Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El jutge Llarena processa per rebel·lió a 13 dels 28 investigats pel procés independentista. Són: Puigdemont, Junqueras, els exconsellers Turull, Rull, Comín, Ponsatí, Romeva, Bassa i Forn, l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, els dirigents d'ANC i Òmnium i  la líder d'Esquerra, Marta Rovira.

A més, acusa de malversació a tot el govern en ple i als membres de l'anterior mesa del Parlament, a cinc exconsellers i a les cupaires Boya i Gabriel de desobediència. Després de fer públic aquest auto de processament, a aquesta hora estudia si envia a la presó als diputats que ha citat avui, menys a Marta Rovira que ha anunciat que ha fugit d'Espanya.

La decisió condicionarà el ple de demà al Parlament en la que s'ha de tornar a votar la candidatura de Turull com a president amb nul·les possibilitats de prosperar per l'abstenció de la CUP. El govern ho considera un esperpent més.

Precisament amb l'argument de la situació política que es viu a Catalunya, l'alcaldessa de Barcelona ha suspès el ple previst per avui. Prèviament havia retirat de l'ordre del dia la votació del tramvia, per la què no comptava els suports necessaris, amb l'argument que no és dia per escenificar baralles.

Els accionistes del Joventut voten en contra de la dissolució del Club com a primer pas per aconseguir la viabilitat econòmica de l'entitat. A la junta d'accionistes, el president de la Penya no es va estar de criticar, molt durament, el paper de l'Ajuntament en aquesta crisi del club verd-i-negre

 

ACUSATS DE REBEL·LIÓ. LLARENA PROCESSA ELS PRINCIPALS DIRIGENTS DEL PROCÉS INDEPENDENTISTA.

ROVIRA A l'EXILI. JUSTIFICA LA SEVA MARXA COM L'ÚNICA OPCIÓ PER FER SENTIR LA SEVA VEU.

CONSELL DE MINISTRES. EL GOVERN QUALIFICA COM A EPISODI ESPERPÈNTIC EL DEBAT D'INVESTIDURA D'AHIR AL PARLAMENT.

PLE SUSPÈS. COLAU SUSPÈN EL PLE I RETIRA DE L'ORDRE DEL DIA LA VOTACIÓ DEL TRAMVIA.

UN HISTÒRIC EN PERILL. ELS ACCIONISTES DEL JOVENTUT APROVEN NO DISSOLDRE L'ENTITAT EN UNA JUNTA AMB RETRETS A L'AJUNTAMENT.

  • En poc menys d'una hora és previst que comenci al Parlament el debat d'investidura de Jordi Turull. A aquesta hora segueix la incertesa perquè tot passa per la decisió que a aquesta hor prén la CUP a la seva seu. Han de decidir si mantenen la seva abstenció i no permeten la investidura o hi voten a favor i sumen la majoria absoluta que es necessita./ Així doncs, al Parlament, tots pendents de la CUP. En principi, el ple ha de començar a les 5 de la tarda i arriba carregat de tensió per les crítiques dels partits no independentistes a la decisió de Roger Torrent de convocar el ple com a resposta a la citació de Turull davant del Suprem demà al matí,
  • En tot cas, si Turull finalment és investit, anirà demà al Suprem en condició de president de la Generalitat electe, sense haver pres possessió i a falta de la signatura preceptiva del rei. El govern, molt crític amb els últims passos de l'independentisme, manté que, passi el passi, no perdria la seva condició. El ministre de Justícia ha admès que malgrat Llarena pugués decretar demà presó provisional per Turull, la investidura seria vàlida. De totes maneres l'executiu assegura que continuarà aplicant el 155 fins que hi hagi una govern compromès amb la legalitat
  • En tot cas, el debat d'investidura s'ha precipitat a l'espera del que es pugui decidir demà al Tribunal Suprem. E l jutge Llarena notificarà l'auto de processament i es revisaran les mesures cautelars de sis dels 28 investigats per rebel·lió, entre ells, Jordi Turull./ Mentrestant el Suprem ha decidit aquest matí mantenir la presó preventiva per a Jordi Sánchez i Joaquim Forn, en tots dos casos per risc de reiteració delictiva.
  • Nova tragèdia a la muntanya....perquè una allau de neu ha causat la mort de dues persones i ha deixat ferit en estat crític una tercera./ I a Barcelona, dos homes estan en presó preventiva per haver violat, presumptament,una noia de 16 anys. La menor la va trobar semiinsconcient en una furgoneta un tercer adult que, després d'haver estat arrestat, va quedar en llibertat sense càrrecs. 
  • S'acosta un cap de setmana de partits amistosos internacionals. Espanya en jugarà dos, divendres i dimarts, contra els dos finalistes de l'última Copa del Món: Alemanya i Argentina. Demà, a l'Esprit Arena de Dusseldorf, Lopetegui començarà a afinar les peces que formaran part de la convocatòria pel Mundial de Rússia.

