Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els casos de covid continuen desbocats. S'han declarat més de 43.800 nous contagis. És un nou rècord en pandèmia. La destitució del fins ara màxim responsable d'investigació criminal dels Mossos ha aixecat polseguera en el cos. A Catalunya hi ha comptabilitzades més de 300 barraques en diversos municipis. A la Vall d'Aran recuperen la normalitat després d'unes hores d'incertesa per la crescuda del cabal del riu Garona. Els ocupes de Badalona abandonaran la nau en tres mesos si s'atura el desnonament. Tres músics que estan de gira protagonitzen la següent novel·la de l'escriptor barceloní Carlos Zanon.

Aquest ha estat el canvi més controvertit, el d’Antoni Rodríguez. De ser el màxim responsable d'investigació criminal, passa a dirigir la comissaria de Rubí. Rodríguez havia dirigit investigacions a líders independentistes com la presidenta del Parlament Laura Borràs o l’exconseller Miquel Buch, per suposada corrupció. Un avís a navegants segons algunes veus sindicals.

Els socialistes han estat els primers a denunciar aquests canvis demanant la compareixença del conseller d’Interior i del vicepresident de la Generalitat... A TVE, el líder del PSC diu que volen saber si hi ha hagut ingerències del govern. Un canvi en una trentena de comandaments que va començar abans de les vacances de Nadal amb la destitució del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero. Encara sense destí.  Precisament això és el que temen fonts policials. Els preocupa per exemple que es vulgui posar fi a l’ús de pilotes de foam com ja va passar amb les de goma. 

Els casos continuen desbocats. Avui s'han declarat més de 43.800 nous positius. És un nou rècord en pandèmia. Una situació que repercuteix directament en la saturació dels CAP. En les darreres 24 hores, més de 97.000 persones s'hi han adreçat, presencialment o per via telemàtica. Són xifres que no s'havien assolit abans.  Explosiva: així és aquesta sisena onada, afirmen els experts.

Avui record de contagis, però, asseguren els investigadors, n'hi ha molts més perquè hi ha proves d'antígens que no es reporten al sistema sanitari i no es fa bé el rastreig de contactes.

Els investigadors calculen que els nous casos corresponen a les trobades de Cap d'Any. Però seguiran creixent, adverteixen, perquè falta saber les conseqüències de la setmana de Reis i la tornada a la normalitat, on hi ha més interacció de bombolles. A més, alguns experts apunten que hem abaixat la guàrdia.

L'OMS calcula que la meitat dels europeus ens contagiarem d'òmicron abans de 2 mesos si el ritme de transmissió es manté.

Els casos de covid continuen desbocats. S'han declarat més de 43.800 nous contagis. És un nou rècord en pandèmia. La destitució del fins ara màxim responsable d'investigació criminal dels Mossos ha aixecat polseguera en el cos. A Catalunya hi ha comptabilitzades més de 300 barraques en diversos municipis. A la Vall d'Aran recuperen la normalitat després d'unes hores d'incertesa per la crescuda del cabal del riu Garona. Els ocupes de Badalona abandonaran la nau en tres mesos si s'atura el desnonament. Tres músics que estan de gira protagonitzen la següent novel·la de l'escriptor barceloní Carlos Zanon.

A Catalunya hi ha comptabilitzades més de 300 barraques en diversos municipis. Una situació d'infra-habitatge que, a Montcada i Reixac, està enquistada i que ha tornat a sortir a la llum després de la mort d'una parella el passat diumenge.

Fa 25 anys que algunes famílies viuen en aquesta zona de barraques de Montcada. La situació, expliquen, és coneguda per les administracions. Carrers de barraques, fins i tot numerades, fetes de material reaprofitat... Una realitat que fins i tot s'anuncia per facilitar-ne l'accés.

Salvador Illa alça la veu sobre els canvis a la cúpula dels Mossos i assegura que "tot sembla una purga". El president del PSC al Parlament avança que demanaran la compareixença del conseller Elena i del vicepresident Puigneró per esclarir les informacions sobre els canvis a la cúpula policial. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga assegura que volen arribar "al fons de l'assumpte": "Les informacions apunten a una possible purga i politització. Per aquí no es pot passar". El primer secretari dels socialistes catalans diu que alguns volen que el castellà a l'escola tingui un paper equivalent a l'anglès, tractant aquesta llengua com a estrangera. Diu que el català "ens ha d'unir", però demana "respectar a tothom": assegura que alguns han sentit que se'ls imposava el català, i considera que s'ha d'apostar per "una invitació" a parlar la llengua. Insisteix en el fet que respecten les resolucions judicials, també amb el cas de Carles Puigdemont. I critica que ERC boicotegi l'acord per la reforma laboral, i demana al president Aragonès que es compleixin els acords.

