Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Debat sobre seguretat. L'oposició diu que hi ha cada cop més delictes i més violents.

La mort d'un altre comerciant del centre de Barcelona en un atracament, el tercer als últims sis mesos, re-obre la polémica ciutadana sobre la seguretat. L'alcalde Hereu afirma que fets com el d'aquesta nit passada són casos aÍllats, mentre que Xavier Trías denuncia que creix l'inseguretat i que s'han d'augmentar les mesures de prevenció.

Setmana blanca. Escapar-se a la neu aplega pares i fills en la pausa escolar

La setmana blanca, nova i polémica incorporació al calendari escolar, comença la segona tongada d'alumnes mentre la Generalitat analitzarà amb pares d'alumnes els pros i contres per decidir si s'ha d'eliminar o no en el futur. L'escapada a la neu és una de les preferides d'entre les diferents activitats programades. Les pistes d'esquí catalanes s'han tornat a omplir aquest cap de setmana.

Des de Trípoli amb amor. Famílies separades i cops d'efecte propagandístics del régim

Als fronts de la guerra a Libia amaguen el drama de les families separades. Conèixerem la Mercedes , una dona catalana casada amb un militar libi retirat, que intenta des d'aqui mantenir el contacte amb el marit i el fill a Trípoli. I una manifestació a la plaça verda de la capital evidencía que el conflicte es lliure també amb cops d'efecte propagandístics.

El Barça segueix guanyant. Guardiola, del partit a l'hospital Vilanova, preparant la Champions

I el Barça s'imposa al Saragossa amb un solitari gol de Keita... però que val tres punts. Així que tornen a estar a 10 del Reial Madrid. Qui no va fallar a la cita va ser Pep Guardiola. Tot just va sortir de la clínica per estar amb el seu equip i, un cop acabat, va tornar a ingressar. Ara, amb l'Arsenal en ment.

110 km/hora de màxim. S'aplicarà a partir de dilluns i durarà 4 mesos prorrogables

El nou limit de velocitat en 110 kilometres per hora que començara a aplicarse a partir de dilluns arriba enmig de controversia sobre la seva utilitat. Es recaptaran menys impostosde combustible, pero es guanyara en seguretat i en la despesa energetica global. Les noves senyals arriben ja a les carreteres catalanes.

Montilla al Consell del PSC. Acusa al Govern d'exagerar la crisi per retallar prestacions

José Montilla ha acusat al govern de Ciu d'exagerar la crisi i les xifres del déficit per tal de retallar de forma més dràstica les ajudes econòmiques i les prestacions socials a catalunya.

El primer secretari del PSC , en lintervenció al consell nacional del partit, ha condicionat el possible suport al govern a que es fixi un impost de succesions més just.

Paper de pedra. L'utilitzen per fer articles més ecològics i sostenibles

Arriba el mercat de Catalunya un dels papers més ecològics del món. El procés de fabricació gasta la meitad d'energia que el paper normal i no requereix d' aigua, fusta, ni clor. El fan a partir d'un mineral, el molt abundant carbonat càlcic. A Catalunya ja s'utilitza per fer-ne llibretes i bosses.

Jugaran amb Guardiola. el tècnic serà a la banqueta mentre Puyol no rep l'alta

Lúltim comunicat mèdic del Barça diu que amb gairebé tota seguretat Guardiola estarà aquesta nit a la banqueta del Camp Nou per dirigir el Barça- Saragossa. Puyol per la seva banda no ha rebut l'alta mèdica tot i que ha fet el darrer entrenament amb el grup. Valdés en canvi si que podrà ser a la porteria.

L'ESTALVI ENERGÈTIC. Madrid pagarà bitllets Fins al juny a 110.

El govern central està disposat a pagar a Catalunya, tal com demanava ahir el president Mas, la rebaixa del bitllet dels trens. Ho ha dit avui el vicepresident

Rubalcaba en la roda de premsa en què ha detallat l'abast de les mesures d'estalvi energètic previstes per l'executiu. Així, hem sabut, per exemple, que el límit de 110 kilòmetres a autopistes i autovies serà, en principi, fins el mes de juny.

Vaga dels treballadors d'Aena. Anuncien que pararan Dijous Sant. Recomanen no volar aquell dia.

Els sindicats d'Aena anuncien una vaga de 24 hores per dijous Sant. Protesten per la privatització dels aeroports i recomanen que NO es comprin bitllets per viatjar aquell dia de Setmana Santa.

Simulacre d'allau. Rescat d'un atrapat a l'estació de la Masella.

Simulacre de rescat d'una persona atrapada per un allau a l'estació d'esquí de Masella. A banda de personal de pistes i sanitari, cada vegada més practicants d'esports de muntanya hi participen per adquirir experiència.

