Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La protesta dels treballadors de la sanitat contra las retallades s'intensifica. De les concentracions a peu d'hospital han passat als talls viaris. A primera hora d'aquesta tarda, empleats de l'Hospital del Mar han tancat un accés a la Ronda Litoral de la capital catalana. Una acció, com sempre que se'n fan d'aquest tipus, que paguen molts justos per pecadors.. però que, per sobre d'aquesta circumstància, evidencía l'espiral de tensió que viuen els treballadors dels serveis públics, ja siguin del sector de la sanitat o de l'ensenyament.

La decisió del Banc Central Europeu d'apujar el preu del diner un quart de punt podria ralentitzar la sortida de la crisi. En aquest context, el govern espanyol llença missatges de confiança per esvaïr les ombres sobre Espanya que ha projectat la petició portuguesa de rescat financer.

Les xarxes socials d'internet bullen d'indignació arran de la votació del Parlament europeu en que els eurodiputats es negaven a volar en classe turista en lloc d'anar en primera. Els eurodiputats catalans de CiU, Esquerra i Iniciativa sí van votar a favor d'aquesta mesura.

Catalunya és la destinació turística més visitada: en els dos primers mesos de l'any ha rebut més d'un milió de turistes. Les perspectives per Setrmana Santa i l'estiu son molt bones, perquè la situació dels països àrabs afavoreix Espanya.

El Barça goleja per 5 a Un al Xakhtar i posa peu i mig a les semifinals de la Lliga de Campions on, si no hi ha un daltabaix, s'enfrontarà al Reial Madrid de Mourinho. Blaugranes i blancs es veuran les cares 4 vegades en només 18 dies entre la Lliga, la final de la Copa del Rei i les semifinals de la Champions.

El rescat financer de Portugal no posa en risc Espanya. Ho diu la vicepresidenta, Elena Salgado. En 5 setmanes com a màxim podria rebre 75 milions d'euros. Mentrestant la comissió europea tramitarà amb la màxima celeritat la petició del govern portuguès, que d'aquí a 3 o 5 setmanes podria rebre 75mil milions d'euros. El primer ministre en funcions, José Sócrates, va dir anit que havia pres la desició en nom de l'interès nacional. Portugal segueix així els passos de Grècia i Irlanda i sol.licita el rescat per poder fer front a les dificultats econòmiques.

Continuen les mobilitzacions als hospitals públics catalans en contra de les retallades econòmiques. Avui també s'hi han afegit els treballadors de la Universitat Autònoma de Barcelona que temen que les retallades afectin la qualitat de l'enseyament.

Un 25% de la població pateix algun transtorn al.lèrgic, molts dels quals a algun tipus d'aliment. En la setmana mundial de l'al.lèrgia 35 hospitals de tota Espanya han intal.lat taules informatives per explicar com tractar-les.

El Barça encarrila l'eliminatòria amb el Xakhtar Donetsk amb un contundent 5 a 1... i la semifinal de la Champions contra el Reial Madrid està pràcticament servida. Iniesta va estrenar paternitat amb una gran actuació i va obrir una golejada que van completar Alves, Piqué, Keita i Xavi.

Tret de sortida al cicle Catalunya Cinema.Una iniciativa que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat. Per 3 euros o un abonament de 15 euros per 5 dies es podran veure pel.lícules a 9 cinemes catalans La presentació s'ha fet aquest migdia amb la presència, entre d'altres, d'Anna Maria Bordas, Directora de Televisió Espanyola a Catalunya, que també participa en la iniciativa.

Portugal, rescatada. En 5 setmanes com a màxim podria rebre 75 milions d'euros.

No a les retallades. Els treballadors de la UAB se sumen a les protestes dels sanitaris.

Setmana de l'al.lèrgia. 25 hospitals espanyols informen de com evitar-les.

Clàssic de Champions. El Barça goleja el Xakhtar al Camp Nou per 5-1 i la semifinal amb el Madrid és molt a prop.

Podria la tisorada presspostària arribar al transport públic? Aquesta és la qüestió que avui ha planat sobre una actualitat que cada dia ens parla de nous sacrificis i retallades. L'alarma ha sorgit arran d'unes declaracions del secretari de mobilitat de la Generalitat a una emissora, en què semblavaa plantejar un possible tancament de línies de transport nocturnes, entre les quals el metro de Barcelona. NO ha trigat a reaccionar l'alcalde Hereu, que ha manifestat la seva rotunda oposició. Poc després, arribava una rectificació del secretari de mobilitat.

