Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'abril arriba acompanyat d'una pujada de la tarifa del gas, que, de mitjana, augmenta un 4% per l'encariment de les matèries primeres.

Transport públic més barat.Es rebaixa un 5% per fomentar-nel'ús i estalviar energia.

Mor un vigilant. Un jove de 20 anys hauria agredit el vigilant de l'estació de Castelldefels.

Desaparició a Els Pallaresos.El detingut passa a disposició judicial.Els fets estan sota secret de sumari.

Guardiola renya a Rosell. El tècnic diu que el president es podria haver estalviat la seva agosarada porra.

El Departament de Salut de la Generalitat ha de tenir enllestit en pocs dies el plà de xoc que eviti una retallada de plantilles en el món sanitari. L'objectiu que es plantegen, de moment, és reduir la depesa d'un 10%. Això crea incertesa entre metges i usuaris. Uns i altres temen una pèrdua en la qualitat de l'atenció sanitària. I també els treballadors, com el col·lectiu d'infermeria, temen el resultat de la tisorada pressupostària. Aquesta tarda, precisament, el conseller de salut es reunia amb aquests treballadors.

El Govern català diu que Madrid li exigeix ara una retallada del 20% i assegura que pensa plantar-se. El socialista Joaquim Nadal ho nega i diu que és una invenció de la Generalitat.

El pressumpte autor de la mort d'una caixera a Cambrils i altres 4 membres de la banda d'atracadors detinguda dimarts s'han negat a declarar davant el jutge de Reus. El magistrat decidirà demà la situació dels detinguts.

Joves ex-membres de bandes llatines expliquen a companys de l'institut els perills d'integrar-se en aquests grups. L'experiència ha merescut un premi "Ciutat de Barcelona" al centre que l'ha engegat..

El president del Barcelona, Sandro Rosell, ja ha fet el seu pronòstic per a la final de Copa del Rei contra el Reial Madrid. I no s'ha estat de res... 5 a 0. Això ja ha aixecat polseguera a Madrid. Més calmat està el tema de Messi. Es descarta cap lesió, però és dubte pel partit davant el Vila-real.

Salut ja disposa de la majoria dels plans d'ajust dels hospitals catalans per reduir el 10% dels pressupost sanitari. El departament, els estudiarà ara una per un per decidir les mesures que aplica en cada cas. Salut insisteix que les retallades són necessàries per evitar les plantilles es vegin afectades. El col.legi de metges i la coordinadora d'usuaris temen que la retallada perjudicarà el usuaris. I el govern català es planta davant les pressions de Madrid perquè dobli les retallades fins al 20%.

L'euríbor tanca el març en el nivell més alt dels darrers 2 anys. Una hipoteca mitjana de 150.000 euros a 25 anys costarà, a partir d'ara, 600 euros més l'any. A partir de demà, 1 d'abril, la factura del gas també s'apuja. Serà un 4,1% més cara.

És el presumpte assassí de la treballadora d'un banc de Cambrils, l'octubre passat. Ells i els altres quatre integrants de la banda d'atracadors més buscada d'Espanya, han passat avui a disposició judicial. Segons les primeres informacions no hauria reconegut la mort de la noia, davant la policia.

Evitar que les bandes llatines entrin a les aules. És el projecte d'aquest institut de Barcelona. Ex membres d'aquestes bandes expliquen als seus companys els perills que comporten. El projecte ha guanyat el premi Ciutat de Barcelona.

Leo Messi ha arribat aquest matí a Barcelona i de seguida li han fet proves mèdiques. L'argentí no pateix cap lesió muscular però farà tractament fins dissabte. Llavors, decidiran si pot jugar contra el Vila-Real.

Acaba el termini. Salut ja disposa de la majoria dels plans d'ajust dels hospitals.

Pugen el gas i la hipoteca. El gas puja un 4,1% i l'euríbor arriba al nivell més alt des de 2009.

Declaren davant del jutge. Els atracadors integraven la banda més buscada d'Espanya.

Evitar les bandes llatines. Un institut de Barcelona planta cara a les bandes llatines.

Messi no té cap lesió. L'argentí ha arribat avui i farà tractament per determinar si pot jugar a Vila-Real.

