Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Segon assalt. El Barça busca a València la seva 26a Copa del Rei.

L'endemà de l'incendi. La Sagrada Família torna a la normalitat però la cripta estarà tancada una setmana.

Tornen les protestes. Els treballadors dels hospitals públics contra les retallades.

Troballa prehistòrica. Unes obres deixen al descobert l'esquelet d'una dona i els seus ornaments.

L' alarma ha saltat a mig matí: foc a la Sagrada Familia. Flames a l'interior d'un temple que cada dia visiten milers de turistes. La reacció dels serveis de seguretat, emergències mèdiques, policia i bombers ha estat rapidíssima. Més de 1.500 turistes desallotjats, però les flames s'han pogut sofocar sense que hagin provocat grans pèrdues. Per sort, no ha calgut trencar els vitralls originals de Gaudí per ventilar l'estança i han quedat intactes. I tot això, segons que sembla, obra d'un home de 65 anys que ha detingut la policia.

Cada vehicle avariat a les entrades de Barcelona provoca, de mitjana, 5 kilòmetres de cues, segons dades del Real Automòbil Club. Els tallers de reparació denuncien que la crisi ha fet baixar a la meitat les revisions de vehicles abans de sortir de vacances.

El govern català demana al PSC que se sumi a un front comú per exigir els 1.450 milions d'euros del Fons de Competitivitat. La unitat de tots els partits catalans subscribint una proposició al Congrés serà clau, segons l'executiu català, per aconseguir els diners.

Novè dia de vaga de recolllida selectiva d'escombraries a Girona. Malgrat que l'Ajuntament ha reforçat els serveis de neteja viària, les deixalles comencen a omplir els carrers de la ciutat.

El Barça es desplaçarà demà a València amb tota la plantilla per disputar la final de la copa contra el Madrid. Guardiola ha convocat tots els jugadors disponibles, inclòs Puyol, que s'ha recuperat de les molèsties musculars. També viatgen els lesionats Bojan i Abidal.

Els bombers han controlat en menys d'una hora el foc que un home presumptament pertorbat ha calat a la sagristia. Segos fonts del temple'potser caldrà remodelar la cripta, on ha començat el foc. L'home ha estat retingut pels mateixos visitants.

Desallotjats més de 2mil turistes del recinte de la Sagrada Família per un incendi. La Guàrdia Urbana ha detingut un home que, presumptament, ha calat foc a la sacristia de la cripta. L'incendi no ha provocat ferits però sí destacats danys materials.

Barcelona és la quarta destinació europea per darrera de Paris, Londres i Roma. Els hotels de la capital catalana estaran al 85% d'ocupació aquesta Setmana Santa. Els campings també tenen una bona previsió d'ocupació, calculen que superarà el 80%.

Revisar el cotxe abans de marxar de vacances pot evitar accidents i avaries. Segons el RACC una avaria provoca, de mitjana, 5 quilòmetres de retencions. Per això, passar pel taller mecànic abans de sortir pot afavorir la fluidesa del trànsit aquestes vacances.

La vaga dels treballadors de la recollida selectiva a la ciutat de Girona arriba al novè dia. Els efectes als carrers comencen a fer-se notar i també les queixes dels veïns. Mentre no es resolgui el conflicte, l'Ajuntament reforçarà el servei de neteja viària.

El Barça ha fet aquest matí l'últim entrenament abans de la final de la Copa del Rei i Guardiola ha convocat tots els jugadors disponibles, inclòs Puyol, que s'ha recuperat de les molèsties. Seguint la rutina habitual, els blaugrana marxaran demà mateix a València.

Ensurt a la Sagrada Família. Un detingut per provocar un incendi a la cripta.

Bona previsió d'ocupació. L'ocupació hotelera a Barcelona prop del 85% i els càmpings, al 80%.

Evitar les avaries. Una avaria provoca de mitjana cinc quilòmetres de retencions.

Novè dia de vaga. La brossa s'acumula al carrer i augmenten les queixes dels veïns.

