Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Jornada laborable, temps primaveral... aquest Sant Jordi ho té tot per ser una jornada fantàstica i, de fet, ho està sent desde primera hora del matí. Llibres i roses ocupen els carrers amb el permís de la moltíssima gent que vol gaudir del dia. Un dia que té el seu nervi a la Rambla de Barcelona. LAURA MESA com ha va aquest Sant Jordi?
  • Políticament la jornada és especial. Es fa sense govern de la Generalitat i, per tant, es manté l'aplicació del 155. No hi ha actes institucionals previstos i el sobiranisme ho planteja com una jornada de reivindicació. Marxem cap a la plaça Sant Jaume on, l'únic que es fa és la jornada de portes obertes al Palau de la Generalitat, NÚRIA ROCA....
  • Pel que fa a l'actualitat judicial, destaquem que la jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha rebutjat els recursos de l'anterior cúpula dels Mossos i manté el seu processament per sedició i organització criminal pels fets de l'1'octubre. La fiscalia, ha anunciat la denuncia contra nou professors de l'Institut de Secundària El Palau de Sant Andreu de la Barca per l'humiliació a la que, creu, van sotmetre a fills de la Guardia Civil després de la jornada del referèndum il.legal
  • Avui arrenca la 28 edició del Barcelona Bridal Fashion Week, un saló que enguany torna a créixer. Hi participen més de 370 marques, un 20% més que l'any passat
  • RNE a Catalunya lliura aquest vespre els 62ens Premis Sant Jordi de Cinematografia. Una edició que premiarà la carrera d'Ana Belén o películes com Estiu 1993 o la Llibreria, L'ANNA GRIMAU ha pogut parlar ja amb alguns dels premiats.
  • Amb l'inici de la temporada de terra batuda, Nadal pot repetir aquesa fita al Godó i a Rolland Garrós. El torneig barceloní ha començat avui mateix i Nadal en serà sens dubte la gran atracció. Anem en directe al Tennis Barcelona. Pablo Vázquez, com ha començat aquest Godó?
  • I avui toca acomiadar-se amb algunes de les imatges d'aquesta jornada de Sant Jordi. Carres plens, alegria, roses i llibres. Tot plegat per fer la combinació perfecta d'un dels ides més especials de l'any.

SANT JORDI 2018: UNA JORNADA SENS ACTES INSTITUCIONAL PER LA MANCA DE GOVERN I L'APLICACIÓ DEL 155
Un Sant Jordi políticament marcat per l'absència d'actes institucionals a la Generalitat,al no haver-hi govern i seguir vigent l'article 155, i també per les protestes convocades pel sobiranisme per l'empresonament d'alguns dels seus dirigents. La majoria de partits han a analitzat la situació a menys d'un mes per la nova convocatòria d'eleccions al Parlament.
PREMIS SANT JORDI: RNE A CATALUNYA DESTACA LA TRAJECTÒRIA DE ANA BELÉN, DAVID VERDAGUER O CARLA SIMÓN
Coincidint amb aquesta diada, Ràdio Nacional d'espanya a Catalunya lliura aquest vespre els premis sant jordi de cinematografia. Hores abans de la gal·la hem estat amb alguns dels premiats com David Verdaguer, Núria Prims o Carla Simón. Aquest vespre també comença la Barcelona bridal week, que fins divendres mostrarà les propostes nupcials de 27 firmes a la Fira de Montjuïc.
EL GODÓ, A TVE: NADAL ARRIBA A BARCELONA COM A PRIMER TENNISTA EN GUANYAR 11 VEGADES UN MATEIX TORNEIG ATP
Rafa Nadal ja és a Barcelona per disputar el Godó, un Torneig que vol guanyar per onzena vegada. A Montcecarlo ja va assolir la fita històrica de ser el primer tennista en guanyar onze cops un mateix Máster ATP. El manacorí ha superat, a més, John McEnroe en setmanes com a numero 1 del món.

-----------------------------

Un Sant Jordi políticament marcat per l'absència d'actes institucionals a la Generalitat,al no haver-hi govern i seguir vigent l'article 155, i també per les protestes convocades pel sobiranisme per l'empresonament d'alguns dels seus dirigents. La majoria de partits han analitzat la situació a menys d'un mes per la nova convocatòria d'eleccions al Parlament.

