Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

És el moment en què Carles Puigdemont ha sortit de la presó de Neumünster després d'haver dipositat els 75 mil euros de fiança imposada per l'Audiència territorial de Schleswig. Ara haurà d'esperar en territori alemany a que es resolgui la seva entrega a Espanya per un delicte de malversació de fons ja que s'ha descartat el de rebel·lió.

Des del govern respecten totes les decisions judicials però recorden que Puigdemont segueix sotmès a l'acció de la justícia alemanya.

Roger Torrent anunciarà avui mateix un nou candidat a la investidura després de la ronda de consultes telefòniques que fa aquest migdia. Junts per Catalunya mantindria a Jordi Sànchez però no tindria els suports suficients ja que la CUP manté l'abstenció. Només canviarien el vot si es presentés Puigdemont.

L'ajuntament de Barcelona ha començat a desmantellar el campament de plaça Catalunya. D'altra banda, els delictes han augmentat un 4,18% a tot Catalunya. Destaca l'increment de les estafes, sobretot a través d'Internet. EL número d'homicidis també s'enfila, pels atemptats de l'agost i crida l'atenció l'increment de víctimes d'odi i de discriminació per motius polítics.

El Barça es torna a centrar en la lliga on demà mirarà de reafirmar el seu avantatge al campionat davant del Leganés. Aquesta tarda últim entrenament amb Gerard Piqué que no s'ha volgut perdre el primer dia de competició a València de l'eliminatòria de Copa Davis entre Espanya i Alemanya. De moment, guanya Alemanya per 1 a 0.

PUIGDEMONT, EN LLIBERTAT. SURT DE LA PRESÓ DE NEUMÜNSTER DESPRÉS D'HAVER PAGAT LA FIANÇA DE 75 MIL EUROS.

CONSELL DE MINISTRES. EL GOVERN RESPECTA LES DECISIONS JUDICIALS I RECORDA QUE PUIGDEMONT ESTÀ SOTMÈS A LA JUSTÍCIA.

INVESTIDURA PENDENT. ROGER TORRENT FA UNA NOVA RONDA DE CONSULTES TELEFÒNIQUES PER BUSCAR UN NOU CANDIDAT.

INCREMENT DELS DELICTES. PUGEN PER PRIMERA VEGADA DES DEL 2010 EN UN ANY MARCAT PELS ATEMPTATS TERRORISTES.

LA DAVIS, A VALÈNCIA. PIQUÉ, ESPECTADOR DE LUXE DE L'ESPANYA-ALEMANYA, I EL BARÇA NO POT BADAR AMB EL LEGANÉS AL CAMP NOU.

  • Sedició i organització criminal. La jutge de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, envia a judici per aquests dos delictes l'exmajor dels Mossos, l'exdirector de la policia i l'exsecretari d'interior. A tots tres els ha citat el 16 d'abril per comunicar-los el processament en relació a l'assetjament a la conselleria d'economia i a la jornada de l'd'octubre.
  • A Brussel·les els exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig han comparegut aquest matí davant la justícia belga per declarar sobre la seva euroordre d'extradició.
  • Mentrestant aquí, Junts per Catalaunya reactiva la candidatura de Jordi Sànchez a la investidura. Ho han confirmat després de fer-se públiques les cartes de Puigdemont i Turull en les que es descarten com a candidats./ Ara el president del Parlament podria engegar una nova ronda de consultes per proposar Sànchez i convocar un nou ple d'investidura . Avui els partits independentistes han fet caure del'ordre del dia dos decrets-llei econòmics perquè venien del govern en aplicació del 155. Tot plegat en un ple en què Carles Puigdemont ha votat per primer cop de forma delegada.
  • Els expresidents del Govern s'han referit al procés independentista.  Aznar parla de rebel.lió i Felipe González compara les lleis de desconnexió amb la vulneració de les normesde Nicolàs Maduro a Veneçuela.
  • A Sabadell, una dona ha mort en una botiga del centre, molt propera al mercat municipal. Els mossos han detingut un home relacionat amb els fets
  • Reaccions a l'anunci de l'ajuntament de Barcelona de limitar la circulació de les motos més contaminants. Les associacions de motoristes creuen que els limita la llibertat de moviments. Els científics, en canvi, defensen que les motos rebin el mateix tractament que els cotxes .
  • El Barça té les semifinals de Champions a tocar... després de la golejada d'anit contra la Roma al Camp Nou./ El Camp Nou va tornar a ser escenari de reivindicacions polítiques, aquesta vegada amb globus grocs exhibits al minut 17.14, per reclamar la llibertat dels polítics empressonats.
  • La nordamericana NORAH JONES és ja un clàssic dels escenaris catalans. Aquest vespre torna al Liceu, amb el seu últim disc sota el braç

La jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, processa per sedició i organització criminal a l'exmajor del Mossos, Josep Lluís Trapero, a l'exdirector de la policia, Pere Soler, i a l'exnúmero 2 de la conselleria d'interior, Cesar Puig. La magistrada ho fa tant pel paper de la policia autonòmica tant a la conselleria d'Economia el 20 de setembre com durant la jornada de l'1 d'octubre.

