Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

4.000 contagis nous per coronavirus a Catalunya amb el risc de rebrot disparat, mentre els hospitals es plantegen cancel·lar intervencions programades. El tancament de bars, restaurants i centres d'estètica ha disparat el nombre d'ERTOS a Catalunya. Ja hi ha més de 2.000 grups escolars confinats en centres educatius a Catalunya. El Barça proposa celebrar el vot de censura a partir del 15 de novembre mentre prepara el clàssic contra el Real Madrid.

L'Audiència Nacional absol el major Josep Lluís Trapero i tots els caps d'Interior per no apreciar sedició ni desobediència durant l'1 d'octubre. La sentència descarta qualsevol connivència entre Trapero i el moviment independentista. El tribunal desacredita el relat dels comandaments de la Guardia Civil durant el judici.

Salut ha començat a utilitzar testos ràpids d'antígens per detectar la Covid-19 i guanyar temps en la detecció de nous positius. Preocupació per l'evolució de la pandèmia amb 4.000 casos nous i 31 morts. Protestes d'esteticistes i professionals de l'oci nocturn per demanar la reobertura dels seus establiments.

Les xifres per COVID-19 no paren de crèixer i el risc de rebrot continua sense fre. Manifestació de professionals dels centres d'estètica i de l'oci nocturn per demanar la reobertura dels seus establiments.

El govern central estudia tornar aplicar l'estat d'alarma a Espanya per declarar el toc de queda. Aquesta mesura requeriria el suport del PP i debatre-la amb les Comunitats Autònomes amb qui es reunirà aquest dijous. D'aquesta manera, Espanya podria seguir les passes de França per intentar frenar l'evolució del coronavirus.

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu: El govern central no descarta decretar el toc de queda allà on sigui necessari, degut a l'increment de casos i morts per coronavirus. Els negocis tancats per les mesures sanitàries podran pagar la meitat del lloguer mentre durin les restriccions. El Barça debuta aquest vespre a la Champions davant el Ferencváros hongarès.

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu: El risc de rebrot per coronavirus continua sense fre a Catalunya que arriba als 466 punts i 51 morts a les últimes 24 hores. La pitjor xifra des de principis de maig, mentre el govern central no descarta el toc de queda. Es detecta una manca de professionals d'infermeria a Catalunya, degut a la marxa de personal a l'estanger. Els negocis tancats per les mesures sanitàries podran pagar la meitat del lloguer, mentre durin les restriccions. 

L'alcalde de BadalonaXavier García Albiol,  considera un greu error el tancament de bars i restaurants decretat per la Generalitat. Creu que no solucionarà el problema i aposta per un 'toc de queda' a partir de les 10 de la nit, com han fet a França i Bèlgica. Albiol ha definit Espanya com un "país de pandereta" perquè cada CCAA està prenent decisions pel seu compte "sense que el Govern de l'Estat dirigeixi o coordini". Assegura que la moció de censura de VOX és una irresponsabilitat i creu que no té cap possibilitat de tirar endavant.

Catalunya redueix l'horari dels establiments 24 hores i el de les estacions de servei que hauran de tancar a les deu de la nit per frenar l'escalada del coronavirus. Són noves restriccions amb les què el govern català vol evitar el consum d'alcohol al carrer i no prendre decisions molt més dràstiques com el toc de queda. El risc de rebrot segueix sent alarmant amb gairebé 3.400 positius per coronavirus i 17 víctimes mortals avui a Catalunya.

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu: Malaltes i supervivents del càncer de mama reivindiquen no menystenir la malaltia perquè sovint la societat minimitza la seva gravetat i seqüeles. La Generalitat obliga als comerços de 24 hores a tancar a les deu de la nit per evitar la venda d'alcohol i la propagació del coronavirus. El TSJC inhabilita els exmembres de la Mesa del Parlament per desobediència al permetre la tramitació parlamentària de les lleis del procés. 

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu: La Generalitat tancarà els comerços de 24 hores a partir de les deu de la nit per evitar el consum d'alcohol al carrer, mentre les xifres de la COVID continuen disparades. Malaltes i supervivents del càncer de mama reivindiquen no menystenir la malaltia perquè sovint la societat minimitza la seva gravetat i seqüeles. Els quatre membres de la Mesa del Parlament acusats de desobediència, condemnats a 1 any i 8 mesos d'inhabilitació. El Barça s'estrena demà a la Champions davant el Ferencváros.

Miquel Sàmper, conseller d'Interior,  ha començat l'entrevista amb Gemma Nierga demanant prudència i civisme. "La gent fa trampes: se'n van a restaurants de Castelló, però al virus no li pots fer trampes". Reconeix que de moment "no es contempla el toc de queda".

Com a advocat penalista, explica: "no he entès el judici del procés: els jutges han retorçat el dret i les lleis". Té esperança en l'absolució del Major Trapero, i de manera irònica conclou: "si el condemnem per sedició, deixo el dret".

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu: Salut ha començat a provar les "automostres", un test que es fa un mateix sota supervisió sanitària i que és menys molest que les PCR. L'objectiu és augmentar els cribatges i avançar-se al virus. Les mostres d'aigua de les depuradores permeten detectar de manera precoç la presència del coronavirus. Protesta a Sitges pel tancament de bars i restaurants, mentre a la Franja, a l'Aragó, s'incrementen les reserves de clients. El Barça perd el primer partit de la Lliga davant del Getafe (1-0), en un partit gris.

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu del cap de setmana: La Generalitat demana al govern central que apliqui una moratòria en el pagament d'alguns impostos. Torna a pujar el risc de rebrot a Catalunya. Els centres d'estètica protesten pel tancament dels seus establiments. Ensenyament fa un balanç satisfactori de l'inici del curs escolar, mentre sindicats i associacions de mares i pares demanen més docents.

El sector de la restauració ha mostrat la seva indignació avui per la decisió de tancar bars i restaurants. Acusa la Generalitat d'abocar-los a la ruïna i demanen ajudes. El TSJC ha avalat les restriccions proposades pel govern català.

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu:

Roger Torrent confirma que les eleccions a Catalunya seran el 14 de febrer.

La justícia autoritza les restriccions del govern, mentre el sector de l'hostaleria i la restauració protesten per la decisió.

El sector de la neteja reclama millores laborals i socials.

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu: La justícia autoritza les restriccions presentades pel govern, mentre el sector de l'hostaleria i la restauració protesten per la decisió. Roger Torrent confirma que les eleccions a Catalunya seran el 14 de febrer. El sector de la neteja reclama millores laborals i socials.