Coincidint amb aquesta diada, Ràdio Nacional d'Espanya a Catalunya lliura aquest vespre els premis Sant Jordi de Cinematografia. Hores abans de la gal·la hem estat amb alguns dels premiats com David Verdaguer, Núria Prims o Carla Simón. Aquest vespre també comença la Barcelona bridal week, que fins divendres mostrarà les propostes nupcials de 27 firmes a la Fira de Montjuïc.

Rafa Nadal ja és a Barcelona per disputar el Godó, un torneig que vol guanyar per onzena vegada. A Montcecarlo ja va assolir la fita històrica de ser el primer tennista en guanyar onze cops un mateix Máster ATP. El manacorí ha superat, a més, John McEnroe en setmanes com a número 1 del món.
 

Quarta copa del Rei consecutiva pel Barça. Els blaugrana van golejar anit el Sevilla 5 a 0 amb una gran exhibició de joc. Els de Valverde es van treure l'espina de la Champions i confien en fer el doblet amb el títol de lliga.

Andrés Iniesta va ser el gran protagonista de la nit. A més d'aixecar la Copa, el capità va ser el millor jugador d'una final que es va convertir gairebé en la seva festa de comiat. Iniesta va marcar un gol, va marxar aclamat pel públic del Wanda i se'l va veure força emocionat a pocs dies perquè es faci oficial que deixa el Barça a final de temporada.

L'afició blaugrana va tornar a xiular a l'himne d'Espanya. Els seguidors del Sevilla, en canvi, el van cantar per contrarestar la protesta. Abans del partit la policia va requisar samarretes grogues amb lemes independentistes.

El termini per investir president de la Generalitat acaba d'aquí a un mes. En cas contrari les eleccions es convocarien de forma automàtica. Després de 3 candidats i un ple d'investidura fallit, la majoria independentista haurà d ha explicat què faran les pròximes setmanes.

Avui vigília de Sant Jordi parlarem de llibres. I veurem l'interès que desperten les novetats sobre creixement personal. Una temàtica que, per cert, apareix en molts títols autoeditats.

I els canadencs Arcade Fire van tocar anit al Palau Sant Jordi. Ho van fer en plena gira del seu últim treball, Everything Now. Un cop més van demostrar la potència del seu directe sobre l'escenari.

Sobre la publicació de novetats litaràries també ens ha cridat l'atenció que més de la meitat dels espanyols ha començat a escriure un llibre en algun moment de la seva vida. Fa uns anys era difícil arribar-lo a publicar-. Però ara, gràcies al fenòmen l'autoedició, és més fàcil i a més, permet un marge de benefici superior per a l'autor. Dels 100 llibres més venuts a Amazon en castellà, un 40% són autoeditats.

Acabem una altra setmana de declaracions al Tribunal Suprem, amb una activitat judicial i política marcada també per les declaracions del ministre Montoro sobre el finançament de l'1 d'octubre. Notícies que hem recollit al resum de la setmana.

Compte enrere per la final de Copa. Barça i Sevilla ja són a Madrid on d'aquí unes hores es disputen el primer títol de la temporada. Els blaugrana aspiren a ser campions per quarta vegada consecutiva, mentre que els sevillistes confien en capgirar els pronòstics aquesta nit al Wanda Metropoliano. La final la podreu seguir a dos quarts de 10 per la 1 de TVE.

Fins a Madrid també s'han desplaçat avui milers de seguidors blaugrana. Prop de 24 mil culés donaran suport aquesta nit al seu equip. Han viatjat en autocars, trens i cotxes particulars i aquesta hora es fan sentir a la capital. El barcelonisme és optimista i confia en tornar a casa amb una altra Copa del Rei.

Queda poc més d'un any per les municipals i els partits ja es preparen pels comicis. Ahir coneixíem la proposta de Ciutadans per fer alcaldable a Manuel Valls a Barcelona. Avui els Comuns ho han criticat, mentre que el PSC ha proclamat oficialment a Jaume Collboni com a candidat a l'alcaldia.

Aquesta setmana hi ha hagut cinquanta desnonaments a Barcelona, i el problema es pot agreujar els pròxims mesos. La plataforma d'afectats per la hipoteca alerta que aquest any finalitzen 40MIL contractes de lloguer i demana que es prenguin mesures.

A banda de la Copa del Rei, l'actualitat esportiva passa també per l'Espanyol que ahir va destituir a Quique Sànchez Flores. Aquest matí, ha anat a la Ciutat esportiva per acomiadar-se dels treballadors. Avui l'equip l'ha dirigit David Gallego. L'entrenador del filial que demà estarà a la banqueta en el derbi Girona- Espanyol.