Mig milió de signatures per demanar que quan no es pugui pagar la hipoteca del pis n'hi hagi prou amb tornar les claus al banc; que no passi com ara que et prenen la vivenda.

Zapatero avisa que encara queda molt camí per superar la crisi. La recuperació serà lenta.

Ensurt al Zoo de Barcelona: dues llobes s'han escapat desprès de saltar la tanca del recinte a on eren. Les han capturades una hora deprès.

Amb ketamina, una substancia que es fa servir com a analgèsic en animals, traficava una banda desarticulada pels Mossos d'Esquadra a Barcelona.

Avui han declarat cinc dels deu imputats per l'accident de l'atracció del Pendul del parc del Tibidado.

Als Pallaresos, Tarragona, els Mossos han detingut un home acusat de la desaparició de la seva exparella i també del seu cunyat ara fa dos anys.

Finalment, si que hi haurà futbol aquest cap de setmana. La jutgessa ha donat la raó als 6 clubs que van impugnar la decisió de la Lliga de Futbol Professional.

El president del govern José Luis Rodríguez Zapatero adverteix que caldran més reformes per crear llocs de treball i activar l'economia. Insisteix en que encara queda molta feina per sortir de la crisi. El cap de l'oposició Mariano Rajoy li ha tornat a retreure que hagi rectificat la seva política massa tard.

Dues llobes s'han escapat aquest matí del zoo de Barcelona durant hora i mitja. La fugida dels animals, que no han arribat a sortir del parc, ha obligat a tancar les instal.lacions i a traslladar als visitants a lloc segur. Tot i això, els responsales del zoo diuen, en cap moment, hi ha hagut perill.

Cau una xarxa criminal dedicada al tràfic de Ketamina a Catalunya. Els Mossos d'Esquadra han detingut deu persones que traficaven amb aquest anestèsic veterinari, cada vegada més consumit com a droga pel seu potencial alucinògen.

Portar el full de rescat al cotxe, amb la informació tècnica del vehicle, pot facilitar -molt- la tasca dels equips de rescat en cas d'accident. Conèixer el vehicle pot evitar fins el 63% dels problemes en una situació d'emergència. L'objectiu: evaquar els ferits durant la primera hora després de l'accident, quan es produeixen el 75% de les morts.

Finalment si que hi haurà futbol aquest cap de setmana. La jutgessa que porta el cas ha donat la raó als 6 clubs que van impugnar la decisió de la Lliga de Futbol Professional i, per tant, es disputarà la jornada de Primera i Segona Divisió. Diu que no es pot alterar el calendari i, de moment, s'acaba el culebrot,

El president del govern José Luis Rodríguez Zapatero adverteix que caldran més reformes per crear llocs de treball i activar l'economia.

S'escapen dues llobes del zoo. Els animals, que no són perillosos, han estat capturats hora i mitja més tard.

Tràfic de Ketamina. Es tracta d'una droga sintètica utilitzada com analgèsic per animals.

Reduir el temps de rescat. El Full de rescat es pot descarregar del web del RACC.

Hi haurà Lliga. La jutgessa dóna la raó als 6 clubs contraris a la vaga i es jugarà la jornada.

La que diuen que és la banda d'atracadors més buscada d'Espanya acaba de caure en mans de la policia. Han detingut 5 presumptes delinqüents i busquen un sisè. El van gravar les càmeres de seguretat d'una sucursal bancària de Cambrils... Allà, la detenció pren més relleu perquè els atracadors van matar una treballadora del banc. Fet que va commocionar la població.

Un forum defensa a Barcelona les avantatges del transplantament de ronyó de donants vius. A Espanya aquest tipus de donacions es fan, sobretot, entre pares i fills.

El Partit Popular demana explicacions al ministre Rubalcaba sobre les informacions que apunten que el govern va continuar negociant amb ETA després de l'atemptat de la T4. Rubalcaba ho nega i diu que sempre ha lluitat contra la banda.

El govern català suprimeix 300 càrrecs intermedis dins del plà d'aprimament de l'administració. A la reunió d'avui també ha decidit derogar 246 disposicions administratives per facilitar els tràmits a les empreses.

Espanya juga d'aqui a menys d'una hora contra Lituània en un camp en pèssimes condicions però que no representa cap risc de lesió, segons la UEFA i l'àrbitre del partit. El que encara corre el risc de no jugar-se és la propera jornada de la Lliga. Una jutge decidirà demà si hi ha vaga o no.