Avancen també els procesos d'extradició. A aquesta hora estem pendents de la situació de Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig que compareixen davant del jutge que ha de decidir si prén mesures cautelars mentre decideix sobre la seva entrega a Espanya. A Alemania, els jutges de l'Audiència de Schleshwig ha començat a estudiar el cas Puigdemont.

Junts per Catalunya torna a proposar Jordi Sànchez com a candidat a la presidència de la Generalitat. Ho fa després de que tant Carles Puigdemont com Jordi Turull hagin renunciat per carta a les seves investidures. Tot plegat en un matí de ple en el que l'expresident ha votat de forma delegada per primera vegada .

A Sabadell els mossos han detingut un home acusat d'haver matat una dona dins una botiga, molt propera al mercat municipal. A hores d'ara, s'estan investigant els detalls del crim.

El Barça té més a prop les semifinals de la Champions, després del 4 a 1 d'anit al Camp Nou contra la Roma. Dos autogols dels italians, més els que van marcar Piqué i Suárez, aquest últim per acabar amb una ratxa de més d'un any de sequera a la Champions, minimitzen el gol aconseguit per Dzeko. El Liverpool també va fer un pas de gegant en derrotar al City per 3 a 0.

AUDIÈNCIA NACIONAL. LA JUTGE LAMELA PROCESSA A TRAPERO, SOLER I PUIG PER SEDICIÓ I ORGANITZACIÓ CRIMINAL.

PENDENTS DE BRUSSEL·LES. COMÍN, SERRET I PUIG COMPAREIXEN DAVANT DEL JUTGE PER A REACTIVAR EL PROCÉS D'ENTREGA.

INVESTIDURA PENDENT. JXCAT RECUPERA LA CANDIDATURA DE JORDI SÀNCHEZ COM A CANDIDAT A PRESIDENT DE LA GENERALITAT.

CRIM A SABADELL. ELS MOSSOS DETENEN UN HOME RELACIONAT AMB LA MORT D'UNA DONA.

CHAMPIONS. AMB EL 4-1 A LA ROMA, EL BARÇA JA ACARONA UNES SEMIFINALS QUE TAMBÉ TÉ MÉS A PROP EL LIVERPOOL.

Carles Puigdemont afirma en una gravació que no fugirà d'Alemanya mentre la justícia decideix si l'entrega a Espanya. Ho diu en un missatge des de la presó, a l'espera de saber si segueix empresonat o queda en llibertat amn msures cautelars. Avui ha rebut la visita de la seva dona, Marcela Topor i del vicepresident del Parlament, Josep Costa.

El Mossos d'esquadra han activat avui l'anomenat pla operatiu Minerva. És un pla per garantir l'ordre públic davant la previsió de protestes a Catalunya.

Comença la campanya de la renda que s'acabarà el 2 de juliol. Des d'avui es pot consultar i confirmar l'esborrany a través de la nova aplicació per telèfons intel·ligents o internet. Serà a partir del dia 10 de maig quan es pugui fer presencialment. Hi ha 3 milions i mig de catalans que han de fer la seva declaració aquest exercici.

Atenció als propietaris de motos i ciclomotors perquè...
a partir del desembre les que no tinguin etiqueta ambiental de la DGT, NO podran circular per Barcelona i l'àrea metropolitana els dies d'alta contaminació, com en el cas del cotxes. La DGT ha publicat avui la calssificació dels vehicles de dues rodes pel potencial contaminador. Amb aquesta classificació, les restriccions per circular afectaran a 4 de cada 10 motos a Barcelona, que és la ciutat europea amb més motocicletes després de Roma.

Nit de Champions al Camp Nou amb l'anada de quarts de final davant la Roma. Els blaugrana s'encomanen a Leo Messi per mirar d'encarrilar una ronda que fa 4 anys que no passen. Valverde, que no s'en fia dels italians recupera Busquets... i dubta entre Paulihno i Dembelé.