En tres hores és previst que comenci al Parlament el plE d'investidura de Jordi Turulll. Una investidura que a aquesta hora no té garantida. Durant tot el matí, Junts per Catalunya i Esquerra s'han reunit amb la CUP per mirar de garantir el suport dels anticapitalistes. Tot plegat en un ple convocat anit pel president del Parlament. Els cupaires es reuneixen d'aquí una hora per decidir el seu vot.

El ple se celebrarà tot i les dures crítiques dels partits no independentistes a Roger Torrent per haver convocat el debat anit. El govern també ho considera joc brut però admet que, si aconsegueix la investidura, Turull es convertiria en president, independentment del que passí demà al Suprem.

Jordi Sànchez i Joaquim Forn continuaran a presó preventiva, segons han confirmat els seus advocats. La sala penal del Tribunal Suprem no hauria tingut en compte la petició de fiscalia, que, en el cas de Forn, demanava que quedés lliure, si pagava una fiança de 100mil euros per raons humanitàries i perquè ja no és diputat. En el cas de Sànchez les acusacions sí demanaven que continués a la presó.

Dos homes han mort i un altre ha resultat ferit greu en un allau que els ha sorprès mentre estaven fent treballs d'estudi i investigació a la Vall de Conangles, a la boca sud del túnel de Viella, a la Vall d'Aran. El ferit greu ha estat traslladat a l'hospital de Bellvitge. El risc d'allaus és marcat al Pirineu català i es preveu que pugi en els propers dies.

La selecció espanyola acaba d'aterrar a Alemanya on demà s'enfrontarà a un amistós a la campiona del món. L'heroi del títol mundial d'Espanya ha parlat del seu futur. Andrés Iniesta no deixa res clar quan parla del seu futur a la Selecció i al Barça. A dia d'avui les opcions que Iniesta continuï de blaugrana estan al cinquanta per cent.

 

 

PLE D'INVESTIDURA. LA CUP DECIDEIX A PARTIR DE LES 3 SI MANTÉ EL SEU NO A LA CANDIDATURA DE JORDI TURULL.

PLE D'INVESTIDURA. ELS PARTITS NO INDEPENDENTISTES CRITIQUEN A TURULL PER LA CONVOCATÒRIA DEL DEBAT.

ALLAU MORTAL. DOS MORTS I UN HOME EN ESTAT CRÍTIC DESPRÉS DE SER SEPULTATS PER LA NEU A LA VALL D'ARAN.

L'ADÉU D'UN HEROI?. ANDRÉS INIESTA FUIG D'ESTUDI A L'HORA DE PARLAR DEL SEU FUTUR TANT AL BARÇA COM A LA SELECCIÓ.

 

El jutge Llarena processarà divendres els investigats en la causa oberta per la declaració unilateral d'independència... Per això ha citat al Suprem l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, els exconsellers Turull, Rull, Romeva i Bassa, i la dirigent d'ERC, Marta Rovira.... 6 dels 28 encausats. El jutge els comunicarà si els envia a judici i per quins delictes, tot i que contra la decisió es podria interposar recurs. Després del compareixença, Llarena els podria mantenir en llibertat amb fiança, o al contari enviar-los a presó preventiva. En el cas de Jordi Turull, la decisió podria impedir la seva hipotètica investidura.

Aquest nou gir de guió de Llarena podria fer, doncs, inviables els plans del president del Parlament, Roger Torrent, per desbloquejar la situació Torrent ha anunciat aquest migdia que demà mateix celebrarà una nova ronda de consultes amb els grups per proposar un nou candidat a la presidència... Quan tot semblava apuntar cap a Jordi Turull... la decisió que prengui el magristrat del Suprem pot impedir que sigui investit.... L'anunci es produeix després de la renúncia,formalitzada avui mateix, de Jordi Sànchez.

