Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

PENDENTS DEL TC. DECIDIRÀ AQUESTA SETMANA SI ANUL·LA LA DECLARACIÓ DE RUPTURA AMB ESPANYA.

JUNTS PEL SÍ I LA CUP. LA CUP OFEREIX 5 ALTERNATIVES A MAS I ROMEVA RESPON QUE CAP ALTRE NOM TÉ MÉS CONSENS.

DIA CONTRA EL SIDA. A CATALUNYA SE'N DIAGNOSTIQUEN DOS NOUS CASOS CADA DIA, UNS 700 A L'ANY.

EL BARÇA TRIOMFA. MESSI REP EL GUARDÓ DE MILLOR JUGADOR BRAVO, NEYMAR I LUIS ENRIQUE TAMBÉ, PREMIATS.

LA CUP MANTÉ QUE LA DECISIÓ SOBRE SI INVESTEIXEN A MAS LA PRENDRAN MÉS ENDAVANT
La CUP manté oberat la porta al investidura d'Artur Mas, malgrat que ahir les bases van mantenir el veto al president en funcions. Avui tant Antonio Baños com Anna Gabriel han explicat que no prendran una decisió definitva fins que no celebrin una assemblea a finals de desembre. ERC, però, adverteix que sense Mas no hi haurà independència.

EL CYBER MONDAY ES CONSIDERA L'INICI DE LA CAMPANYA DE NADAL PER INTERNET
Després del Black Friday avui arriba el Cyber Monday, una jornada en què les compres per Internet gaudeixen de descomptes de fins al 30%. Com que les fronteres entre les vendes físiques i virtuals es dilueixen cada vegada més., els experts aconsellen anar en compte a l'hora de penjar les dades a la xarxa..

MESSI, NEYMAR I RONALDO SÓN ELS 3 FINALISTES DE LA PILOTA D'OR 2015
I com s'esperava Messi, Neymat i Cristiano Ronaldo són els tres finalistaes a optar a la Pilota d'Or. L'argentí, que ja en té 4, és el gran favorit. La plantilla del Barça dina plegada en aquesta moments després de preparar al matí el partit de Copa contra el Villanovense que podreu veure per La 1.

JUAN DIEGO FLÓREZ
EL TENOR PERUÀ S'ESTRENA AL LICEU AMB LUCIA DE LAMMERMOOR DE DONIZETTI
A partir de divendres canta al Liceu Juan Diego Flórez, considerat el tenor líric lleuger més important dels últims anys.

La CUP manté totes les opcions obertes i no prendrà cap decisió definitiva sobre la investidura d'Artur Mas fins que se celebri una assemblea que podria convocar-se a finals de desembre. Avui tant Antonio Baños com Anna Gabriel han volgut aclarir que la votació d'ahir -en la que es va mantenir el veto a Mas- no era vinculant però serveix per reforçar la seva posició en les negociacions amb Junts pel sí. Per tant, avui la investidura de Mas continua sent una opció.  Junts pel sí reunirà els seus diputats aquesta tarda al Parlament. De moment, des d'Esquerra adverteixen que sense Artur Mas no hi haurà independència.

A L'Informatiu recordarem que avui és el dia contra els trastorns alimentaris i parlarem de consum. Després del Black Friday avui arriba el Cyber Monday, una jornada de descomptes a la xarxa que servirà per tancar quatre dies d'autèntic frenesí consumista. Aquest dia es considera com l'inici del període de compres de Nadal per Internet.  Els descomptes poden arribar fins a un 30 per cent.

I abans d'acabar l'Informatiu, visitarem el taller de restauració de Sant Pere de les Puel·les, al barri de Sarrià de Barcelona. Allí hi viuen unes monges benedictines que, amb l'ajuda d'especialistes, rehabiliten llibres antics que semblen insalvables en el que s'ha convertit en autèntic hospital literari.

Messi, Neymar i Cristiano han estat elegits com a candidats a la Pilota d'Or 2015. Els blaugrana ja han preparat el partit de Copa contra el Villanovense que podreu veure per La 1. Demà també us oferirem el Reus-Atlètic de Madrid.