El festival Guitar BCN ens acosta avui la veu sensual de KAREN SOUZA, cantant de jazz argentina que va saltar a la fama versionant èxits de gent com Lou Reed, Radiohead, Amy Winehouse o Elton John. .Després de començar en l'electrònica i el chill-out sota molts seudònims diferents, KAREN SOUZA (que també és un seudònim) es va passar als clàssics del pop.

Carles Puigdemont afirma en una gravació que no fugirà d'Alemanya mentre la justícia decideix si l'entrega a Espanya. Un missatge des de la presó mentre es resol si segueix empresonat o queda en llibertat. Avui ha rebut la visita de la seva dona, Marcela Topor i del vicepresident del Parlament, Josep Costa.

Els Mossos despleguen des d'avui l'operació Minerva per reforçar la seguretat de les seus dels partits constitucionalistes, institucions i seus judicials.

Comença la campanya de la renda que s'acabarà el 2 de juliol. Des d'avui es pot consultar i confirmar l'esborrany a través de la nova aplicació per telèfons intel·ligents o internet. Serà a partir del dia 10 de maig quan es pugui fer presencialment. Hi ha 3 milions i mig de catalans que han de fer la seva declaració aquest exercici. Després us n'expliquem les novetats.

Preocupació a Barcelona per l'increment de sense sostre acampats a la plaça Catalunya. Ara hi ha una cinquantena de tendes. Diuen que hi són per reivindicar el dret a un habitatge digne. L'ajuntament assegura que els estan oferint els serveis disponibles i el Partit Popular i Ciutadans exigeixen a Colau desmantelli l'acampada.

El Barça rep al Camp Nou a la Roma a l'anada dels quarts de final de la Champions. Els blaugrana s'encomanen a Messi per mirar d'encarrilar la ronda. Qui ja ho va fer va ser Cristiano Ronaldo que va dur a la victòria, 0 a 3, del Madrid al camp de la Juventus. El Sevilla no se'n va sortir contra el Bayern que va vèncer per 1 a 2.

 

CARLES PUIGDEMONT. AFIRMA QUE NO FUGIRÀ D'ALEMANYA MENTRE LA JUSTÍCIA DECIDEIX SOBRE LA SEVA ENTREGA.

OPERACIÓ MINERVA. S'ACTIVA EL DISPOSITIU D'ESPECIAL PROTECCIÓ A EDIFICIS JUDICIALS I SEUS DE PARTITS.

RENDA 2017. S'INICIA LA CAMPANYA QUE TÉ COM A NOVETAT L'APP PER CONSULTAR I CONFIRMAR L'ESBORRANY.

PLAÇA CATALUNYA. HI  HA UNA CINQUANTENA DE TENDES  I L'AJUNTAMENT ASSEGURA QUE ELS OFEREIX ALTERNATIVES.

LA CHAMPIONS, EN JOC. EL BARÇA, A ENCARRILAR ELS QUARTS CONTRA LA ROMA EL R.MADRID, DE LA MÀ DE CRISTIANO, VENÇ A TORÍ (0-3).