Puyol, recuperat. Demà viatjaran tots els disponibles més els lesionats Bojan i Abidal

Comprar una vivenda avui és més barat que fa 5 anys. Així ho indiquen les últimes dades sobre habitatge que recullen que el preu dels pisos ha caigut de quasi 5 punts. A hores d'ara hi ha un estoc importantissim d'habitatge que, de moment, no se sap molt bé com podrà ser absorvit pel mercat. Un mercat, a més, on els credits es donen amb comptagotes i que pateix una gran morositat.

El Ministeri de Foment ha eliminat els peatges troncals a l'AP7 sud i l'A2. Però els automobilistes hauran de pagar l'import del trajecte a la sortida de l'autopista. S'intentarà així, evitar retencions.

L'oposició d'esquerres critica durament la possibilitat de baixar l'impost de la renda als catalans que més cobren. La conselleria d'economia ha desmentit aquesta possibilitat que s'havia interpretat d'unes declaracions d'Andreu Mas Colell.

Els mossos d'esquadra presenten unes llançadores de projectils d'escuma antiavalots que son menys perilloses que les tradicionals bales de goma. La policia autonòmica utilitzarà per primera vegada la nova arma en el dispositiu de control de les celebracions de la Copa del Rei.

Carles Puyol s'entrena a la Ciutat Esportiva per recuperar-se de les molèsties als isquiotibials i ser a la final de Copa contra el Madrid. Tot i que avui el Barça tenia festa, també l'han acompanyat Pinto, Milito, Abidal, Mascherano, Bojan i Thiago. A Mestalla ja ho tenen tot a punt per acollir la final somiada

La morositat en el pagament dels crèdits marca la taxa més alta dels últims 16 anys desprès de pujar al febrer per cinquè mes consecutiu. El nombre d'impagaments superara ja els "cent dotze mil milions" d'euros. Al contrari que la morositat, els preus dels pisos continuen caient durant el primer trimestre de l'any i se situa a nivells de 2005. Sobretot per l'abaratiment dels habitatges de segona mà.

I des d'avui ja es pot circular per l'AP-7 i l'AP-2 a Tarragona sense peatges troncals. S'han eliminat les barreres del Vendell, Tarragona, l'Hospitalet de l'Infant i la del Mediterrani. Els usuaris han de recollir un tiquet a l'entrada i pagar a la sortida. La mesura,que comportarà la rebaixa de tarifes en alguns punts, pretèn acabar amb les retencions.

El govern nega rotundament que tingui pensat, ara, rebaixar l'IRPF a les rendes més altes. No ho descarta, però, quan es recuperi l'economia. Aquesta reflexió ha crispat la majoria de partits de l'oposició. Troben indigne i obscè que es parli de rebaixar impostos als més rics mentre es fan retallades socials.

La majoria del catalans opten pel turisme de proximitat per passar la setmana santa. A Lleida i Girona poden arribar al 100% d'ocupació els dies festius. Però el sector busca clients per la resta de la setmana on l'ocupació ronda, en molts casos, el 50%. Ofertes d'última hora i fòrmules imaginatives, són alguns dels reclams.

A València es preparen a consciència per acollir dimecres la final de la Copa del Rei entre el Barça i el Reial Madrid. Fins i tot, mimen la gespa de Mestalla per evitar polèmiques. Mentrestant, avui els blaugrana tenen festa i els madridistes s'entrenen a porta tancada.

Puja la morositat i baixa el preu dels pisos.

Adéu als peatges troncals.La mesura pretén alleugerir el trànsit en aquestes vies.

Rebaixa de l'IRPF, més tard. El govern diu que no té pensat

ara rebaixar cap més impost.

Ocupació per Setmana Santa. La majoria de cases rurals penjaran el cartell de complert els dies festius.

La Copa ja és a València. El Barça fa festa i el Madrid s'entrena a porta tancada.

Xavier Trias qualifica d' irresponsabilitat que es posi en dupta la quantitat que ha de pagar l'estat pels fons de competitivitat i afirma que la ministra d'economia i hisenda s'equivoca i hauria de rectificar. Elena Salgado va afirmar ahir que no estava clara la quantitat final a i que en qualsevol cas no liquidaria els fons abans del 2013.

Jocs i esports solidaris per combatre malalties. Dues associacions catalanes les han organitzat avui: A Montmelò la Fundació Esclerosi multiple ha reunit més de dos mil atletes i patinadors en una cursa popular . I a Badalona una marxa matinal i jocs de tot tipus recapten fons per investigar la sindrome de Rett.