Desmantellada una perillosa banda d'atracadors, acusats de més de 30 robatoris a tota Espanya. Entre els 5 detinguts hi ha el presumpte assassí de la caixera d'un banc de Cambrils, a l'octubre passat. La policia encara busca un dels membres de la banda, a qui no han pogut detenir. És la primera operació conjunta de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, els Mossos i l'Ertzaintza.

Càmeres de videovigilància, alarmes, sensors o una ubicació estratègica de la caixa. Són algunes de les mesures d'autoprotecció que prenen els comerciants de Barcelona per evitar robatoris i furts. Els botiguers reclamen més presència policial i una millor il·luminació als carrers.

Fer el possible perquè els pacients terminals acabin la seva vida sense dolor. És l'objectiu de la nova llei de cures paliatives que el govern central va anunciar pel març però que encara no té enllestida. Una norma que evitaria que l'atenció a aquests pacients depengui de la comunitat on viuen.

L'aeroport de girona tancarà l'any amb 2 milions de passatgers menys que l'any passat. A més, a l'estiu, perdrà 16 rutes i reduirà les freqüències a gairebé la meitat. En canvi, l'aeroport de Reus amplia rutes a Palerm, Venència i Eivissa i comptarà amb sis vols xàrters més. Berna, Hèlsinki o Viena seran algunes de les noves destinacions.

L'àrbitre del Lituània-Espanya dóna el visi-i-plau a la disputa del partit malgrat el lamentable estat de la gespa de l'Estadi de Kaunas, on gairebé només hi ha sorra. El que encara és una incògnita és si hi haurà Lliga el cap de setmana. Avui la jutgessa ha escoltat totes les posicions i demà decidirà.

Cau una banda d'atracadors. Un dels detinguts està acusat de matar una caixera a Cambrils.

Pla de seguretat als comerços. Els botiguers prenen mesures per frenar els furts.

Atenció al final de la vida. Usuaris i sanitaris lamenten que no estigui enllestida la llei de pal·liatius.

Balanç desigual als aeroports. Girona perd passatgers, rutes i freqüències i Reus, en guanya.

Selecció sí, Lliga... ?.L'àrbitre dóna l'OK al Lituània-Espanya i la jutgessa dirà demà si hi ha vaga o no.

¿S'ha de recuperar l'uniforme escolar? Aquest és el debat que acaba d'obrir la consellera d'Ensenyament. Irene Rigau pensa que la tradicional bata, o l'uniforme que encara porten moltes escoles religioses, acabaria amb l'obsessió de molts alumnes per la roba que s'han de posar. Seria, també, una fòrmula que evitaria les discussions per les marques que tants pares pateixen amb els seus fills adolescents. El debat és obert, malgrat que la consellera ha deixat molt clar que, de moment, la Generalitat no es planteja dictar cap norma que obligui a dur uniforme. Ho deixa tot al criteri dels consells escolars de cada centre.

Artur Mas diu a Madrid que el pacte fiscal serà condició imprescindible per que CiU doni suport al proper govern espanyol. El President de la Genealitat demana a Zapatero que aclareixi el seu futur polític perquè la incertesa perjudica a Espanya.

Avui ha acabat el termini perquè bancs i caixes presentin al Banc d'Espanya els seus plans de solvència. "Unnim" busca una aliança amb algun grup financer o consolidar un banc propi, mentre que "Catalunya Caixa" anirà directament als ajuts de l'estat per aconseguir els "mil set-cents milions" d'euros que necessita.

Els mossos d'esquadra detenen 10 dels pressumptes delinqüents més actius i violents de Barcelona ciutat. Tots ells, amb nombrosos antecedents, es dedicaven sobre tot a les estrebades i a robar a punta de navalla.

Demà sabrem si es juga el partit entre Lituània i Espanya. Malgrat el pèssim estat de la gespa de l'Estadi de Kaunas, un delegat de la UEFA assegura que no hi ha cap risc de lesió. La decisió final és en mans de l'àrbitre, que demà revisarà el terreny de joc.