LA POSICIÓ DE LA CUP. MANTENEN QUE LA DECISIÓ DEFINITIVA SOBRE SI INVESTEIXEN MAS LA PRENDRAN MÉS ENDAVANT.

CYBER MONDAY. UNA JORNADA DE DESCOMPTES QUE ES CONSIDERA L'INICI DEL PERÍODE DE COMPRES DE NADAL PER INTERNET.
 
UN HOSPITAL PER A LLIBRES. MONGES BENEDICTINES D'UN CONVENT DE SARRIÀ REHABILITEN LLIBRES ANTICS MOLT MALMESOS.

MESSI, NEYMAR I CRISTIANO SÓN ELS CANDIDATS A LA PILOTA D'OR.

 

Detenen a Barcelona i Granollers tres membres d'una xarxa de captació de jihadistes. Es tracta de dos homes de Tànger i d'una dona catalana, de pares marroquins, que vivia a Granollers. Els dos homes es dedicaven a captar adeptes per a enviar-los a zones de conflicte i la dona anava a incorporar-se a les files de l'Estat Islàmic.

El Bancs dels Aliments fa una crida per superar les 5 MIL tones de menjar aconseguides l'any passat. El gran recapte es fa avui a 2500 mercats i supermercats d'arreu de Catalunya.

A dos dies perquè comenci la cimera sobre el clima, els experts alerten: cal reduir els gasos contaminants. I demanen que s'aposti per les energies renovables per evitar l'escalfament del planeta.

Després de vèncer al Madrid i la Roma, el Barça pot arrodonir aquesta tarda una setmana màgica. El trident podria tornar a ser titular contra la Reial Societat d'Eusebio Sacristán. Un entrenador que coneix a la perfecció l'estil de joc del Barça de Luis Enrique.

Dilluns a París comença la cimera del clima. Una trobada on es recordarà que el canvi climàtic ja es aquí i que ja n'estem patint les conseqüencies. D'una banda l'augment de temperatures i, de l'altra, els fenòmens meteorològics extrems com les pluges torrencials o les grans sequeres. Avui a l'entrevista n'hem parlat amb el professor de Ciències de la Terra de l'UPC, José María Baldasano.

Una setmana després de la mort de Diésel, la gossa policia abatuda durant l'operació antiterrorista a París, ens hem volgut fixar en la feina que fan tant els gossos policia, com d'altres que participen en teràpies o operacions de rescat. La Guàrdia Civil té més de 150 gossos a tota Espanya, que acompanyen els seus agents en les missions més arriscades.

