Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'actualitat de Catalunya a la segona edició de L'Informatiu:

El risc de rebrot és el més alt des de la fi de l'estat d'alarma i paralitza la reobertura de l'oci nocturn

Ampli dispositiu policial per blindar demà la visita del Rei a Barcelona

El Barça ha ajornat l'Assemblea de socis

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu:

El risc de rebrot és el més alt des de la fi de l'estat d'alarma i paralitza la reobertura de l'oci nocturn

Ampli dispositiu policial per blindar demà la visita del Rei a Barcelona

El Barça ha ajornat l'Assemblea de socis

A l'entrevista la portaveu de Ciutadans al Senat, Lorena Roldán s'ha referit a la possible imputació de Pablo Iglesias al 'Cas Dina' i li ha demanat coherència si bé ha dit que "és una fase molt inicial, regeix la presumpció d'innocència". Roldán ha dit que "la cosa no punta gaire bé". Sobre el pla anunciat ahir per Pedro Sánchez de crear 800.000 llocs de treballs ha dit que "és expert en fer anuncis, propaganda mediàtica, aquests anuncis no s'acaben de materialitzar, tant de bo el puguem tirar endavant i també ha dit que estudien donar suport als pressupostos, "seria irresponsable no fer-ho"

Sobre Catalunya ha recordat que van guanyar a les urnes, però això no es va traduir amb un canvi al govern "L'alternativa és anar plegats, que el constitucionalisme vagi plegat a les urnes, perquè som majoria." Lorena Roldán també s'ha referit a la situació de la pandèmia "Hi ha indicadors socials que ens diuen que Catalunya està pitjor que la resta de comunitats autònomes. Perquè hem tingut govern que no han gestionat la comunitat. Ja sortíem últims".

També ha parlat del sector de l'oci nocturn, després de la marxa enrere de la normativa que els permetia obrir amb restriccions: "No es pot tenir a la gent amb aquesta incertesa, la gent ha fet unes inversions". I sobre la visita de demà del Rei Felip ha recordat que "Aquí hi va haver un cop a la democràcia, aquella Catalunya de convivència ha desaparegut".

El full de ruta per utilitzar els 140 mil milions del fons europeu, per crear ocupació i augmentar el PIB. Per aconseguir-ho el President ha demanat unitat. En una gran posada en escena davant ambaixadors, empresaris i agents socials, Sánchez ha tirat de la mítica xifra que fa trenta-vuit anys va prometre Felipe González, 800 mil llocs de feina. No va ser l'únic, Aznar, Zapatero i Rajoy també van utilitzar aquest tipus de reclam. Rajoy quasi veu complida la seva promesa, 20 milions de llocs de feina, pel 2020. La pandèmia ho ha impedit. El futur sempre és incert.

A Catalunya, primera sessió de control al President en funcions, Pere Aragonès, després de la inhabilitació de Quim Torra. L'executiu insisteix en el fet que Catalunya no té president, però que malgrat això governa. Ha anunciat que s'ampliarà el pressupost en 200 milions d'euros. Mentre l'oposició qüestiona com serà la governabilitat els mesos vinents.

Les dades de Covid 19 a Catalunya no conviden a l'optimisme. El risc de rebrot ha pujat 19 punts des d'ahir i se situa als 234, molt per damunt del llindar del 100 que ja es considera alt. La taxa de reproducció també ha pujat fins a l'1,21, el que suposa que cada positiu pot infectar més d'una persona. La dada positiva la trobem a les escoles: han baixat els grups confinats i les proves confirmen que hi ha més contagis a casa que a les aules.

I una dada que preocupa, torna a pujar la incidència de la malaltia entre la gent gran. A la residència de Falset, a Tarragona, ja hi ha 103 casos confirmats i a tot Catalunya són 355 els residents que han donat positiu, i 55 estan hospitalitzats. Parlarem de la pandèmia i de la vacuna amb el professor de farmacoepidemiologia de la Universitat d'Oxford: Daniel Prieto Alhambra

Cop als narcopisos: Una cinquantena de persones detingudes al Raval per tràfic de drogues i persones
Primera sessió de control sense president
Creu roja triplica les persones ateses
Una moció triunfant a Can Barça

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu:

Macrodispositiu contra els narcopisos al Raval amb una cinquantena de detinguts

Primera sessió de control sense president

L'oci nocturn no està satisfet amb les mesures de la Generalitat per obrir els locals

La moció de censura contra Bartomeu tira endavant

Gemma Nierga, al magazine "Cafè d'Idees", ha entrevistat Laura Borràs, portaveu del grup JxCat al Congrés. Borràs ha confirmat que el seu partit encara no té la data per fer les primàries i triar els caps de llista de les diferents demarcacions, però que "Carles Puigdemont és el candidat per a tot i en qualsevol circumstància". 

