Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Millet i Montull Callen. Tots dos s'han negat a respondre davant la comissió del Parlament. / Senyera o Pancarta? Govern i organitzadors busquen fòrmules per la capçalera de la manifestació. / Possible cas de violència masclista. Si es confirma, seria la sisena víctima a Catalunya des de principis d'any. / Compte amb les malalties tropicals. Abans de viatgar a països tropicals, convé informar-se sobre els riscos. / A la recerca d'un somni. Espanya es juga amb Alemanya el pas a la seva primera final d'un Mundial.

Els Serveis Informatius de TVE Catalunya ofereixen cada dia l'actualitat de tot el que passa a Catalunya i els esdeveniments més importants d'arreu del món que interessen els catalans. El presentadors són Mireia Bonache, Macarena León, Joan Marcet i Núria Ramírez.

Millet i Montull no han aclarit res a la seva compareixença al Parlament: s'han acollit al dret constitucional de no contestar les preguntes dels diputats./No hi ha acord entre els partits i Òmnium cultural sobre la capçalera de la manifestació./Una dona ha mort a Girona en caure des d'un sisè pis des d'on hauria estat empesa per la seva exparella sentimental./Catalunya continuarà amb creixement econòmic negatiu tot l'any./Encara en clau econòmica, la nova Caixa de Catalunya, Tarragona i Manresa s'ha presentat oficialment avui ./Els Mossos han desarticulat 2 punts de distribució de droga a Barcelona i han detingut 16 persones./Els metges especialistes en malalties tropicals recorden la importància d'informar-se, vacunar-se i prendre altres precaucions./Aquest és l'estiu amb menys mosquits tigre dels darrers 5 anys./Sandro Rosell diu s'han trobat un Barça endeutat i que la venda de Txigrinski és necessària per a l'economia del club./Txigrinski torna al seu antic club el Xaktar Donetsk per 15 milions d'euros./El Campionat Europeu d'Atletisme es podrà seguir sencer al canal Teledeporte. Hi treballaràn 240 persones i 80 cameres i tots els continguts s'oferiràn en alta definició. L'Europeu se celebrarà a Barcelona del 27 de juliol a l'1 d'agost i hi participaran 1.400 atletes de 50 països./Hem parlat amb Ricky Rubio al seu campus, al Collell./Serrat emociona en l'homenatge a Miguel Hernández.

Comissió del cas Palau. Demà és previst que compareguin Fèlix Millet i Jordi Montull / Entra en vigor la llei de l'avortament. Les dones de 16 i 17 anys podran avortar acompanyades d'un tutor. / Feines d'estiu. La demanda de feines poc qualificades es dispara. / El canvi climàtic a Catalunya. D'aqui a l'any 2100 la temperatura haurá augmentat 3 graus de mitjana. / Benvingut Mr. Rosell. Els barcelonistes d'Extremadura elogien el seu gest integrador.

La interrupció voluntària de l'embaràs és, a partir d'avui, lliure i gratuïta fins a les 14 setmanes de gestació./Els dirigents de CATDEM han negat que els convenis signats amb l'orfeó fossin per finançar CDC./Cobrar un euro de més a cada turista que pernocti a hotels de Barcelona és la proposta de Turisme de Barcelona/Sandro Rosell es troba amb el president d'Extremadura./Ha començat a Barcelona un curs que analitza el fenòmen de la corrupció a Espanya./Miquel Roca ha criticat els magistrats del Constitucional per la retallada de l'Estatut./ La setmana de la gran manifestació unitària contra la sentència ERC reitera la importància de fer un front comú català. El PP i Ciutadans lamenten que Montilla tingui previst assistir a la manifestació. PSC i CIU fan una crida a participar en la manifestació de dissabte./L'Associació Watani per la Llibertat i la Justícia ha presentat un recurs contra la moció de l'Ajuntament de Lleida de prohibir l'ús del vel integral./A Barcelona,el risc de tenir un accident de moto és 8 vegades superior que el d'un cotxe i, cada dia, 21 persones resulten ferides per aquesta causa./El Mundial de Sud-àfrica ha posat en evidència la supremacia del futbol europeu./Rosell treballa també per tancar el fitxatge de Cesc Fàbregas. /Rafa Nadal reforça el seu lideratge com a número 1 del món gràcies a la seva segona victòria a Wimbledon.

Baixa L'atur. 20.475 persones han trobat feina a Catalunya el mes de Juny. / Comissió municipal per l'hotel del Palau. Els grups de l'oposició demanaran la compareixença de tots els implicats. / L'Embolic de l'Estatut. José Maria Aznar acusa Zapatero de fer un "nyap" amb l'Estatut. / Informe de natalitat. A Catalunya, les dones tenen 1.53 fills, mentre la mitjana española és 1.40. / Cruyff torna la insignia. Rosell insisteix que als estatuts no hi ha la figura de president d'honor.

