Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Cap de setmana de Carnaval. A Lleida ciutat, han celebrat aquest migdia la cursa de llits. Enguany hi han participat uns 140 veïns amb una dotzena d'aquests estrafolaris vehicles o més ben dit llits sobre rodes tunejats per l'ocasió. Cada equip ha de tenir un capità i un pilot per a conduir-los. El recorregut, de baixada és clar, transcórre pel carrer Lluís Besa i La Palma, al Centre Històric. A banda de gresca i espectacle, la cursa serveix per a recollir menjar pel Banc dels Aliments. N'han d'aportar un kilo per cada roda de llit. En total esperen aconseguir-ne 100 kilos.

La setmana que avui acabem ha tingut, com és habitual, molta política. Mentre esperem que es desencalli la investidura hem viscut també una emocionant final d'OT que ens ha ajudat a escalfar els dies més freds de l'hivern.  

Esquerra avisa que només acceptarà un acord de Govern que permeti revocar l'aplicació del 155. Reconeixen la legitimitat de Puigdemont a Brusel·les però diuen que el pacte amb Junts per Catalunya ha d'incloure una investidura efectiva i un pla de legislatura.

Protecció civil ha desactivat l'alerta per fred a Catalunya, però es manté el risc d'allaus i de fortes ventades. Cal doncs precaució en les activitats de muntanya, sobretot a les estacions d'esquí que avui estan força més plenes arran de les nevades dels darrers dies.

Avui es juguen el seu futur professional més de 30.000 universitaris. S'examinen per obtenir una de les 8.000 places que convoca el ministeri de sanitat. En el cas dels metges, passar el MIR és imprescindible per exercir com a especialistes.

La disbauxa pren aquests dies els carrers de moltes ciutats amb les rues de Carnaval. Els catalans ens gastem de mitjana 30 euros en disfressar-nos. Avui veurem com ho fan els paradistes dels mercats.

Als esports, després de classificar-se per la final de Copa, el Barça torna ara a la lliga. Serà demà a un quart de cinc al Camp Nou contra el Getafe. Un partit on Valverde haurà de fer canvis a la defensa. No pot jugar Umtiti, per sanció, ni Vermaelen i probablement tampoc Gerad Piqué. La bona noticia, però, és que torna Dembelé.

 

La igualtat i la no discriminació entre hormes i dones en el mercat de treball continua sent una assignatura pendent a tot el món, segons el Fòrum Econòmic Mundial. Hi ha països com Islàndia que han decidit sancionar les empreses que discriminin salarialment per raó de sexe. I a Espanya els sindicats han convocat una vaga el 8 de març per protestar per aquesta situació. Avui a l'entrevista parlem de la bretxa salarial amb Anna Ginès, professora de Dret Laboral a Esade.

