Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La pandèmia ha fet estralls, intensament, en la salut mental entre joves i infants. Ho saben als centres educatius amb alumnat vulnerable. Un projecte de la Universitat Autònoma de Barcelona i Pallassos sense Fronteres intenta posar-hi remei, portant somriures a les escoles, perquè riure és terapèutic.

Juan Pablo Horcajada explica que ja hi ha quatre plantes de Covid obertes a l'Hospital del Mar i que l'UCI està plena. "Estem malament. I no hem arribat al pic", lamenta en una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga. El cap de Malalties Infeccioses d'aquest centre hospitalari veu encertat no endarrerir el retorn a l'escola, però demana mesures "perquè la pandèmia no s'estengui tant a les escoles". Celebra que el govern central adquireixi elsantivirals de Pfizer: "És una bona decisió, una bona notícia". Critica els preus dels tests d'antígens, considera que haurien de ser molt més accessibles. El doctor defensa queles mesures haurien d'haver estat més dures, però destaca que les actuals han servit per abaixar l'RT. I destaca les dificultats de prendre decisions contra la pandèmia: "L'economia s'ha tingut sempre molt en compte, però no crec que sigui dolent".

S'estabilitza el nombre d'hospitalitzats per covid i baixa la velocitat de transmissió. En les darreres hores s'han notificat menys de la meitat de nous positius que ahir; prop de 14.000. Hi ha més de 2.100 ingressats, 500 dels quals a les UCI. En paral·lel, a Catalunya, ja s'han administrat més de 14 milions de dosis de la vacuna. Una dona de 83 anys ha mort en un incendi a casa seva, aquesta passada nit, a Malgrat de Mar. Primer diumenge d'unes rebaixes d'hivern que els comerciants encaren amb bones perspectives.  Nova ensopegada del Barça a la Lliga. Davant el Granada. El Barça deixa anar 2 punts. És sisè provisional a la lliga. Amb el lema "Más fuertes que el volcán" es van celebrar cinc hores de macroconcert a Madrid en solidaritat amb els afectats per l'erupció del volcà de la Palma.

La Covid continua ofegant hospitals i atenció primària. Les UCI arriben avui als 499 ingressats. 28 més que ahir. Una xifra que feia mig any que no es veia. I encara no hem tocat sostre, Salut adverteix que s'arribarà al pic en 7-10 dies.

El debat continua al voltant de les quarantenes a les escoles. La Generalitat avala la mesura i, a primària i infantil, no es faran quarantenes fins que no hi hagi un mínim de 5 alumnes positius, com ha establert la comissió estatal de Salut. El Govern critica que s'ha decidit en temps de descompte.

El turisme de muntanya i les estacions d'esquí tanquen aquest cap de setmana la campanya de Nadal amb una valoració molt positiva.

El Barça ja és a Granada on aquesta tarda disputa partit de lliga amb moltes novetats a la convocatòria. Xavi recupera Memphis Depay, Gavi, Dest o Abde.

Cinc anys després de la mort de David Bowie, es publica "Toy", l'àlbum pòstum del polifacètic artista. L'integren gravacions que es van fer l'any 2000, amb alguns dels seus clàssics i altres temes inèdits.

RTVE Catalunya reforça la graella per al 2022 amb més cultura, informació i cinema en català. 'Cafè d'idees', amb Gemma Nierga, es consolida com el programa d’actualitat informativa dels matins. El magazín cultural 'Punts de vista' passa a l'emissió diària. 'FitMés', amb Cesc Escolà, s’estrenarà en exclusiva a RTVE Play. Els caps de setmana, 'La recepta perduda' amb Sílvia Abril, i sostenibilitat a 'Planeta R', amb Martina Klein. La pel·lícula dels dissabtes a La 2 s’emetrà per primera vegada en hora punta en català. 

Bones xifres d'ocupació per aquestes dates pel que fa al turisme de neu. S'acaba una temporada de Nadal que ha estat molt bona. La majoria dels establiments del sector asseguren que fins i tot ha anat millor que abans de la pandèmia amb ocupacions que en alguns moments han assolit el 100% dels llits plens. A la Cerdanya a hores d'ara encara està al 85% d'ocupació. Allà molts esgoten les darreres hores abans de la tornada a la feina.

La Comissió de Salut Pública recomana quarantenes de 7 dies per a tota la classe si hi ha cinc o més alumnes contagiats. De cara a la represa del curs escolar els experts també recomanen extremar les mesures de protecció, per exemple amb l'ús de mascaretes FFP2. Avui a Catalunya s'han superat els 2.000 ingressats als hospitals, l'últim dia de les vacances de Nadal.

Comencen oficialment les rebaixes. El petit comerç espera superar en un 10% la campanya d'ara fa un any, després d'unes festes de Nadal en què no han venut tant com esperaven. A Catalunya per aquestes dates s'han fet al voltant de 30.000 noves contractacions.

L'Athletic Club serà el rival del Barça als vuitens de final de la Copa, a partit únic a San Mamés. L'Espanyol visitarà al Mallorca. i el Girona, després d'eliminar l'Osasuna, rebrà a un altre Primera, el Rayo. Mentre, el Barça allibera massa salarial amb la cessió de Coutinho a l'Aston Vila.

La Comissió de Salut Pública està reunida per abordar la situació Covid. A Catalunya s'han superat els 2000 ingressats als hospitals, l'últim dia de les vacances de Nadal. De cara a la represa del curs escolar els experts recomanen extremar les mesures de protecció, per exemple amb l'ús de mascaretes FFP2. Comencen oficialment les rebaixes. El petit comerç espera superar en un 10% la campanya d'ara fa un any, després d'unes festes de Nadal en què NO han venut tant com esperaven. A Catalunya per aquestes dates s'han fet al voltant de 30 mil noves contractacions. L'Athletic Club serà el rival del Barça als vuitens de final de la Copa, a partit únic a San Mamés. L'Espanyol visitarà al Mallorca... i el Girona, després d'eliminar l'Osasuna, rebrà a un altre Primera, el Rayo. Mentre, el Barça allibera massa salarial amb la cessió de Coutinho a l'Aston Vila.

Trobades familiars i aglomeracions abans de la tornada a la rutina i a l'escola... Còctel perfecte per l’expansió del virus. Demanen extremar les precaucions amb la tornada a les aules. Als hospitals tenen la mirada posada en l'evolució dels contagis de Cap d'Any i Reis. L’escalada de positius, també ha arribat a les residències amb la meitat dels centres amb algun cas. I els preocupa que durant els propers dies, la situació encara s'agreugi més.

Comencen oficialment les rebaixes. El petit comerç espera superar en un 10% la campanya d'ara fa un any, després d'unes festes de Nadal en que no han venut tant com esperaven. A Catalunya per aquestes dates s'han fet al voltant de 30.000 noves contractacions.