Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • És la proposta que ha llançat la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaria a Carles Puigdemont, dos dies abans de la conferència que el president de la Generalitat./ La resposta de Puigdemont a la oferta de Soraya Sáenz de Santamaría podria arribar aquesta tarda a l'acte pel referèndum al que té previst assistir
  • Mentrestant, l'Audiència de Barcelona ha reobert la causa contra l'alcaldessa de Berga, de la CUP, per negar-se a despenjar l'estelada del balcó de l'Ajuntament durant dos períodes electorals.
  • Avui han sorprés les declaracions de Josep Pujol Ferrussola,fill tercer del matrimoni , sobre el cas que afecta a la família.
  • Els Mossos d'Esquadra potenciaran la coordinadció i la informació i acceleraran les investigacions per lluitar contra els robatoris amb força a domicilis a Catalunya.
  • L'Hospital Vall d'Hebron acull la primera jornada sobre la Síndrome de l'Alcoholisme Fetal, un trastorn que desenvolupa el nadó quan la mare ha consumit alcohol durant l'embaràs. Tot i que no hi ha dades oficials, a Catalunya hi podria haver uns 2.000 afectats
  • Aquest és el somni de l'exblaugrana Sandro, ara al Málaga, que diumenge s'enfrontarà al Madrid en l'últim partit de LLiga./ L'Espanyol acaba la lliga a Granada, disputant avui, un cop més el primer partit de la jornada. Quique Sánchez Flores recupera a Pablo Piatti
  • Des d'avui Barcelona es converteix en l'epicentre del flamenc, amb el festival "Ciutat Flamenco"... que obre les portes a propostes transgresores, d'una tradició reinventada.

Josep Pujol Ferrusola asegura que la fortuna familiar se mantuvo oculta para no perjudicar la carrera política de su padre. De hecho dice que su madre, Marta Ferrusola destruyó parte de la carta en la que se les adjudicaba la herencia para mantener el dinero opaco. Afirma que la encarcelación de su hermano Jordi es injusta, aunque admite, no puede asegurar que no haya cometido ningún delito. Aun así, Josep Pujol se ha mostrado convencido de que la figura política de su padre debe estar por encima de los posibles delitos que se investigan.

El Govern convida a Carles Puigdemont a demanar la celebració d'un referèndum sobre la independència de Catalunya al Congrés dels Diputats. La vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit que aquest és l'espai on ha de defensar la seva proposta ja que és l'únic marc on es pot debatre sobre la sobirania nacional. La vicepresidenta ha confirmat que cap membre del Govern assistirà a la conferència de dilluns. Veurem si Puigdemont respon aquesta tarda en l'acte del Pacte Nacional pel Referèndum.

Josep Pujol Ferrusola, el tercer fill de l'ex president de la Generalitat ha trencat el silenci de la família després de les últimes revelacions. Insisteix en que els diners que tenien a Andorra no es van regularitzar per no danyar la  carrera del seu pare i que va ser la seva mare qui va trencar el document de la deixa del seu avi. A partir d'aquí, nega la resta de delictes que se'ls imputen i diu que la família ho està passant malament.

Cada dia es produeixen a Catalunya 74 robatoris a domicilis. Tot i que la tendència és a la baixa, la xifra és força alta i la policia ha decidit tirar endavant un pla per lluitar contra aquests delictes que passa per més col·laboració amb les policies locals i també més atenció a les víctimes del robatoris.

El Barça podrà comptar amb Piqué per a l'última jornada de lliga. El defensa s'ha tornat a entrenar amb els companys després del procés víric que va patir la setmana passada. Per ser campions, els blaugrana necessiten guanyar l'Eibar i que el Màlaga repeteixi davant el Madrid la gesta del Tenerife d'ara fa 25 anys.

PROPOSTA DEL GOVERN. INSTA A CARLES PUIGDEMONT A DEMANAR EL REFERÈNDUM AL CONGRÉS DELS DIPUTATS.

JOSEP PUJOL FERRUSOLA. DIU QUE ELS DINERS D'ANDORRA ES VAN AMAGAR PER NO FER MALBÉ LA CARRERA POLÍTICA DEL SEU PARE.

MOSSOS D'ESQUADRA. NOVETATS EN LA LLUITA DE LA POLICIA CONTRA ELS 74 ROBATORIS DIARIS A DOMICILIS.

PIQUÉ, A PUNT. EL BARÇA NECESSITA QUE EL MÀLAGA REPETEIXI LA GESTA DEL TENERIFE DAVANT EL MADRID AL 92.