  • Els lletrats del Parlament ja han lliurat l'informe que els va encarregar el president de la cambra, Roger Torrent... Conclouen que el termini de dos mesos per fixar una nova investidura està aturat... però subjecte a diferents escenaris. De fet diuen que el rellotge no correrà almenys fins que el Constitucional decideixi si admet a tràmit el recurs del govern espanyol contra la candidatura de Puigdemont. Després deixa en mans de Torrent la decisió sobre els terminis. El document, però, ha dividit els lletrats. El lletrat Major, Antoni Bayona, no l'ha signat. I en canvi el secretari general de la cambra, Xavier Muro, sí ho ha fet./ Ara els grups parlamentaris estan estudiant el document..... Junts per Catalunya i Esquerra s'han reunit per analitzar-lo, però, de moment no n'ha transcendit res. ..Només el PSC ha demanat a Torrent que obri una altra ronda de contactes
  • Mentrestant el consell de ministres ha aprovat l'avantprojecte de llei per ampliar els supòsits per a la presó permanent revisable.
  • Avui TVE ha tingut accés a més àudios de les declaracions dels investigats en la causa per rebel·lió al Tribunal Suprem. S'han filtrat nous fragments del que van declarar l'exconsellera Meritxell Borràs i de Jordi Cuixart, d'Òmnium... Però potser la més destacada és la de Carme Forcadell. L'expresidenta del Parlament va dir al jutge Llarena que NO va proclamar res el 27 d'octubre i que la declaració d'independència era simbòlica.
  • Així ens hem llevat avui a bona part de Catalunya. Amb fred intens i temperatures sota zero a moltes poblacions. Cotxes gebrats, rierols gelats, i en algunes poblacions del Pirineu, registres històrics. / És el cas de Das, a la Cerdanya, on els termometres s'han desplomat fins als 23 graus sota zero.
  • Ja estem de ple al Carnaval. A les escoles d'arreu de Catalunya els nens ja l'han celebrat disfressant-se i decorant els centres per rebre Sa Majestat carnestoltes
  • A Valverde li fa il·lusió disputar la cinquena final de copa consecutiva del Barça. La jugaran per segon cop amb el Sevilla i ja s'ha obert el debat de la seu on serà. Ahir a València el primer gol de Coutinho va encarrilar l'eliminatòria, mentre que Rakitic la va sentenciar.
  • En temps de carnaval no poden faltar la festa i la música..... ingredient principal de la disbauxa carnavalenca. Per això el Festival Cruïlla se suma per primera vegada a la celebració amb dues nits d'actuacions a l'Hivernacle del Poble Espanyol de Barcelona per donar la benvinguda musical al Sa Majestat el Rei Carnestoltes.

Fred intens a tot Catalunya i mínimes sota zero a la majoria de comarques, sobretot a les de l'interior... Unes temperatures que han gebrat els camps i petites acumulacions d'aigua...També ens deixen un rècord històric de temperatura: a Das, a la Cerdanya, han arribat als 22,8 graus sota zero, la més baixa des que hi ha registres en aquesta població del Pirineu gironí. A muntanya, la neu caiguda aquests últims dies afavoreix que hotels i restaurants freguin el ple aquest cap de setmana.

Els lletrats del Parlament ja han lliurat l'informe que els havia encarregat el president Roger Torrent. L'escrit conclou que el termini de la investidura s'atura perquè no es va arribar a produir una votació en el ple. El lletrat major, Antoni Bayona, no ha signat el document, que no és vinculant.

Carme Forcadell va assegurar al Tribunal Suprem que la declaració d'independència del Parlament era merament simbòlica, i l'exconsellera Meritxell Borràs que el govern estava preparant unes eventuals eleccions. És el que s'escolta als àudios a què ha tingut accés L'Informatiu.

A les escoles d'arreu de Catalunya els nens ja l'han celebrat disfressant-se, i a les localitats de molta tradició carnavalenca com Sitges, ja es preparen pel cap de setmana: aquest any amb un reforç de la seguretat i una campanya contra l'assetjament sexual.

El Barça s'ha classificat, de forma brillant, per cinquè cop consecutiu per la final de la Copa del Rei. I ho ha fet després de tornar a guanyar el València. 0 a 2 a Mestalla amb Luis Suárez i Piqué imperials i dues estrenes significatives: la de Coutinho com a golejador i la de Yerry Mina com a jugador blaugrana.

 

CATALUNYA SOTA ZERO. ELS TERMÒMETRES ES DESPLOMEN ARREU I ES REGISTREN MÍNIMS HISTÒRICS.

INFORME LLIURAT. CONCLOU QUE EL TERMINI D'INVESTIDURA S'ATURA I EL LLETRAT MAJOR NO EL SIGNA.

DECLARACIONS AL SUPREM. FORCADELL DIU QUE LA DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA ERA SIMBÒLICA.

CARNAVAL, A PUNT. A LES ESCOLES NENS I NENES ES DISFRESSEN I A SITGES REFORCEN LA SEGURETAT.

COUTINHO, GOLEJADOR. EL BARÇA TORNA A DERROTAR EL VALÈNCIA (0-2) I JUGARÀ LA CINQUENA FINAL DE COPA DEL REI CONSECUTIVA.

