Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • En plena campanya electoral per a les generals del proper dia 20, els partits catalans han fet una avui una pausa per adherir-se al Pacte Social contra la Corrupció, promogut per la societat civil i signat també per una vintena d'entitats. En un acte celebrat al Parlament de Catalunya , representants de totes les forces parlamentàries menys el PP, que considera que ja hi ha prou eines contra la corrupció, i de les diverses entitats s'han compromés a adoptar un seguit de mesures per lluitar contra la corrupció. Entre elles, per exemple, posar fí al finançament opac dels partits, assegurar la independència del poder judicial i limitar les despeses electorals.
  • I aquest matí, el líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha declarat com a imputat en un peça separada del cas Mercuri per un presumpte delicte de tràfic d'influències./ I avui hem conegut els motius perquè la jutgessa de Barcelona que investigava la fortuna oculta dels Pujol, s'ha inhibit del cas en favor de l'Audiència Nacional.
  • Avui fa 25 anys el barri de la Creu Alta de Sabadell presentava aquest aspecte. És el rastres que va deixar l'atemptat que va cometre la banda terrorista ETA al 1990. L'aleshores conegut com a Comando Barcelona va fer esclatar un cotxe bomba prop del mercat al pas d'una furgoneta de la policia nacional. Van morir 6 agents que anaven de camí a l'estadi on el Sabadell jugava contra el Màlaga./ Aquest matí l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes ha recordat la tragèdia en un acte al que han assistit familiars de les víctimes i representats dels cossos de seguretat. La Sandra Castells ens ho amplia.
  • I sense mouren's del Vallès Occidental recordem que fa just un any hi va haver una de les pitjors ventades que ha viscut Catalunya. A Terrassa dues persones van morir en caure'ls-hi un mur a sobre. En total el vent va tombar mig milió d'arbres. La Generalitat ha invertit 2 milions d'euros en ajuts a més de 60 municipis.
  • Els últims anys el sector industrial català s-ha anat recuperant i, segons dades de la Generalitat, ja mou la meitat de l'economia catalana./ I sobre la futura estació de La Sagrera, quatre col·legis professionals: el dels arquitectes, economistes, enginyers industrials i de camins han demanat avui que s'impulsin les obres per no perjudicar la recuperació econòmica i la mobilitat de Catalunya. També l'alcaldessa de Barcelona ha demanat per carta al ministeri de Foment la represa del projecte on ha de confluir l'alta velocitat, les rodalies i els autobusos. I alerta que el retard pot fer perdre crèdits ja negociats per valor de 50 milions d'euros.
  • El preu de la carn de porc no para de baixar els ultims mesos, i ja s'ha situat per sota del euro per quilo, el més baix des de l'any 2009.
  • Al Barça, la lesió de Neymar procupa més que l'intranscendent partit de la Champions d'avui contra el Bayer Leverkusen. El brasiler té un petit trencament fibrilar a la cama esquerra i l'únic objectiu és que estigui a punt per al Mundial de Clubs.
  • A finals dels anys 60 la cançó romàntica italiana triomfava a tot el món. Des d'aleshores alguns dels seus ambaixadors es mantenen fidels al seu estil. Un dels que més perduren és Nicola Di Bari, autor de molts èxits d'aquella època. I avui torna a Barcelona, a l'Auditori, 15 anys després de l'última visita.

El candidat del PSOE a la presidència del govern, Pedro Sánchez, ha defensat aquest matí al Desayunos de Televisó Espanyola el tresllat a Barcelona d'un Senat reformat. Des del PP, el ministre Alfonso Alonso, ha dit que no ho veu malament però que primer cal buscar el consens per reformar-lo. També a Televisió Espanyola, Francesc Homs, de Democracia i Llibertat li treu pes a la proposta i diu que cada campanya es repeteix.

Avui recordarem que fa un any de la ventada que va afectar al Valles. Aquest és l'estat d'alguns dels boscos afectats on van caure mig milió d'arbres. El 70 per cent ja estan nets, però encara queda molta feina per fer. El temporal de vent, amb ratxes de fins a 125 kilometres per hora, va deixar tres morts.

Avui us explicarem la situació del sector porcí a Catalunya. L'augment de producció al conjunt d'Espanya i el veto rus han provocat una davallada en el preu de la carn de porc, que es ven per menys d'un euro el kilo, el més baix des de l'any 2009. Les organitzacions ramaderes demanen mesures perquè el sector no entri en col·lapse.