El Departament d'Interior vol reduir un 15% la sinistralitat a les carreteres catalanes en els propers tres anys. Amb aquest objectiu, instal·laran nous ràdars i fixaran nous punts amb control de velocitat per trams.

L'Hospital Clínic de Barcelona retallarà 45 milions d'euros del seu pressupost i podria acomiadar més de 400 persones. Ho ha comunicat als seus treballadors el dia en que hi ha hagut concentracions a majoria de centres. Fins i tot han tallat carrers perquè diuen que es va cap a la mort de la sanitat pública.

La vicepresidenta Elena Salgado perfila previsions negatives sobre l'atur per aquest any elevant la taxa de parats en 5 dècimes. La responsable d'economia, que també preveu un menor creixement del PIB, diu que no s'arribarà als 5 milions d'aturats.

El Barça vol encarrilar aquest vespre al Camp Nou el pas a semifinals de la Champions com van fer ahir el Madrid i el Schalke. Guardiola però ja ha avisat dels perills del Xakhtar i ha recordat la dificultat dels seus últims duels. Els blaugrana han superat 10 de les 12 eliminatòries de quarts que han jugat.

Són algunes de les concentracions que s'han fet aquest matí a molts hospitals públics catalans. Els sanitaris protesten per les retallades econòmiques imposades pel govern. Afirmen que poden acabar amb el sistema públic de salut. CÀM Bon dia... I avui per primera vegada Mariano Rajoy ha visitat el Parlament. No ha volgut entrar en si Zapatero ha d'avançar el fons de competitivitat a la Generalitat. S'ha limitat a dir que s'ha de complir la llei. Qui si ho ha fet ha estat Alícia Sánchez Camacho, que n'ha reclamat l'avançament

L'atur continua sent la principal preocupació dels espanyols, seguit de l'economia i la classe política. A l'últim baròmetre del CIS que prop del 80% dels enquestats rebutja la reforma de les pensions que eleva l'edat de jubilació als 67 anys.

30 ràdars més i control de velocitat per trams, com el que ja funciona al túnel de Vielha, en 15 punts. Són algunes de les mesures que inclou el pla de seguretat viària del Servei Català de Trànsit que posa especial atenció als accidents de moto i atropellaments. L'objectiu: reduir un 15% la mortalitat i els ferits greus.

Foment conclou que l'accident de la nit de Sant Joan a Castelldefels en què van morir 12 persones va ser culpa de les víctimes, que van creuar per un lloc no autoritzat. Quan encara no fa un any de l'accident continuem veien imatges com aquestes en algunes estacions de tren.

El Barça rep aquesta nit al Xakhtar Donetsk a l'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions amb l'objectiu d'aconseguir un bon resultat de cara a la tornada a Ucraïna. Qui ja espera als blaugrana amb peu i mig a les semifinals és el Reial Madrid, que va golejar 4-0 al Tottenham amb dos gols d'Adebayor.

No a les retallades. Els sanitaris protesten arreu de Catalunya contra les retallades.

Principals preocupacions. Són l'atur i l'economia seguides de la corrupció a la classe política.

Pla de seguretat viària. Més ràdars i controls de velocitat per trams per reduir l'accidentalitat.

Accident de Castelldefels. Foment conclou que les dotze víctimes van ser les responsables.

Camí de Wembley. El Barça rep avui el Xakhtar i el Madrid goleja al Tottenham

A punt de complir-se els tòpics 100 dies, Artur Mas ha volgut llençar un senyal que el seu govern compleix. Per això ha anunciat la pràctica desaparició, fins al segon grau de parentiu, de l'impost de succesions. Herències de pares a fills, entre cònjuges o d'avis a néts no pagaran pràcticament res amb la reforma anunciada. Missatge, doncs, d'Artur Mas que ha tingut, també, altres dues línies de caire més polític. Una, que NO sacrificarà el benestar de Catalunya per salvar els números de Madrid. I en segon lloc: que NO pensa convocar cap consulta sobiranista.

El sector sanitari català cridat a mobilitzar-se el 14 d'abril contra les retallades. Els sindicats convoquen una concentracio per denunciar el desmantellament de l'estat del benestar i la privatització de la sanitat.

Les caixes d'estalvi calculen que, a tot l'estat, més 4 milions de persones viurien de l'economia submergida. Cada cop hi ha més persones a l'atur que ja no cobren cap prestació i treballen en feines no declarades.

Els mossos d'esquadra comencen una campanya de prevenció de robatoris a automobilistes i camioners en l'autopsita AP-7. Els agents alerten, sobretot a turistes i gent grant, perquè no aturin el cotxe quan els hi ho demanen des d'un altre vehicle.

