Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • La consellera de Salut, Alba Verges, anuncia que el "canvi brusc" dels indicadors no permet canviar tram
  • Es manté el confinament municipal de cap de setmana i els centres comercials no podran obrir
  • El Govern podria revisar el salt de tram la setmana vinent en funció de l'evolució de les dades

L'exsecretari general de l'OTAN, Javier Solana, assegura que l'estratègia de Donald Trump passa per "cantar victòria" i així "complicar l'atmosfera" sobre el recompte de les eleccions presidencials als Estats Units. Per l'exsecretari general de l'OTAN "aquesta vegada cap dels dos candidats a la Casa Blanca acceptarà la derrota". "El que pot passar és que hi hagi una batalla jurídica sobre els vots" i si la situació s'allarga, ha afegit, "tindrà repercussions per l'economia mundial".

La Generalitat vol paralitzar els desnonaments mentre durin les restriccions per la Covid-19. Una mesura que només afectaria als grans propietaris d'habitatges que estarien obligts a oferir un pis de lloguer. D'aquesta manera, es vol protegir els col·lectius vulnerables per desnonaments.

Els professionals sanitaris i les UCI es perparen per a enfrontar-se a la segona onada de la pandèmia. Cada setmana es fan 85 desnonaments Barcelona. Durant l'última setmana, 1.200 persones han estat desnonades a la ciutat. La Generalitat aprova un decret per incrementar la protecció dels col·lectius vulnerables. El Barça, pendent dels resultats de les PCR al Dínamo de Kiev.

La Generalitat aprova un decret per suspendre els desnonaments de pisos de grans propietaris. Aquesta mesura estarà en vigor mentre duri l'estat d'alarma i les restriccions de mobilitat. La situació de les UCI catalanes segueix sent molt preocupant. La meitat dels pacients ingressats ho estan a causa de la Covid-19. Els Estats Units escullen el seu nou president, entre Donald Trump i Joe Biden, El partit del Barça contra el Dínamo de Kíev, pendent de les proves PCR a l'equip ucraïnès.

El professor de farmacoepidemiologia de la Universitat d'Oxford, Dani Prieto Alhambra ha explicat al 'Cafè d'idees' que la vacuna d'Oxford ja està en fase 3 i espera que pugui estar llesta al primer trimestre de l'any vinent. Alhambra és partidari, d’altra banda, d'aplicar un confinament domiciliari a Catalunya perquè tot i que les mesures de la Generalitat haurien de servir per aplanar lentament la corba de contagis té els seus dubtes de si els hospitals aguantaran l'afluència d'ingressos per Covid-19.

Més de 1.800 sancions per saltar-se el compliment de les restriccions per mobilitat durant el cap de setmana. Mentre creix la pressió a ambulatoris, serveis d'urgències, laboratoris i hospitals. El mateix dia que hi ha una lleugera disminució en l'evolució de la tendència del risc de rebrot i de la velocitat de contagi.

Lleu millora en els indicadors de la pandèmia gràcies a les mesures implantades. El 75 % dels sancionats pels Mossos d'Esquadra el cap de setmana van incomplir les restriccions de mobilitat durant el confinament municipal. El 60% dels joves barcelonins estan convençuts que la pandèmia els ha afectat de forma negativa. El Dínamo de Kíev jugarà contra el Barça amb 6 baixes per la Covid-19.

Els Mossos d'Esquadra han aixecat més de 1.800 actes durant el primer cap de setmana de confinament municipal. També s'han efectuat més de 4.000 identificacions. El risc de rebrot i la velocitat de transmissió del coronavirus han baixat a Catalunya. Tanmateix, s'han notificat 66 morts i 3.500 nous positius. El col·lectiu de joves entre els més perjudicats per la pandèmia. Barça i Dínamo de Kiev jugaran dimecres en partit de Champions.

Els cementiris s'adapten a les restriccioins el dia de Tots Sants. S'ha regulat l'accès als recintes amb aforaments limitats. Mentre la pandèmia afecta els tràmits per defuncions que acumulen retards. Les noves restriccions per la pandemia han generat protestes al carrer. El Barça empata amb l'Alabès i suma quatre partits sense guanyar a la Lliga.

Barcelona recupera la normalitat després de la batalla campal d'anit al centre de la ciutat pels aldarulls provocats per esvalotadors d'extrema dreta. Les restriccions perimetrals han reduit la mobilitat d'un 60% respecte l'any passat. Les xifres de contagis per Covid-19 continuen sent molt altes i el risc de rebrot s'apropa als mil punts. El Barça torna aquest vespre a la Lliga per a enfrontar-se al camp de l'Alabès.

Salut allargarà les restriccions mentre no es baixi dels 2.000 positius diaris per coronavirus Catalunya. El risc de col·lapse hospitalari és molt alt i no es descarta endurir les mesures per a evitar-ho. Avui, 5.000 Mossos d'Esquadra estan mobilitzats per garantir el compliment del confinament perimetral.

Els Mossos d'Esquadra es despleguen per tot Catalunya per assegurar el control perimetral. Els contagis per coronavirus tornen a augmentar. El CaixaForum acull una exposició dedicada als vampirs.

Controls policials entre municipis i a la frontera per l'entrada en vigor del confinament perimetral de Catalunya per reduir els contactes socials i aturar l'expansió del coronavirus i el col·lapse hospitalari. El món de l'esport s'ha vist perjudicat amb la suspensió de l'activitat no professional durant 15 dies. El CaixaForum exposa tot tipus de vampirs.

La Generalitat tanca el perímetre de Catalunya i també els municipis els caps de setmana. L'objectiu és reduir l'avenç de la segona onada de la Covid-19. Per assegurar el compliment de la mesura es mobilitzaran 5.000 efectius dels Mossos d'Esquadra. El mateix dia que s'aprova l'estat d'alarma fins al 9 de maig.

El govern català tanca el perímetre de Catalunya i també els municipis durant el cap de setmana, en un període de quinze dies. 9 dels 21 detinguts ahir estan a les dependències de la Guardia Civil i es preveu que declarin demà divendres davant del jutge. El Barça guanya la Juventus a Torí amb un gran joc i una gran superioritat.