Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • El panorama polític que ha quedat a Espanya després de les eleccions d'ahir augura una governabilitat molt complicada. PP i PSOE continuen sent els més votats, però, la irrupció dels partits nous ha deixat un Congrés molt fragmentat. A Catalunya també hi ha hagut canvi. En Comú Podem s'ha imposat contra pronòstic i ha superat les opcions independentistes. Els partits unionistes, però, s'han enfonsat.
  • Esquerra republicana , que aquest cop es presentava per separat, ha triplicat el nombre d'escons passant de 3 a 9 i convertint-se en la segona força a Catalunya./ Sobre si la proposta de referèndum s'ha revalorat respecte a la de la via independenstista, els republicans descarten que ni el PP, el PSOE ni Ciutadans puguin acceptar-lo mai i continuen defensant la constitució d'una república catalana. I per això ERC fa una crida a Podemos perquè se sumi al procés sobiranista./ Tot i perdre la meitat del escons respecte als que va treure CiU en les anteriors eleccions, Democràcia i Llibertat afirma que el procés sobiranista queda avalat al Congrés perquè, amb Esquerra, sumen 17 diputats a favor de la independència. El cap de llista, Francesc Homs, nega un canvi d'estratègia després de la proposta de referèndum de Podemos i assegura que estan expectants, però escèptics pel que fa a una possible oferta de l'estat. Homs no s'ha volgut pronunciar sobre el seu vot en la investidura.
  • El PP català, que s'ha quedat amb 5 diputats i a la cúa de les forces polítiques, és conscient que els populars hauran de pactar amb altres partits
  • La CUP veu clar un gir dels votants independentistes cap a l'esquerra i per això, diuen, cal fer un tomb en les negociacions per formar govern. Exigeixen a Junts pel Sí una nova oferta que inclogui un candidat alternatiu a Artur Mas que generi més consens .I d'altra banda, insten a En Comú Podem a afegir-se al procés. Aquest matí, els diputats cupaires s'han reunit i aquesta tarda tenen prevista una reunió amb Junts pel Sí.
  • Per primera vegada l'ajuntament de Barcelona ha obert expedients sancionadors a Airbnb i Homeaway per fer pubilicitat d'aquests allotjaments sense complir el que marca la llei.
  • Demà es fa el sorteig de la Rifa de Nadal i una imatge habitual són les cues d'última hora, sobretot a les administracions més conegudes. La Grossa repartirà aquest any 4 milions d'euros per sèrie, o sigui 400 mil euros per cada dècim.
  • El Barça torna a casa amb el Mundial de clubs conquerit al Japó. L'expedició arribarà entre les 5 i les 6 de la tarda, amb força retard per culpa del vent. Aquest 2015 els culés han tornat a inscriure a la seva història un altre Barça de les cinc copes.


El resultat de les eleccions generals deixa un panorama inèdit al congrés dels diputats. El PP amb 123 diputats en perd 60 respecte al 2011 i queda lluny de la majoria absoluta, seguit del PSOE amb 90 diputats, Podemos amb 69 i Ciudadanos amb 40. A Mariano Rajoy li caldrà explorar aliances per ser investit president, no en té prou amb el suport de Ciudadanos i només arribaria a la majoria absoluta amb una gran coalició amb els socialistes. Rajoy apel·lava anit a l'estabilitat.

El PSOE manté la segona posició i perd 20 diputats en relació amb el 2011. Un hipotètic bloc d'esquerres amb els 69 escons de Podemos tampoc assoliria la majoria necessària per investir president, els caldria el suport d'altres forces. El líder socialista Pedro Sánchez obria ahir la porta al diàleg, mentre que Pablo Iglesias emplaçava el PSOE a permetre un referèndum a Catalunya.

L'altra força emergent, Ciudadanos, entra al Congrés amb quaranta diputats, un resultat per sota de les expectatives que havien generat algunes enquestes. El partit d'Albert Rivera queda com quarta força, i Rivera recordava anit que no té intenció de pactar ni amb el PP ni amb el PSOE, però s'hi abstindrà per no bloquejar la investidura.

A Catalunya, En Comú Podem, amb 12 escons és la primera força, per davant i dels grups independentistes i del PSC. Serà el grup parlamentari català més gran, amb propostes de política social, avalats durant la campanya per l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau, i, sobretot, la proposta d'un referèndum pactat sobre l'encaix de Catalunya a Espanya.