 

 

Les novetats en dansa contemporànea s'apleguen aquest cap de setmana a Olot.  A més d'espectacles hi van programadors. La majoria són catalans i espanyols, però també vindran programadors de França, Itàlia i el Canadà. El Sismògraf ha preparat un itinerari pensat especialment per a ells amb classes magistrals, mirades i maquetes. S'espera que hi passin unes 20 mil persones

Des d'aquesta setmana, l'Avinguda Diagonal de Barcelona exhibeix una col·lecció de pedres única. Es tracta de les creacions de l'artista català, Lluís Lleó. Sis monolits de pedres de l'Empordà que han estat durant mesos exposats al mig de Park Avenue, a Nova York. Ara l'artista ha cedit aquesta col·lecció a la seva ciutat natal, Barcelona.

  • ETA ha reconegut en un comunicat al diari Gara el dolor causat durant els més 50 anys de lluita armada i assegura que mai s'hagués hagut de produir. Per primera vegada, la banda demana perdó, això sí, només a aquelles víctimes que textualment diu, no van tenir una participació directe en el conflicte. Les organitzacions de víctimes, però, diuen que és del tot insuficient.
  • Des del Govern veuen bé que ETA hagi demanat perdò però consideren que ho hauríen d'haver fet abans de manera sincera i incondicional. El portaveu de l'executiu constata que el comunicat suposa la derrota de la banda i assegura que mai hi haurà contrapartides per als terroristes
  • Albert Rivera ha confirmat avui que han proposat a Manuel Valls ser el candidat a l'alcaldia de Barcelona. L'ex primer ministre francés ho havia anunciat inesperadament poc abans als Desayunos de TVE
  • El consell de ministres ha aprovat aquest matí el cessament de dos alts càrrecs més de la Generalitat, en aplicació del 155. Es tracta d'Agustí Colomines, home proper a Puigdemont, i fins ara director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.... També ha cessat Marina Borrell, exdirectora general de Relacions Exteriors, per haver participat en un acte de la delegació de la Generalitat a Brussel·les, al costat de l'exconseller Lluís Puig.
  • I en el cas de la suposada despesa de 5,2 milions d'euros per la celebració del 9N, els advocats de la Generalitat s'han sumat, ARA, a les acusacions i reclamen al Tribunal de Comptes que condemnin Artur Mas, Joana Ortega, Francesc Homs i altres exalts càrrecs. En la demanda, com les acusacions, també els considera responsables comptables directes i solidaris de la suposada despesa de fons públics. El govern dona suport a la decisió dels serveis jurídics i ho desvincula de l'aplicació del 155. Junts per Catalunya ho considera una "cacera de bruixes".
  • La celebració insitucional de Sant Jordi es veurà afectada enguany per la situació política i l'aplicació del 155. No hi haurà actes oficials... Avui, però, el Parlament ha celebrat una lectura de poemes catalans.
  • Per primera vegada s'ha analitzat la història clínica dels empleats de la SEAT dels últims 20 anys. L'han realitzat l'Hospital Clínic, Irsicaixa i la universitat de Harvard i han vist que els resultats obtinguts són aplicables a la població general. Una troballa que els científics troben molt útil...
  • El partit es podà seguir en directe per La 1 a partir de 20:30 hores. Després de l'eliminació a la Champions, el vol sumar el primer dels dos títols que pot aconseguir aquesta temporada...Des de Madrid ens acosta la última hora en JORDI JANÉ...
  • A les portes de Sant Jordi, el Barcelona Film Festival arrenca una edició, la segona, que estarà centrada en la relació entre història, literatura i cinema.

COMUNICAT D'ETA: INCREDULITAT DE LES VÍCTIMES CATALANES DEL TERRORISME DAVANT EL PERDÓ PARCIAL DE LA BANDA
Incredulitat de l'Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme al comunicat de la banda terrorista ETA en la que demana perdó a part de les seves víctimes i admet el mal fet. Un document que arribaria com a pas previ a la seva dissolució definitiva que podria arribar el mes vinent. El govern ho considera una conseqüència de la fortalesa de la democràcia i l'estat de dret.

MANUEL VALLS: L'EXPRIMER MINISTRE FRANCÈS ESTUDIA SER EL CANDIDAT DE CIUTADANS A L'ALCALDIA DE BARCELONA

Albert Rivera ha confirmat que han proposat a Manuel Valls ser el candidat a l'alcaldia de Barcelona. L'ex primer ministre francés ho havia anunciat just abans als Desayunos de Televisió Espanyola.