Terapia contra l'estrès , una forma diferent de passar uns dies aquesta setmana santa o simplement una aventura turistica diferent. Així es presenta la posibilitat de dormir en cabanes penjades a dalt dels arbres, com les del complexe que han obert a Sant Hilari Sacalm.

El primer clàssic no va estar exempt de polèmica. I és que es va decidir des del punt de penal. Messi va inaugurar el marcador i Cristiano Ronaldo, des del mateix punt, va aconseguir l'un a un definitiu jugant amb deu, després de l'expulsió d'Albiol. A partir d'ara, només toca pensar en la final de Copa

El Barça, que ha arribat a Madrid enmig d'una gran expectació, afronta el primer dels quatre clàssics. Serà aquesta nit, al Santiago Bernabéu amb el primer títol en joc... la Lliga. Puyol és la gran novetat de la llista i aquest cop fins i tot els jugadors no disponibles han viatjat també amb l'equip.

Comença una operació sortida de setmana santa que es preveu masiva però esglaonada. Gairebé 930.000 vehicles sortiran de l'area metropolitana des d'aquest cap de setmana i fins a dijous sant . Ambtot el Sant Jordi en plena setmana santa a Barcelona es preveu brillant, segons hotelers i restauradors, ja que decenes de milers de turistes s'afegiran a la festa.

Les grans companyies de creuers aposten per Barcelona com a port base amb estades cada cop més llargues. Vaixells com el ..... el més gran que creua el mediterrani porten a la ciutat milers de turistes amb alt poder adquisitiu que a més, expressa suvint el desig de tornar amb més temps.

Per intentar frenar l'allau de desnonaments, amb families que perden la vivenda habitual per no poder pagar l'hipoteca, el congrés ha demanat al govern que revisi els sistema hipotecari espanyol. Una de les propostes és la dació del pis en pagament. Una opció que el experts consideren poc viable.

Després de la gran concentració d'ahir contra les retallades, Artur Mas, aquest matí, insistia: cal fer estalvis i s'ha de ser responsable per no crear falses alarmes. El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions en una reunió amb empresaris. Els ha demanat que prenguin també la iniciativa per sortir de la crisi. Mas també ha explicat que davant del govern ha insistit que a Catalunya l'ajust del pressupost no anirà més enllà del 10%.

3 persones mortes a la N-240 a l'altura de les Borges Blanques en produir-se una topada entre dos turismes i una furgoneta. A Barcelona dos joves han mort aquesta tarda en xocar les motocicletes que conduien.

Els tallers de cotxes recorden el perill que representa portar les rodes del cotxe en mal estat. El fet que no s'hagi posat en marxa l'anunciat plà renove del govern, ha fet baixar les vendes de pneumàtics.

Els artistes que feien d'estàtues a la Rambla de Barcelona i s'han quedat sense plaça oficial reclamen a l'Ajuntament una sol.lució. La Guàrdia Urbana vigila que aquells que no van superar el concurs del consistori ocupin un lloc.

Barça i Madrid ja escalfen motors pel primer clàssic: el de lliga al Bernabéu. Abans que Puyol ja s'entrenés amb el grup, situació surrealista a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva del Madrid... Karanka ha comparegut amb Mourinho, al seu costat. Els periodistes, però, els han plantat.

Artur Mas es reuneix amb una àmplia representació de l'empresariat català. Els demana que siguin el motor de l'economia perquè l'administració, diu, està econòmicament esgotada. El president català ha criticat un cert alarmisme malintencionat davant les retallades anunciades i s'ha ofert a negociar-les.

El curs que vé hi haura 900 professors i mestres menys. El departament d'ensenyament ha anunciat als sindicats que només cobrirà la meitat de les 1.800 jubilacions previstes. Els sindicats asseguren que faltaran efectius per atendre els 15.000 nous alumnes.