Els Serveis Informatius de TVE Catalunya ofereixen cada dia l'actualitat de tot el que passa a Catalunya i els esdeveniments més importants d'arreu del món que interessen els catalans. El presentadors són Mireia Bonache, Macarena León, Joan Marcet i Núria Ramírez.

  • L'Atur torna a baixar. Al juny va caure un 3-i-mig-% a Catalunya, és a dir, 20.475 persones van trobar feina... També baixa al conjunt de l'Estat, encara que menys, de poc més del 2%... Amb aquestes xifres, Espanya aconsegueix baixar dels 4 milions d'aturats. Pel que fa a l'atur, aquest juny ha estat el millor en 14 anys.
  • José María Aznar culpa Zapatero de l'embolic - ha dit - de l'Estatut de Catalunya. En una conferència, l'expresident del govern ha afegit que tot plegat ha estat una "potinera obra de paleta" feta, només, per mantenir-se en el poder.... I Artur Mas ha advertit Zapatero que no tindrà el seu suport al Congrés si dóna per tancat l'autogovern de Catalunya.
  • Convergència i Unió porta a la fiscalia els informes encarregats pel tripartit, que afecten 7 conselleries. Vol que els tribunals diguin si s'han malbarat fons públics i si hi ha hagut finançament irregular d'algun partit.
  • Les catalanes són les dones de tot l'Estat que més fills tenen; i feia 100 anys que això no passava... És una de les conclusions de l'Informe de Natalitat de Catalunya que analitza els últims 18 anys... També conclou que les dones estrangeres - sobretot les marroquines - tenen més fills que la resta...Marc i Maria són els noms més posats.
  • A Sud-àfrica avui torna el Mundial amb els dos primers partits de quarts de final. El Brasil surt amb avantatge sobre Holanda, i l'Uruguai contra Ghana, la darrera representant del continent africà que queda a la competició.
  • Els Serveis Informatius de TVE Catalunya ofereixen cada dia l'actualitat de tot el que passa a Catalunya i els esdeveniments més importants d'arreu del món que interessen els catalans. El presentadors són Mireia Bonache, Macarena León, Joan Marcet i Núria Ramírez.

    Comencem l'Informatiu a l'ajuntament de Barcelona que a aquesta hora celebra un ple extraordinari de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut de Catalunya.

    El ple ha aprovat una declaració institucional en què s'exigeix el respecte al contingut íntegre dels acords de convivència i autogovern referendats a Catalunya. Qualifiquen al Tribunal Constitucional de desacreditat i moralment DES-LE-GI-TI-MAT. La declaració reivindica Catalunya com una nació que vol conduïr el seu futur. El ple ha estat una crida a la participació a la manifestació del 10 de juliol i també anima al conjunt d'institucions catalanes i estatals a emprendre accions polítiques al desenvolupament de l'Estatut.

    Polèmica la que s'ha aixecat avui arran d'unes declaracions de la secretària general del PP, en que acusava el president de la Generalitat de tenir un comportament feixista, després de la sentència de l'Estatut. Aquesta tarda Maria Dolores De Cospedal ha dit que està disposada a demanar perdó a Montilla, però ha afegit que ha estat malinterpretada. En un comunicat, el president assegura que no preten excloure el PP de la vida política, però que no governarà mai amb els vots dels populars.

    Primeres paraules sobre la sentència de l'Estatut per part del President del Govern espanyol. Rodriguez Zapatero s'ha mostrat satisfet amb el resultat. Diu que la decisió del Tribunal posa fi a tot el procés de descentralització i per tant descarta qualsevol ampliació de l'autogovern. Tot i això, ha deixat la porta oberta a recuperar a través de lleis alguns aspectes retallats de l'Estatut i ha fet una crida a la serenitat.

    Els Prínceps d'Astúries entreguen a aquesta hora a Girona els premis Impulsa, que reconeixen la tasca de joves emprenedors.

    PREMI INTERNACIONAL CATALUNYA

    Continuem parlant de premis perquè aquesta tarda el guardonat ha estat Jimmy Carter, ex president del Estats Units. La Generalitat de Catalunya li ha atorgat el Premi Internacinonal Catalunya. Carter, que el 2002 va rebre el Nobel de la pau, va ser l'artifex, en el decurs del seu mandat, de l'apropament entre israelians i palestins. També la seva presidencia va ser clau pel retorn del canal de Panamà o per la instauració de relacions plenes amb la Xina. En els darrers temps, Jimmy Carter, a travers d'un centre que porta el seu nóm, s'ha caracteritzat per les tasques a favor dels paísos pobres.