ESTUDI A LA SEAT: LA PLANTILLA ÉS UNA MOSTRA REPRESENTATIVA PER PODER REALITZAR ESTUDIS DE SALUT
Un estudi mèdic realitzat per l'Hospital clínic, l'Irsicaixa,i Harvard als treballadors de SEat conclou que la seva plantilla és una mostra representativa de la població espanyola. Una troballa que serà útil per futures investigacions. Ja fan un estudi sobre l'impacte de la dieta mediterrània en la flora intestinal.

FALTA UN DIA: EL WANDA ES PREPARA PER ACOLLIR LA FINAL DE COPA I ELS CULÉS RECULLEN LES ENTRADES
El Wanda Metropolitano de Madrid ultima els detalls per acollir demà la final de Copa entre el Barça i el Sevilla que podreu veure aquí, a La 1 de Televisió Espanyola.

CAP DE SETMANA DE PLATJA: EL SOL I LES ALTES TEMPERATURES CONVIDARAN A POSAR-SE EL BANYADOR
Després de setmanes de núvols i pluja... aquest serà el primer plenament de platja. El sol i les altes temperatures, ens permetran treure la roba d'estiu però només els més atrevits es banyaran, perquè l'aigua del mar encara és freda.

--------------------

COMUNICAT D'ETA: INCREDULITAT DE LES VÍCTIMES CATALANES DEL TERRORISME DAVANT EL PERDÓ PARCIAL DE LA BANDA
Incredulitat de l'Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme al comunicat de la banda terrorista ETA en la que demana perdó a part de les seves víctimes i admet el mal fet. Un document que arribaria com a pas previ a la seva dissolució definitiva que podria arribar el mes vinent. El govern ho considera una conseqüència de la fortalesa de la democràcia i l'estat de dret.

MANUEL VALLS: L'EXPRIMER MINISTRE FRANCÈS ESTUDIA SER EL CANDIDAT DE CIUTADANS A L'ALCALDIA DE BARCELONA

Albert Rivera ha confirmat que han proposat a Manuel Valls ser el candidat a l'alcaldia de Barcelona. L'ex primer ministre francés ho havia anunciat just abans als Desayunos de Televisió Espanyola.

ESTUDI A LA SEAT: LA PLANTILLA ÉS UNA MOSTRA REPRESENTATIVA PER PODER REALITZAR ESTUDIS DE SALUT
Un estudi mèdic realitzat per l'Hospital clínic, l'Irsicaixa,i Harvard als treballadors de SEat conclou que la seva plantilla és una mostra representativa de la població espanyola. Una troballa que serà útil per futures investigacions. Ja fan un estudi sobre l'impacte de la dieta mediterrània en la flora intestinal.

FALTA UN DIA: EL WANDA ES PREPARA PER ACOLLIR LA FINAL DE COPA I ELS CULÉS RECULLEN LES ENTRADES
El Wanda Metropolitano de Madrid ultima els detalls per acollir demà la final de Copa entre el Barça i el Sevilla que podreu veure aquí, a La 1 de Televisió Espanyola.

CAP DE SETMANA DE PLATJA: EL SOL I LES ALTES TEMPERATURES CONVIDARAN A POSAR-SE EL BANYADOR
Després de setmanes de núvols i pluja... aquest serà el primer plenament de platja. El sol i les altes temperatures, ens permetran treure la roba d'estiu però només els més atrevits es banyaran, perquè l'aigua del mar encara és freda.
 