Esquerra queda com a segona força a Catalunya, triplicant els resultats del 2011. Encapçala el sobiranisme, amb 9 diputats, seguit pel PSC i Democràcia i Llibertat amb 8 escons cadascun. Ciutadans queda relegat a la cinquena posició, i empata a cinc escons amb el PP. Unió queda fora de l'hemicicle. La nova correlació de forces tindrà influència en les negociacions per la investidura del president de la Generalitat. La Cup ha emès aquesta matinada un comunicat en què demana a Junts pel Sí que proposi un nom alternatiu a Artur Mas i una millora del pla de xoc social.

Amb el Mundial de Clubs aconseguit al Japó, el Barça tanca un any triomfant guanyant 5 dels 6 títols possibles. Es confirma així una dècada de domini blaugrana, amb un total de 26 títols entre el 2005 i el 2015. La nota negativa l'han posat uns quants aficionats del River Plate que han insultat Leo Messi a l'aeroport de Tòquio.
 

PANORAMA OBERT. EL RESULTAT DE LES ELECCIONS DEIXA UN CONGRÉS ON SERÀ NECESSARI EL DIÀLEG.

BLOC D'ESQUERRES. ELS 90 ESCONS DEL PSOE I ELS 69 DE PODEMOS NECESSITEN D'ALTRES FORCES PER FER UNA MAJORIA.

CIUTADANS QUEDA QUART. RIVERA, AMB 40 DIPUTATS, RECORDA QUE NO PACTARÀ NI AMB PP NI AMB PSOE.

TOMB A CATALUNYA. EN COMÚ PODEM, PRIMERA FORÇA AMB 12 ESCONS, SERÀ EL GRUP CATALÀ MÉS GRAN.

RESULTATS A CATALUNYA. ERC QUEDA SEGON I TRIPLICA ESCONS, PSC I DIL EMPATEN A 8 I CIUTADANS I PP A 5.
 
MESSI, INSULTAT A TÒQUIO. EL FC BARCELONA REFERMA EL SEU DOMINI ABSOLUT AMB 26 TÍTOLS ENTRE 2005 I 2015.


 

Fa 5 hores que està en marxa la jornada electoral, amb força moviment als col·legis. A Catalunya hi ha 5 milions i mig d'electors. Elegeixen 47 dels 350 diputats del Congrés i 16 dels 208 senadors.

Fa quatre anys, a aquesta hora la participació va ser del 37'8 per cent. Serà el primer senyal de com anirà la participació en aquesta jornada. El 2011 va ser de gairebé el 72 per cent. Els resultats de les eleccions es coneixeran d'hora. A dos quarts d'onze de la nit els donarà la vicepresidenta, Soraya Saéz de Santamaria i el ministre de l'Interior. Són les primeres eleccions que se celebren amb un nivell 4 d'alerta terrorista.

El resultat d'aquests comicis pot influir en l'agenda sobiranista i modificar el tauler de la política catalana. En el que tots estan d'acord és que són unes eleccions importants per al futur de Catalunya.

El Barça s'ha proclamat aquest migdia campió del món de clubs després de derrotar River Plate a la final per 0 a 3. Un gol de Messi i dos de Suárez han donat al club blaugrana el tercer títol mundial de la seva història.


Tot a punt per a la jornada electoral del 20 de desembre. Col·legis, urnes i paperetes esperen ja els 36 milions i mig d'espanyols cridats demà a votar. A Catalunya, ho podran fer més de 5 milions i mig de persones. Les peticions de vot per correu a tot l'Estat han augmentat d'un 11% en relació a les darreres eleccions generals.

Prop de 92.000 policies vetllaran per la seguretat de col·legis, infraestructures i xarxes socials. El ministeri disposarà de dades definitives al voltant de dos quarts d'onze de la nit. Es podran consultar en temps real a la web del ministeri de l'interior.

És un dels 600 controls d'alcoholèmia i drogues que s'han fet aquesta matinada a Barcelona. Un 5 per cent ha donat positiu. Hi han participat més de 30 agents de la Guàrdia Urbana en una nit amb molts sopars d'empresa.

Més de 15 musicals coincideixen a Barcelona durant aquest Nadal. Alguns, com el Petit Príncep, Mar i Cel o Mamma Mia tornen a la cartellera per repetir l'èxit de temporades anteriors.

Messi i Neymar s'han entrenat aquest matí amb normalitat i tot fa pensar que demà podran jugar la final del Mundial de Clubs contra River Plate. Luis Enrique podria recuperar el trident per sumar el tercer títol mundial de la història del club. I avui, debut a la LLiga de Galca, el nou entrenador de l'Espanyol. Serà a un quart de set contra Las Palmas.

Últim dia de campanya de les eleccions generals de diumenge. Uns comicis que es presenten més incerts que mai.

