Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La Guardia Civil escorcolla a aquesta hora la seu del Diplocat a Barcelona. Ho fa per ordre del magistrat del jutjat número 13 de Barcelona que investiga l'organització del referèndum il·legal de l'1 d'octubre. Busca documents sobre un possible delicte de malversació de fons públics pels diners destinats als observadors internacionals que va portar la Generalitat.

Fa uns minuts hem sabut que El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena...ha denegat el permís sol.licitat per Jordi sánchez per presentar-se demà al ple d'investidura.beta Rebutja també que ho faci per via telemàtica com li havia demanat. El magistrat sosté que existeix risc de reiteració delictiva i recorda que Sánchez te una limitació de l'exercici en els seus drets polítics, tot i que parcials.

Us explicarem nous detalls del crim del pantà de Susqueda i també que els investigadors del crim de la Guàrdia Urbana han tornat a la casa de la principal acusada Rosa Peral. Sospiten que alguns canvis que s'hi haurien produït, com ara el pintat d'una paret del menjador, s'haurien fet per encobrir el crim del seu novio.

El Ministre de Foment anuncia a Barcelona l'acord amb l'Ajuntament per desbloquejar l'ampliació de la ronda litoral al seu pas per la zona del Morrot. El consistori també ha celebrat avui un altra acord, en aquest cas amb el Barça per desbloquejar el seu gran projecte de renovació de l'estadi.

Visitarem el Saló del Còmic que arrenca avui i, dels esports parlarem de Champions. El Madrid i el Bayern completen les semifinals. Els blancs van haver de patir perquè la Juve va igualar el 0 a 3 de l'anada. Al temps afegit, un polèmic penal de Benatia sobre Lucas Vázquez va ser transformat per Cristiano, amb el porter Buffon expulsat per protestar. Els italians es van mostrar indignats.


 

ESCORCOLL AL DIPLOCAT. LA GUÀRDIA CIVIL BUSCA DOCUMENTACIÓ QUE DEMOSTRI MALVERSACIÓ DE FONS PÚBLICS L'1-O.

DEBAT D'INVESTIDURA. PENDENTS DE LA DECISIÓ DEL JUTGE LLARENA SOBRE LA PRESÈNCIA DE JORDI SÀNCHEZ.

CRIM GUÀRDIA URBANA. ELS MOSSOS TORNEN A INSPECCIONAR LA CASA DE ROSA PERAL.

EL FUTUR DE BCN. L'AJUNTAMENT ACORDA AMB FOMENT L'AMPLIACIÓ DE LA RONDA LITORAL I AMB EL BARÇA LA RENOVACIÓ DE L'ESTADI.

INDIGNACIÓ A LA JUVE. EL MADRID, A SEMIFINALS DESPRÉS D'UN POLÈMIC PENAL DE BENATIA A LUCAS VÁZQUEZ AL TEMPS AFEGIT.


 