Artur Mas posa el pacte fiscal com a condició per fer costat al futur govern de l'Estat. El president català creu que el pacte és urgent i i que s'ha de fer des de la raó i no des de les vísceres. En la seva presentació pública a Madrid després de les eleccions, Artur Mas ha demanat a Zapatero que aclareixi JA el seu futur.

Acaba el termini perquè bancs i caixes presentin al Banc d'España els plans per augmentar el seu capital. Catalunya Caixa i UNNIM, que no van passar els exàmens de solvència, crearan un banc però no sortiran a borsa. CatalunyaCaixa aposta pel FROB mentre que el consell d'administració d'Unnim aprovarà aquesta tarda l'estratègia de capitalització.

Els mossos d'esquadra detenen als 10 atracadors multireincidents més actius de Barcelona: acumulaven 257 arrestos. Els joves, d'entre 19 i 24 anys, actuaven de nit i utilitzaven,sobretot, el mètode de l'estrabada. La majoria de les víctimes eren turistes. Els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs.

La consellera d'ensenyament demana a les escoles que reflexionin sobre com vestir de forma més igualitària. Rigau es mostra preocupada per l'obsessió dels alumnes per decidir què es posen, cada matí. Tot i axiò, diu, el govern no té previst cap normativa relativa als uniformes.

El Barça de bàsquet ja és a Atenes, on demà i dijous jugarà amb el Panathinaikós el tercer i quart partits dels quarts de final de l'Eurolliga. Els blaugrana han de guanyar com a mínim un dels dos duels si no volen acomiadar-se de la Final a quatre del Palau Sant Jordi

Mas defensa el pacte fiscal.És la condició per donar suport al futur govern espanyol.

Plans per guanyar solvència. Bancs i caixes presenten els plans per augmentar el capital.

Cop contra els multireincidents. Detenen els 10 delinqüents més actius de Barcelona.

Uniforme, sí o no?. Rigau demana reflexió a les escoles sobre la vestimenta dels alumnes.

Una victòria a Atenes. El Regal Barça ha de guanyar un partit al Panathinaikós per no dir adéu a l'Eurolliga.

L'Aeroport del Prat preveu un increment de viatgers de més del 22 per cent per la temporada d'estiu, uns quatre millions més de passatgers que l'any passat. S'obren les perspectives d'una bona temporada turística que ja s'espera que porti un augment de l'ocupació al sector

Màfies de ciberdelinquents cada cop més organitzades i amb técniques més sofisticades roben dades, estafen i vuiden contes bancaris des d'internet en operacions ràpides i no sempre fàcils de detectar. Els experts recomanen actualitzar els antivirus i desconfiar de qui demani dades personals i bancàries.

Els Manel, el grup folk-rock de moda, obren a Reus, amb un públic entusiasta, la llarga gira de concerts del 2.011. Tenen la majoria de les entrades exhaurides i el seu segon disc, acabat de publicar, anima l'esmorteit mercat discogràfic.

Alberto Contador guanya la Volta a catalunya que tot just acaba de finalitzar. En l'etapa d'avui, que ha acabat al Pla de Palau, el primer en creuar la línia de meta ha estat el francès Samuel Dumoulin.

El govern central es compromet a gastar en base al Producte Interior Brut. Ho ha dit Zapatero a Brussel.les on els 27 països han presentat les seves mesures per adaptar-se al pacte de l'euro. Això el dia en que el Consell de Ministres aprova la reforma de les pensions. El text posposa la jubilació als 67 anys i amplia el temps de cotització de 15 a 25 anys.

Al Japó continua la preocupació per la central nuclear de Fukushima. El reactor numero tres, el més perillós, està molt danyat, i dos operaris que hi treballaven els han hospitalitzat. Sis províncies han detectat radioactivitat a l'aigua, i a Tòquio hi han trobat vegetals contaminats.

El centre comercial Les Arenes de Barcelona ha obert avui amb una gran afluència de públic: la majoria curiosos. 8.500 metres quadrats de botigues, restaurants i cinemes ocupen l'espai de l 'antiga plaça de braus.

La selecció espanyola vol fer aquesta nit a Granada un pas de gegant cap a l'Eurocopa de 2012 amb una victòria davant la República Txeca. Serà un partit especial per Xavi Hernández, que arribarà als cent amb "la Roja". I també podria ser-ho per Villa, que si marca superarà Raúl com a màxim golejador.