Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Montilla crida a la unitat dels partits catalans per donar una resposta conjunta a la sentència del Constitucional. Dimecres es trobarà amb Zapatero. Avui, al Parlament, Montilla ha criticat la passivitat del socialisme espanyol per afrontar l'encaix de Catalunya a Espanya. Una qüestió inviable per Artur Mas, que ha dit que a Madrid no hi ha aliats./La proximitat de les eleccions es fa notar en els discursos dels grups que han intervingut en aquest ple monogràfic sobre l'Estatut. El PSC aposta per refer el pacte polític, CiU per nous camins, Iniciativa per reformar la Constitució i Esquerra per la independència. El PP i Ciutadans exigeixen a Montilla que acati la sentència./Els Mossos d'Esquadra i el Servei Català de Trànsit posen en marxa el dispositiu "pas de l'estret" pels vehicles que viatgen al nord d'Àfrica durant els mesos d'estiu, uns 650.000./A l'ajuntament de Barcelona, la comissió d'investigació de l'hotel del Palau no farà comparèixer l'ex-regidora Itziar González ni l'arquitecte del projecte, Carles Díaz./El cargol-poma declarat plaga plaga al Delta de l'Ebre per la Generalitat./Només falta que el Barça ho faci oficial: Adriano Correia serà el segon reforç de la temporada, mentre el fitxatge de Cesc, es complica./Fa tot just 40 dies que Valentino es va lesionar a Mugello i semblava que s'estaria 5 o 6 mesos de baixa :avui ha arribat al circuit de SAK-SEN-RING amb crosses i ha pujat a la moto per participar als entrenaments.

Cimera sense acord. Els líders polítics no han arribat a una posició comuna sobre l'Estatut.

Debat de política general. L'Estatut torna a acaparar les intervencions del Grup Mixt.

Contra la retallada de sous. L'Audiència Nacional ha admés el recurs contra la mesura del govern.

Trama a Ciutat Vella. 25 empresaris i particulars imputats per suposats suborns a un funcionari.

El Barça, en números vermells. La delicada situació econòmica obliga a generar 50 milions de benefici per any.

Els Serveis Informatius de TVE Catalunya ofereixen cada dia l'actualitat de tot el que passa a Catalunya i els esdeveniments més importants d'arreu del món que interessen els catalans. El presentadors són Mireia Bonache, Macarena León, Joan Marcet i Núria Ramírez.

Montilla presidirà aquesta tarda la reunió amb els líders dels partits contraris a la sentència de l'Estatut. Qüestió que ha acaparat part del Debat de Política General a Madrid./Zapatero ha dit que el desenvolupament de l'Espanya plural ha estat constant en els últims 6 anys però que al model autonòmic, no tot és perfecte./Imputats 25 empresaris i particulars de Ciutat Vella, a Barcelona, acusats d'haver subornat un funcionari de l'Ajuntament per aconseguir permisos pels seus apartaments turístics./Descomptes en supermercats, bitllets d'avió o en les factures de llum i telèfon per a persones sense feina. Per les associacions de consumidors, és només marquèting i adverteixen que cal llegir la lletra petita./Manifestació, avui, dels treballadors de les agències de viatges del Grup Marsans, que no han cobrat la nòmina del juny./On també ha influït la crisi economica és en els moviments de diner entre Espanya i Andorra: ara els diners van d'Andorra a Espanya./La meitat dels adolescents de 15 i 16 anys reconeixen haver-se emborratxat enguanys./El vicepresident econòmic de Sandro Rosell diu que la situació econòmica del Barça és delicada. El crèdit de 155 milions d'euros que acaben d'obtenir l'hauran de tornar en cinc anys./L'Espanyol comença avui l'estada de pretemporada a Peralada amb l'única absència de l'internacional camerunès, Carlos Kameni i ha fitxat l'argentí Jesús Dátolo./El Reial Madrid, amb Mourinho al capdavant, s'ha posat en marxa avui./Des de fa 2 anys l'actor i director Pep Tosar lluita per dur endavant el projecte d'un teatre singular, compromés i basat en l'emoció, el Círcol Maldà.