  • La Guàrdia Civil xifra en prop de 2 milions, els diners públics utilitzats en la celebració de l'1 d'octubre. L'informe s'ha conegut perquè el magistrat Pablo Llarena ha aixecat el secret de sumari sobre aquesta peça l'endemà de demanar explicacions al ministre Montoro per afirmar que no s'hi havien destinat fons públics.
  • Hisenda afirma que d'aquí uns dies tindrà la documentació que demana Llarena , mentre els partits independentistes s'aferren a les declaracions de Montoro per desmuntar les tesis del jutge. El Govern, per la seva part, destaca la seva disposició a col·laborar amb la justícia.
  • La qüestió ha obert un altre front en la pugna entre PP i Ciutadans.
  • Nou cas d'immigrants que miren d'entrar a europa amagats en un camió. 12 d'ells van demanar ajut ahir al vespre en una benzinera de la Jonquera treient les mans per sota la lona. 3 van haver de ser traslladats a l'hospital perquè feia hores que no menjaven ni bevien. Procedeixen del Senegal, Mali, Nigèria o Gàmbia. No és la primera vegada que es dona un cas semblant a la frontera amb França...Una problemàtica que s'ha incrementat des de principis d'any....
  • Mentrestant, els floristes treballen de valent per tenor-ho tot a punt per Sant Jordi, que aquest any cau en laborable. Aquests dies hi ha molts activitat a Mercabarna-flor. El sector preveu que es vendran més de 7 milions de roses, un 20% més que l'any passat, per ser dilluns. Els preus es mantindran al voltant dels 4 euros. Tot i les múltiples variacions, l'estrella, com sempre, seran les tradicionals roses vermelles. Es calcula, però, que un 10% seran de color groc per la campanya de solidaritat amb els presos. I el que cada cop es reclama més són els embolcalls ecològics.
  • Dilluns se celebrarà, doncs, el primer Sant Jordi després dels atemptats de l'agost. La Guàrdia urbana i els mossos d'esquadra reforçaran especialment aquest any la vigilància, ja que volen, diuen, que la gent passegi tranquil·la.
  • Després d'un dia de descans els jugadors del Barça han tornat avui a la feina per preparar, ara ja de forma exclusiva, la final de Copa de dissabte contra el Sevilla. / L' Espanyol segueix en caiguda lliure després de perdre contra l'Eibar per zero a un. Els blanc-i-blaus sumen ja cinc jornades sense guanyar i sense marcar i tornen a mirar de reüll el descens.
  • A principis dels 70 va estrenar a Broadway "JESUCRIST SUPERSTAR", la primera i segurament la més famosa "òpera rock" de la història.... Prop de mig segle després torna a Barcelona amb el seu actor i cantant original: TED NEELEY, que amb 74 anys continua interpretant més que dignament el personatge de la seva vida.

FINANÇAMENT 1-O: LA GUARDIA CIVIL DIU QUE ES VAN FER SERVIR UNS 2 MILIONS D'EUROS DE DINERS PÚBLICS
L'informe de la Guàrdia Civil en mans del jutge Llarena incrementa fins a gairebé dos milions, la xifra de diners públics que s'haurien utilitzat per la celebració de l'1 d'octubre. El jutge ha aixecat el secret de sumari que hi havia sobre aquesta part després de demanar explicacions al govern que sosté que no s'haurien gastat diners públics. Ciutadans demanarà dimissions si es demostrés el contrari.

MÉS VIGILÀNCIA: ALERTA PER LA XIFRA D'IMMIGRANTS QUE CREUEN LA FRONTERA DE LA JONQUERA AMAGATS ALS CAMIONS
No és la primera vegada que la policia nacional es troba amb un cas com aquest a la frontera amb frança...Una problemàtica que s'ha incrementat des de principis d'any.... Què sabem de la situació d'aquests immigrants Marta Martín?

MÉS VIGILÀNCIA: URBANA I MOSSOS REFORCEN LA SEGURETAT A LA RAMBLA PER SANT JORDI
La guàrdia urbana i els mossos d'esquadra reforçaran la vigilància a la rambla de Barcelona el dia de Sant Jordi que se celebrarà després dels atemptats d'agost i en nivell 4 d'alerta antiterrorista. Una diada en la que es vendran més de 7 milions de roses que tampoc es mantindran al marge de la polèmica política.

ALIMENTARIA: UN JURAT EXPERT DECIDEIX QUI ÉS EL MILLOR CUINER I EL MILLOR CAMBRER DE L'ANY
Ocho candidats opten al concurs millor cuiner de l'any i 4 al de millor cambrer en la competició que se celebra en l'últim dia de la Fira Alimentaria. Els cambrers han demostrar la seva habilitat elaborant còctels, preparant cafès o parant taula. Els cuiners han d'elaborar un menú complet. El resultat del concurs es farà públic aquesta tarda.

POLÈMICA AMB L'HIMNE: EL BARÇA HI TORNA AMB RAKITIC RECUPERAT PER A LA FINAL DE LA COPA DEL REI DE DISSABTE A LA 1 (21:30 H)
El Barça torna als entrenamentsdos dies abans de la final de la Copa del Rei contra el Sevilla i que podreu veure aquí a La 1 de Televisió Espanyola. Rakitic ha estat la gran novetat de la sessió i es perfila titular al Wanda Metropolitano. Mentre, encara cueja la posició política del Club sobre els xiulets a l'himne d'Espanya.

