Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Carme Borrell valora positivament la mesura de la declaració d'autoresponsabilitat per tramitar la baixa per un cas de coronavirus. La gerent de l'Agència Salut Pública Barcelona defensa aquesta mesura per descongestionar els Centres d'Atenció Primària davant la pandèmia. "No pot ser que l'atenció primària acabi col·lapsada per temes d'aquest tipus", diu en una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga. Critica que "l'atenció primària ha estat oblidada al llarg de la història". D'altra banda, considera que "encara no és el moment" de tractar el coronavirus com una grip, però creu que s'haurà d'anar valorant passada l'onada. Assegura que "la pandèmia entén de classes, com la major part de malalties". En el Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió, Borrell lamenta que la salut mental és un tema molt estigmatitzat: "Ajuda poder-ne parlar, que es conegui i que es naturalitzi". I diu que els problemes de salut mental afecten més a les dones que als homes, i especialment a la població jove.

En només tres dies s'han tramitat més de 49.000 noves baixes laborals per covid a Catalunya. Una gestió que han fet els ambulatoris, desbordats. Salut vol simplificar el procés... i a partir d'ara els pacients rebran una alta al cap de set dies. També vol que n'hi hagi prou amb un certificat d'autoresponsabilitat per demanar la baixa, sense passar pel metge. La covid sense vacuna. L'Albert va acabar a l'UCI. El vicepresident Puigneró assegura que si l'estat no investiga el paper del CNI en els atemptats de Barcelona, ho haurà de fer Europa. El comissari Villarejo matisa les seves paraules. Diu que la intenció no era provocar cap atemptat, només fer sensació de risc a Catalunya. Barça i Reial Madrid es juguen avui a l'Aràbia Saudita un passi per la final de la Supercopa d'Espanya. Serà el primer clàssic oficial que es juga fora d'Espanya i el partit on podria debutar Ferran Torres com a blaugrana.

En només tres dies s'han tramitat més de 49.000 noves baixes laborals per covid a Catalunya. Una gestió que han fet els ambulatoris, desbordats. Salut vol simplificar el procés... i a partir d'ara els pacients rebran una alta al cap de set dies. També vol que n'hi hagi prou amb un certificat d'autoresponsabilitat per demanar la baixa, sense passar pel metge. La covid sense vacuna. L'Albert va acabar a l'UCI. El vicepresident Puigneró assegura que si l'estat no investiga el paper del CNI en els atemptats de Barcelona, ho haurà de fer Europa. El comissari Villarejo matisa les seves paraules. Diu que la intenció no era provocar cap atemptat, només fer sensació de risc a Catalunya. Barça i Reial Madrid es juguen avui a l'Aràbia Saudita un passi per la final de la Supercopa d'Espanya. Serà el primer clàssic oficial que es juga fora d'Espanya i el partit on podria debutar Ferran Torres com a blaugrana.

L'oci nocturn fa tres setmanes que està tancat a Catalunya, però hi ha discoteques al passeig marítim de Barcelona que poden obrir perquè tenen llicència de restauració. 

Alguns clients asseguren que s'incompleixen restriccions, mentre que la patronal del sector ho nega. 

Els contagis continuen disparats i això afecta també en l'àmbit laboral. Aquest dilluns, més de 123.400 persones estaven de baixa per covid a Catalunya. Però és que el 7 de gener, n'hi havia 74.000. En tres dies les baixes han augmentat en més de 49.000. Per disminuir la càrrega de feina als CAP amb aquests tràmits, Salut ha canviat el protocol de les altes per covid.

Jordi Puigneró assegura que "en cap cas" hi ha una purga a la cúpula dels Mossos. El vicepresident del Govern critica l'actitud dels socialistes en aquest assumpte: "Això era més propi de Ciudadanos i altres partits". Assegura que el Govern ha "recolzat" la renovació, per bé que és responsabilitat del conseller. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, confia que hi haurà una investigació internacional sobre la implicació del CNI en els atemptats del 2017 a Barcelona i Cambrils, en cas que el govern central no faci "tot el possible per aclarir els fets". D'altra banda, assegura que no li consta que el Centre de Telecomunicacions hagi esborrat els correus que han portat la imputació de Laura Borràs. El conseller de Polítiques Digitals i Territori aposta per "un embat democràtic" en la segona part de la legislatura, si el govern central "no dona resposta als objectius de la taula de diàleg". I critica que, si el PSOE és qui veta a Junts a la taula, "potser no volen resoldre el conflicte polític".

  • Núria Giménez-Comas, Marc Migó, Jose Río-Pareja i Fabià Santcovsky són els quatre compositors
  • La directora del Disseny Hub Barcelona assegura que el projecte pretén ser un aparador per mostrar el "talent emergent"
  • El Liceu vol arribar a un públic nou, per aquest motiu les entrades estaran al voltant dels 35 €