Portabella avala Laporta. L'expresident del Barça no deixarà el seu escó.

Jordi Portabella defensa un lloc important per Joan Laporta a les llistes per l'Ajuntament de Barcelona. L'ex-president del Barça diu que NO li tremolarà el pols per trencar amb Solidaritat per la Independencia i que NO pensa abandonar el seu escó al Parlament.

Evolució favorable. Guardiola sortirà demà de l'hospital i podria ser al Barça-Saragossa.

Guardiola evoluciona favorablement de l'hèrnia discal que pateix.Demà sortirà de la Clínica Dexeus i fins i tot podria dirigir el Barça-Saragossa al Camp Nou. En canvi, Cristiano Ronaldo es perdrà les dues pròximes jornades de lliga per una lesió muscular. A més, és dubte pel partit de Champions amb el Lió.

Els treballadors d'AENA anuncien una vaga de 24 hores per Dijous Sant.Per anar escalfant motors, més de 200 treballadors s'han concentrat, al matí, a l'aeroport del Prat contra la privatització dels aeroports. Els sindicats recomanen que qui hagi comprat bitllets per aquell dia, els canviï.

Dilluns ja no es podrà circular a més de 110 km/h en autopistes i autovies. Una mesura que segons el RACC tindrà poc impacte perquè només reduirà un 2% el consum de petroli. El pla d'estalvi energètic, que aprova avui el Consell de Ministres, inclou també un pla renove per als pneumàtics i canvis en l'enllumenat públic.

Joan Laporta està disposat a ser el número dos a les llistes de ERC a l'ajuntament de Barcelona. Diu que l'independestisme ha de sumar i no restar. Solidaritat Catalana li respon que Esquerra pacta amb el PSC i això no serveix el projecte de l'independentisme

El 80% de les persones que pateixen insomni pren algun tipus de fàrmac. En molts casos sense prescripció mèdica i de forma innecessària. Una teràpia, impulsada per la clínica de la son, ensenya als pacients hàbits per dormir de forma natural.

Guardiola estarà ingressat fins demà per l'hèrnia discal que té i aquest matí ha rebut la visita dels seus pares. El Reial Madrid torna a estar a 7 punts del Barça després de guanyar per 7 a 0 un Màlaga ple de suplents. Cristiano Ronaldo va fer un hat-trick però es va lesionar.

VAGA A AENA PER DIJOUS SANT. Els sindicats recomanen que qui hagi comprat bitllets que els canviï.

APROVEN EL PLA D'ESTALVI ENERGÈTIC. Inclou la reducció de velocitat a les autopistes i el canvi d'enllumenat.

CRISI A SI. Laporta disposat a ser el número dos de les llistes d'ERC a Barcelona.

SUPERAR L'INSOMNI SENSE FÀRMACS. El 30% de la població té problemes per dormir i molts s'automediquen.

GUARDIOLA SEGUEIX A L'HOSPITAL. El Madrid goleja el Màlaga per 7 a 0 amb tres gols i lesió de Cristiano

Una gran explosió ha fet saltar l'alarma aquesta matinada a Barcelona. El fantasma d'una tragèdia causada per una fuita de gas s'ha passejat per la ment de tothom. Però, afortunadament, l'ensurt s'ha quedat en danys materials: tres pisos afectats, una setantena de persones desallotjades i tres ferits lleus per intoxicació de fum.

La Catalunya central, l'Alt camp, la Selva i el Vallès Oriental han estat algunes de les comarques que han vist avui caure la neu. Una nevada feble i que NO ha causat transtons importants en la vida dels ciutadans.

El president de la Generalitat es nega a acceptar les propostes de Madrid sobre l'estalvi energètic si les ha de pagar Catalunya. La darrera mesura és un "plà renove" dels neumàtics dels cotxes.

Un estudi de l'Hospital de la Vall d'Hebrón demostra els efectes positius d'un nou tractament sobre el càncer de mama amb metàstasi. El medicament augmenta un 20% la supervivència entre les pacients.

Guardiola continua rebent tractament per la seva hernia discal a l'hospital on va ingressar anit després de la important victòria del Barça a València. Messi amb el seu vint-i-setè gol va esvair la il.luisó del Madrid de veure una ensopegada blaugrana a un dels camp més complicats de la lliga

La neu arriba a cotes baixes, a partir dels 400 metres, i tenyeix de blanc algunes poblacions de la Catalunya central, el Vallès Oriental i Occidental i La Selva. Tot i això no ha provocat afectacions importants i només obliga a portar cadenes a 3 carreteres comarcals. La Generalitat manté activada l'alerta per nevades i protecció civil recomana informarse de l'estat de les carreteres abans de desplaçar-se i portar el telèfon mòbil carregat.

