitectura... El Sonar dels nens o SonarKids, ha trencat motlles en la seva segona edició que per primer cop s'amplia a dos dies. Els amants de la música electrònica es preparen així pel Sónar, que comença la setmana vinent... Això sí, aquests dies ho fan amb tota la familia.

Messi destaca en la victòria de l'Argentina contra Nigèria i només la gran actuació del porter nigerià evita els seus primers gols al Mundial. Els de Maradona van guanyar un a zero en un Mundial, fins ara, molt equilibrat

Zapatero creu que la reforma laboral és equilibrada i que respon a les necessitats de l'economia espanyola. El president del Govern creu que els canvis seran útils per resoldre els problemes del mercat de treball.

Moren quatre persones en un accident de trànsit a l'Eix Transversal, a l'altura d'Artés. En el sinistre, que es es va produir anit, hi ha implicats quatre vehicles: dos tràilers de gran tonatge i dos turismes.

Així era el Paral·lel dels teatres i els llums de neó. El Broadway de Barcelona, com li deien durant els anys 50 i 60. Avui s'hi organitzen activitats lúdiques i esportives de tot tipus per recordar i recuperar la vitalitat d'aquest carrer. Ho veurem a la part final de l'Informatiu.

Uruguai i França empaten a zero en el segon partit del Mundial de Sudàfrica. Abidal va ser titular i Henry va jugar 20 minuts. Avui arriba el torn d'Anglaterra, que s'enfronta als Estats Units, i de l'Argentina, que se les haurà amb Nigèria amb totes les mirades posades en Leo Messi.

Arrenca el Mundial. Es calcula una audiència acumulada de 26.000 milions d'espectadors / Reforma laboral. El Govern ha enviat el document als agents socials i grups parlamentaris / Ajuntaments contra el vel integral. El Vendrell ho ha provat amb vots de CiU, ERC, PP i PxC / Balanç d'accidents de trànsit. El 60% de les victimes mortalstenien més de 60 anys / El mundial de futbol arrenca amb una cerimònia colorista.

El Govern presenta avui l'esborrany de la reforma laboral als sindicats i a la patronal. Les converses amb els partits començaran de manera oficial dilluns. /El Vendrell prohibeix l'ús del burca i el nicab als equipaments municipals./En canvi a Barcelona, tots els partits polítics volen consensuar una posició comuna per l'ús del burca i el nicab. Per això, s'han emplaçat a dilluns per analitzar un informe jurídic sobre si hi poden posar limits o no. /Baixa a la meitat el nombre de ferits que moren un mes després d'haver tingut un accident de trànsit../El president Montilla ha enviat una carta als 20 Mil treballadors del sector públic català en què els agraeix el sacrifici i es compromet que els tornaran la reducció de sou quan l'economia vagi millor./CiU portarà al Congrés, al Senat i al Parlament dues propostes per demanar una suspensió cautelar de dos mesos de les obres del túnel de l'AVE a l'altura de la Sagrada Família, després de dos informes recents que recomanaven paralitzar-les./En poc més d'una hora s'inaugura el Mundial de Sud-àfrica, el primer gran esdeveniment esportiu que se celebra al continent africà. Sud-àfrica i Mèxic juguen el partit inaugural. Espanya arriba a la cita com a màxima favorita i amb elogis de mig món.

A la setena tampoc. El ple del Tribunal Constitucional no ha emès sentència de l'Estatut / La reforma laboral, per decret. El Govern explicarà demà a les parts, el document que ha de votar el Congrés / Continuar sent pares i mares. Trobada d'ONGs que miren de mantenir el vincle dels reclusos amb els seus fills / Sortir de l'infern. Alcohòlics Anònims celebra els 75 anys d'existència / Compte enrera. Sudàfrica s'il·lusiona amb el primer Mundial al continent negre.

Acaba sense cap resolució l'a reunió del Constitucional: no han arribat a votar l'Estatut./Els treballadors de Correus fan vaga en protesta per la liberalització del servei: diuen que molts tenen contractes precaris i cobren mil euros nets al mes./Salut vol estalviar 423 milions d'euros. L'estalvi més important, uns 300 milions d'euros, afectarà la despesa farmacèutica./L'Ajuntament de Barcelona vol acabar amb el costum d'anar despullat pel carrer. No està prohibit però l'any passat van multar 50 persones que anaven nues per ofensa personal, sanció que sí existeix a l'ordenança de l'espai públic./ La flota tonyinaire espanyola ha tornat abans d'hora al port de l'Ametlla de Mar perque ja han pescat tot el que permet la UE cada any. Pels tonyinaires és una bona notícia perquè demostra que la tonyina no està en perill d'extinció./Els mossos han detingut una xarxa internacionald e falsificació de targetes/ Precisament obre avui al MNAC l'exposició "La moneda falsa", que il·lustra l'existència del frau ja des de l'antiguitat./El candidat a la presidència del Barça, Marc Ingla, parla a L'Informatiu.

La retallada va endavant. el Parlament aprova el pla d'ajust amb els vots del Tripartit / Nova querella a Millet i Montull. La fiscalia els acusa de tràfic d'influències i apropiació indeguda / Llum disparada. FACUA denuncia un augment del preu de l'electricitat del 26% en 30 mesos / Nova tècnica per operar els angiomes. Consisteix en injectar microespuma de polidocanol. Els resultats són immediats / Xavi i Pedro, futur blaugrana. El de terrassa vol retirar-se al Barça i el canari renova fins al 2015.

Els sindicats amenacen amb una vaga general si el 16 de juny no hi ha consens sobre la reforma laboral i el govern l'aprova per decret./CiU ha avançat que no s'abstindrà sobre la reforma laboral. /El Ple del Parlament avui ha aprovat les mesures de contenció de la despesa pública per reduir el dèficit, només amb el suport del tripartit. Aforta, un centenar de persones han cridat i dificultat la sortida dels consellers per les mesures per reduir el dèficit./Aquest matí ha començat la selectivitat, amb 26 Mil estudiants i novetats: només 5 assignatures i es pot pujar nota./La repressió franquista i la revisió jurídica de les dictadures s'analitzarà el Segon Col.loqui Internacional Memorial Democràtic./Nova querella contra Millet i Montull per tràfic d'influències i apropiació indeguda per a fer un hotel vora el Palau de la Música. El conseller Castells serà citat com a testimoni./L'alcalde de Barcelona podria no tornar a ser candidat/ A 4 dies de les eleccions al Barça, menys enfrontaments i més propostes al primer debat televisat anit al "59 segons".

Vaga al sector pùblic. 75% o 11% de seguiment, segons sindicats o administració / Més ball de xifres de manifestants. 150.000 a Barcelona segons els sindicats, 30.000 segons la Guàrdia Urbana / Un altre judici a Singul. El "segon violador de l'Eixample" se sent víctima del passat / Eleccions al Barça. 59" emetrà a les 23:45 el primer debat televisiu entre els candidats.