  • Les farmàcies catalanes ja han començat a cobrar avui una tercera part del deute pendent de la Generalitat. Aquest migdia, el Col.legi de Farmacèutics ha confirmat que el CatSalut els ha ingressat l'import pendent del mes de juliol, 121 milions d'euros. Ara els queda pendent cobrar des de l'agost. En total, més de 200 milions d'euros.
  • La vicepresidenta del govern Soraya Sáenz de Santamaría ha confirmat que avui s'han abonat 319 milions del FLA a Catalunya, dels quals 101 van destinats a les farmàcies./ Mentre es confirmava l'arribada dels diners del FLA, Artur Mas clausurava una jornada sobre sanitat a Sitges. El president en funcions ha titllat de vergonyós que Catalunya hagi de demanar caritat a final de mes, ha dit. Mas ha afegit que després aquesta caritat s'ha de retornar en forma de crèdit per finançar un sistema, segons ell, infradotat. També ha demanar un eforçs per lluitar contra les complicacions externes
  • Llargues cues des de primera hora del matí a molts comerços de Barcelona per aprofitar els descomptes del Black Friday. Un fenòmen i mportat des dels Estats Units que cada cop té més adeptes..coincidint amb la recuperació del consum interior. Davant aquesta febre del consumisme, els experts recomanen anar en compte amb la qualitat i les garanties.
  • En una realitat de contrastos, el calendari ens dona l'oportunitat de compensar la nostra eufòria consumista oferint la nostra cara més solidaria. Avui i demà el Banc dels Aliments organitza el Gran Recapte. L'objectiu és aconseguir recollir 5 mil tones d'aliments en els 2.500 punts de recollida situats a mercats i supermercats de tot Catalunya. La prioritat: oli, llet, conserves de llegums cuites, de carn i de peix. L'any passat 260 mil catalans es van beneficiar dels aliments aconseguits.
  • El síndic de greuges considera que el Centre d'Emergències de Catalunya va ser poc àgil a l'hora d'avisar a la població d'Agramunt de la crescuda del riu Sió que va provocar la mort de 4 àvies d'una residència. És una de les conclusions de l'informe que ha presentat avui.
  • I un altre drama a les carreteres catalanes ... perquè tres persones han mort aquest matí en dos accidents de trànsit. El primer ha estat un xoc frontal entre dos camions a la C-53 a Anglesola, a dos quarts de cinc de la matinada. Han mot tots dos conductors, de 40 i 63 anys. I a l'N 420, a Riudecols, un home de 29 anys veí de Reus ha mort en xocar frontalment el turisme que conduia contra un camió
  • El Barça rep demà la Reial Societat a la lliga encara sota els efectes de l'eufòria per les golejades contra el Reial Madrid i la Roma. Luis Enrique avisa que l'equip d'Eusebio serà un rival seriós i diu que no val a badar.
  • Estopa al Sant Jordi ja és un clàssic. Aquesta nit serà la 7ª vegada que hi actuin... i cada cop amb totes les entrades venudes. Ara hi porten el nou àlbum "RumbA a lo desconocido"

BLACK FRIDAY: JORNADA DE DESCOMPTES ALS COMERÇOS QUE OBRE LA CAMPANYA DE NADAL
Centres comercials i els carrers del centre de Barcelona plens de gom a gom des de primera hora del matí. És la consolidació del fenomen del Black Friday, un dia de rebaixes i descomptes a botigues i a la xarxa que dona el tret de sortida a la campanya de Nadal. S'espera que avui es vengui un 30 per cent que en una jornada normal. En tot cas, les organitzacions de consumidors ens recorden que cal anar en compte i garantir tots els drets que tenim com a consumidors.

EL GRAN RECAPTE: EL BANC DELS ALIMENTS VOL ACONSEGUIR RECOLLIR AQUEST ANY 5.000 TONES DE MENJAR

Doncs l'altra cara d'aquesta jornada de consum és el Gran Recapte que organitza el Banc d'Aliments per aplegar menjar per a les famílies que ho necessiten. Hi ha més de 2.000 punts de recollida amb 20 mil voluntaris.
Girona és la demarcació catalana que, en proporció al número d'habitants, fa més donacions en les campanyes del Banc d'Aliments. Doncs a Girona, l'Olga Rodríguez ens explica més detalls....

MORTS AGRAMUNT: EL SÍNDIC CREU QUE EMERGÈNCIES NO VA AVISAR PROU DEL RISC DE CRESCUDA DEL RIU SIÓ
El síndic de greuges considera que el Centre d'Emergències de Catalunya va ser poc àgil a l'hora d'avisar a la població d'Agramunt de la crescuda del riu Sió que va provocar la mort de 4 àvies d'una residència. En les conclusions del seu informe creu que també cal millorar la normativa urbanística sobre zones inundables.

DEUTE PENDENT: LES FARMÀCIES CATALANES HAN COBRAT AVUI L'IMPORT CORRESPONENT AL MES DE JULIOL
Els farmacèutics han començat a cobrar parta del deute de la Generalitat gracies als primers diners que han arribat del FLA.

TORNA LA LLIGA: EL BARÇA VOL SEGUIR LA RATXA CONTRA LA REIAL MENTRE L'ESPANYOL VOL SORPRENDRE AL CALDERÓN
El Barça vol refermar contra la Reial Societat al Camp Nou les bones sensacions que va deixar a les golejades contra el Reial Madrid, a la lliga i la Roma a la Champions. Demà també, l'Espanyol té una prova de foc al Calderón davant l'Atlètic de Madrid.