    Posar benzina, pagar un peatge o l'abonament del transport públic és des d'avui un 2% més car. L'IVA ha pujat del 16 al 18% en alguns productes, però en cap cas afecta als de primera necessitat. Amb la pujada de l'IVA, Hisenda preveu recaptar 5.000 milions d'euros entre aquest any i el que ve. L'objectiu: continuar guanyant terreny a la crisi.

    NOVA LLEI DEL CINEMA

    La nova llei del cinema provocarà que moltes pel.lícules no s'estrenin a Catalunya, que es tanquin sales de cinema i que es destrueixin llocs de treball. És el que diuen els empresaris del cinema després de l'aprovació de la nova llei que estableix que la meitat de les còpies de les pel·lícules que s'estrenin hauran d'estar doblades o subtitulades en català. Els empresaris parlen d'imposició política i lingüística i asseguren que la nova llei posa en perill un sector ja està en crisi. De fet, les grans distribuïdores internacionals ja han amenaçat amb distruibuir menys còpies.

    L'imam i el president de l'associació islàmica de Cunit s'han assegut al banc dels acusats. El fiscal els considera culpables dels delictes d'amenaces i coaccions contra la mediadora cultural del seu municipi. La defensa en demana l'absolució.

    Ara tanquem el recorregut que aquesta setmana hem fet per l'Índia, en que us hem explicat iniciatives per millorar la vida de les dones. Iniciatives que promouen ONG'S com "Ajuda en Acció", en el marc de la campanya "Mou-te per la igualtat, és de justícia", que té com objectiu una societat no sexista.

    L'Espanyol s'enfrontarà al Sampdoria italià al Trofeu Ciutat de Barcelona el 31 de juliol. Ara parlem ja del Mundial de Sud-àfrica perquè demà comencen els quarts de final amb el duel entre el Brasil i Holanda. El torn de la selecció espanyola arribarà dissabte. Amb la moral ben alta després de guanyar Portugal, els homes de Del Bosque es creuaran amb Paraguai.

    ROSELL S'ESTRENA COM A PRESIDENT

    Sandro Rosell ha pres posesió aquest migdia com a 39è president del Barça. I aquesta tarda, la seva junta ha pres ja les primeres decisions, encara que les esportives no les explicaran fins demà. De moment han fet oficials els nous càrrecs directius, que tindran un codi ètic. En canvi, la presidencia d'honor de Johan Cruyff la volen sotmetre a l'aprovació dels socis. Antoni Rossich serà el nou director general, en substitució de Joan Oliver, que s'en va amb una indemnització de 852 milions d'euros.

    A Montmeló ja és tot a punt perquè demà comencin els entrenaments del Gran Premi de Catalunya de MotoGP. Els dirigents del circuit esperen un gran èxit de públic i és que els pilots espanyols arriben com a líders de les tres categories. A més, la de Moto 2 la domina el manresà Toni Elias.

    Zapatero s'ha mostrat satisfet per la sentència i ha assegurat que dóna la màxima quota d'autogovern a Catalunya, ha confirmat que es reunirà amb Montilla per estudiar-ne el contingut./ La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, titlla de feixista el president de la Generalitat. L'acusa de liderar la rebel.lia institucional contra el TC i de voler aïllar el PP a Catalunya. El govern català i alguns partits, com Esquerra, han replicat de Cospedal i reclamen una rectificació./ Puja l'IVA entre un 1 i un 2%. El govern espera recaudar 5000 milions d'euros més l'any. Coincideix amb l'inici de les rebaixes d'estiu i de moment, no es nota gaire. Els comerciants arrenquen amb descomptes de fins al 50 i el 70%./Millet i Montull compareixeran dimarts a la comissió parlamentària que investiga el cas Palau./ A l'ajuntament de Barcelona, Gemma Mumbrú substituirà temporalment García Bragado, imputat en el cas de l'hotel del Palau./El col·legi de Metges de Barcelona ha fet públiques recomanacions per regular l'objecció de consciència de metges i infermeres sobre l'avortament./ El preu del gas puja d'un 8% pels consumidors que tenen calefacció i un 7% per la resta. La bombona de butà puja a 12,45 euros./El judici contra l'imam i el president de l'associació islàmica de Cunit ha començat avui: estan acusats d'amenaces i coaccions a la mediadora de l'ajuntament i els demanen 5 anys de presó per l'imam./L'hipotetic rival d'Espanya sortirà dissabte d'un apassionant Argentina - Alemanya./Sandro Rosell ja és el nou president del Barça després de rebre el relleu de Joan Laporta en una cerimonia amb més de 300 convidats. El mandat de Rosell serà per sis anys que arriben després de l'era Laporta, que marxa amb un balanç ple de llums i ombres.