El Barça tanca aquest vespre la primera fase de la Champions amb la baixa de Neymar. El brasiler es va fer ahir una petita lesió muscular, es perd l'intrascendent partit amb el Bayer i és dubte per al Mundial de clubs.

I després dels esports coneixerem "Cosas de dos", el nou disc de la cantant barcelonina Mayte Martín. Un conjunt de boleros que va enregistrar fa tres anys a la sala Luz de Gas en una edició limitada per a micro-mecenes i que ara vol fer arribar a tots els seus seguidors.

 ELECCIONS 20-D. LA PROPOSTA DE TRASLLADAR EL SENAT A BARCELONA MARCA LES ÚLTIMES HORES DE CAMPANYA.

FA UN ANY. UN 30 PER CENT DE LES HECTÀREES DE BOSC AFECTADES PER LA VENTADA AL VALLÈS ENCARA NO S'HAN NETEJAT.

DAVALLADA DE PREUS. EL SECTOR PORCÍ CATALÀ DEMANA MESURES PER INCENTIVAR EL CONSUM I EVITAR EL COL·LAPSE.

NEYMAR, LESIONAT. EL BRASILER TÉ UN PETITA LESIÓ MUSCULAR I ES PERD EL PARTIT D'AVUI A LEVERKUSEN.