D'aquí una hora comença la primera fase de l'operació sortida de Setmana Santa. S'esperen que 920.000 vehicles surtin de l'area metropolitana de Barcelona entre avui i demà i dijous i divendres sant; direcció, sobretot, a la platja... Moviment també a l'aeroport de Barcelona, amb un 18% més de vols que l'any passat i a renfe que reforça el servei amb 30.000 places addicionals

Bones previsions d'ocupació turística per aquesta Setmana Santa, podrien superar el 80%. Una xifra superior a la de l'any passat però que, de moment, no ha afectat la contractació. Els empresaris són prudents i, de moment, no ampliaran plantilla.

Guardiola porta cinc de cinc als clàssics. I es manté fidel a la seva rutina abans d'afrontar el primer dels quatre xocs amb el Madrid: entrenant i fent roda de premsa a la tarda. Mourinho en canvi ha variat la seva estratègia i serà el seu segon, Aitor Karanka, qui assumira la roda de premsa.

Cimera amb empresaris. Artur Mas vol que agafin el relleu de l'activació econòmica.

900 mestres menys. Ensenyament no substituirà la meitat de jubilacions del proper curs.

Operació sortida. La majoria de desplaçaments es faran per carretera.

Bona previsió d'ocupació. Un 80% d'ocupació a la zona deplatja, cinc punts més que l'any passat.

Pòquer de clàssics. Mourinho no farà roda de premsa, Guardiola compareixerà a la tarda.

Al llarg de tota la setmana han escalfat motors, amb manifestació rera manifestació, i aquesta tarda han coincidit tots a la plaça de Sant Jaume. Son els empleats del sector públic. Infermeres, metges, mestres, funcionaris... tots preocupats pel futur, que veuen amenaçat per les retallades pressupostàries. Concentració unitària avui davant de la seu del Govern català amb la plaça de Sant Jaume col.lapsada per milers de manifestants.

La conselleria d'interior es planteja multar a prostitutes i clients per evitar el comerç sexual a carrers i carreteres de Catalunya. Felip Puig ha anunciat avui que estudien una normativa en aquest sentit.

Telefònica anuncia que prescindirà del 20% de la plantilla: prop de 6.500 treballadors. Avui també la cadena d'Informàtica "PC CITY" ha dit que tanca els seus establiments a Espanya.

El món dels zombis, els morts vivents, protagonitza enguany el saló internacional del còmic de Barcelona. En aquesta edició destaca també l'excoronel colpista Antonio Tejero que és centre d'una exposició.

Avui és l'últim dia de treva abans que arrenqui la marató d'enfrontaments entre el Barça i el Madrid. Es veuran les cares 4 vegades en 18 dies, en què es jugaran 3 títols: la Lliga, la Copa i la Champions. Es preveu una dura guerra futbolística i psicològica de cara a uns clàssics per als que, aconseguir una entrada, és missió quasi impossible.

PC City tanca les 34 botigues que té a Espanya, 6 de les quals a Catalunya, i deixa al carrer 1.224 treballadors. La direcció de la cadena de botigues d'informàtica justifica el tancament per la caiguda del consum i l'acumulació de pèrdues... I Telefònica també es planteja prescindir del 20% de la seva plantilla a Espanya. Prop de 6.500 treballadors podrien quedar-se sense feina en un termini de tres a cinc anys. Ho fa, diu, per fer front a la caiguda del negoci.

El govern català endurirà la normativa per reduir la prostitució a la via pública i a les carreteres. Ho ha anunciat avui el conseller d'interior que no descarta regular, més endavant, la prostitució que s'exerceix de forma voluntària. El conseller diu que cal una normativa per evitar el desplaçament de les prostitutes d'un municipi a l'altre.

Els estudiants d'FP que vulguin estudiar batxillerat no hauran de començar de zero perquè se'ls convalidaran les assignatures comunes. A més, a partir de juny l'experiència professional també es podrà convalidar amb titolació homologada.

Zombis i morts vivents deambulen per Fira de Barcelona. S'hi estaran fins diumenge, a la nova edició del Saló Internacional del Còmic. També en són protagonistes, els militars colpistes del 23-F.

El Reial Madrid també supera el Tottenham al partit de tornada gràcies a un gol de Cristiano Ronaldo i es classifica, per primera vegada en 8 anys, per semifinals de la Champions. Per tant, Barça i Madrid s'enfrontaran 4 vegades en 18 dies amb 3 títols en joc.