La resta de partits han desqualificat la possible candidatura de Jordi Turull, a qui acusen d'estar implicat en el cas de corrupció del 3%./ Catalunya també ha centrat part de l'atenció al Congrés. El Pdecat ha acusat Mariano Rajoy de premiar, amb un ascens, al coronel Pérez de los Cobos, responsable del dispositiu policial de l'1-O. Rajoy, per la seva part, ha instat als polítics catalans a triar un candidat sense càrregues judicials

Pendents també del que puigui decidir avui el Suprem sobre els recursos a la sentència del Cas Nóos.

El càncer de mama és el més freqüents en dones. 2.500 metges de 90 països comparteixen coneixements al Congrés Europeu d'aquest tipus de tumor que se celebra des d'avui a Barcelona. Els experts aposten per la investigació genètica per millorar-ne el tractament./ El sector empresarial de Barcelona proposa un augment dels impostos sobre el turisme per invertir els beneficis en reduir l'impacte sobre la ciutat. / Un 57 per cent, és a dir, prop de 6 de cada 10 de les persones ateses per SOS RACISME a Catalunya l'any passat no ho van denunciar.

En futbol, la selecció espanyola, amb tres blaugranes, juga divendres un amistós amb Alemanya i dimarts que ve davant l'Argentina de Leo Messi.

En el marc del Festival Guitar BCN, avui actua a Barcelona el pianista, cantant i compositor britànic BENJAMIN CLEMENTINE

El jutge Llarena cita per divendres al Suprem  als exconsellers Turull, Rull, Bassa i  Romeva,  a l'expresidenta del Parlament, Marta Rovira, i a la secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, per comunicar-los l'ordre de processament. D'aquesta manera, tanca la instrucció del cas i el magistrat els podria inhabilitar preventivament.

Una decisió que pot condicionar, una vegada més, la investidura. En principi, Roger Torrent té la intenció de celebrar demà una nova ronda de consultes per escollir un nou candidat a la presidència. Tot apunta que Junts per Catalunya té la intenció de presentar a Turull. Una decisió que ara es podria veure compromesa per la citació al Suprema.

I avui parlarem de càncer de mama perquè aquests dies 2.500 metges de 90 països participen en el congrés europeu d'aquesta malaltia. El futur passa identificar els diferents tipus de tumors i així aplicar tractaments agressius només quan és realment necessari. El càncer de mama és el més freqüents en dones.

Per primera vegada a Catalunya, un jutge decreta la tinença compartida d'un gos a una parella que es va separar. L'home feia dos anys que no veia la gossa, que s'havia quedat al domicili familiar i va interposar una demanda civil. El jutge es basa en la llei catalana de protecció els animals, que estableix que han de rebre un tracte que procuri el seu benestar.

La salvació del Joventut és una mica més a prop després que l'Ajuntament de Badalona hagi aprovat una subvenció de 900 mil euros pel bàsquet base. Demà a la Junta d'accionistes, el Joventut s'ha de ratificar la viabilitat econòmica de l'entitat verd-i-negra.

CITACIÓ CLAU AL SUPREM. EL JUTGE LLARENA CITA A TURULL, FORCADELL, RULL, ROMEVA, BASSA I ROVIRA EL DIVENDRES.

DEBAT D'INVESTIDURA. TORRENT OBRIRÀ DEMÀ UNA NOVA RONDA DE CONSULTES DESPRÉS DE LA RENÚNCIA DE SÀNCHEZ.

CÀNCER DE MAMA. EXPERTS INTERNACIONALS DEBATEN A BARCELONA COM REDUIR ELS TRACTAMENTS MÉS AGRESSIUS.

SENTÈNCIA PIONERA. UN JUTGE DECRETA LA TINENÇA COMPARTIDA D'UN GOS A UNA PARELLA SEPARADA.

DINERS PEL BÀSQUET BASE. EL JOVENTUT DEIXA ENRERA EL FANTASMA DE LA DESAPARICIÓ EN REBRE UNA SUBVENCIÓ DE L'AJUNTAMENT.