"COSAS DE DOS". ARRIBA A LES BOTIGUES EL DISC DE BOLEROS DE LA CANTANT BARCELONINA MAYTE MARTÍN

  • Quan som a la meitat del pont de la immaculada, Catalunya registra un bon índex d'ocupació hotelera, que a molts llocs supera el 75 per cent. La ciutat de Barcelona continua sent un dels principals centres d'atracció, tant per al turisme estranger com l'espanyol. Hotels i apartaments estan plens aquests dies i això es nota als carrers més cèntrics. Però les millors dades se les endú el Pirineu amb el 90% d'ocupació. Totes les estacions d'esquí són obertes
  • La marca Barcelona continua atraient molts visitants d'arreu. Als atractius arquitectònics, culturals o gastronòmics s'ha afegeix ara que són dies de compres.
  • Avui, la Generalitat envia al Govern Espanyol la relació de pagaments pendents de finançar amb el Fons de Liquiditat Autonòmica que queda pendent. És una de les condicions que el Ministeri d'Hisenda imposa per fer el pagament dels més de 3.140MEUR extraordinaris. Uns diners que han de servir per assumir despeses en farmàcies , dependència, concerts sanitaris, proveïdors de neteja, seguretat i subministraments com aigua, gas i electricitat.
  • I també avui entra en vigor l'última reforma de la llei d'en-judiciament criminal, que entre d'altres qüestions, substitueix el terme imputat pel d'investigat i escurça els terminis d'instrucció dels casos...
  • Com cada any ja està en marxa la campanya de recollida de joguines de la Creu Roja que s'acabarà el 2 de gener.
  • El Barça tancarà dimecres la fase de grups de la Champions amb un partit ja intranscendent al camp del BAYER LEVERKUSEN./ L'Espanyol tanca aquest vespre la catorzena jornada de lliga a casa davant el Llevant.
  • Pocs festivals de cinema com el REC de Tarragona premien les millors operes primes.. Aquest any hi han competit més d'una vintena de pel·lícules de tot el món, i aquest vespre es coneixeran les guanyadores. Però el REC és més coses. I com a cloenda del festival s'ha triat un film molt esperat. La novia, basada lliurement en Bodas de Sangre de García Lorca, que ja ha rebut diversos reconeixement internacionals.
  • Som a la meitat d'un pont festiu on els aficionats als esports d'hivern han pogut començar a gaudir-ne. Les estacions d'esquí han obert però a mig gas. L'Olga Rodríguez és a la de La Molina. Ambient de pont, Olga?/ Barcelona, una de les principals destinacions turístiques mundials, bull aquest pont. L'oferta cultural, gastronòmica, comercial... en general tota la marca Barcelona ...continua atraient molts turistes. Però, també, aquests són dies de compres pels barcelonins que s'han quedat a la ciutat./ Fora de les ciutats ..també busquen el seu forat com a oferta turística. A Lleida hem trobat una molt bona iniciativa: convertir en una atracció allò que per molts és només un malviure: LA BOIRA.
  • Els candidats a les eleccions del 20 de desembre no han fet pont i han programat diversos actes avui. Han parlat de pactes, infraestructures, agricultura. Comencem pel PSC. Carme Chacón està convençuda que Pedro Sánchez pot capgirar les enquestes i ser primera força. Ho ha dit a Ràdio Nacional, on també ha deixat oberta la porta a pactes postelectorals malgrat no sigui la força més votada./ Democràcia i Llibertat s'ha desplaçat fins a l'estació de Sants per denunciar el dèficit en infraestructures que diuen que pateix Catalunya
  • Avui, la Generalitat envia al Govern Espanyol la relació de pagaments pendents de finançar amb el Fons de Liquiditat Autonòmica que queda pendent. És una de les condicions que el Ministeri d'Hisenda ha imposat a la Conselleria d'Economia per fer el pagament dels més de 3.140MEUR extraordinaris. Aquests diners han de servir per assumir despeses en l'àmbit de la dependència, educació universitària, ens locals i pagaments de despesa corrent com proveïdors de neteja, seguretat i subministraments com aigua, gas i electricitat.
  • Jaume Collboni haurà de declarar dimecres com a imputat per un suposat delicte de tràfic d'influències.
  • Avui ha entrat en vigor l'última reforma de la llei d'en-judiciament criminal. Entre d'altres qüestions, la nova norma substitueix el terme imputat pel d'investigat, aborda com afrontar l'anomenada "pena de telediari" i escurça els terminis d'instrucció dels casos
  • I com cada any, la campanya de recollida de joguines de Creu Roja ja està en marxa. ... Enguany esperen recollir-ne unes 70.000 per aconseguir que cap nen es quedi sense joguines ....Les donacions es poden fer fins el 2 de gener
  • El Barça tancarà dimecres la fase de grups de la Champions amb un partit ja intranscendent al camp del BAYER LEVERKUSEN./ Abans que el barça avui tancaran la fase de grups de la lliga de campions, l'Atlètic de Madrid que es juga la primera plaça del grup amb el Benfica a Lisboa, el Sevilla que esgota les seves opcions d'Europa League amb la Juve i el Madrid que no s'hi juga res en la visita del Malmo./ L'Espanyol tanca aquest vespre la catorzena jornada de lliga a casa davant el Llevant./ A la lliga de bàsquet, el Barça Lassa segueix segon classificat després de guanyar el derbi català a l'I.C.L Manresa per 60 a 75. El Fiatc Joventut, en canvi, baixa fins a la vuitena plaça en sumar la tercera derrota seguida davant l'Unicaja de Màlaga.
  • Aquesta nit es coneixeran les pel·lícules guanyadores del Festival REC de Tarragona que premia la millor Opera Prima. Els premis del Jurat Internacional, el Jurat Jove i el del públic es coneixeran en una gala que començarà a les 10 de la nit. I com a punt i final del festival... expectació per veure l'estrena de La Novia

Catalunya registra aquest pont de la Immaculada un 75% d'ocupació hotelera. Però les millors dades se les endú el Pirineu amb el 90% d'ocupació. Totes les estacions d'esquí són obertes, a diferència de l'any passat, de manera que el sector és optimista de cara a la previsió de la temporada.

Aquest pont no ha aturat la campanya electoral. Avui s'ha parlat de possbiles pactes després de les eleccions, de recuperació econòmica i de propostes, en infraestructures o en agricultura i ramaderia.

Jaume Collboni l'investiguen per un suposat delicte de tràfic d'influències en una peça del cas "Mercuri".

Avui ha entrat en vigor l'última reforma de la llei d'enjudiciament criminal. Entre d'altres qüestions, la nova norma substitueix el terme imputat pel d'investigat, aborda com afrontar l'anomenada 'pena de telediario' i escurça els terminis d'instrucció dels casos.

Com cada any, la campanya de recollida de joguines de la Creu Roja ja està en marxa. Enguany esperen aconseguir-ne unes 70.000 perquè cap infant es quedi snse joguines la nit de Reis.