    Més imputats per l'Hotel. Ramon Garcia Bragado, imputat, ha presentat la renuncia a l'alcalde. / Aires d'unitat per l'Estatut. Montilla ha començat a preparar la reposta unitària a la sentencia. / Aprovada la llei del Cinema. Els empresaris calculen que en 3 mesos perdran 5 milions d'euros. / Contra la reforma laboral. Milers de persones s'han manifestat contra la nova normativa. / Rècord d'ingressos. El Barça guanya 445 milions d'euros aquesta temporada i en té 11 de benefici.

    El president Montilla ha començat, aquest matí, al Parlament, una ronda de contactes amb els grups parlamentaris... Busca una resposta unitària a la sentència del Constitucional... Tot plegat per començar a treballar en la declaració conjunta i el ple extraordinari del Parlament./Fèlix Millet i Jordi Montull sortiran avui de Brians 2, després que el 17 de juny la jutgessa en decretés la presó sense fiança. En el moment de notificar l'excarceració, s'ha confirmat la imputació en el cas del regidor d'urbanisme de l'ajuntament de Barcelona, Ramon Garcia-Bragado, entre d'altres./La meitat de les pel·lícules que s'estrenin a Catalunya hauran d'estar doblades o substitulades en català. És un dels punts de la nova Llei del Cinema de Catalunya que el Parlament ha aprovat avui amb els vots favorables del tripartit i Convergència i Unió. El PP i el Grup Mixt hi han votat en contra./El consum moderat d'oli d'oliva verge extra protegeix del càncer de mama. És la conclusió a què han arribat investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona. També apunten que ingerir en excès oli de llavors de girasol i de blat de moro pot estimular l'aparició de tumors malignes./Espanya ja és als quarts de final del Mundial de Sud-àfrica. L'asturià del Barça, David Villa va tornar a ser el jugador més determinant en el partit contra Portugal que va acabar amb Cristiano Ronaldo perdent els papers.

    Resposta contundent. Montilla crida a refer el pacte i CiU demana donar la veu al poble / "Som una nació, decidim nosaltres". Dissabte 10 de Juliol, a les 6 de la tarda, manifestació a Barcelona / Cas Palau de la Música. El promotor de l'hotel del Palau nega haver pagat a Fèlix Millet / Les obres de l'AVE no s'aturen. L'Audiència Nacional denega la cinquena petició per paralitzar-les / Paraguai fa història. Arriba per primera vegada a quarts després d'eliminar el Japó als penals

    El govern i els partits polítics ja han començat l'ofensiva en defensa de l'Estatut. El tripartit, Convergència i un grup de juristes es reuneixen per elaborar la resposta a la sentència del Tribunal Constitucional/El president del Parlament afirma que s'ha obert una crisi d'Estat/Es prepara una manifestació a Barcelona el dissabte 10 de juliol amb el lema "Som una nació! Decidim nosaltres !"/Esquerra dóna per liquidada la via autonòmica i Iniciativa qualifica l'Alt Tribunal com el més il¿legítim de la Història/El PSC creu que la sentència és un entrebanc però que cal continuar lluitant per aconseguir els objectius íntegres que van aprovar els ciutadans./L'alcalde de Barcelona diu sentir-se indignat i demana una resposta assenyada/Una de les institucions que veu més laminades les seves competències és la del Síndic de Greuges que, segons el Constitucional, no podrà controlar - en exclusiva - la Generalitat. Ben diferents es veuen les coses desde Madrid, on socialistes i populars consideren que el Constitucional els dóna la raó./El conseller d'Economia compareixerà a la comissió que investiga algunes de les irregularitats en la gestió del Palau de la Música, pel cas Palau i pel cas Hotel./La selecció espanyola de futbol es juga avui els pas als quarts de final del Mundial... I ho fa contra el Portugal de Cristiano Ronaldo. Del Bosque recupera Xabi Alonso i manté Puyol, Piqué, Xavi, Iniesta, Busquets i Villa a l'equip titular.

    El constitucional ha parlat. El tribunal ha avalat l'última ponència en una votació per blocs / Cas Palau. Més declaracions. L'exregidora de Ciutat Vella diu haver rebut pressions per autoritzar l'hotel / Gemma Montull guarda silenci. L'exdirectora financera del Palau no ha respost als parlamentaris / Qué fem amb les criatures? Milers de nens catalans comencen avui esplais i colònies d'estiu / Gols de Robben i Sneijder. Holanda ja és a quarts després de superar Eslovàquia per 2-1