Una explosió de gas en un bloc de pisos de Barcelona obliga a desallotjar una setantena de veïns. Tres persones han resultat ferides greus per inhalació de fum i han estat ateses a l'Hospital del Mar. La majoria de veïns ja han pogut tornar a casa.

Un nou tractament contra el càncer de mama avançat augmenta la supervivència de les pacients un 20%.A més el fàrmac, descobert per investigadors de la Vall d'hebron, és menys tòxic. Unes 4500 dones espanyoles se'n podrien beneficiar.

La família és la institució més valorada pels adolescents espanyols, tot i que la meitat creix en famílies dividides. És la conclusió d'un estudi de l'Hospital Sant Joan de Déu que també situa les noves tecnologies en el segon àmbit de socialització dels joves, per davant de l'escola.

El Barça fa un pas més cap al títol de Lliga amb una difícil victòria a València. Els blaugrana van guanyar gràcies a un gol de Messi i - de moment - se situen a 10 punts del Madrid. Guardiola acaba pagant els nervis. Ha passat la nit ingressat i les proves que li han fet han confirmat que pateix una hèrnia discal.

NEU A COTES BAIXES. Ha nevat a partir dels 400 metres, però no causa afectacions greus.

EXPLOSIÓ DE GAS A BARCELONA. Hi ha hagut tres ferits lleus i una setantena de desallotjats.

CÀNCER DE MAMA AVANÇAT. Un nou tractament augmenta un 20% la supervivència dels pacients.

VICTÒRIA DE CAMPIONAT. El Barça dóna un cop a la Lliga guanyant 0-1 a València amb un gol de Messi.

 

  •  Les llistes d'espera als hospitals catalans s'allargaran, les intervencions menys urgents es retardaran i per operacions com les de cataractes és possible que s'hagin d'esperar més enllà de sis mesos.  Fins ara, si feia falta, s'obrien quirofans per la tarda, ara ja no serà així.
  • L'atur continua creixent i arriba ja a tot Espanya als 4.300.000 persones. A Catalunya, al febrer, s'han registrat 13.000 parats més. En total, hi ha 600.000 catalans a l'atur.
  • El robatori amb força a domicilis és un dels delictes que més va créixer l'any 2010 amb més de 22.000 casos a Catalunya. Però, globalment, el nombre d'actes delictius va baixar respecte l'any anterior.
  • Picabaralla entre el Govern central i el de la Generalitat  sobre la rebaixa en els preus dels bitllets per estalviar energia. El govern català reivindica que Madrid pagui a Catalunya el que deixarà d'ingressar si abaixa els bitllets.
  • El Barça afronta aquesta nit un dels partits més complicats que li queden a la Lliga. Ho farà amb Guardiola a la banqueta i dubtes sobre la presència de Villa com a titular. Mentrestant, a Madrid, Mourinho diu que són veritats i no excuses les seves queixes sobre el calendari, insulta a un periodista i falta el respecte a Pellegrini i el Màlaga.
 

Les llistes d'espera s'allargaran més de 6 mesos per operacions que no siguin urgents, es reduirà la despesa farmacèutica un 11% i es concentraran proves mèdiques en determinats hospitals per rendibilitzar personal i maquinària. Són algunes de les mesures urgents que aplicarà el govern per frenar la despesa sanitària.

13.000 persones es van quedar a l'atur al febrer, que acaba amb més de 600.000 desocupats a Catalunya. És, desprès d'Andalusia, la comunitat on més ha augmentat. Al conjunt d'Espanya l'atur ha crescut de 68.000 persones i ja són prop de 4.300.000 els desocupats registrats, la xifra més alta des de 1996.

Prop de la meitat de la població patirà mal d'esquena els propers 6 mesos. La lumbàlgia és una de les principals causes d'absentisme laboral i cada pacient li costa al sistema sanitari 1.200 euros l'any. Un estudi prova de tractar ara aquestes dolències sense haver de prendre fàrmacs.

Els dos millors equips de la segona volta es citen aquesta nit a Mestalla.El Barça, amb Guardiola al capdavant. ha viatjat amb una expedició en la que només ha faltat David Villa, que hi ha arribat més tard.

L'austeritat a Sanitat afectarà les llistes d'espera. El conseller de Salut demana als hospitals que no operin a la tarda.

L'atur torna a crèixer al febrer.El conjunt de l'Estat registra la xifra més alta dels últims 15 anys.

Dolor d'esquena.Prop de la meitat de la població en patirà els propers 6 mesos.

València-Barça, aquesta nit a Mestalla. Al final, Guardiola ha pogut viatjar amb l'equip.