  • El procés d'entrega a Espanya de Carles Puigdemont des d'Alemanya i l'operació de la Guàrdia Civil contra els denominats Comitès de Defensa de la República han marcat gran part de la sessió de control al govern al Congrés. Una sessió que ha acabat tenint com a protagonistes els llaços grocs que el ministre de Justicia ha titllat d'ofensiu....
  • Fiscals espanyols i alemanys es reuniran properament a la Haya. L'objectiu, segons apunten fonts judicials, és intentar posar sobre la taula proves suficients per justificar que Carles Puigdemont pot ser extraditat per rebel·lió i no només per malversació, tal com va decidir dijous passat el tribunal d'Schleswig-Holstein. D'aquesta manera, la fiscalia alemanya podria plantejar al tribunal que reconsideri la decisió o bé que es dirigeixi al tribunal de Luxemburg perquè li resolgui possibles dubtes.
  • En aquest sentit, la comissària europea de justícia ha dit avui que el tribunal alemany va actuar d'acord amb les normes
  • Doncs a Brussel·les ha anat la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que es reuneix aquesta tarda al Parlament Europeu amb el president i la vicepresidenta del grup liberal europeu.
  • Pel que fa a Podem, Xavier Domènech ha estat escollit nou secretari general de Podem Catalunya.
  • Impactants imatges d'una baralla a cops de matxet i ganivet al barri del Raval de Barcelona. Les imatges van ser enregistrades ahir per un veí que les van lliurar a la policia.
  • Dia de pluges generalitzades a a bona part de Catalunya, sobretot al litoral i prelitoral...
  • És la dura crítica que feien avui molts aficionats blaugranes després del mal partit del Barça a Roma, que l'ha deixat fóra de les semifinals de la Champions./ Ja no podrà ser un triplet, però el Barça encara pot guanyar la lliga i la Copa. I aquest migdia s'ha confirmat que la final de Copa contra el Sevilla, la podreu veure en directe per la 1 de TVE. Es disputarà el dia 21 d'aquest més d'abril, al Wanda Metropolitano de Madrid. Els blaugrana buscaràn el seu trentè títol de Copa i el quart de manera consecutiva.
  • Arriba una nova edició de la Mostra d'Igulada, la Fira de Teatre Infantil i Juvenil que creix any rera any i ja és una cita imprescindible de les arts escèniques per a tots els públics.

És la decepció barcelonista després de la inesperada eliminació de la Champions davant la Roma a quarts de final. Un equip desconegut va perdre 3 a 0 davant d'uns italians molt superiors que van remuntar el 4 a 1 de l'anada. S'esfuma la possibilitat del triplet i ara l'equip s'haurà de centrar en garantir la lliga i la final de la Copa del Rei del dia 21 contra el Sevilla.

Destaquem també per començar les declaracions del ministre de Justícia, que ha dit al Congrés que el llaç groc l'ofèn i que ha rebut una resposta contundent dels independentistes.

Els Mossos d'Esquadra investiguen la baralla amb matxets que un veí va enregistrar ahir al barri del Raval de Barcelona. Tots dos ja estan detinguts i ara es busca si estan relacionats amb els polèmics narcopisos del barri.

Precipitacions d'entre 50 i 100 litres per metre quadrat a bona part de Catalunya, sobretot al litoral i prelitoral. Molta aigua que ha incrementat el cabal de rieres i rius com el Ter, el Besòs o l'ebre, que ha duplicat el volum d'aigua des de diumenge. A la costa les onades superen els 3 metres i a Barcelona s'han tancat els accessos als espigons.

Al Pirineu neva per sota els 1.000 metres i a les cotes més altes ha arribat a caure fins a un metre de neu nova. La combinació de neu, pluja i vent fa que el risc d'allaus sigui elevat, de 4 sobre 5 a tota la serralada. Són precipitacions que en les pròximes hores continuaran caient.


 

DECEPCIÓ MAJÚSCULA. EL BARÇA S'ACOMIADA DE LA CHAMPIONS DESPRÉS D'UNA INESPERADA DERROTA DAVANT LA ROMA.

PLE AL CONGRÉS. CATALÀ DIU QUE LI OFENEN ELS LLAÇOS GROCS I REP CRÍTIQUES DELS INDEPENDENTISTES.

BARALLA AL RAVAL. ELS MOSSOS JA HAN DETINGUT ELS DOS IMPLICATS I INVESTIGUEN SI ESTAN VINCULATS ALS NARCOPISOS.

TEMPORAL DE PLUJA I MAR. LES PRECIPITACIONS AUGMENTEN EL CABAL DELS RIUS I ES PROHIBEIX L'ACCÉS ALS ESPIGONS.

TEMPORAL DE NEU. PER SOBRE DELS 2.000 METRES HA CAIGUT FINS A UN METRE DE NEU NOVA.