Zapatero s'ha mostrat disposat a usar les vies legals per recuperar alguns dels preceptes de l'Estatut que van ser declarats inconstitucionals.Al debat de Política General ha afegit que tirarà endavant les mesures antidèficit, inclòs l'endarreriment de l'edat de jubilació./El Parlament ha aprovat el nou codi civil, que prima la custòdia compartida dels fills de pares separats. En cas d'adopció, els pares hauran d'informar al nen que és adoptat, com a màxim, als 12 anys.També reconeix els nous models de família. El ple ha aprovat el text amb els vots del tripartit. L'oposició hi ha votat en contra./El secretari general de la UGT, Cándido Méndez, havia demanat, aquest matí, al president Zapatero que aprofités el debat de política general per retirar dues de les mesures antidèficit més polèmiques la congelació de les pensions i l'endarreriment de l'edat de jubilació./Alcaldes i representants dels municipis metropolitans han tornat a escenificar el suport unànime a la creació de l'àrea metropolitana./Nova batuda contra la prostitució aquesta matinada a la rambla de Barcelona. La Policia Nacional ha detingut 3 presumptes proxenetes d'origen subsaharià. També han alliberat una menor que treballava per ells./Els Mossos d'Esquadra treballen en la identificació de les restes humanes que han trobat a la planta de tractament de residus de la zona franca de Barcelona. /Les dades que es recullen a la costa han permés saber que no hi ha cap punt completament lliure de meduses i que la la seva aparició és cíclica. La prevenció és important i cal que els banyistes estiguin preparats./Pep Guardiola tanca avui la seva renovació per una temporada a la banqueta del Barça./A més, al Barça confien que Cesc pugui vestir de blaugrana oficialment ili demanaran que pressioni l'Arsenal per forçar un acostament de posicions.

Comissió cas Palau. Pere Macias i Felip Puig neguen el finançament irregular de CDC. / Preparant el ple sobre l'Estatut. Els líders catalans es reuniran dijous per estudiar una resposta a la sentència. / Uralita haurà d'indemnitzar els veïns. L'empresa recorrerà la sentència que l'obliga a pagar 3,9 milions d'euros. / Taxa pels turistes a Barcelona. Els grups del consistori no s'han posat d'acord sobre com i quan aplicar-la. / Continuen els homenatges. Els campions reben ara les felicitacions dels seus pobles.

Els Serveis Informatius de TVE Catalunya ofereixen cada dia l'actualitat de tot el que passa a Catalunya i els esdeveniments més importants d'arreu del món que interessen els catalans. El presentadors són Mireia Bonache, Macarena León, Joan Marcet i Núria Ramírez.

Els exconsellers convergents, Felip Puig i Pere Macias, neguen haver finançat irregularment CDC a través d'obra pública. Ho han dit a la comissió que investiga la gestió del Palau. Qui no ha comparegut ha estat l'exalcalde de l'Ametlla del Vallès que ha dit que no sabia que hi havia d'anar./

El Parlament acollirà, divendres, el ple monogràfic que vol donar resposta a la sentència del Tribunal Constitucional. Serà el moment de comprovar si es manté la unitat de la manifestació de dissabte./Sentència pionera a Espanya. Uralita haurà d'imdemnitzar amb prop de 4 milions d'euros 47 veïns de Cerdanyola i Ripollet. És la primera vegada que els demandants no són treballadors de la fàbrica. La sentència reconeix que les malalties dels veïns./Els campions del món tornen a casa després d'una jornada interminable de festa i celebracions. Una de les imatges de la jornada, va ser Cesc vestit de blaugrana. Rosell no dóna per perdut el fitxatge del migcampista d'Arenys./ L'ajuntament de Figueres vol que, per seguretat, treguin els 2 passos a nivell que hi ha dins la ciutat./ADIF ha anunciat avui que manté les inversions de 50 milions d'euros per remodelar i modernitzar totes les estacions de Barcelona.La principal inversió serà la de l'intercanviador de la Sagrera que connectarà quatre línies de metro i tres de Rodalies./Els aliments, les begudes, l'hostaleria i els serveis relacionats amb l'oci i la cultura van ser els productes que més es van encarir al juny.La inflació a Catalunya es va situar en l'1,7%, desprès de pujar dues dècimes, la meitat que fa un any./I a l'Espanyol continuen posant-se a punt i passant les revisions mèdiques, dos grups han fet les proves físiques al CAR de Sant Cugat i a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià.

