Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La presidenta interina kirguís, Rosa Otumbáyeva, ha dado este domingo por aprobada la nueva Constitución, que convierte a Kirguizistán en la primera república parlamentaria de Asia Central. "Hoy es un día histórico, hemos aprobado la nueva Constitución", ha proclamado. Otumbáyeva, que en el plebiscito de hoy también convalida su cargo de jefa provisional del Estado. Los resultados oficiales no se conocerán hasta tres o cuatro días. Si se confirman el resultado, el poder dejará de estar únicamente en manos del presidente para repartirse entre el Parlamento y el Gobierno (27/06/2010)

Referéndum en la ex república soviética de Kirguizistán para aprobar una nueva constitución y convertirse en la primera república parlamentaria de Asia Central. No podrán votar miles de desplazados por la violencia entre etnias que ha causado más de 200 muertos en las últimas semanas. (27/06/2010)

Entrevistem Xavier Trias i analitzem les mesures d'ajust econòmic de Zapatero.

Analitzarem les mesures anunciades per Zapatero i especialment la retallada de sou dels funcionaris. Són més dels que ens calen? Tenen privilegis que els donen mala imatge? Cal reformar la Llei de la Funció Pública per a fer ajustos laborals? En parlarem amb el catedràtic de la UPF, Guillem López Casasnovas i el professor de Dret d'ESADE, Joan Coscubiela. A la segona part rebrem Xavier Trias, president del Grup Municipal de CiU a Barcelona, per evaluar el resultat de la consulta de la Diagonal.

La avenida de Diagonal ha sido la avenida de la discordia en Barcelona. Las propuestas para reformar la Diagonal, la arteria principal que atraviesa la ciudad, han enfrentado a los partidos políticos y a la ciudadanía. Y esa polémica consulta popular sobre la reforma de la Diagonal, ha terminado con el cese del número 2 del ayuntamiento de Barcelona. El rechazo popular ha sido determinante: 8 de cada 10 barceloneses de los que han votado han dicho NO a cualquier reforma.

Tractem del model de ciutat i de la reforma de la Diagonal. Per això hem rebut all plató els urbanistes Jordi Borja i Lluís Racionero per parlar sobre el futur d'aquest important carrer de Barcelona, que el travessa de cap a cap. De fet, discutim quin ha de ser el model urbanístic de la ciutat: de les eines per a conjugar espais, finalitats, serveis i persones que hi viuen i passen. També hem entrevistat el president de la Borsa de Barcelona i exconseller Joan Hortalà per a conèixer la seva opinió sobre les pujades i baixades que en poques hores ha registrat la darrea setmana el mercat de valors. També tractem de la crisi, del cas de Grècia de les trobades de Rajoy amb Zapatero i Montilla.

El programa ha debatut amb els diputats Pere Aragonés d'ERC i Albert Ribera de Ciutadans, l'actualitat parlamentària centrada en l'aprovació de la nova Llei de consultes populars per via de referéndum. El Parlament ha aprovat amb els vots a favor de CiU, PSC, ERC i ICV-EUA i en contra dels del PP i Ciutadans la Llei de consultes populars per via de referèndum després del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que havia sol·licitat el grup del Partit Popular. Segons el dictamen, el projecte respecta substancialment l'Estatut i la Constitució.

"Aquí Parlem" ha comptat al plató amb els diputats Pere Aragonés d'Esquerra Republicana de Catalunya i Albert Ribera de Ciutadans.

sobre la Comissió d'Investigació de l'Incendi d'Horta de Sant Joan, de la sessió de control i de tot el que el temporal de neu ha influït en la política.