  • Una detinguda a Viladecans i un home que busquen a hores d'ara després d'un escorcoll a Esplugues de Llobregat. És l'abast de l'operació de la Guàrdia Civil contra presumptes membres dels autodenominats Comitès de Defensa de la República vinculats a les mobilitzacions de Setmana Santa. Una operació dirigida per l'Audiència Nacional. Durant tot el matí ho ha estat seguint l'ANNA FORMENT
  • No ha estat l'única operació contra membres d'aquests comitès. Els Mossos també han detingut avui 6 persones per l'assalt al Parlament del 30 de gener passat després de la suspensió del ple d'investidura de Carles Puigdemont. Diverses detencions s'han produït a la comarca del Maresme i a Solsona..... Ens ho explica en RUBÉN URDIALES....
  • Aquestes operacions han obert un ampli debat polític i han estat durament criticades pels partits independentistes. Junts per Catalunya, ERC i la CUP volen que el Parlament faci una resolució de suport i animen a seguir amb les mobilitzacions.....
  • I per part del govern......Soraya Sáenz de Santamaría diu que a Catalunya s'estàn vivint mesos difícils però que el Govern treballa per defensar la democràcia i l'Estat de Dret i que el principal objectiu de l'Executiu, assegura, és tornar a una convivència serena.
  • Al ple de l'ajuntament de Barcelona, Ada Colau no ha aconseguit tirar endavant ni la multiconsulta ni la unió del tramvia per la Diagonal, dos de les grans apostes del govern municipal. Com s'esperava no ha aconseguit prou suports per cap de les dues coses en un ple amb molta càrrega política..
  • Gran operació de la Guàrdia Civil contra el narcotràfic i el blanqueig de capitals que ha acabat amb 14 detinguts
  • El Barça vol certificar aquest vespre a l'Estadi Olímpic de Roma el pas a les semifinals de la Champions....
  • Fa 20 anys 4 joves músics finlandesos van gravar un àlbum que va canviar el món del "HEAVY METAL". Des de llavors els APOCALYTICA han venut milions de discos i han omplert estadis per tot el món. Avui toquen a Barcelona dins del festival Mil·leni per celebrar el vintè aniversari d'aquell disc de debut.

Operació de la Guardia Civil contra presumptes membres dels autodenominats Comitès de Defensa de la República. A Viladecans s'ha detingut una dona i a Esplugues s'ha fet un registre i es buscava a un noi. L'operació, ordenada per l'Audiència Nacional, surgeix d'una denúncia de la Fiscalia pels delictes de rebel·lió i terrorisme. L'operació ha provocat una intens debat polític.

No és l'única operació destacada del dia. Els Mossos han detingut sis persones per la seva presumpta relació amb l'assalt al Parc de la Ciutadella el passat 30 de gener, després de la suspensió del ple d'investidura de Carles Puigdemont. En aquest cas se'ls acusa d'atemptat als agents, desobediència i desordres públics.

El ple de l'ajuntament de Barcelona tomba dues de les grans propostes d'Ada Colau: la connexió del tramvia per la Diagonal i la multiconsulta. L'equip de govern no ha aconseguit els suports suficients per tirar endavant aquestes iniciatives.

Operació de la guàrdia civil contra el narcotràfic i el blanqueig de capitals que ha acabat amb 14 detinguts. Els escorcolls s'han produit a Tarragona, Lleida i Barcelona. Entre els detinguts hi podria haver alguns dels implicats en la brutal baralla d'aquest cap de setmana a Cornellà.

I als esports, el Barça vol certificar el seu pas a semifinals de la champions, tres anys després. Els de Valverde visiten l'Estadi Olimpic de Roma deixant clar que no es refien del 4 a 1 de l'anada. Busquets podría jugar infiltrat.

 

OPERACIÓ CONTRA CDR'S. UNA DETINGUDA A VILADECANS I UN ESCORCOLL A ESPLUGUES PER REBEL·LIÓ I TERRORISME.

OPERACIÓ DELS MOSSOS. SIS DETINGUTS PER L'ASSALT AL PARLAMENT DEL 30 DE GENER.

PLE DE BARCELONA. TIRA ENRERA LA CONNEXIÓ DEL TRAMVIA PER LA DIAGONAL I LA MULTICONSULTA.