L'entusiasme es desferma. Els campions del món, rebuts per milers de seguidors a Madrid / Treballant per l'unitat. El ple extraordinari del Parlament sobre l'estatut podria ser divendres. / La venda d'habitatges va pujant. Al maig a Catalunya s'han fet 4575 operacions de compravenda. / Menys mortalitat per càncer. Augmenta la supervivència en els tumors de mama i pròstata.

Els Serveis Informatius de TVE Catalunya ofereixen cada dia l'actualitat de tot el que passa a Catalunya i els esdeveniments més importants d'arreu del món que interessen els catalans. El presentadors són Mireia Bonache, Macarena León, Joan Marcet i Núria Ramírez.

Aquest gol d'Iniesta, al minut 116, ja a la pròrroga, va proclamar España campiona del món... Era la primera vegada que la selecció espanyola arribava a la final d'un Mundial i no va decebre.../Els campions són a punt d'aterrar a Madrid on avui celebraran amb l'afició un triomf històric./La manifestació de dissabte planteja un repte als partits que van assistir-hi: mantenir un mínim d'entesa per no trencar la unitat que va fer sortir al carrer més d'un milió de persones. Montilla es trobarà la setmana vinent amb el president Rodríguez Zapatero per mirar de donar una resposta política a la sentència del constitucional./Els possibles resultats els començarem a veure aquesta mateixa setmana... Dimecres, a Madrid, s'hi celebra el debat de política general.... Dijous, al Parlament de Catalunya, cimera de líders catalans i, divendres, ple extraordinari... A tot això, cal sumar la trobada que, la setmana vinent, mantindran el president Montilla i José Luis Rodríguez Zapatero./Els sindicats majoritaris, UGT i CCOO han demanat que els partit gestionin la unitat que es va viure en la manifestació de dissabte. A més, el secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez, ha retret al PP que hagi portat Catalunya a aquesta situació./L'exdirector general de Ferrovial, Pedro Buenaventura, ha negat a la comissió que investiga la gestió del Palau de la Música, que es paguessin comissions a CiU a través del palau.Tot i això ha reconegut que demanaven ajuda a Fèlix Millet per aconseguir obra privada a Catalunya./En els darrers 10 anys, a Catalunya ha disminuït el nombre de malalts de càncer que no se'n surten i moren. Entre els homes, els càncers de fetge o pròstata s'han reduit d'un 3%.Per contra, preocupa l'augment dels casos de càncer de pulmó entre les dones./Trànsit ha començat a sancionar, avui, els conductors que superen els 80 quilòmetres per hora al túnel de Vielha.