A l'Hospitalet de Llobregat una dona de 89 anys ha mort i altres tres persones han quedat ferides, una d'elles greu, per l'incendi d'un pis aquesta matinada en un pis del carrer La Font.

IMMIGRANTS I FEINA
A CATALUNYA LA CONCESSIÓ DE PERMISOS DE TREBALL HA CAIGUT FINS A UNA SISENA PART
Avui és el Dia Internacional de les Migracions, i diverses entitats socials i la Fundació IBN Battuta

VACANCES DE NADAL
EL SECTOR DE LA NEU ES MANTÉ OPTIMISTA MALGRAT LA MANCA DE NEVADES
L'optimisme inicial de les estacions d'esquí s'ha refredat una mica. Si fa uns dies estacions i comerciants preveien una bona campanya de Nadal, ara les altes temperatures els amoïnen una mica. De moment mantenen les previsions i confien que el temps canviï i els ajudi.

BARÇA-ESPANYOL A LA COPA
EL SORTEIG DE VUITENS DEIXA MÉS DERBIS MENTRE EL BARÇA PREPARA LA FINAL DEL MUNDIALET
Un bon regal de Reis és el que ha ofert el sorteig de vuitens de la Copa. I és que la sort ha emparellat Barça i Espanyol.

FENÒMEN GALÀCTIC
EL SETÈ EPISODI DE "LA GUERRA DE LES GALÀXIES" SERÀ UN DELS MÉS TAQUILLERS DE LA HISTÒRIA
Poques vegades un esdeveniment cinematogràfic mobilitza tants fans arreu del món com la Guerra de les Galàxies. A mitjanit es va estrenar a Catalunya el setè episodi d'aquesta nissaga espacial que va néixer al llunyà any 1977.


Últim dia de campanya per a les eleccions generals de diumenge. Els candidats cremen les últimes hores per fer arribar els seus missatges a un electorat amb un alt percentatge d'indecisos, que seran determinants en un resultat difícil de predir. A Televisió Espanyola hi estarem molt pendents... Aquí a l'Informatiu, al canal 24h, als Telediarios i a partir de dos quarts de vuit, amb un programa especial a La 1 amb sondeig a peu d'urna... i connexions en directe amb les principals seus electorals.

Una dona de 89 anys mor i altres tres persones queden ferides a conseqüència de l'incendi d'un pis, aquesta matinada, a l'Hospitalet de Llobregat. Un dels ferits pateix cremades greus al 40 per cent del cos i està ingressat a La Vall d'Hebron.

Aquests dies creix el volum de compres per internet i també la probabilitat de ser víctima d'una estafa. Els experts recomanen desconfiar dels descomptes excessius, comprar en pàgines fiables i utilitzar mitjans de pagament segurs.

Les altes temperatures i la manca de precipitacions han fet baixar els gruixos i la qualitat de la neu a les estacions d'esquí catalanes. Les previsions de cara a les vacances de nadal no indiquen canvis. Amb tot, el sector turístic es manté optimista.

Barça i Espanyol s'enfrontaran als vuitens de final de la Copa del Rei, amb l'anada al Camp Nou i la tornada a Cornellà. Els partits els jugaran el 6 i el 13 de gener. El Barça ha conegut el sorteig a Yokohama, on prepara la final del Mundial de Clubs. Neymar sembla que estarà recuperat mentre que Leo Messi no s'ha entrenat i continua sent dubte.

 

Avui s'estrena "Un dia ví 10 mil elefantes", un pel·lícula-documental d'Àlex Guimerà, coproduïda per Televisió Espanyola i candidata als Premis Gaudí.

La pel.lícula és la història de Manuel Hernández Sanjuán, un cineasta espanyol que va anar fins a Guinea per filmar la vida colonial. Allà s'obsessiona en una llegenda: la d'un llac misteriós on, asseguren els autòctons, hi viuen 10MIL elefants.
El jove Àlex Guimerà ha tret la pols al treball del cineasta madrileny que no va poder mostrar mai la seva feina. Guimerà, però, ha modernitzat aquelles imatges de la decada dels 40.
"Un dia ví 10.000 elefantes" ha guanyat ja el premi Lurra de Greenpeace, i és candidata als Gaudí.

S'ACABA LA CAMPANYA. ELS CANDIDATS EXHAUREIXEN LES DARRERES HORES ABANS DE LES ELECCIONS DE DIUMENGE.

INCENDI MORTAL. UN MORT I TRES FERITS PER L'INCENDI D'UN PIS A L'HOSPITALET DE LLOBREGAT.