NARCOTRÀFIC I BLANQUEIG. LA GUÀRDIA CIVIL DETÈ 14 PERSONES A UNA OPERACIÓ A TARRAGONA, LLEIDA I BARCELONA.

NO VAL A BADAR. EL BARÇA VOL TORNAR A LES SEMIFINALS DE LA CHAMPIONS, SENSE REFIAR-SE DEL 4-1 DE L'ANADA.

  • Segona visita del rei Felip sisé després dels fets de l'1 d'octubre. En aquesta ocasió ha presidit l'entrega dels despatxos a la nova promoció de l'Escola Judicial que té la seva seu a Barcelona. Ho ha fet acompanyant a la cúpula de la justicia i en un acte amb molt poca presència política, Això sí... amb un clar missatge de suport./ Això passava a dins...mentrestant a fóra els mossos d'Esquadra han impedit que s'acostessin els manifestants convocats pels autodenominats Comitès de Defensa de la República, que protestaven per la presència del rei amb estelades i llaços grocs. Protestes també dels alumnes de l'Escola de Música, que es troba a l'edifici de l'Auditori. Els agents els han desallotjat sense que s'hagin produït incidents remarcables.
  • Ja hi ha data per al ple d'investidura de Jordi Sànchez com a candidat a la la presidència de la Generalitat. Roger Torrent l'ha convocat per aquest divendres a les 10 del matí./ De la seva banda els grups de l'oposició veuen la investidura de Sànchez com una pèrdua de temps.
  • I a Alemanya, Carles Puigdemont inicia l'espera per saber si l'Audiència Territorial de Schleswig l'entrega a Espanya pel delicte de malversació de fons públics. Avui hem sabut que els jutges tampoc veurien clar aquest delicte i demanen més informació per comprovar si l'estat va ser perjudicat per la despesa. El govern alemany ha volgut matissar les crítiques de la ministra de Justícia al govern espanyol i reitera que respecta l'ordenament jurídic d'Espanya.
  • Nova víctima mortal de violència de gènere a Catalunya. Aquest cop a Blanes, on els mossos d'esquadra han detingut un home acusat d'haver matat la seva dona amb un ganivet aquesta matinada. Els tres fills de la parella eren al domicili quan han passat els fets.
  • Novetats en el procés de la preinscripció escolar que comença divendres. Un dels més destacats és que les famílies coneixeran abans si se'ls adjudica l'escola desitjada. Enguany s'oferten més de 78.000 places de P3 i 85.860 de secundària. Les sol·licituds es podran presentar del 13 al 24 d'abril
  • El Barça ja és a Roma, on demà intentarà certificar el pas als quarts de final de la Champions, amb el clar avantatge del 4 a 1 de l'anada. Des de Roma..i sota la pluja.
  • Pioner de les video-instal·lacions a casa nostra, Francesc TORRES mostra en una exposició molt personal el contingut de nombrosos arxius i caixes que ha anat conservant durant anys. Joguines, fotografies, documents fins a 3.500 objectes que es podrà veure al MACBA

EL REI A BARCELONA: FELIP VI I LA CÚPULA JUDICIAL LLIUREN ELS DESPATXOS A LA NOVA PROMOCIÓ DE JUTGES
Visita de Felip Sisè a Barcelona a l'entrega dels despatxos a la nova promoció de l'Escola Judicial. Un acte amb presència de tota la cúpula judicial, el ministre de Justícia i també el jutge del Suprem, Pablo Llarena. El rei ha estat rebut amb aplaudiments a l'auditori tot ique a l'exterior s'han organitzat diversos actes de protesta per la seva presència a Barcelona i que ha obligat a actuar als Mossos.

