Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La Generalitat confina Catalunya per municipis i durant els caps de setmana durant quinze dies. Es manté la recomanació del teletreball i se superen les activitats extraescolars i els actes culturals. Les entitats socials demanen solucions immediates per protegir les persones sense sostre que veuen com la seva situació ha empitjorat a causa de la pandèmia. 9 dels 21 detinguts ahir continuen a les dependències de la comandància de la Guardia Civil a l'espera de passar a disposició judicial. Victòria de prestigi del Barça davant la Juventus, per 0 a 2, en partit de Champions.

La Guardia Civil deté 21 persones en una operació contra el suposat entramat per finançar l'estructura de Puigdemont Waterloo, el procés i l'organització del Tsunami Democràtic, mitjançant el desviament de fons públics.

Operació de la Guàrdia Civil contra el presumpte finançament il·legal del procés, a través del desviament de fons públic. S'han detingut una vintena de persones pròximes a Junts per Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya. Una vacuna desenvolupada per l'Hospital Trias i Pujol és la primera a Espanya en rebre l'autorització per participar un assaig clínic internacional contra la Covid-19. La Generalitat es planteja el confinament perimetral de Catalunya perquè el govern central no empara el domiciliari. El Barça queda en mans d'una comissió gestora que convocarà eleccions en un termini màxim de tres mesos.

La Guàrdia Civil deté una vintena de persones a Catalunya, acusats d'estar al darrera del Tsunami Democràtic, en una operació contra el finançament il·legal del procés. Llum verda a la primera vacuna espanyola autoritzada contra la Covid-19 que participarà en un assaig internacional. El govern català estudia el confinament perimetral que és l'únic sobre el que té competències per frenar el coronavirus. Després de la dimissió de Bartomeu i la seva junta, el Barça s'enfrenta avui a la Juventus en partit de Champions.

El govern català debat sobre si aplicarà el confinament total o el de cap de setmana per fer front a l'augment de contagis per Covid-19, durant un període de dues setmanes. La Generalitat necessita que el govern central modifiqui l'estat d'alarma, mentre la pandèmia per coronavirus segueix fora de control. El mateix dia que s'ha aprovat el projecte de Pressupostos de l'Estat per al 2021, amb l'increment de l'IRPF i els impostos sobre patrimoni i societats, i amb el compromís de regular el preu dels lloguers.

El govern català es planteja un confinament domiciliari durant dues setmanes. Moren 9 persones a una residència d'avis de Verdú. Salut va intervenir el centre fa una setmana. Catalunya s'apropa als 900 punts de l'índex de rebrot per Covid-19. No hi ha impediments sanitaris ni jurídics per celebrar la moció de censura contra Bartomeu.

L'atur es dispara a causa de la Covid-19, mentre es preparen noves restriccions. 9 morts per Covid-19 a una residència d'avis a Verdú, que ja havia estat intervinguda per la Generalitat. Els propietaris dels locals tancats denuncien que han d'assumir la meitat del lloguer. El govern català comunica al Barça que no hi ha impediments jurídics ni sanitaris per la votació de la moció de censura.

Aquesta nit el Mossos començaran a multar a qui incompleixi el confinament nocturn. Les sancions aniran dels 300 als 6.000 euros. El govern català es planteja un confinament de cap de setmana.

Els experts adverteixen que el confinament nocturn no és la solució definitiva per acabar amb la Covid-19. El vicepresident Aragonès reclama la gestió directa dels fons europeus i l'autodeterminació de Catalunya durant la conferència de presidents. Marxa lenta dels taxistes a Barcelona per demanar ajuts davant la Covid-19

És el seu seté disc d'estudi i compta amb la col·laboració d'artistes com ara El Kanka, Travis Birds, PJ Sin Suela, Arnau Griso i Delaporte.
La Pegatina ens presenta 'Darle la vuelta', un treball gravat durant la pandèmia, amb l'energia de sempre. Ha estat produit per Tato Latorre amb les mescles de Rafa Sardina. El disseny és de l'irlandès Steve Simpson.

El Govern estudia el confinament de cap de setmana si no es doblega la corba de contangis per coronavirus. Les Comunitats Autònomes executaran directament més de la meitat dels fons europeus que rebrà Espanya. El sector tecnològic registra un creixement de llocs de treball en els últims mesos. El Barça demana la Generalitat que reconsideri la celebració del vot de censura del proper cap de setmana.

El Consell de Ministres extraordinari de demà aprovarà l'estat d'alarma a tot Espanya, mentre Pedro Sánchez demana més "disciplina social". Els veïns del Raval reclamen solucions reals per acabar amb els narcopisos del barri. Els cementeris es preparen per a Tots Sants, reduint els aforaments i ampliant els horaris. Primer clàssic de la temporada sense públic.

El Consell Executiu de la Generalitat ha decidit en una reunió extraordinària demanar al govern central que declari l'estat d'alarma a Catalunya. D'aquesta manera, segueix d'altres Comunitats Autònomes com Euskadi, La Rioja, Astúries i Extremadura, mentre estudia noves mesures davant les dades de la Covid-19.

La Generalitat avisa que augmentarà les mesures perquè els nivells de transmissió comunitària són molt elevats. Catalunya suma 5.400 contagis i el rebrot per coronavirus, que se situa en més de 630 punts, continua imparable. Jordi Alba rep l'alta mèdica i entra a la convocatòria pel Clàssic.

El govern central demana responsabilitat per doblegar de nou la corba de la Covid-19 i evitar un nou confinament total. El govern català no descarta endurir les mesures per frenar els contagis que s'han tornat a disparar. Primer Clàssic de la temporada amb Koeman a la banqueta del Barça.

S'ajorna l'aplicació del toc de queda. SAnitat i Comunitats Autònomes esperen un informe jurídic perquè consideren que la proposta no està prou madura. El govern central creu que per aplicar el toc de queda primer cal demanar l'estat d'alarma.

Reunió del consell interterritorial de Sanitat per parlar sobre la possibilitat de decretar el toc de queda. La Generalitat no descarta que es puguin reobrir bars i restaurants si es decreta el toc de queda. Es dispara el nombre d'empreses que demanen ERTOS Catalunya. Es compleix un any del desbordament del riu Francolí per l'augment sobtat del cabal causat per un temporal de Llevant i que es va cobrar la vida de cinc persones.