Laura Borràs apunta que "no és molt lògic", referint-se a ERC, "demanar acordar-ho tot" i després "prendre decissions uniletaralment" com la data de les properes eleccions. Afirma que el món no independentista "assenyala i persegueix", i diu que no se li poden demanar més sacrificis a Quim Torra. "Dono fe que s'ha sentit molt sol", ha dit Borràs, que ha insistit en què el Rei Felip Vi sap perfectament que "no és benvingut a Catalunya".

La corba de contagis creix i el risc de rebrot és molt alt. Supera els 200 punts a totes les àrees sanitàries. Les residències de gent gran tornen a estar en el punt de mira. Tot i que més del 90% estan lliures de covid, una trentena estan en situació greu, amb un alt nombre de positius. I preocupa les terres de l'EBRE, el risc de rebrot duplica la mitja. A Tortosa es dispara fins a 1400, SIS vegades més que la mitjana. L'origen d'aquest brot és un escorxador.

Plantada general de les institucions catalanes al Rei. Cap membre del Govern ni el Parlament assistiran a l'acte de divendres impulsat pel Consorci de la Zona Franca on, a banda de Felip Vi, també hi serà Pedro Sánchez. L'independentisme exigeix disculpes pel discurs del 3 d'Octubre i el Govern central evita la polèmica, emmarcant la visita en la normalitat institucional.

El Tribunal Constitucional admet a tràmit el recurs de Quim Torra contra la seva inhabilitació com a President de la Generalitat, però rebutja suspendre la condemna mentre l'estudia. L'expresident portarà la seva inhabilitació als tribunals europeus.

Risc de rebrot molt alt: la pandèmia empitjora a Catalunya, amb rebrots a residències i contagis comunitaris
Torra porta la inhabilitació a Europa
Denuncien un professor de bateria a Girona, per abusos
El Barça es queda sense fixatges

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu:

La pandèmia empitjora a Catalunya amb rebrots a residències i contagis comunitaris

El Tribunal Constitucional denega suspendre la inhabilitació de Torra

Sis homes denuncien un professor de bateria per abusos quan eren adolescents

El Barça es queda sense fitxatges d'última hora

Núria Marín, Alcaldessa de l'Hospitalet i Presidenta de la Diputació de Barcelona, ha passat pel plató de "Cafè d'Idees" amb Gemma Nierga. Ha començat la conversa destacant que "qualsevol autoritat hauria de poder venir a Catalunya", i sobre la propera visita del rei Felip VI a Barcelona afirma que "respecta, però no comparteix" l'absència de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, als actes protocolaris amb el monarca. Troba que pot haver "una estratègia electoral" també en la negativa del President Aragonés.

Ha descartat que Salvador Illa pugui ser el candidat del PSC a les properes eleccions catalanes, ja que confirma que "Miquel Iceta és el candidat del partit"Defensa el pacte que el seu partit té amb JxCat a la diputació de Barcelona, i troba "injust" que Quim Torra censuri aquesta gestió conjunta.

S'ha mostrat convençuda que si el PSOE hagués governat Espanya l'any 2017, "probablement no hi hauria polítics empresonats". Ha definit el conflicte català com un "problema polític" on ha "faltat diàleg" per resoldre'l.

Junts per Catalunya i el PDECAT seran rivals electorals.Les dues formacions descarten anar en coalició a les properes eleccions catalanes i posen en marxa la maquinaria per triar els candidats. Junts pot continuar utilitzat la marca perquè la justicia ha desestimat les mesures cautelar. Mentre el debat sobre què ha de fer l'independetisme si arriba al 50% dels vots continua enfrontant Esquerra i Junts. Pels republicans cal una majoria sostinguda en el temps per legitimar el referèndum . Per Junts, les conseqüències polítiques haurien de ser immediates, i no descarten la DUI.