  • La neu és la protagonista del dia a les comarques del litoral i el prelitoral de Girona i Barcelona... Des de primera hora, la nevada ha estat intensa a alguns indrets de La Selva, el Baix Empordà i El Gironés i ha complicat la circulació a l'AP7 i a l'A2. De fet la cota de neu ha baixat fins arran de mar a moltes poblacions costaneres. La imatge més vistosa i menys habitual la trobem a la platja de la Barceloneta, que la calamarsada ha tornat totalment blanca... De cara a la tarda Protecció Civil demana precaució davant precipitacions intermitents que poden alterar l'activitat quotidiana...
  • En plana polítca continuem pendents de la investidura d'un president de la Generalitat...que de moment està envoltada d'incertesa. Junts per Catalunya i Esquerra no aclareixen si tenen tancat un acord i cap de les propostes que són damunt la taula reuneix prou consens. La llista de Puigdemont es tanca a considerar públicament un candidat alternatiu... i ara com ara Esquerra descarta la modificació de la llei de presidència. Ambdues formacions podrien registrar una proposta conjunta en les properes hores.
  • UN nou informe policial revela que l'ANC i Òmnium Cultural es podrien haver gastat en un mes 1 milió i mig d'euros en despeses vinculades a l'organització del referèndum. La Guàrdia civil demana al jutge que citi a declarar a totes les empreses que haurien emès factures.
  • En el cas dels abusos sexuals denunciats en una escola d'educació especial de Barcelona, pendent de judici, les famílies han demanat al jutjat que decreti un ordre d'allunyament per al presumpte agressor.
  • El Barça es juga avui a Mestalla la classificació per la seva cinquena final de copa consecutiva. Valverde haurà d'escollir entre Yerry Mina, Busquets o Piqué per acompanyar a Umtiti a l'eix de la defensa.
  • CaixaFòrum proposa un viatge per la música de l'antiguitat amb la primera exposició a tot l'estat dedicada a la música de les grans civilitzacions de la Mediterrània. Més de 400 peces arqueològiques de gran varietat procedents de col·leccions del Louvre i d'altres museus del món, com l'arqueològic d'Atenes o el Metropolitan de Nova York.

La neu emblanquina a aquesta hora poblacions de La Selva, El Maresme, El Baix Empordà i El Gironès que estan a només 200 metres d'altura. De moment, la neu no causa problemes importants, però, Protecció civil ha activat l'alerta a 17 comarques del litoral i prelitoral i Trànsit demana precaució al volant. A la Selva hi ha 4.350 alumnes que han tornat a casa pels problemes de mobilitat que podria haver-hi en les properes hores.

Dijous Gras amb dos clars protagonistes: el fred gèlid de rigorós hivern i les nevades a cotes molt baixes del Litoral i Prelitoral. Aquesta matinada les temperatures han baixat fins als 20º sota zero al Pirineu. I des de primera hora neva (i a estones ho fa amb una certa intensitat) a cotes de 100-200 metres de La Selva, Gironès, Maresme, Vallès. Aquesta tarda continuarem passant fred i en algunes comarques veient nevar.

A banda del temps també seguim molt pendents de la investidura d'un president de la Generalitat. Junts per Catalunya i Esquerra no aclareixen si tenen tancat un acord i ara com ara sembla descartada la modificació de la llei de presidència.

En el cas de suposats abusos sexuals en una escola d'educació especial de Barcelona, pendent de judici, les famílies demanen al jutjat que decreti ordre d'allunyament per al presumpte agressor. Denuncien que se'l troben pel carrer, amb el perjudici que això els comporta.

El Barça ja és a València, on aquesta nit buscarà el pas a la seva cinquena final de Copa consecutiva, amb Piqué finalment a la convocatòria. Valverde diu que sortiran a guanyar, sense especular amb la renda d'un gol de l'anada. El primer finalista és el Sevilla, després de derrotar per 2 a 0 al Leganès.

NEVADA AL PRELITORAL. PROTECCIÓ CIVIL ACTIVA L'ALERTA PER NEU A 17 COMARQUES I TRÀNSIT DEMANA PRECAUCIÓ.