Barcelona es prepara per acollir, demà, la manifestació contra la retallada de l'Estatut Davant una més que possible participació massiva, l'ajuntament recomana anar-hi amb transport públic. El Metro, els Ferrocarrils i la Renfe han reforçat el seu servei. A més, desde primera hora del matí, hi haurà restriccions d'aparcament i circulació als carrers per on passarà la marxa./Pendents, aquesta hora, del Tribunal Constitucional, que té previst publicar el text complet de la sentència sobre l'Estatut de Catalunya./La policia nacional i la guàrdia urbana de Barcelona detenen tres persones acusades d'explotar i agredir sexualment una menor de 15 anys, que ha estat alliberada. La noia l'havien captat a Romania amb una falsa oferta de treball. Amb aquest, ja són 4 els casos de menors romaneses obligades a prostituir-se a la capital catalana en poques setmanes./Del Bosque estudia repetir a la final l'equip que va derrotar Alemanya, amb 7 jugadors blaugrana./La comissió de l'Ajuntament que investiga el cas de l'hotel del Palau s'ha tornat a reunir aquest migdia. Avui és previst que decideixin el calendari de treball i les compareixences./La capella ardent de les 12 víctimes mortals de l'atropellament de tren a Castelldefels la nit de Sant Joan l'obriran aquesta tarda./

Els Serveis Informatius de TVE Catalunya ofereixen cada dia l'actualitat de tot el que passa a Catalunya i els esdeveniments més importants d'arreu del món que interessen els catalans. El presentadors són Mireia Bonache, Macarena León, Joan Marcet i Núria Ramírez.

El gol de Carles Puyol a divuit minuts del final va servir, als de Del Bosque, per derrotar Alemanya i classificar-se per la seva primera final d'un Mundial./L'eufòria es va desfermar a totes les ciutats espanyoles... A Catalunya, molta gent va sortir al carrer per celebrar el triomf de la selecció. /Els expresidents de la Generalitat - Jordi Pujol i Pasqual Maragall - i els del Parlament - Joan Rigol i Heribert Barrera - han fet una crida perquè tots els catalans acudeixin de manera massiva a la manifestació de dissabte: per dignitat, orgull i respecte./ Una manifestació que, al final, anirà encapçalada pel lema "Som una Nació. Nosaltres Decidim" partit en dos i amb una gran senyera al mig./ L'Institut de Transtorns Alimentaris registra el més de juny un 25% més d'ingressos: a l'estiu augmenta la preocupació per la imatge corporal./Avui es preveu que sigui el dia més calorós de l'onada de calor que afecta Catalunya./ A Barcelona, avui els hotelers han criticat durament la proposta de l'ajuntament de crear un impost turístic./Només el 20 per cent dels catalans farem viatges de llarga distància. El 40 per cent visitarem Espanya i Europa i el 40 per cent restant ens quedarem a Catalunya./

Més violència masclista. Un home ha confessat haver mort la seva companya a Barcelona. / Òmnium manté el lema. Continuen les converses per decidir com s'encapçala la manifestació. / Trilers reincidents a Barcelona. L'any passat, la Guàrdia Urbana va fer 4.000 denúncies i 360 detencions. / Trobar aparcament més fàcilment. La UAB desenvolupa un sistema per detectar les places lliures al carrer. / Passió per "La Roja". L'afició espanyola somia amb el pas a la final del Mundial.

Els Serveis Informatius de TVE Catalunya ofereixen cada dia l'actualitat de tot el que passa a Catalunya i els esdeveniments més importants d'arreu del món que interessen els catalans. El presentadors són Mireia Bonache, Macarena León, Joan Marcet i Núria Ramírez.

Una dona ha mort aquesta matinada, presumptament, a mans de la seva parella sentimental, que ha confessat el crim als Mossos d'Esquadra, al barri de Sants de Barcelona./El lema "Som una nació. Nosaltres decidim" encapçalarà la manifestació de dissabte contra la retallada de l'Estatut./La Guàrdia Urbana de Barcelona reforça la vigilància contra les estafes al carrer, sobretot, els trilers./Alerta per onada de calor a Catalunya. Els termòmetres fregaran avui els 35 graus, sobretot a Lleida i Tarragona. La Generalitat posa en marxa el pla d'actuació per prevenir els efectes de la calor./La selecció espanyola de futbol es juga, aquest vespre, contra Alemanya, una plaça per la final del Mundial de Sud-àfrica. La titularitat de Torres centra els debats. Qui guanyi s'enfrontarà a Holanda que ahir va eliminar l'Uruguai.