  • Jordi Sánchez renuncia a la presidència de la Generalitat en confirmar davant del Surpem que abandona l'acta diputat i que tornarà a la docència. Ho ha dit durant la vista en la que la fiscalia ha demanat que es mantingui en presó preventiva.
  • El que ha passat al Suprem condiciona el futur de la investidura i, de fet, tothom dóna per fet que Junts per Catalunya i Esquerra obriran una nova fase en la que optarien per Jordi Turull. El president del Parlament, Roger Torrent, compareixerà demà a les 12. La convocatòria es produeix després que s'hagi sabut que el candidat que ell havia proposat per ser investit, Jordi Sànchez , ha comunicat al Tribunal Suprem que preveu deixar l'escó. Tot indica, doncs, que Torrent anunciarà una nova ronda de contactes amb el possible nom de Jordi Turull com a proposta./ Ciutadans i el PSC retreuen als independentistes que hagin insistit fins ara en investidures inviables. I el PP demana a Torrent que no vulneri els drets dels diputats.
  • I tornant a la investigació que es manté oberta al Suprem, avui hem sabut d'un nou informe que la Guardia Civil ha remés al jutge Llarena amb correus electrònics del membres del govern de la Generalitat que van organitzar el referèndum il·legal. En alguns dels correus es van arribar a presentar com a ministres.
  • És el moment en que arribava a port el cos sense vida de l'home que va desaparèixer el cap de setmana entre Blanes i Mataró mentre anava en caiac. L'ha localitzat un pescador a dos quarts de 10 del matí a vuit milles davant la costa de Blanes. L'home havia sortit de Mataró amb la intenció de fer una ruta fins la capital de la Selva però mai va arribar-hi.
  • Molts punts de Catalunya s'han despertat aquest matí ben blancs.. La neu ha caigut de matinada i per tercera vegada aquest any, ens deixa la imatge d'una Barcelona emblanquinada... Ens ho explica des de la serra de Collserola la Judit Huerta,
  • La selecció espanyola ha començat a preparar els amistosos davant Alemanya i Argentina quan falten tres mesos per que comenci el Mundial de Rússia. A la sessió d'aquest matí, hi han participat els debutants Alonso, Parejo i Rodrigo Moreno, tot i que la novetat ha estat l'absència de Piqué.

JORDI SÀNCHEZ: CONFIRMA AL SUPREM QUE ABANDONARÀ L'ESCÓ EN LES PROPERES SETMANES

Jordi Sànchez deixarà el seu escó en les properes setmanes i, per tant, renuncia a la seva investidura com a President de la Generalitat. Ho ha avançat la seva defensa durant la vista al Suprem en la que la fiscalia ha demanat que es mantingut en presó provisional. Això podria facilitar el desbloqueig de la situació política actual que obriria el pas a una candidatura de Jordi Turull.

ÚLTIMA NEVADA DE L'HIVERN: LA NEU EMBLANQUINA GRAN PART DE CATALUNYA, ESPECIALMENT L'ÀREA METROPOLITANA

Ningú ho diria però d'aquí poc més de tres hores comença la primavera. BETA L'hivern ens deixa cobrint de neu gran part de Catalunya i, sobretot, cotes molt baixes i zones on habitualment no hi neva. Hem vist gruixos considerables a Collserola i a gran part de l'àrea metropolitana, el que ha complicat la mobilitat a primera hora del matí i ha deixat sense transport escolar algunes zones de la Catalunya central.

CAIAQUISTA DESAPAREGUT: UN VAIXELL DE PESCA TROBA A LA COSTA DE BLANES EL COS SENSE VIDA D'UN HOME

Un pescador ha trobat aquest matí un cos sense vida que podria ser el de l'home que va desaparèixer el cap de setmana entre Blanes i Mataró mentre anava en caiac. L'han localitzat a dos quarts de 10 del matí a vuit milles davant la costa de Blanes. L'home havia sortit de Mataró amb la intenció de fer una ruta fins la capital de la Selva però mai va arribar-hi.

MESSI, A L'ARGENTINA-ITÀLIA: PIQUÉ, AMB FEBRE, ABSÈNCIA DESTACADA DE LA SELECCIÓ QUE JA PREPARA L'AMISTÓS CONTRA ALEMANYA

La selecció ja prepara l'amistós de divendres contra la campiona del món Alemanya a Dusseldorf. I ha començat a fer-ho sense Piqué que té febre. Espanya també s'enfrontarà en aquesta tanda d'amistosos amb l'Argentina que, amb Messi al capdavant, s'enfrontarà abans a Itàlia.

Jordi Sànchez deixarà el seu escó en les properes setmanes i, per tant, renuncia a la seva investidura com a President de la Generalitat. Ho ha avançat la seva defensa durant la vista al Suprem en la que la fiscalia ha demanat que es mantingut en presó provisional. Això podria facilitar el desbloqueig de la situació política actual que obriria el pas a una candidatura de Jordi Turull.