PARLAMENT: ROGER TORRENT CONVOCA EL PLE DE JORDI SÀNCHEZ PER DIVENDRES
Fa uns minuts hem sabut que el ple per debatre la investidura de Jordi Sànchez es farà divendres a les 10 del matí. Un plé que depén de si el jutge Llarena el deixa sortir de la presó. A més, Juntx per Catalunya i Esquerra segueixen sense tenir els vots suficients,

PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR: S'ESCURÇA EL TERMINI ENTRE LA PRESENTACIÓ DE LA SOL·LICITUD I L'ADJUDICACIÓ DE PLAÇA
Divendres comença la preinscripció escolar. Aquest any s'escurça el termini entre la presentació de la sol·licitud i l'adjudicació de plaça. A més, les famílies que no n'obtinguin en el centre desitjat podran ampliar la llista a partir de les vacants. Ensenyament anuncia el tancament de 5 línies de P-3, però la Federació de pares i mares assegura que n'hi haurà 12.

TORNA LA CHAMPIONS: BUSQUETS, NOVETAT EN UN BARÇA QUE JA ÉS A ROMA AFAVORIT A LA LLIGA PER L'EMPAT AL DERBI MADRILENY
El Barça ja és a Roma per afrontar demà la tornada dels quarts de final de la champions. Busquets és la gran novetat a la convocatòria, que porta una renda de 4 a 1 de l'anada. Mentre, la lliga és més a prop dels blaugrana, després de l'empat a un al derbi madrileny que deixa al segon classificat, l'At.de Madrid, a 11 punts quan falten 7 jornades

Visita de Felip Sisè a Barcelona a l'entrega dels despatxos a la nova promoció de l'Escola Judicial. Un acte amb presència de tota la cúpula judicial, el ministre de Justícia i també el jutge del Suprem, Pablo Llarena. El rei ha estat rebut amb aplaudiments a l'auditori tot ique a l'exterior s'han organitzat diversos actes de protesta per la seva presència a Barcelona i que ha obligat a actuar als Mossos.

Fa uns minuts hem sabut que el ple per debatre la investidura de Jordi Sànchez es farà divendres a les 10 del matí. Un plé que depén de si el jutge Llarena el deixa sortir de la presó. A més, Juntx per Catalunya i Esquerra segueixen sense tenir els vots suficients,

Divendres comença la preinscripció escolar. Aquest any s'escurça el termini entre la presentació de la sol·licitud i l'adjudicació de plaça. A més, les famílies que no n'obtinguin en el centre desitjat podran ampliar la llista a partir de les vacants. Ensenyament anuncia el tancament de 5 línies de P-3, però la Federació de pares i mares assegura que n'hi haurà 12.

El Barça ja és a Roma per afrontar demà la tornada dels quarts de final de la champions. Busquets és la gran novetat a la convocatòria, que porta una renda de 4 a 1 de l'anada. Mentre, la lliga és més a prop dels blaugrana, després de l'empat a un al derbi madrileny que deixa al segon classificat, l'At.de Madrid, a 11 punts quan falten 7 jornades
 

Junts per Catalunya i Esquerra preparen la investidura de Jordi Sánchez a l'espera del que digui el jutge Llarena. El ple encara no té data però les dues formacions compten amb què Puigdemont i Comín puguin delegar el seu vot. Sànchez, per la seva part, ha acceptat a través d'un missatge de twitter el segon intent de sotmetre's a una sessió d'investidura.

Sobre la situació a Catalunya, Mariano Rajoy ha tornat demanar avui un president "viable" ha dit, que governi per a tots els catalans. Ha defensat l'aplicació de l'article 155 i ha subratllat que gràcies al seu executiu Catalunya no té un president processat per la justícia.

Diumenge de pluja generalitzada arreu de Catalunya, que ha deixat registres de fins a 40 litres per metre quadrat, sobretot a comarques de Barcelona i Girona. Protecció Civil mantindrà activada la prealerta per plujes intenses fins a la tarda.

Avui ens fixarem en alguns reptes que es planteja el món del disseny. Sobretot en terrenys com l'ètica, la política o el medi ambient. A Barcelona es pot veure aquests dies una mostra amb 15 exemples que conviden a reflexionar.