Guardiola no té bones vibracions per al partit de Champions demà amb el Xakhtar Donetsk. Al tècnic del Barça no li agrada l'eufòria que es viu a l'entorn i avisa que si no estan concentrats ho passaran malament. Messi reconeix que no està en plena forma i podria començar a la banqueta

El president de la Generalitat, Artur Mas, celebra els seus 100 dies de govern aprovant la reforma de l'impost de successions i reduint-la a la mínima expressió. I ho fa, diu, per evitar la competència fiscal amb comunitats com Madrid o el País Valencià amb una legislació fiscal millor. La reforma tindrà caràcter retroactiu amb data 1 de gener. Els socialistes ja han dit que amb aquesta decisió descarten donar suport als pressupostos de la Generalitat.

Metges, sindicats i pacients demanen al govern que aturi les retallades que afecten la qualitat assistencial. Els sindicats majoritaris es manifestaran a Barcelona el 14 d'abril pel que consideren el desmantellament de la sanitat pública. Treballadors de l'hospital Joan-23 de Tarragona van rebre Artur Mas amb crits.

La presidenta del Palau de la Música, Mariona Carulla, i dos dels seus germans es neguen a declarar pel suposat frau fiscal del grup Agrolimen. El jutge investiga si tots tres, accionistes del grup empresarial, van evadir impostos fora de l'Estat espanyol. Amb les compareixences d'avui, ja han passat pel jutjat els sis germans Carulla.

Esquerdes i nits sense dormir per sorolls. És amb el que conviuen els veïns de Montcada i Reixac més propers a les obres de l'AVE al seu pas per aquest municipi. Des d'ADIF, gestora de les obres, asseguren que tornaran a revisar els 300 domicilis afectats.

Desprès de 7 anys veient-ho per la televisió, el Reial Madrid torna a disputar avui els quarts de final de la Lliga de Campions. Els blancs reben el Tottenham al Bernabéu i Mourinho sap que se la juga: ha convocat Cristiano Ronaldo, Marcelo i Di María malgrat que els metges ho desaconsellen.

Març deixa 8.658 aturats més a Catalunya, i ja són 611.000 les persones apuntades a les llistes de desocupats. Catalunya és la comunitat on més ha crescut l'atur. Al conjunt de l'Estat ho ha fet de més de 34.000 persones i ja hi ha més de 4.300.000; un nou màxim històric... Per sectors, els serveis i l'agricultura són els més afectats... I un terç dels nous aturats no ha arribat a treballar mai... Els més perjudicats? Les persones estrangeres, els joves i les dones.

44.000 treballadors a tot l'Estat van cobrar del fons de garantia salarial, l'any passat, després que les seves empreses es declaressin insolvents. Per estalviar-se les indemnitzacions les empreses no acomiaden els treballadors, que no poden cobrar l'atur o bé cobren amb mesos de retard. Denunciar és l'única via.

Des d'avui ja es pot demanar i confirmar l'esborrany de la declaració de la Renda i les dades fiscals de forma immediata a través d'internet, telèfon o el web de l'Agència Tributària. No caldrà esperar-se a rebre la documentació per correu. Així les devolucions podrien fer-se efectives, a partir de dimecres.

Eric Abidal ha estat la gran sorpresa a l'entrenament d'aquest matí del Barça. El francès ha començat a caminar sobre la gespa de la Ciutat Esportiva mentre els seus companys preparen el partit contra el Xakhtar. Els ucraïnesos han aprofitat el matí per fer turisme en autocar pels indrets més emblemàtics de Barcelona.

L'atur continua batent rècords. A Catalunya el nombre de desocupats supera els 611.000.

Empreses insolvents. 44.000 treballadors van cobrar del fons de garantia salarial el 2010.

Campanya de la Renda. A partir d'avui es pot confirmar l'esborrany a través d'internet.

Reunió amb RENFE. El govern, RENFE i ADIF volen millorar la seguretat.

Abidal, de curt, i el Xakhtar, de turisme. El francès comença la recuperació mentre els ucraïnesos visiten Barcelona.

La vida està cada vegada més cara. Avui el gas natural ha pujat d'un 4% i la bombona de butà un 6. A pagar més, doncs, i a ingressar menys. Serà per això també que avui hem conegut que la taxa d'estalvi dels espanyols ha caigut de 5 punts; és a dir, avui som més pobres que ahir, i la crisi continua.