ESTAFES ONLINE. ELS EXPERTS RECOMANEN DESCONFIAR DE LES GANGUES I COMPRAR EN PÀGINES SEGURES.

TEMPORADA D'ESQUÍ. GRUIXOS DE NEU PER SOTA DE LA MITJANA PER COMENÇAR LA CAMPANYA DE NADAL.

BARÇA-ESPANYOL A LA COPA. NEYMAR APUNTA A LA FINAL DEL MUNDIAL DE CLUBS MENTRE QUE LEO MESSI CONTINUA SENT DUBTE.

  • Mariano Rajoy ha parlat aquest matí a Barcelona del cop de puny que li va amollar ahir un jove de 17 anys durant un acte electoral a Pontevedra. Rajoy, que ha vingut a la capital catalana per fer una conferència, diu que no cal donar-li més importància i que no variarà la seva agenda. El president ho considera com l'excepció a la regla d'un poble civilitzat.
  • Sobre la situació a Rodalies, per tercer dia consecutiu funcionen a mig gas.
  • Els trens de les línies R2 i R11 continuen circulant amb retards de 20 minuts de mitjana , i en els trams on no hi ha servei, els usuaris utilitzen el servei alternatiu d'autobusos. ADIF, el gestor d'infraestructures, va formallitzar ahir la denúncia als Mossos d'Esquadra arran del robatori de coure que està alterant greument el servei./ El robatori també ha ressucitat la polèmica sobre la seguretat de les vies, que aquí correspón a la Generalitat. / El robatori de cable de coure és un dels problemes als quals han de fer front les deixalleries legals.
  • Tenim temperatures típiques de primavera en ple desembre. 
  • Després de l'arribada, ahir, dels diners del Fons de Liquiditat Autonòmic, les farmàcies catalanes han cobrat avui 213 milions d'euros del deute corresponent als mesos d'agost i setembre.
  • Falten 5 dies per al sorteig de la Loteria de Nadal i l'administració líder en vendes continua sent La Bruixa d'Or de Sort, que enguany ha tornat a superar la venda per Internet.
  • Fira de Barcelona preveu tres nous salons propis pel 2016: un sobre economia i reciclatge, un altre sobre el cicle de l'aigua i es recupera el de motos.
  • El Barça per tant ja és a la final de diumenge després de jugar un partit còmode./ Messi avui ha estat baixa després de patir un còlic nefrític

  • Els empresaris que comercien legalment amb el cable de coure demanen més control i persecució dels il·legals i l'enduriment de les penes quan els detenen. Adif ja ha presentat denúncia davant els mossos pel robatori que fa tres dies que altera el funcionament de tres línies de Rodalies, i en el que portem d'any ja ha presentat 390 denúncies a Catalunya. Renfe encara no pot concretar quan es restablirà el normal funcionament de la xarxa.
  • Temperatures típiques de primavera en ple desembre. Les màximes se situen entre 4 i 7 graus per sobre de la mitjana. Catalunya tancarà el quart any més càlid dels últims 65 anys. I Barcelona, el més sec des del 1878.
  • Fira de Barcelona celebrarà tres nous salons l'any vinent sobre el món de les motos, l'economia, el reciclatge i el cicle de l'aigua. La institució firal ha facturat enguany prop de 150 milions d'euros, el segon millor resultat de la història. Durant la presentació del balanç, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat que la fira serveixi per crear més llocs de treball de qualitat.
  • Amb un hat trick de Luis Suárez davant del Ghuangzhú xinès, el Barça s'ha classificat per la final del mundialet de clubs de diumenge que ve on s'enfrontaran al River Plate. Messi ha estat baixa d'última hora per culpa d'un còlic nefrític i Neymar ha vist tot el partit a la banqueta.

ROBATORIS DE CABLE. EL GREMI DE RECUPERACIÓ DEMANA MÉS CONTROL I MÉS SANCIONS PER ALS IL·LEGALS.

PRIMAVERA AL DESEMBRE. CATALUNYA TANCA EL QUART ANY MÉS CÀLID DELS ÚLTIMS 65 ANYS I BARCELONA EL MÉS SEC DES DEL 1878.

FIRA DE BARCELONA. L'ANY QUE VE TORNA EL SALÓ MOTOH! BARCELONA I DOS CERTÀMENS MÉS SOBRE AIGUA I RECICLATGE.

PATEIX UN CÒLIC NEFRÍTIC. EL BARÇA ES CLASSIFICA PER A LA FINAL DEL MUNDIAL DE CLUBS SENSE LEO MESSI.