Es disparen els indicadors de la covid 19, tan el risc de contagi com la velocitat de propagació de la malaltia. Catalunya no aconsegueix aplanar la corba.

Preocupa les Terres de l'Ebre. A Tortosa s'ha triplicat el risc de rebrot... la ciutat entra a la llista de poblacions amb restriccions juntament amb Roquetes i Amposta. HO h¡acaba d'aprobar el PROCICAT i s'aplicaran limitacions d'aforament i es demana limitar els contactes. De l'evolució de la pandèmia en parlarem amb el coordinador de la Unitat de SEguiment de la COVId, el Doctor Jacobo Mendioroz.

El sector de l'oci nocturn acampa a plaça SANT JAUME per reclamar que els deixin obrir... porten amb els negocis tancats des del 24 de juliol. Demà es reuneixen amb la Generalitat i confien en desencallar la situació. Denuncien que un 80% dels locals són insolvents i exigeixen ajudes per reobrir i horaris que els permetin desembolupar la seva activitat.

L'actualitat de Catalunya a la segona edició de L'Informatiu:

Felip VI i Pedro Sánchez reprenen l'agenda a Catalunya amb un acte a Barcelona divendres

Llista d'assistents per a les extraescolars

Primera ensopegada del Barça

Montphoto: la natura més espectacular

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu:

Felip VI i Pedro Sánchez reprenen l'agenda a Catalunya amb un acte a Barcelona divendres

Llista d'assistents per a les extraescolars

Primera ensopegada del Barça

Montphoto: la natura més espectacular

Hem començat la setmana amb l'entrevista de Gemma Nierga al Cafè d’idees al conseller d’Educació, Josep Bargalló, que ens ha dit que "Per evitar contagis, és més important fer un grup bombolla que baixar les ràtios".

Bargalló ha lamentat les crítiques del sindicat USTEC STEs, perquè diu que compartia l'aposta per obrir les escoles de manera presencial: "Em sap greu que ens n'hàgim sortit i hi hagi qui ho valori negativament".

El conseller d’Educació també se li ha preguntat per la situació política després de la inhabilitat del president Quim Torra i l’escenari de les eleccions el 14 de febrer. Bargalló ha dit que l'objectiu dels partits independentistes ha de ser sumar més del 50% dels vots i arribar a un acord "de mínims" per poder governar plegats. I sobre la visita a Barcelona aquest divendres del rei Felip ha dit que creu que no hauríem de tenir rei. “No entenc com un ciutadà d'aquest país amb una mica de dignitat pot pensar que pot ser el seu rei".

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu:

Les contractacions per l'inici de curs afavoreixen un descens de l’atur al setembre

A Catalunya hi haurà més llits de crítics al gener

Fricció entre Junts per Catalunya i Esquerra per la data d’eleccions: el 14 de febrer?

El Barça de Koeman supera al Vigo

La darrera entrevista política de la setmana al "Cafè d'Idees" l'ha protagonitzat Fernando Sánchez Costa, president de Societat Civil Catalana (SCC). Durant la conversa amb Gemma Nierga, Sánchez Costa afirma haver vist un "descens notable en el record de l'1 d'octubre", i assegura que "d'aquí a 10 anys molta gent negarà haver participat en aquest procés", ja que, segons ell, "ha portat a la decadència de Catalunya".

S'ha mostrat crític amb l'actitud dels governs centrals. Considera que "si hagués actuat molt abans, segurament no hauríem vist les imatges de l'1 d'octubre". Mentre era diputat del PP, recorda que en diverses ocasions "el PP Català va demanar a Mariano Rajoy prendre's seriosament el conflicte català", i amplia la reflexió considerant que les elits centrals mai s'han pres de manera realista el problema català, perquè des de fa molt de temps, insisteix, "manca un projecte comú per Espanya".


Admet que dins SCC hi ha hagut un debat sobre la idoneïtat dels indults als polítics presos, però finalment han acordat estar en contra "perquè no es donen les condicions"


El president de SCC recomana al constitucionalisme unir-se a les pròximes eleccions, perquè creu que "no pot anar amb vuit marques diferents", i demana al govern central "que faci el que no va fer el govern del PP: implicar-se a fons a Catalunya per refer ponts" i no confondre que Catalunya són només els partits nacionalistes.