Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El govern català estudia una nova data per després de Setmana Santa perquè es planteja ajornar les eleccions previstes pel 14-F. L'acord entre totes les forces polítiques no sembla possible i, per tant, serà l'executiu català qui prengui la decisió definitiva. Avui han arribat a Catalunya les primeres 5.800 dosis de la vacuna de Moderna. El departament de Salut ha confirmat que quan acabi la setmana tots els interns i professionals de les residències ja hauran rebut la primera dosi. El mateix dia que s'ha tornat a disparar el preu de la llum i l'electricitat ha pujat un 38%.

El govern català creu que l'empitjorament de l'epidèmia per Covid-19 aconsella ajornar les eleccions catalanes previstes pel 14-F, tant pel risc de contagis com per a evitar una baixa participació. La decisió final la prendrà el govern si divendres la taula de partits no ho decideix. Arriben a Catalunya les primeres 5.800 dosis de la vacuna de Moderna que es repartiran exclusivament entre els professionals sanitaris de quatre hospitals. Més de 600 dones són víctimes de tracta sexuals cada any a Catalunya. La majoria són captades per a explotar-les sexualment. Espanya és el tercer país destinatari de la tracta sexual. Avui juga el Barça la semifinal de la Copa contra la Reial Societat amb el dubte de Messi.

El Govern proposarà divendres l'ajornament del 14-F si no hi ha un consens alternatiu entre els partits. El vicepresident Pere Aragonès ha avançat al Parlament la prioritat “és frenar la pandèmia”. La prioritat és que la taula política tingui quòrum, però si no és possible el Govern en funcions posarà damunt la taula l'aplaçament electoral. La nova data se situaria entre maig i juny segons apunta una part de l'executiu. Des de diferents conselleries implicades en la gestió de la pandèmia subratllen que la situació és molt complicada i que els pronòstics no son bons. Tot i que insisteixen a esperar a divendres, l'escenari d'ajornament electoral pren força. L'executiu vol assegurar les "millors condicions" pel procés electoral i per la ciutadania.

El govern català creu que l'empitjorament de l'epidèmia aconsella ajornar les eleccions catalanes previstes pel 14-F, tal pel risc de contagis com per a evitar una baixa participació. Arriben a Catalunya les primeres 5.800 dosis de la vacuna de Moderna. Els mossos d'esquadra les custodien amb fortes mesures de seguretat. La vacuna de Moderna es pot mantenir en unes condicions més senzilles que la de Pfizer. Més de 600 dones són víctimes de la tracta sexual cada any a Catalunya. La majoria són captades per a explotar-se sexualment. Espanya és el tercer país destinatari de tracta sexual. El Barça juga avui la semifinal de la Copa contra la Reial Societat, amb el dubte de Messi.