Ningú ho diria però d'aquí poc més de tres hores comença la primavera. BETA L'hivern ens deixa cobrint de neu gran part de Catalunya i, sobretot, cotes molt baixes i zones on habitualment no hi neva. Hem vist gruixos considerables a Collserola i a gran part de l'àrea metropolitana, el que ha complicat la mobilitat a primera hora del matí i ha deixat sense transport escolar algunes zones de la Catalunya central.

Un pescador ha trobat aquest matí un cos sense vida que podria ser el de l'home que va desaparèixer el cap de setmana entre Blanes i Mataró mentre anava en caiac. L'han localitzat a dos quarts de 10 del matí a vuit milles davant la costa de Blanes. L'home havia sortit de Mataró amb la intenció de fer una ruta fins la capital de la Selva però mai va arribar-hi.

La selecció ja prepara l'amistós de divendres contra la campiona del món Alemanya a Dusseldorf. I ha començat a fer-ho sense Piqué que té febre. Espanya també s'enfrontarà en aquesta tanda d'amistosos amb l'Argentina que, amb Messi al capdavant, s'enfrontarà abans a Itàlia.

  • Una setmana més comencem pendents de la situació de paràlisi a la política catalana. Els partits independentistes continuen sense trobar una sortida a la seva situació... tot i que asseguren que hi haurà novetats aviat. Mentrestant, a aquesta hora s'ha de reunir la Mesa del Parlament i Junta de Portaveus.... Anem cap al Parlament.. LLUÍS FALGÀS... sabem de què tractaran?
  • Un altre punt d'atenció avui és a Suïssa, on han coincidit Carles Puigdemont i l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel. Tots dos han assitit a un debat sobre drets humans que es fa a Ginebra, a la seu de Nacions Unides. Tot i que diuen ques és una reunió privada, admeten que parlaran dels passos a seguir per a la investidura. Per cert, Puigdemont viatjarà dijous a Finlandia convidat per un grup de diputats simpatitzants amb l'independentisme català./ Els partits no independentistes critiquen la situació de bloqueig de la política catalana i demanen que es formi un govern aviat per sortir de la paràlisi actual.
  • Els equips de rescat continuen buscant l'home de 58 anys que dissabte va desaparèixer a la costa entre Blanes i Mataró mentre anava en caiac. Efectius de bombers, Creu roja, Salvament Marítim, Mossos i Guàrdia Civil han resseguit aquest matí el recorregut que pensen hauria fet el desaparegut.... Però la mala mar ha obligat a reduir el dispositiu. Sospiten que se'l podrien haver endut les corrents marines.
  • Continua retingut a Itàlia el vaixell de l'ONG catalana Proactiva Open Arms, que es dedica a rescatar immigrants en aigües del Mediterrani. La justícia italiana acusa l'entitat d'associació criminal i de fomentar la immigració irregular. L'ONG defensa la seva tasca i denuncia amenaces.
  • Després de gairebé un any d'obres s'ha inaugurat la renovada estació de Sabadell Centre. Es recupera així el servei habitual de trens de Rodalies. Les escales mecàniques i els ascensors la fan del tot accessible. També s'han fet millores als vestíbuls i andanes. La inauguració s'ha vist, però, afectada per la protesta d'unes 200 persones dels comitès de defensa de la república per la presència de representants del govern./ L'institut d'investigacions mèdiques de l'Hospital del Mar està portant a terme un assaig clínic amb extracte de te verd per millorar l'autonomia de nens amb síndrome de down. L'estudi ja va donar bons resultats en adults i ara esperen que els resultats millorin si s'apliquen en pacients més joves.
  • Leo Messi va marcar el ritme del partit...i amb mitja part en va tenir prou. El títol de Lliga és un dels objectius de l'argentí.... que admet, però, que té al cap el Mundial. Ho ha dit en una entrevista a un mitjà del seu país....
  • Avui tanquem amb una estrena. El nou videoclip de QUIMI PORTET: "Central de Biomassa", primer avançament del seu nou disc, el desè en solitari del músic i compositor de Vic.

El Parlament comença la setmana amb una reunió aquesta tarda de la Mesa i de la Junta de Portaveus i ho fa pendent de si els partits independentistes es posen d'acord sobre com afrontar el bloqueig polític. Un acord que també passaria per la reunió que han de mantenir a Ginebra Puigdemont i Anna Gabriel. Una situació que critiquen la resta de partits i demanen solucions.