Aquest any 2022 serà clau en la implantació del sistema de recollida selectiva porta a porta a Catalunya. El Berguedà el lidera per segon any consecutiu amb un 70% d'implantació. A Barcelona, Lleida és la segona ciutat important que està implementant aquest sistema de recollida de residus. Un sistema que agrada més als veïns que viuen a cases unifamiliars que els qui viuen en pisos. 

  • És un dels artistes amb major projecció internacional del segle XIX després de Goya
  • "El pati dels Arrayanes de l'Alhambra" és l'obra més important que s'ha trobat
  • La investigació ha estat a càrrec de Francesc Quilez i Mireia Berenguer, historiadors del MNAC

La tornada a l'escola passades les festes de Nadal ha arribat amb la novetat dels nous protocols de quarantenes, que generen alguns dubtes. Un retorn a les aules en la setmana en la qual ens acostem al pic de la sisena onada segons els experts. El president Pedro Sánchez es compromet a regular del preu dels testos d'antígens. També anuncia la compra de més de 300.000 pastilles antivirals per a pacients de risc i per evitar hospitalitzacions. El Barça renova Samuel Umtiti fins al 2026, amb una rebaixa de sou important. Un moviment necessari per poder inscriure Ferran Torres. L'equip vola ara cap a Riad, on dimecres disputa amb el Madrid les semifinals de la Supercopa d'Espanya. Ansu Fati és la gran novetat de l'expedició. A RTVE Catalunya estrenem avui nova programació. La cultura arriba amb el Punts de Vista, cada tarda, amb la Tània Sàrrias. Esport, nutrició i entrevistes, amb el Cesc Escolà... i l'actualitat, amb el Vespre, que s'avança a les 7 de la tarda i al Canal 24hores.

La tornada a l'escola passades les festes de Nadal ha arribat amb la novetat dels nous protocols de quarantenes, que generen alguns dubtes. Un retorn a les aules en la setmana en la qual ens acostem al pic de la sisena onada segons els experts. El president Pedro Sánchez es compromet a regular del preu dels testos d'antígens. També anuncia la compra de més de 300.000 pastilles antivirals per a pacients de risc i per evitar hospitalitzacions. El Barça renova Samuel Umtiti fins al 2026, amb una rebaixa de sou important. Un moviment necessari per poder inscriure Ferran Torres. L'equip vola ara cap a Riad, on dimecres disputa amb el Madrid les semifinals de la Supercopa d'Espanya. Ansu Fati és la gran novetat de l'expedició. A RTVE Catalunya estrenem avui nova programació. La cultura arriba amb el Punts de Vista, cada tarda, amb la Tània Sàrrias. Esport, nutrició i entrevistes, amb el Cesc Escolà... i l'actualitat, amb el Vespre, que s'avança a les 7 de la tarda i al Canal 24hores.

La sisena onada segueix creixent. Encara no s'ha arribat al pic de contagis, recorden els metges. Amb 2232 persones ingressades per Covid, els hospitals catalans alerten de què estan a prop del col·lapse. Les baixes dels professionals sanitaris obliguen a reorganitzar, de nou, els calendaris laborals, encara que s'hagin contractat estudiants d'Infermeria i Medicina per aquest gener. A les UCI hi ha ingressats mig miler de crítics: aproximadament, la meitat són pacients d'entre 60 i 69 anys sense la tercera dosi o malalts immunodeprimits. La dada que preocupa als experts és que l'altra meitat són persones sense vacunar. Per això, insisteixen els metges, la vacuna és la millor protecció per evitar les formes greus de la malaltia.

Catalunya oferirà als nens i nenes de l'educació infantil i primària tests d'antígens gratuïts quan hi hagi un positiu a una classe. El Govern de la Generalitat ha comunicat el canvi de protocol als centres educatius després que la Comissió de Salut Pública hagi optat per eliminar les quarantenes si hi ha casos positius esporàdics.