  • La fiscalia alemanya de l'estat federal d'Schleswig demana l'extradició de Carles Puigdemont per rebel·lió i malversació al considerar-los delictes que tenen el seu equivalent en el codi penal alemany. Així ho recull en l'informe que ha fet arribar al Tribunal Superior del Land perquè prengui una decisió. La fiscalia també demana que Puigdemont continuï a la presó mentre duri el procediment./ I mentre es feia pública la decisió de la fiscalia, al Parlament, Junts per Catalunya i Esquerra aprovaven delegar el vot de l'expresident tot i les advertències dels lletrats, que cruen que pot anar en contra del criteri del Tribunal Constitucional. Ciutadans, socialistes i PP ja s'hi han mostrat en contra i estudien si ho impugnen, una decisió que també estudia el govern.
  • I mentre això passava al Parlament, el Ministeri de l'Interior, en virtut de l'aplicació de l'article 155, cessava la directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Annabel Marcos per traslladar urnes en cotxe als centres de votació durant el referèndum il·legal de l'1 d'octubre. Els fets haurien passat a Amposta...
  • Després que la Fiscalia hagi anunciat que investigarà les accions dels anomenats Comitès de Defensa de la República, els CDR han denunciat una campanya per criminalitzar-los i justificar una persecució política i judicial. Defensen que les seves accions són pacífiques i asseguren que l'estat té por de la seva capacitat per organitzar-se. Esquerra Republicana defensa les mobilitzacions, mentre que el Pdecat diu que les entén, però prioritza tenir un govern abans que no accions al carrer.....
  • El Ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro, ja ha portat els pressupostos al Congrés dels diputats, on es debatran el propers 25 i 26 d'abril. A hores d'ara no tenen els suports suficients i depenen del PNB que no els negociarà fins que s'aixequi el 155 a Catalunya. Aquest any els comptes han incrementat en un 17 per cent la inversió de l'Estat a Catalunya. / Si aquests comptes s'aproven, Catalunya rebrà 200 Milions d'euros més en inversions aquest 2018. En total, 1.349 milions./ Aquests pressupostos es debatran al congrés a finals de mes. Els comptes estan pactats amb Ciutadans, però de moment no compten amb el suport del PNB, que vincula el seu vot favorable a la fi de l'aplicació del 155... I oposició també dels Comuns, Esquerra i PDEcat que els consideren poc favorables per Catalunya...
  • L'audiència de Barcelona jutja dos treballadors d'ambulància acusats d'haver abusat sexualment d'una dona que estaven traslladant a l'hospital. La van recollir de terra, mig inconscient perquè havia begut alcohol, i n'haurien abusat dins el vehicle. La fiscalia demana 7 anys de presó.
  • Setmana de Champions....La Roma ha aterrat aquest migdia a Barcelona, a on arriba amb el cartell de venta-focs... però convençuda de les seves opcions per assaltar el Camp Nou a l'anada dels quarts de finals. El Barça sortirà a per totes contra els romans per evitar sopreses./ El Barça centrat en la Champions... però mirant de reüll la lliga i també la Copa del Rei. La final de Copa la jugaran el proper dissabte 21 contra el Sevilla al Wanda Metropolitano. El presidente de la lliga, Javier Tebas va afirmar que en cas de xiulada a l'himne d'Espanya seria partidari de suspendre la final. Fins i tot va afirmar que caldria aplicar el 155 al Wanda Metropolitano. Avui, el Barça ha respost així a Javier Tebas.
  • Torna a Barcelona un dels musicals més aplaudits dels últims anys, EL DESPERTAR DE LA PRIMAVERA, en català i en clau pop-rock.

La fiscalia de Schleswing-Holsteinestà demana l'extradició de Carle Puigdmont pels delictes de rebelió i malversació de fons públics. A més, també es posicions a favor de mantenir a l'expresident a la presó mentre es resol el cas per l'elevat risc de fuga. Ara és el torn del Tribunal d'aquest estat federal que té fins a 90 dies per decidir si l'entrega a Espanya.

Al Parlament, Junts pe Catalunya i Esquerra han aprovat delegar el vot de  Puigdemont Una decisió que s'ha pres a la mesa tot i l'advertència dels lletrats de que podria estar en contra de les advertències del Tribunal Constitucional.

Els Pressupostos Generals de l'Estat, que ja són al Congrés, incrementen en 200 milions la inversió a Catalunya respecte l'any passat. Concretament, destinarà 1.349 milions d'euros, un 13,3 per  cent del total però lluny de l'aportació catalana al PIB espanyol.

I avui ha començat a l'Audiència de Barcelona el judici a dos treballadors d'ambulàncies acusats d'haver abusat sexualment d'una dona que estava seminconscient per haver consumit alcohol. Els acusats la traslladaven a l'hospital però haurien aturat el vehicle per cometre el delicte. La fiscalia els demana 7 anys de presó.

Torna la Champions. Demà amb un Barça-Roma on s'espera, un cop més, la millor versió de Messi a qui, des del club blaugrana i aprofitant el rival, se'l veu com l'emperador culer. Avui un altre clàssic... Juventus-Reial Madrid. Els blancs amb un dubte de si jugarà Isco o Bale. Aquest vespre també hi haurà anada de quarts de final per un Sevilla que rep el Bayern de Munic.

 


 

EUROORDRE PUIGDEMONT. LA FISCALIA DEMANA L'EXTRADICIÓ DE L'EXPRESIDENT PELS DELICTES DE REBELIÓ I MALVERSACIÓ DE FONS.

PARLAMENT DE CATALUNYA. JXCAT I ESQUERRA APROVEN DELEGAR EL VOT DE PUIGDEMONT TOT I LES ADVERTÈNCIES DELS LLETRATS.

PRESSUPOSTOS 2018. L'ESTAT INVERTIRÀ A CATALUNYA 1.349 MILIONS D'EUROS, UN 13,3 PER CENT DEL TOTAL.

ABÚS SEXUAL. JUTGEN DOS TREBALLADORS D'AMBULÀNCIES ACUSATS D'HAVER ABUSAT D'UNA NOIA QUE TRASLLADAVEN.