Ambient més fred que ahir a primera hora... però ara gaudim d'un divendres molt aprofitable de sol i d'ambient agradable. El vent ha afluixat i la nevada del vessant nord és feble i intermitent. El cap de setmana... demà, passa un front que reactivarà les nevades i el vent; diumenge predominarà el sol. Les nits seran fredes però els migdies bastant suaus.
 

BLACK FRIDAY: JORNADA DE DESCOMPTES ALS COMERÇOS QUE OBRE LA CAMPANYA DE NADAL
Centres comercials i els carrers del centre de Barcelona plens de gom a gom des de primera hora del matí. És la consolidació del fenomen del Black Friday, un dia de rebaixes i descomptes a botigues i a la xarxa que dona el tret de sortida a la campanya de Nadal. S'espera que avui es vengui un 30 per cent que en una jornada normal. En tot cas, les organitzacions de consumidors ens recorden que cal anar en compte i garantir tots els drets que tenim com a consumidors.

EL GRAN RECAPTE: EL BANC DELS ALIMENTS VOL ACONSEGUIR RECOLLIR AQUEST ANY 5.000 TONES DE MENJAR

Doncs l'altra cara d'aquesta jornada de consum és el Gran Recapte que organitza el Banc d'Aliments per aplegar menjar per a les famílies que ho necessiten. Hi ha més de 2.000 punts de recollida amb 20 mil voluntaris.
Girona és la demarcació catalana que, en proporció al número d'habitants, fa més donacions en les campanyes del Banc d'Aliments. Doncs a Girona, l'Olga Rodríguez ens explica més detalls....

MORTS AGRAMUNT: EL SÍNDIC CREU QUE EMERGÈNCIES NO VA AVISAR PROU DEL RISC DE CRESCUDA DEL RIU SIÓ
El síndic de greuges considera que el Centre d'Emergències de Catalunya va ser poc àgil a l'hora d'avisar a la població d'Agramunt de la crescuda del riu Sió que va provocar la mort de 4 àvies d'una residència. En les conclusions del seu informe creu que també cal millorar la normativa urbanística sobre zones inundables.

DEUTE PENDENT: LES FARMÀCIES CATALANES HAN COBRAT AVUI L'IMPORT CORRESPONENT AL MES DE JULIOL
Els farmacèutics han començat a cobrar parta del deute de la Generalitat gracies als primers diners que han arribat del FLA.

TORNA LA LLIGA: EL BARÇA VOL SEGUIR LA RATXA CONTRA LA REIAL MENTRE L'ESPANYOL VOL SORPRENDRE AL CALDERÓN
El Barça vol refermar contra la Reial Societat al Camp Nou les bones sensacions que va deixar a les golejades contra el Reial Madrid, a la lliga i la Roma a la Champions. Demà també, l'Espanyol té una prova de foc al Calderón davant l'Atlètic de Madrid.

