Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Aquestes imatges segur que us portaran alguns records... Formen part del cicle "Del trazo al píxel, un siglo animación en España"...abarca des de les primeres pel·lícules mudes fins als anuncis de publicitat... Més de 60 títols aportats per la Filmoteca Nacional i la de Catalunya, per col·leccions particulars i fons d'empreses com TVE... Es pot veure fins avui al CCCB i després viatjarà per tot el món, inclòs el MOMA de Nova York.

A l'hora de triar jocs i, sobre tot, joguines, sovint es cau en els estereotips. Allò dels cotxes pels nens i les nines per les nenes. A poc a poc, la situació va canviant. Ho hem comprovat parlant amb botiguers, pares, mares i educadors.

El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) activa cada any més de 6.000 casos de codi politrauma. És un sistema de classificació dels pacients al lloc de l'accident que permet derivar-los a l'hospital més adequat en el menor temps possible. Es tracta d'un protocol que Catalunya ha adoptat de països com Estats Units i Alemanya.

Mollerussa, al Pla d'Urgell, va ser anit de nou una passarel·la acollint el tradicional concurs de vestits de paper, que arriba ja al mig segle d'història. Aplega modistes d'arreu de Catalunya amb motiu de Santa Llúcia, la seva patrona, que competeixen en les categories d'època, fantasia i modal actual.

En total han mort 10 persones a l'atempta a Kabul, entre els quals hi ha els 2 policies espanyols i 4 agents afganesos. Tot el personal de l'ambaixada d'Espanya ha estat evacuat.

El consum de cafè es multiplica arreu del món i obliga a agricultors i empreses a col·laborar per millorar-ne la producció. Entre els projectes en marxa hi ha la introducció de noves varietats de cafè a països com Colòmbia.

Barcelona celebra avui el mercat de nadal del llibre. Una festa literaria que reuneix una setantena d'escriptors...entre ells Albert Sánchez Pinyol, Care Santos o Isabel Clara Simó entre d'altres....Una trobada perquè escriptors i lectors comparteixin la passió per la lectura, a les portes de nadal. Aquest Sant Jordi d'hivern, com l'anomenen els organitzadors, espera rebre 5.000 visitants.

El consum de cafè s'ha multiplicat arreu del món durant els darrers anys. Per satisfer aquesta demanda cal garantir que els productors de països com Colòmbia podran augmentar i millorar la producció. Per això hi ha empreses que han decidit col·laborar estretament amb els productors de cafè.

Recordem un personatge que va viure, més que ningú altre, a la seva manera... Frank Sinatra hauria fet avui 100 anys. El seu llegat serveix per explicar una de les històries més fascinants del segle XX. Grans discos i cançons universals van conviure amb excessos i relacions perilloses com els seus contactes amb la màfia. Va ser amic dels Kennedy, es va casar quatre vegades, una de les quals amb Ava Gardner, va guanyar dos Oscar i 13 grammys i, sobretot, no va deixar mai de passar-s'ho bé.

presumpte gihadista
Els mossos detenen a barcelona un home que suposadament es dedicava a reclutar persones
La detenció s'ha conegut aquest migdia quan el conseller d'Interior n'ha explicat els detalls. El presumpte terrorista havia canviat de domicili diversos cops i finalment ahir va ser detingut a l'Avinguda Meridiana de Barcelona.

Denúncia per sedició
L'audiència nacional arxiva la denúncia de la fiscalia contra l'ajuntament de Sant Cugat del Vallès
L'Audiència Nacional ha arxivat la denúncia de la fiscalia contra l'ajuntament de Sant Cugat del Vallès per haver aprovat una moció de suport a la declaració independentista del Parlament.

Sanció al Madrid
El tribunal administratiu de l'esport li denega la petició de suspensió cautelar
El Reial Madrid és a un pas de quedar definitivament eliminat de la Copa del rei per l'alienació indeguda del rús Txerisev en el partit al camp del Cadis.

Xavier Gosé
El mnac dedica una gran exposició a l' il·lustrador oblidat de la "Belle´Ëpoque"

 

Arrestat pels Mossos d'Esquadra un presumpte terrorista gihadista que tenia una ordre de detenció i entrega emesa pels Estats Units. L'home ja està a l'Auidència Nacional de Madrid  El conseller d'Interior dóna detalls de l'operació.

Junts pel sí i la CUP reforcen la negociació per arribar a un acord el dia 22 però també reforcen l'intercanvi d'acuscions en públic. Amb la investidura d'Artur Mas com un dels esculls per tancar un pacte, el president en funcions va dir anit que ell no marxarà per cedir el pes del procés independentista a la CUP. Des del partit anticapitalista, consideren que són declaracions poc generoses i que no faciliten l'acord.

Barcelona podria  relaxar la moratoria turística. L'Ajunatment presentarà aquesta tarda als sectors implicants un document que apunta a mantenir la paral.lització de les llicències als barris amb més densitat de turistes i obrir-la a les zones on no hi ha tanta pressió. Les associcions de veïns volen més restriccions i la patronal dels apartaments que s'acabi la moratòria.

El Tribunal Administratiu de l'Esport estudia hores d'ara l'últim recurs del Reial Madrid contra la seva eliminació de la Copa per alineació indeguda. Al Barça, Messi ha tornat als entrenaments i demà jugarà contra el Deportivo al Camp Nou. A més, Sergi Roberto i Mathieu podrien reaparèixer.