El Barça torna a la feina després de l'empat a València i Luis Enrique convoca totes les figures excepte Iniesta i Piqué per a l'instrascendent partit a Leverkusen a la Champions. Álves, que està sancionat, assegura a Televisió Espanyola que s'han marcat l'objectiu de repetir el triplet i que el Madrid ha de ser sancionat pel cas Cherishev.

La Constitució reuneix al Congrés els principals líders polítics: Mariano Rajoy, Pedro Sánchez, Albert Rivera i Pablo Iglesas. També han assistit a l'acte sis presidents autonòmics. Entre les absències destacades, les de Convergència, Unió, PNB, Amaiur, ERC i BNG. Per primera vegada, l'acte ha tingut lloc en plena campaña electoral.

I avui, diumenge amb les botigues obertes arreu de Catalunya. És el primer dels tres festius abans de Nadal, en què trobarem els comerços oberts a la majoria de poblacions. Aquest Nadal es preveu que les vendes augmenin un 6%.

Mor als 79 anys el cineasta català Jaime Camino. La seva obra es va centrar sobretot en la Guerra Civil i les seves seqüeles, amb títols com "La vieja memoria" o "Las largas vacaciones del 36".

Tot i que continua com a líder, el Barça va perdre ahir dos punts a Mestalla en un partit on va ser molt superior al València. Suàrez va avançar als culers que després van desaprofitar moltes oportunitats. A quatre minuts pel final, Santi Mina va fer l'empat pels valencians.

Acabem una setmana marcada per l'inici de la campanya electoral, però també per altres notícies com l'expulsió del Reial Madrid a la Copa del Rei o l'anul·lació de la declaració independentista del Parlament per part del Constitucional. Ho hem recollit al resum de la setmana.

Aquests dies a l'Hospital Sant Joan de Deú, a Barcelona, s'està rodant un curt molt especial. Els protagonistes són 5 pacients d'entre 5 i 10 anys. Lluiten contra la por a la malaltia. El vídeo s'estrenarà per Nadal i es podrà veure a les xarxes socials.

Arrencar un somriure és difícil quan no es tenen les mateixes oportunitats. És el que els passa a les persones amb diversitat funcional. En funció del seu grau de discapacitat han de comptar amb despeses afegides que superen els 20.000 euros l'any. Són un col·lectiu sovint oblidat que demana, per exemple, noves construccions basades en el que s'anomena disseny universal.

Primer dissabte amb tots partits fent actes de campanya. Aquest matí hem vist la majoria de caps de llista per Barcelona: Carme Chacón del PSC, Jorge Fernàndez Díaz del PP, Francesc Homs de Democràcia i Llibertat i Josep Antoni Duran i Lleida, d'Unió Democràtica.

Les carreteres que van cap al nord han registrat algunes retencions durant el matí. Omplir el dipòsit del cotxe durant aquest pont és fins a un 14% més barat que fa un any.

Els agents de la Unitat Especial d'Intervenció dels Mossos d'Esquadra actuen només en situacions de risc, sobretot quan hi ha gent armada. Coneixerem la seva feina i com es preparen per combatre amenaces com terrorisme jihadista.

El Barça juga a València aquest vespre l'últim partit fora de casa abans del Mundial de Clubs. En les últimes vuit visites a Mestalla, els blaugrana s'han endut quatre victòries i quatre empats. Les úniques baixes dels blaugrana són Mathieu i Sergi Roberto.

Aquest mes hi ha eleccions a diversos països del món. I no totes se celebren en les mateixes circumstàncies. Una cosa són, per exemple, els comicis del 20 de desembre a Espanya o les regionals d'aquest cap de setmana a França. I una altra, els de Veneçuela o els de la setmana que ve a l'Aràbia Saudita, on per primera vegada podran votar les dones, però amb moltes limitacions. N'hem parlat amb la professora de la UNED Nazanin Armanian.

El trànsit és la principal causa de la contaminació i aquest any ha augmentat a l'àrea de Barcelona. Abans que se superin els límits, a la capital estudien crear zones de protecció ambiental al voltant de les escoles i altres centres de població sensible.

Aquesta setmana, Woody Allen ha complert 80 anys en plena forma. L'edat no atura l'incombustible cineasta novaiorquès, que manté el seu ritme d'una pel·lícula per any. Per celebrar que encara queda Woody Allen per estona, avui ens acomiadem amb la música del seu clarinet i un recull d'escenes de les seves pel·lícules impossibles d'oblidar.