Als esports, avui Girona i Espanyol juguen fora, i anit, al Camp Nou, el Barça va donar un pas més per guanyar la lliga. BETA Amb Leo Messi, de nou, protagonista del partit. L'argentí va fer un Hat Trick. Els blaugrana van guanyar 3 a 1 al Leganés. A més van igualar el rècord de 38 partits invictes.

Hem acabat la setmana amb Puigdemont sortint de la presó, però abans han passat altres coses: l'Audiència Nacional ha processat per sedició el major Trapero, ha començat la campanya de la renda i hem recordat el dia internacional de l'autisme.

Carles Puigdemont insisteix en demanar una mediació internacional i assegura que la independència és només una proposta que es pot negociar. En la seva primera roda premsa desde Berlín, ha reclamat al govern espanyol que canviï d'actitut i que es pugui formar govern a Catalunya. En aquest sentit, diu que Jordi Sànchez ha de tornar a ser el candidat.

La proposta formal perquè Sànchez sigui candidat l'ha fet fa una estona Roger Torrent. Després de la ronda de consultes, el president del Parlament considera que és qui compta amb més suport. El jutge Llarena haurà de decidir ara si li dona permís per assistir a un ple que encara no té data.

Amb la reactivació del mercat immobiliari ha crescut la demanda d'hipoteques. I també la de professionals que negocien les condicions entre banc i comprador. Veurem com treballen els anomenats brokers hipotecaris.

També ens fixarem en una tendència alimentària que triomfa a les xarxes socials. És el "real fooding": consisteix en evitar els productes ultraprocessats i en consumir el que anomenen "menjar real".

Als esports, el Barça podria igualar avui el rècord de 38 partits invicte que va aconseguir la Reial Societat fa 38 anys. Els blaugrana reben al Leganés a 3 quarts de nou, amb l'absència de Busquets, que NO acaba de recuperar-se, però SI amb Leo Messi a la convocatòria.

Es el moment en què Carles Puigdemont ha sortit de la presó de Neumünster després d'haver dipositat els 75 mil euros de fiança. Les seves primeres parules han estat per reclamar l'alliberament de tots els presos i diàleg per trobar una solució política. L'expresident haurà d'esperar en territori alemany a que es resolgui la seva entrega a Espanya per un delicte de malversació ja que s'ha descartat el de rebel·lió.

Tant el jutge del Suprem, Pablo Llarena, com el Fiscal de l'Estat estudien ara si poden acudir al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per revisar la tramitació de l'euroordre per part de la justícia alemanya. Si l'admetés a tràmit suposaria la paralització del procediment. Sigui com sigui, un cop descartat el delicte de rebel·lió, l'extradició que estudia el tribunal alemany només podria ser per malversarció de fons públics.


El govern assegura que respecta i acata les decisions de la justícia alemanya.... Però no descarta cap possibilitat fins que finalitzi la tramitació de l'euroordre.

Roger Torrent anunciarà avui mateix un nou candidat a la investidura després de la ronda de consultes telefòniques que està fent des del migia. Junts per Catalunya insisteix amb Jordi Sànchez però no tindria els suports suficients per investir-lo. Li faltarien els vots de la CUP, que manté labstenció...que només canviaria si es presentés Puigdemont.

Els delictes van augmentar un 4,18% a tot Catalunya al 2017, per primera vegada en els últims 8 anys. Destaca l'increment de les estafes, sobretot a través d'Internet. EL número d'homicidis també s'enfila, pels atemptats de l'agost i crida l'atenció l'increment de víctimes d'odi i de discriminació per motius polítics.

Finalment la UEFA ha obert expedient sancionador al Barça pel llançament de globus dimecres al Camp Nou...

El circ torna a Barcelona... on mica en mica va adquirint més protagonisme. Al Mercat de les Flors avui comença el festival CIRC D'ARA MATEIX, que acull els millors espectacles del circ contemporani. Un món que ja NO es basa en el risc i en el "més dificil", sinó que incorpora altres disciplines com la dança o el teatre.