NEU A LLOCS POC HABITUALS. AQUESTA TARDA CONTINUAREM PASSANT FRED I EN ALGUNES COMARQUES VEIENT NEVAR.

INVESTIDURA A L'AIRE. ERC DESCARTA MODIFICAR LA LLEI DE PRESIDÈNCIA.

ORDRE D'ALLUNYAMENT. ES RECLAMA EN EL CAS DE PRESUMPTES ABUSOS SEXUALS EN UNA ESCOLA D'EDUCACIÓ ESPECIAL DE BARCELONA.

AMB PIQUÉ A LA LLISTA. EL BARÇA BUSCARÀ A MESTALLA LA CINQUENA FINAL DE COPA CONSECUTIVA. JA ELS ESPERA EL SEVILLA.

 

  • Matí de reunions al Parlament per mirar de tancar un acord que segons Junts per Catalunya és imminent. Des d'Esquerra ho neguen i només reconeixen avenços. El que si admeten és que segueixen treballant per intentar aconseguir la investidura de Puigdemont i a la vegada tenir un govern efectiu. Tot i que l'entorn de Puigdemont ja hauria posat data a la investidura a Brussel·les, el dia 18, la realitat és que les diferències persisteixen.
  • La situació política també ha marcat el primer ple del Congrés d'aquest any. Goven i partits independentistes s'han tornat a enfrontar pel bloqueig polític a Catalunya. Però no ha esta l'únic rifi-rafe. A la sessió de control , Rajoy i Rivera han evidenciat un cert distanciament sobre la situació a catalunya. El líder de Ciutadans ha demanat explicacions al president pel suposat ús del FLA per a finançar l'1-O. Rajoy ho ha negat i li ha retret les reiterades crítiques al govern.
  • I avui s'han filtrat part de les declaracions d'Oriol Junqueras i Jordi Sánchez davant el jutge del Suprem, Pablo Llarena.
  • Localitazat a Sant Andreu de la Barca el camió robat a Castellbisbal. Els mossos havien enviat una nota als cossos i forces de seguretat de l'Estat i a les policies locals advertint de la desaparició del vehicle ja que el nivell d'alerta antiterrorista es manté de 4 sobre 5. En tot cas, sempre han insistit en que no hi havia cap indici que faci pensar que el camió es vulgui utilitzar amb finalitats terroristes
  • Mica en mica les comarques més afectades per la nevada van tornant a la normalitat. Al Pirineu ja es fa vida normal més enllà dels inconvenients que causen el fred intens i les gelades. A alta muntanya, però, el risc d'allaus és alt, per això, a les estacions d'esquí ja els provoquen de manera controlada./ Una operació del Mossos contra la banda motera dels àngels del infern permet la detenció de 17 membres a Barcelona i l'àrea metropolitana.
  • Aquest gest de Piqué silenciant a l'afició de Cornellà-El Prat no tindrà sanció./ Mentrestant la polèmica entre clubs continua. Al Barça segueixen fent costat al seu jugador i avui l'ha defensat el president Bartomeu./ Al vestidor perico no van agradar gens les accions del central blaugrana
  • Els amants del rock dur tenen aquesta nit una cita marcada en vermell al Palau Sant Jordi..... METALLICA, la llegendaria banda del Heavy Metal, torna a Barcelona després d'una dècada d'absència amb el seu últim disc sota el braç...amb totes les entrades venudes des de fa mesos.

Tot i que els contactes entre Junts per Catalunya i Esquerra per aconseguir la investidura d'un president segueixen, es mantenen les diferències. Mentre els partidaris de Puigdemont diuen que l'acord es imminent, els republicans ho desmenteixen. Entre les possibilitats que estudien, però que Esquerra no veu gens clara, hi hauria la reforma de la llei de la presidència per permetre la investidura a distància.