Primeres dificultats per posar en pràctica la retallada del 10% als hospitals públics. L' Institut Català de la Salut rebutja el pla presentat per l'hospital de Bellvitge i li dóna un termini de 48 hores perquè presenti una nova proposta.

El vicepresident Rubalcaba avisa al govern català que el límit al dèficit fixat per l'estat és irrenunciable. La Generalitat manté que no pensa retallar més enllà del 10% i reclama a Madrid els prop de 1.400 milions d'euros que li deu.

L'autòpsia serà clau per aclarir la mort d'un vigilant de RENFE després d'una baralla amb un jove de 20 anys. Els fets s'han produit a Castelldefels i ha trascendit que el noi, detingut, tenia antecedents per lesions.

El Barça s'ha entrenat aquesta tarda... mentre que Guardiola, canviant una mica la dinàmica, havia comparegut aquest matí. El que segueix igual és el dubte de la presència de Leo Messi en el partit de demà davant el Vila-real, tot i que avui ja ha treballat amb el grup.

L'abril arriba acompanyat d'una pujada de la tarifa del gas, que, de mitjana, augmenta un 4% per l'encariment de les matèries primeres. I per segon cop aquest any també s'apuja el preu de la bombona de butà, ho fa d'un 6%. Pujades que es sumen a l'alça hipotecària, i a l'encariment dels aliments i carburant dels últims mesos i que afecten de ple la butxaca dels consumidors

Els bitllets de rodalies i de mitjana distància de Renfe són des d'avui un 5% més barats. També ho és el sistema tarifari integrat de l'area metropolitana de Barcelona que inclou autobusos, metro i tranvia. La mesura, anunciada pel govern espanyol i que arriba amb un mes de retard a Catalunya, s'aplicarà fins el 30 de juny.

Mor un vigilant de seguretat de l'estació de RENFE de Castelldefels després d'un enfrontament amb un viatjer. Els mossos investiguen la causa de la mort i interroguen el presumpte autor de l'agressió, un jove de 20 anys.

Passa a disposició judicial l'home detingut per la desaparició de la seva dona i el seu cunyat a Els Pallaresos. Els fets van passsar fa dos anys i estan sota secret de sumari. L'home ja va ser condemnat per la mort de la seva primera dona i el seu fill.

Reacció de Pep Guardiola a l'ostentosa aposta que va fer ahir Sandro Rosell de cara a la final de la Copa del Rei contra el Madrid. Guardiola entèn que va ser en un marc distès, però creu que s'ho podria haver estalviat.

L'abril arriba acompanyat d'una pujada de la tarifa del gas, que, de mitjana, augmenta un 4% per l'encariment de les matèries primeres.

Transport públic més barat.Es rebaixa un 5% per fomentar-nel'ús i estalviar energia.

Mor un vigilant. Un jove de 20 anys hauria agredit el vigilant de l'estació de Castelldefels.

Desaparició a Els Pallaresos.El detingut passa a disposició judicial.Els fets estan sota secret de sumari.

Guardiola renya a Rosell. El tècnic diu que el president es podria haver estalviat la seva agosarada porra.

El Departament de Salut de la Generalitat ha de tenir enllestit en pocs dies el plà de xoc que eviti una retallada de plantilles en el món sanitari. L'objectiu que es plantegen, de moment, és reduir la depesa d'un 10%. Això crea incertesa entre metges i usuaris. Uns i altres temen una pèrdua en la qualitat de l'atenció sanitària. I també els treballadors, com el col·lectiu d'infermeria, temen el resultat de la tisorada pressupostària. Aquesta tarda, precisament, el conseller de salut es reunia amb aquests treballadors.

El Govern català diu que Madrid li exigeix ara una retallada del 20% i assegura que pensa plantar-se. El socialista Joaquim Nadal ho nega i diu que és una invenció de la Generalitat.

El pressumpte autor de la mort d'una caixera a Cambrils i altres 4 membres de la banda d'atracadors detinguda dimarts s'han negat a declarar davant el jutge de Reus. El magistrat decidirà demà la situació dels detinguts.

Joves ex-membres de bandes llatines expliquen a companys de l'institut els perills d'integrar-se en aquests grups. L'experiència ha merescut un premi "Ciutat de Barcelona" al centre que l'ha engegat..

El president del Barcelona, Sandro Rosell, ja ha fet el seu pronòstic per a la final de Copa del Rei contra el Reial Madrid. I no s'ha estat de res... 5 a 0. Això ja ha aixecat polseguera a Madrid. Més calmat està el tema de Messi. Es descarta cap lesió, però és dubte pel partit davant el Vila-real.