-------------------------

L'informe de la Guàrdia Civil en mans del jutge Llarena incrementa fins a gairebé dos milions, la xifra de diners públics que s'haurien utilitzat per la celebració de l'1 d'octubre. El jutge ha aixecat el secret de sumari que hi havia sobre aquesta part després de demanar explicacions al govern que sosté que no s'haurien gastat diners públics. Ciutadans demanarà dimissions si es demostrés el contrari.

No és la primera vegada que la policia nacional es troba amb un cas com aquest a la frontera amb frança...Una problemàtica que s'ha incrementat des de principis d'any.... Què sabem de la situació d'aquests immigrants Marta Martín?

La guàrdia urbana i els mossos d'esquadra reforçaran la vigilància a la rambla de Barcelona el dia de Sant Jordi que se celebrarà després dels atemptats d'agost i en nivell 4 d'alerta antiterrorista. Una diada en la que es vendran més de 7 milions de roses que tampoc es mantindran al marge de la polèmica política.

Ocho candidats opten al concurs millor cuiner de l'any i 4 al de millor cambrer en la competició que se celebra en l'últim dia de la Fira Alimentaria. Els cambrers han demostrar la seva habilitat elaborant còctels, preparant cafès o parant taula. Els cuiners han d'elaborar un menú complet. El resultat del concurs es farà públic aquesta tarda.

El Barça torna als entrenamentsdos dies abans de la final de la Copa del Rei contra el Sevilla i que podreu veure aquí a La 1 de Televisió Espanyola. Rakitic ha estat la gran novetat de la sessió i es perfila titular al Wanda Metropolitano. Mentre, encara cueja la posició política del Club sobre els xiulets a l'himne d'Espanya.
 

  • Una novetat que hem sabut fa poca estona.... El jutge Pablo Llarena ha demanat al ministre Montoro que expliqui per què va dir que l'1 d'octubre no es va pagar amb diners públics... El requeriment del jutge LLarena coincideix amb la tercera i última tanda de compareixences dels polítics empressonats ... que han tornat a retreure al magistrat la seva actuació...
  • Avui han estat els exconsellers Turull i Bassa i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell els que han comparegut al Tribunal Suprem per ser notificats del seu processament. Tots tres han mantingut el to crític de la resta d'empressonats. El més dur ha estat l'exconseller i excandidat Jordi Turull, que ha acusat a Llarena d'haver-lo convertit, diu, en un pres polític. Tant Turull com Bassa i Forcadell han negat que hi hagués violència i que s'haguéssin utilitzat diners públics. La tònica general de les compreixences ha estat, com veiem, un atac a la justícia espanyola i especialment a l'actuació del jutge Llarena. Des del govern, el ministre de Justícia ha replicat amb rotunditat que acusacions així perjudiquen als empresonats i a la mateixa democràcia....
  • Mentrestant, la fiscalia belga demana més informació a Espanya sobre la petició d'extradició dels esconsellers Comín, Serret i Puig./ I a Alemanya el tribunal d'Schleswig-Holstein no descarta ara que es puguin revisar els càrrecs contra Puigdemont i recuperar l'acusació per un delicte de rebel·lió./ Precisament l'expresident ha reunit avui al grup parlamentari de Junts per Catalunya a Berlín ... amb totes les opcions d'investidura sobre la taula./ I a Ginebra, el president del Parlament ha demanat a l'alt comissionat dels drets humans de l'ONU implicació i ajuda per trobar una solució política que permeti tirar endavant la investidura.
  • Des de mig matí han desparegut de la Plaça Catalunya les tendes de les acampades reivindicatives dels sens esostre i dels independentistes. La Guàrdia Urbana les ha desallotjat per deixar l'espai lliure de cara a la Diada de Sant Jordi. 10 dels sense sostres acampats han acceptat allotjament per part de l'ajuntament i només 2 l'han rebutjat
  • La final de la Copa del Rei de dissabte va condicionar ahir tant al Barça com al Sevilla. / I demà serà el torn del Girona que juga a Vitòria contra l'Alabès.
  • A 2/4 d'onze La 1 emet ÍNTEGRAMENT el primer concert que els concursants van fer el mes passat a Barcelona