La situació política també ha centrat el debat al Congrés. Rajoy i Rivera han mostrat les seves diferències al parlar del presumpte finançament del procés amb el FLA. La vicepresidenta ha demanat a Esquerra que optin per un candidat possible i als passadissos el govern ha confirmat que plantejarà que els condemnats per rebel·lió i sedició no puguin ser amnistiats.

Els mossos detenen 17 membres de la banda dels àngels del infern a Barcelona i l'àrea metropolitana. S'han realitzat, a més, una desena d'escorcoll, ja que se'ls relaciona amb el tràfic de drogues. La policia creu, a més, que estan relacionats amb la mort d'un home a finals de l'any passat després d'una pallissa.

A les comarques afectades per la nevada dels últims dies van recuperant la normalitat. Les carreteres estan netes però les temperatures gèlides han fet que es formés gel a voreres i zones de pas. El subministrament elèctric està totalment restablert i avui es treballa per reparar les línies afectades. A alta muntanya preocupa l'alt risc d'allaus, que se situa a nivell 4 sobre 5.

Tot i que s'havia especulat, i molt, beta el Comitè de Competició no sancionarà Gerard Piqué per la seva celebració del gol de l'empat al derbi de Cornellà quan va fer callar l'afició de l'Espanyol. I no ho ha fet, entre altres raons, perquè no ha rebut cap denúncia en aquest cas. Una celebració que segueix generant opinions diverses entre les entitats.


 

LA INVESTIDURA. JXCAT AFIRMA QUE L'ACORD ÉS INMINENT I ERC HO DESCARTA PERÒ ADMET QUE SEGUEIXEN NEGOCIANT.

PLE AL CONGRÉS. LA SITUACIÓ A CATALUNYA MARCA LA PRIMERA SESSIÓ DE CONTROL AL GOVERN DE L'ANY.

ÀNGELS DE L'INFERN. DETINGUTS 17 MEMBRES DE LA BANDA A BARCELONA I ÀREA METROPOLITANA.

DESPRÉS DEL TEMPORAL. RISC D'ALLAUS DE 4 SOBRE 5 A BONA PART DEL PIRINEU.

EL DERBI CUEJA. El COMITÈ DE COMPETICIÓ NO SANCIONA PIQUÉ PERQUÈ NO HA REBUT CAP DENÚNCIA PEL GEST DEL CENTRAL.

 

  • El temporal de neu comença a remetre però encara esta provocant força conseqüències. Aquest matí s'ha pogut evacuar als nens i monitors que estaven a una casa de colònies del Berguedà. En tot cas, la quantitat de neu és tanta que encara hi ha força carreteres amb problemes i la normalitat a les escoles no s'ha recuperat del tot. Des de la Cerdanya, una de les comarques més afectades, ens ho explica l'ÀNGELA GARCÍA ROMERO./ A altres punts del territori també ha nevat amb intensitat. Aquesta tarda la neu arriba al Camp de Tarragona i les terres de l'Ebre on s'esperen precipitacions a cotes de 400 metres. 
  • Jordi Sánchez, exlíder d'ANC i número dos de Junts per Catalunya, continuarà a presó. El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, diu que han aparegut nous elements de la seva participació en els fets investigats. En destaca un, l'agenda trobada a casa de Josep Maria Jové on, diu, es contempla la mobilització ciutadana com a element per aconseguir la independència. A més, segons Llarena, es manté el risc de reiteració del delicte perquè Sánchez continua a la candidatura de Puigdemont. / Junts per Catalunya, Esquerra i la CUP no es posen d'acord sobre la fòrmula per investir Carles Puigdemont./ La resta de partits critica durament aquesta situació i apresen als independentistes a investir un president i formar un govern. Un objectiu que Esquerra espera aconseguir malgrat les discrepàncies internes al bloc independentista.
  • La vicepresidenta del Govern ha titllat d'impossible i de ridícula la opció d'una presidència simbòlica de Puigdemont. Assegura que ni serà president ni viurà a costa dels catalans. Sáenz de Santamaría creu que les reunions dels independentistes a Brussel·les son per "salvar-li el tipus"./ Renfe vol posar en marxa, l'any que ve, un nou servei d'alta velocitat entre el Prat del Llobregat i Madrid.
  • L'ajuntament eliminarà totes les discoteques i bars del port olímpic a partir del 2020, quan recuperi la titularitat de l'espai. La reforma, acordada amb veïns i el gremi de restauració, pretén tarnsformar la zona en un espai familiar, amb més lloc per passejar, des del port a la platja i el barri. La zona de restautrants es manté i als lcoals qe ara ocupen bars i discoteques es volen ubicar activitats de divulgació nautica i familiar.
  • Tot i que avui els tocava descans alguns jugadors del Barça s'han acostat fins a la Ciutat Esportiva per preparar el tornada de Copa de dijous contra el València. També hi ha anat Gerard Piqué de qui, tot fa pensar, es perdrà per lesió el partit a Mestalla.
  • AMAIA ROMERO es la nova guanyadora d'operación Triunfo, que ahir va fer la gala final. El 46% dels vots dels espectadors van decidir que el trofeu i els cent-mil euros de premi fóssin per la jove navarresa de 19 anys
  • I acabem amb les millors paisatges nevats que hem enregistrat amb el dron de L'Informatiu.