  • Junts pel sí concreta la seva nova oferta a la CUP. Parla d'un govern de transició en el que Artur Mas seria el president i compartiria la gestió del dia a dia amb els responsables de tres macroàrees: una econòmica, una serveis socials i una altra de relacions institucionals. Tot i que no parla de noms es dona per fet que aquestes comissions delegades, com les anomenen, les ocuparien Oriol Junqueras, Neus Munté i Raül Romeva. L'objectiu és equilibrar el pes de tots 4 dins de l'executiu. Amb la nova oferta a la mà, des de Convergència apresen la CUP perquè es pronunciï./ De moment la CUP manté el seu silenci. Insisteixen en que, abans de prendre cap decisió, escoltaran els seus militants. Aquests dies, ho estan fent a les assemblees territorials... i diumenge, a la jornada de debat nacional que han convocat a Manresa. Serà llavors, diuen, quan analitzaran totes les propostes./ Els partits de l'oposició han criticat el que qualifiquen de "nou invent" de Mas...
  • Avui s'ha oficialitzat l'ampliació del pacte d'estat antiterrorista, que ja van signar el passat 2 de febrer PP i PSOE. S'hi sumen 7 formacions, entre elles Ciutadans, Unió i UP i D. Podemos, NO ha firmat el pacte, per discrepàncies amb alguns dels continguts, però SI que hi han participat com a observadors. A la reunió per concretar la firma, encapçalada pel ministre Jorge Fernández Díaz, tots, han expressat el seu compromís amb la lluita contra el terrorisme... Però algunes formacions han mostrat les seves discrepàncies sobretot amb la forma: Josep sánchez llibre, d'Unió, ha retret al ministre que no es posés amb contacte amb Artur Mas ... El ministre ha deixat la porta oberta a la incorporació de la resta de partits.
  • Doncs de com fer front al terrorisme jihadista s'està parlat avui a Barcelona. Primer durant una trobada sobre seguretat a la Unió Europea, i després en una reunió dels estats membres de la Unió per la Mediterrània. L'alta respresentant de la UE ha abogat per la força de la unitat i el ministre espanyol ha demanat un nou impuls a la lluita contra el terror.
  • Els mosos d'esquadra investiguen a Premià de Mar la mort d'un matrimoni de 74 i 72 anys.
  • Demà se celebra el Black Friday, una tradició importada dels Estats Units, amb importants descomptes. Els comerciants preveuen vendre fins a un 30% més que en un dia normal. Aquest any el nombre de botigues inscrites a la campanya a Barcelona s'ha multiplicat per 5. Avui molts petits començos feien els últims preperatius per deixar-ho tot a punt.
  • Des d'ahir Catalunya compta amb 4 estrelles Michelin més. Quatre restaurants nous que sumen la seva primera distinció, dos d'ells a Barcelona, un al Masnou i l'altre a Castelló d'Empúries. Els quatre van rebre la distinció ahir en una gala que va reconeixer la influència del Bulli de Ferran Adria.
  • Després de les golejades contra el Madrid i la Roma, Luis Enrique ha donat festa avui als seus jugadors.
  • Ja es coneixen alguns dels 150 noms del cartell del Sónar 2016. / L'Auditori de Barcelona acull avui una de les bandes catalanes més consolidades del moment. Els EGON SODA han tret nou disc fidels al seu rock d'arrel nord-americana.

Nova oferta de Junts pel sí a la CUP per poder formar govern. Ara es tractaria d'un executiu dirigit per un "Consell de la Presidència" que gestionaria de forma col·legiada el dia al dia. Un consell de 4 persones amb Artur Mas com president, Junqueras vicepresident i Munté i Romeva com a consellers amb poder reforçat. Convergència demana a la CUP que es mogui. De moment, manté el silenci i diu que diumenge debatran l'estat de les negociacions a la reunió de Manresa.

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort de dues persones en un pis de Premià de Mar. Es tractaria d'una parella d'avis que aquest matí han trobat dins de la casa morts i amb signes de violència.

I aquestes imatges que esteu veient tenen 50 anys. Les hem recuperat del nostre arxiu i corresponen al primer trasplantament de ronyó fet a Espanya . El van fer els doctors Gil-Vernet i Caralps al Clínic. La trasplantada va ser una dona de 35. Des d'aleshores s'han fet 62 mil trasplantaments renals i, el més important, s'ha aconseguit perllongar molt la vida dels trasplantats reduint el rebuig.

El Barça gaudeix avui de dia de descans malgrat que alguns jugadors com Mascherano s'han entrenat voluntàriament. El Reial Madrid segueix donant mostres d'estar tocat. Els blancs acaben demanant l'hora contra el Shakhtar en un partit que guanyaven 0-4.

Aquestes imatges tenen 50 anys. Les hem recuperat del nostre arxiu i corresponen al primer trasplantament de ronyó fet a Espanya . El van fer els doctors Gil-Vernet i Caralps a l'Hospital Clínic de Barcelona. La trasplantada va ser una dona de 35. Des d'aleshores s'han fet 62 mil trasplantaments renals i, el més important, s'ha aconseguit perllongar molt la vida dels trasplantats reduint el rebuig.