 

NOVA DETENCIÓ. ELS MOSSOS DETENEN UN PRESUMPTE TERRORISTA GIHADISTA A LA CIUTAT DE BARCELONA.

JUNTS PEL SÍ I LA CUP. MAS DIU QUE NO TÉ LA INTENCIÓ DE MARXAR I LA CUP L'ACUSA DE SER POC GENERÓS.

MORATÒRIA HOTELERA. L'AJUNTAMENT ESTUDIARÀ LIMITAR-LA A ZONES AMB MÉS DENSITAT TURÍSTICA.

MESSI, A PUNT. LUIS ENRIQUE DIU QUE L'ARGENTÍ ESTÀ PERFECTE I QUE L'AFICIÓ HA D'ESTAR TRANQUIL.LA.

  • Minut de silenci a Girona per la mort d'una mare i dues filles d'onze anys i deu mesos que anit es van precipitar d'un tretzé pis d'una edifici del centre. La ciutat ha quedat commocionada perquè la familia era molt coneguda. El marit i una altra fillla han hagut de rebre assitència psicològica. L'ajuntament ha decretat un dia de dol oficial. Els investigadors miren ara de saber què va passar. De moment mantenen obertes totes les hipòtesis però la que pren més força és la del suicidi. La Marta Martin ens en dona l'última hora.
  • Al Parlament, els negociadors de Junst pel sí i la CUP premen l'accelerador. Des d'avui es reuniran diàriament en una sola taula fins el proper 22 de desembre. El que en surti serà sotmés a votació de l'Assemblea de la CUP del dia 27. El pla de xoc social i la investidura del president segueixen pendents. Avui la CUP ha admés que l'opció de cedir dos vots a favor de Mas que va plantejar David Fernández és una de les alternatives que hi ha sobre la taula
  • Volkswagen començarà al gener a aplicar solucions tècniques als vehicles amb el motor trucat per manipular les emissions./ I també aquest matí, però a Barcelona, s'ha fet la primera reunió de seguiment a Catalunya de la crisi de Seat.
  • El jutge de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, ha enviat a la presó als dos detinguts dimarts per ser membres del Daesh./ I des d'avui els Mossos d'Esquadra disposen d'una web on qui ho vulgui pot informar sobre sospites de terrorisme. La pàgina web també informa sobre el nivell d'alerta en què ens trobem, ara 4 sobre 5, i explica què fa la policia en cada cas.
  • Un d'aquests equips serà el rival del Barça als vuitens de final de la Champions. Al sorteig que se celebrarà dilluns que ve a Suïssa, els blaugrana tindran com a possibles rivals alguns conjunts forts com el Juventus o el PSG i altres a priori més assequibles com l'Arsenal, el Benfica, el PSV Eindhoven, el Dínamo de Kiev i el Gant. Amb la primera plaça del grup garantida Luis Enrique va aprofitar el darrer partit de la fase de grups per donar minuts als mes joves. Davant del Leverkusen Kaptoum va debutar a la champions i Cámara amb el primer equip.
  • Per als qui els agradi el rock i el blues més clàssics, els Vintage Trouble són el seu grup ideal. I aquesta nit actuen a Barcelona, la quarta vegada en poc temps.

 

Commoció a Girona per la mort d'una mare i les seves dues filles d'onze anys i deu mesos que anit es van precipitar d'un tretzé pis d'una edifici del centre de la ciutat. Els Mossos segueixen investigant els fets però tot a punt a que la dona hauria tirat a les nenes i després s'hauria suicidat. El pare de les nenes i la resta de la familia han hagyut de rebre assitència psicològica. S'ha decretat un dia de dol oficial.

A L'Informatiu repassarem les últimes hores de la campanya electora i serem al Parlament on les converses entre Junts pel sí i la CUP han iniciat la recta final de les convereses per formar una majoria independentista al Parlament. Sembla que l'escull d'Artur Mas segueix sobre la taula però, entre les possibles sortides, hi haurà la plantejada per David Fernández de dos vots de la CUP a favor.

Els màxims responables de Volkswagen anuncien que al gener començaran a reparar els vehicles afetats per el frau en les emissions contaminants. A Barcelona primera trobada del comité de seguiment que formen Generalitat, empresa, sindicats i la patronal del sector.

El Barça tanca la primera fase de la Champions amb un empat a un al camp del Bayern Leverkusen. Messi, que va tornar a marcar, i Ter Stegen van ser els millors d'un equip plagat de suplents. Com a possibles rivals a vuitens tenen el Juventus, el PSG, l'Arsenal, el PSV Eindhoven, el Benfica, el Dinamo de Kiev i el Gant.

 

COMMOCIÓ A GIRONA. TOT APUNTA QUE LA DONA VA TIRAR LES DUES NENES I DESPRÉS ES VA TIRAR ELLA.

RECTA FINAL. JUNTS PEL SÍ I LA CUP ENTREN EN UNA FASE DECISIVA DE LES CONVERSES ABANS DEL DIA 27.

CRISI VOLKSWAGEN. LES REPARACIONS DELS COTXE AFECTATS PEL FRAU DE LES EMISSIONS COMENÇARAN AL GENER.

EMPAT A LEVERKUSEN. MESSI I TER STEGEN GUIEN UN BARÇA PLE DE SUPLENTS DAVANT EL BAYER.