El temporal de neu dels últims dos dies comença a remetre. A aquesta hora hi ha una trentena les carreteres afectades, la majoria amb ús obligatori de cadenes, i avui pràcticament s'ha normalitzat la situació a les escoles. A més, s'ha pogut evacuar els 40 nens i 14 monitors que es van quedar aïllats a una casa de colònies de Saldes. La neu ha arribat avui a cotes baixes de les comarques de Tarragona.

La nevada d'aquests dies, a banda de les incomoditats pel dia i a dia i dels beneficis en plena sequera, ens deixa imatges per la història. Avui hem recorregut amb el dron de L'Informatiu una de les comarques on més neu ha caigut: la Cerdanya. Hi hem trobat paisatges de postal que feia temps que no es veien. Després sobrevolem algunes de les localitats que han vist una de les nevades més grans de l'última dècada.

Us explicarem com serà el nou servei d'AVE que entrarà en funcionament entre Madrid i l'àrea de Barcelona d'aquí un any. Precisament l'ajuntament  Barcelona te previst eliminar els locals d'oci nocturn del port olímpic. La intenció de l'ajuntament és que això passi al 2020, quan acaben les concessions actuals. L'objectiu és transformar l'espai en una zona destinada a les famílies centrada en el mar i la nàutica.

Tot i que avui els tocava descans, diversos jugadors del Barça han aprofitat per preparar el duel de copa de dijous contra el València. També hi era Piqué... dubte per Mestalla i que ha estat denunciat per La Lliga a competició per la seva celebració a Cornellà.

I al final de l'Informatiu parlarem amb l'Amaia, la guanyadora d'Operación Triunfo. Ens explicarà com se sent hores després d'aconseguir el triomf en l'exitós concurs de Televisió Espanyola. La jove navarresa va aconseguir el 46% dels vots i va tornar a deixar el públic amb la boca oberta.

 

TEMPORAL DE NEU. COMENÇA A REMETRE PERÒ ENCARA QUEDEN PROBLEMES A UNA QUARENTENA DE CARRETERES.

TEMPORAL DE NEU. EL DRON DE L'INFORMATIU SOBREVOLA LES COMARQUES DE LA CERDANYA I EL BERGUEDÀ.

PORT OLÍMPIC. A PARTIR DEL 2020 S'ELIMINARAN ELS LOCALS D'OCI NOCTURN I SERÀ UN ESPAI MÉS FAMILIAR.

CUEJA LA CELEBRACIÓ. PIQUÉ MIRA DE FER NET DE LES MOLÈSTIES I LA LLIGA NO S'HA ESTAT DE DEMANAR A COMPETICIÓ QUE EL SANCIONIN.

AMAIA GUANYADORA. LA JOVE ACONSEGUEIX EL 46% DELS VOTS DEL PÚBLIC D'OT.