Preocupació entre els transportistes per l'increment de robatori de combustible dels vehicles estacionats sobretot en àrees de descans i servei o llocs apartats i sense il.luminació. Demanen més aparcaments vigilats. A Catalunya només n' hi ha dos. Els pagesos també pateixen aquests robatoris.

Sindicats i associació d'usuaris volen presentar una iniciativa legislativa popular al congres per aconseguir que amb la subhasta del pis es cancel.li tot el deute amb el banc.Unes 270.000 persones han perdut casa seva en els últims tres anys.Al voltant d'un 20% dels embargaments es podrien evitar si no existís la clàusula terra a les hipoteques

Encara no és primavera però els al.lèrgics al polen comencen a patir els primers símptomes.Molts arbres, com els xiprers, ja estan carregats de llavors perquè a la tardor va ploure molt. Els experts asseguren que molts dels encostipats d'aquestes dates són en realitat procesos al.lèrgics

Xavi Hernàndez ha rebut aquest matí l'alta mèdica i viatjarà demà a València. La llista la completen els 15 homes del primer equip que van ser a Mallorca, amb Dani Alves i Miño. Qui és dubte per Mestalla és Pep Guardiola. El tècnic pateix lumbàlgia i, de moment, el seu lloc a la roda de premsa l'ha cobert Tito Vilanova.

Robatori de combustible.Els transportistes demanen aparcament vigilats per evitar-los.

270.000 persones perden la casa. Iniciativa popular perquè es cancel.li la hipoteca a canvi del pis.

Comencen les al.lèrgies al polen.Molts arbres ja estan carregats de llavors tot i no ser primavera.

Xavi alta, Guardiola baixa.El de Terrassa viatjarà a Valènciai el tècnic pateix lumbàlgia

La inflació anual arriba al 3'6%. És el seu valor més alt des de l'octubre de 2008. L'encariment del petroli, per la crisi als països àrabs, i també dels aliments expliquen l'increment.

El mediador entre els controladors aeris i AENA, l'exministre Manuel Pimentel, fixa en 200.000 euros el sou dels controladors. El laude arbitral, que obliga les parts, rebaixa també la quantitat d'hores que treballaran.

Jordi Hereu fa valer el seus resultats a les primàries i s'imposa com a director polític del PSC a la campanya de les municipals. Hereu consolida el seu càrrec de secretari de política municipal i diu que ha notat un canvi d'actitut en la Direcció socialista.

El Barça recupera pel partit a València Xavi, que ja ha superat una lesió muscular. També Dani Alves, un cop complert el partit de sanció. El brasiler ha dit que vol renovar, però creu que no tothom ho té tan clar. Alves i el president Rosell també han sortit al pas de les queixes de Mourinho sobre el calendari.

Més de 400mil alumnes de 29 comarques catalanes disfruten ja de la primera i última setmana blanca. Els 700mil escolars restants ho faran la setmana vinent./El sou mitjà dels controladors aeris serà de 200mil euros anuals, molt per sota del que cobren ara./La inflació anual arriba al 3'6%, el seu valor més alt des de l'octubre de 2008. L'encariment del petroli, per les revoltes als països àrabs, dels aliments i de les begudes no alcohòliques, són al darrera d'aquest increment./A Líbia, el setge al coronel Gadaffi s'estreny cada vegada més./L'any 2010 s'ha batut el rècord històric de consum de cava./Catalunya va tancar el 2010, amb un 32,1% més d'aturats sense cap tipus de cobertura econòmica i que no perceben cap prestació d'atur. Són més de 103mil persones./La secretària d'Estat, Beatriz Corredor, ha constituit - a Barcelona - la comissió de seguiment per rehabilitar el recinte històric de Sant Pau, amb el secretari del govern, Germà Gordó./Jordi Hereu serà el director polític de la campanya del PSC per les municipals del maig./El Barça recupera efectius pel partit de dimecres a València. Xavi ha entrenat amb el grup després de superar un trencament muscular i Dani Alves torna a estar a disposició de Guardiola./I al proper rival del Barça a la Champions, l'Arsenal, se li acomulen els lesionats./ L'Espanyol també té una baixa important per rebre, demà, el Mallorca: Javi Márquez./"El discurs del rei" coronada amb 4 òscars: guió original, actor principal, director i pel.lícula. Natalie Portman s'endú l'estatueta a la millor actriu pel seu paper a Cisne Negro i Javier Bardem i Biutiful es quedan sense premi./El col.lectiu de persones tartamudes celebra l'èxit de la pelicula "el discurs del rei". Diuen que els ajuda a lluitar contra l'estigma social d'aquesta patologia que, sovint s'associa sense fonament a discapacitats fisiques o mental./