I EL SEVILLA VS. BAYERN. EL BARÇA S'ENCOMANA A "L'EMPERADOR" MESSI DAVANT LA ROMA. AVUI, UN ALTRE CLÀSSIC: JUVENTUS-R. MADRID.

Dia de retorn després de les vacances de setmana santa. Avui és previst que tornin 325 mil vehicles, el gruix dels que han anat sortint de l'área metropolitana durant aquests dies, tràgics pel que fa a víctimes a la carretera. 5 persones han mort en 4 accidents de trànsit durant l'operació de Setmana Santa, per tant la xifra de víctimes mortals des de començaments d'any ja arriba a 50.... A l'aeroport del Prat avui és el dia amb més moviments programats de totes les vacances, 1.016 entre enlairaments i aterratges.

Dimarts ja serà la jornada de recuperar les rutines del dia a dia. Avui, els qui han marxat tornen amb el record ben viu de les mini vacances.

En el Dia Mundial de la conscienciació sobre l'autisme, us explicarem un cas de detecció tardana d'aquest trastorn: és el d'en Gabriel, de 32 anys, que va ser diagnosticat la setmana passada. Precisament enguany es posa l'èmfasi en la necessitat de millorar en el diagnòstic precoç, que és crucial per minimitzar-ne les conseqüències.

Les pastisseries catalanes s'omplen de padrins que hi van a recollir la mona pels seus fillols. Els pastissers n'han elaborat 700 mil, una mica més que l'any passat. Les mones tradicionals, amb fruita confitada van perdent terreny i les que triomfen són les figures de xocolata, sobretot les de personatges infantils.

El Barça aparca la lliga per centrar-se amb la Roma, rival dimecres als quarts de final de la Champions. I ho ha fet amb la novetat de Busquets que tres setmanes després podria tornar a l'equip. A l'Espanyol, el focus està situat en el porter Pau López, que va centrar bona part de l'atenció de l'empat blanc-i-blau a casa contra l'Alabès.

Diumenge passat es produïa la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya. La notícia ha marcat l'actualitat dels darrers. Hi hagut talls de carreteres, el debat dimecres al Parlament i diverses reaccions polítiques tot plegat en una setmana per a molts de festa en què també hem mirat al cel, alertats per la desintegració d'una estació orbital xinesa.

Avui fa 6 mesos de l'1 d'octubre. Mig any després, la justícia investiga els responsables d'impulsar la votació i manté en presó preventiva diversos líders independentistes. Des de llavors també s'ha aplicat l'article 155, s'han fet eleccions al Parlament però Catalunya encara no té govern.

Carles Puigdemont porta una setmana detingut a Alemanya. La fiscalia de l'estat federat on es troba podria posicionar-se dimarts sobre la seva extradició. Aquest matí unes dues-centes persones s'han manifestat a Berlín convocats per l'ANC per demanar que el deixin en llibertat.

Hem deixat enrere les fortes ventades registrades ahir, que van superar els 140 kilòmetres per hora. Al llarg de la jornada els bombers van rebre més de MIL cent trucades. I es van registrar uns 800 incidents causats pel vent arreu de Catalunya.

Les pastisseries ja tenen a punt les mones de Pasqua que es regalaran demà dilluns.  Avui ens fixarem en algunes que són veritables creacions artístiques, i que s'elaboren amb mesos d'antelació.

Als esports, empat de l'Espanyol , 0 a 0 , aquest migdia a casa contra l'Alabés BETA I anit a Sevilla, Leo Messi va salvar un altre cop al Barça. L'argentí va sortir al camp a la segona meitat, amb el Barça perdent 2 a 0, i va revolucionar l'equip. Suárez va anotar al minut 88 i Messi al 89. Empat a 2 i el Barça que continua invicte.

Avui fa cent anys que va néixer Manuel de Pedrolo, un dels escriptors més prolífics en llengua catalana i autor del famós "Mecanoscrit del Segon Origen". Només va concedir una entrevista en vida i va ser aquí, a Televisió Espanyola a Catalunya, on explicava la capacitat transformadora de la literatura.

L'angoixa és l'epidèmia silenciosa del nostre temps i la resposta a un excés. Ho diu el president de l'Associació Mundial de psicoanalistes, escola lacaniana, Miquel Bassols. La setmana vinent 2.000 psicoanalistes de tot el món celebraran congrés a Barcelona per parlar de l'angoixa i d'altres assumptes que preocupen la societat  actual. A l'entrevista el Dr. Miquel Bassols ens fa un avançament d'aquesta trobada.