La setmana la comencem també pendents del contundent canvi de temps que tindrem les immediates hores. Matí de sol... però, aquest dilluns, acabarà amb més fred, vent fort, pluja i neu. Entre aquesta tarda i demà al matí les precipitacions s'estendran per tot el territori i al Pirineu, a la Depressió Central i al Prelitoral seran de neu per sota dels 400 metres. El Mestral i la Tramuntana superaran els 100 km/h i hi haurà mala mar. A partir de demà al migdia el protagonisme l'agafaran les molt baixes temperatures.

Retingut a Itàlia un vaixell de l'ONG catalana Proactiva Open Arms que es dedica a rescatar refugiats al Mediterrani. La fiscalia els acusa de fomentar la immigració irregular després d'haver escapat d'una patrullera líbia que els obligava a entregar als rescatats. L'organització defensa la seva feina i critica que se'ls vulgui criminalitzar.

Continuarem pendents de l'operatiu de recerca de l'home desaparegut des de dissabte quan feia una travessia amb caiac entre Blanes i Mataró. Els equips ja han trobat l'embarcació i les seves pertinences.

Arran dels bons resultats obtinguts en un estudi en adults amb síndrome de down, l'hospital del Mar comença un assaig clínic per a nens amb un compost de te verd. Han demostrat que els pacients milloren la memòria i la presa de decisions i creuen que en el cas dels nens els resultats seran encara millors.

El Barça és més líder després de guanyar l'Athletic de Bilbao i de l'ensopegada de l'Atlètic de Madrid. Qui tampoc afluixa és el Madrid que va guanyar el Girona per 6 a 3 un partit espectacular. En bàsquet, setmana decisiva pel Joventut que ha de trobar els recursos per garantir la seva continuïtat.
 

BLOQUEG POLÍTIC. ES MANTÉ LA PARÁLISI MENTRE ELS PARTITS INDEPENDENTISTES INTENTEN ARRIBA A UN ACORD.

TORNA EL FRED. ALERTA PER LES TEMPERATURES I PER NEVADES A COTES BAIXES.

PROACTIVA OPEN ARMS. ITÀLIA RETÉ UN DELS VAIXELLS DE L'ONG ACUSADA DE FOMENTAR LA IMMIGRACIÓ IL·LEGAL.

CONTINUA LA RECERCA. ES MANTÉ L'OPERATIU PER LOCALITZAR L'HOME DESAPAREGUT DISSABTE MENTRE ANAVA AMB CAIAC.

ESTUDI TE VERD. COMENÇA UN ASSAIG CLÍNIC AMB NENS AMB SÍNDROME DE DOWN PER MILLORAR CAPACITATS COGNITIVES.

EL BARÇA NO FALLA. CADA COP MÉS DEFINIDA LA LLIGA DE FUTBOL MENTRE EL JOVENTUT BUSCA RECURSOS PER LA SEVA SALVACIÓ.

Milers de persones es manifesten avui a Barcelona convocats per Societat Civil Catalana. Reclamen seny i que es desbloquegi la formació de govern a Catalunya. A la concentració s'hi han sumat noms com el de l'actriu Rosa Maria Sardà, l'exprimer ministre francès Manuel Valls o l'exfiscal Carlos Jiménez Villarejo.

Ciutadans, PSC i PPC s'han sumat a la mobilització. Hi hem vist Albert Rivera, Miquel Iceta, Xavier Garcia Albiol o la ministra Dolors Montserrat. Tots ells han dit que no es manifesten contra ningú i que ho fan a favor de la convivència i el diàleg dins de la llei.

Els mossos investiguen l'homicidi d'una dona de 56 anys a Berga, morta a ganivetades. La policia ha detingut el seu fill, de 37 anys, com a presumpte autor dels fets. L'home, que havia estat ingressat en un centre de salut mental, havia tornat a casa i la seva mare hi era de visita.

Fa just una setmana coneixíem la mort del nen Gabriel Cruz. I la detenció de la seva madrastra, Ana Julia Quezada. Des de llavors els mitjans de comunicació no hem parat de parlar-ne, i d'explicar tot tipus de detalls sobre el cas. Hem preguntat a experts en deontologia periodística si la cobertura mediàtica ha estat l'adequada.

Als esports, el Barça rep a l'Athlètic Club. Valverde farà rotacions per les baixes del sancionat Suárez i els lesionats Busquets i Vermaelen. Els bascos arriben amb la moral tocada per l'eliminació a l'Europa League, però amb ganes d'acabar amb una ratxa de 13 anys sense puntuar al Camp Nou.