  • Aprovat al Congrés el segon decret llei de reforma de l'estiba, una regulació polèmica que manté enfrontats patronal i treballadors. La convalidació ha arribat després que el PDECAT hagi optat aquest cop per l'abstenció, diuen que per responsabilitat amb Catalunya. Avui mateix el govern enviarà la reforma a Brussel·les per evitar una multa multimilionària./ El debat al Congrés ha estat seguit amb força disgust per representants dels sindicats d'estibadors... que han estat dessalotjats per les seves reiterades protestes
  • Votació important també al Parlament de Catalunya on s'ha aprovat instar al govern de la Generalitat a buscar RECONEIXEMENT internacional per a la celebració del referèndum./ Precisament el Pacte pel Referèndum vol que l'acte demà al Palau de Congressos de Catalunya suposi una foto potent d'un poble, diuen, que vol votar independentment de les seves idees polítiques
  • I aquest matí Barcelona s'ha aixecat amb centenars d'enganxines amb la bandera espanyola a parets, fanals, i altres elements del mobiliari urbà./ La setmana vinent s'instalaran a l'Aeroport del Prat els 20 primers verificadors nous./ Creix prop d'un 10 per cent el nombre de persones que dormen al ras a Barcelona, que en un any han passat de 941 a 1026./ Detingudes 18 persones a tarragona en una operació antidroga que s'ha dut a terme aquesta matinada a diversos punts de la ciutat.
  • El Barça ha tornat avui als entrenaments sabent que la victòria davant l'Eibar no serà suficient per poder guanyar la lliga aquest diumenge
  • Avui han presentat la programació del Festival Jardins Terramar de Sitges que s'estrena aquest estiu amb una novetat absoluta a Catalunya. Es tracta de la versió concert de l'oscaritzat musical LA LA LAND


Aquesta vegada sí. El Congrés ha convalidat el decret que regula la liberalització del sector de l'estiba i que evita que Espanya sigui sancionada amb una multa multimilionària. La clau ha estat l'abstenció del PDECAT que ha negociat amb el govern el text. ..... Un decret que té el rebuig dels treballadors i, de fet, mantenen el la convocatòria de vagues a partir de dimecres vinent.

Us explicarem també el misteri de les banderes espanyoles que han aparegut avui a moltes ciutats i us ensenyarem com va ser el recompte de persones sensellar que es va fer anit a Barcelona. En total, es van localitzar 1.026 persones dormint al ras, un 10 per cent més que fa un any. En canvi, la xifra de persones que dormen en instal·lacions municipals es manté en les 1950.

Els dos agents de la Guardia Urbana empresonats per matar-ne un altre es van acusar mútuament de la ser el responsable de la mort. En la seva declaració ella va dir que va ser l'agent qui va matar a la seva parella després d'amenaçar-la i que el va ajudar a fer traslladar i cremar el cos. En canvi, ell diu que ella el va trucar després de matar a la víctima.

El Barça dependrà del Reial Madrid a l'última jornada de lliga. Els blancs només necessiten un empat a Màlaga per ser campions després guanyar el Celta per 1 a 4. L'equip de Zidane es va avançar amb un doblet de Cristiano i va sentenciar la victòria després de la polèmica expulsió de Iago Aspas.

Catalunya se suma avui al Dia Internacional dels Museus amb més de 250 activitats. Per aquest motiu ens endinsarem a les entranyes del Museu d'Art Contemporani de  Barcelona. Uns subterranis on es guarden les 6 mil peces del fons del museu i que s'ha de mantenir a una determinada temperatura i humitat.

 

DECRET ESTIBA. L'ABSTENCIÓ DEL PDECAT PERMET L'APROVACIÓ DE LA NOVA REGULACIÓ DEL SECTOR.

RECOMPTE A BARCELONA. CREIX UN 10% LA XIFRA DE PERSONES QUE DORMEN AL RAS ALS CARRERS DE LA CIUTAT.

CAS GUÀRDIA URBANA. ELS DOS EMPRESONATS S'ACUSEN MÚTUAMENT DE SER L'AUTOR DE LA MORT DE L'ALTRE AGENT.

EL BARÇA DEPÈN DEL MÀLAGA. EL MADRID GUANYA EL CELTA AMB POLÈMICA I NOMÉS LI FALTA UN PUNT PER SER CAMPIÓ.

DIA DELS MUSEUS. ENS ENDINSEM AL MAGATZEM DEL MACBA ON ES GUARDEN LES 6 MIL PECES DEL FONS.

  • És el moment que el ple del Parlament votava a favor de demanar a la Generalitat que canvi d'opinió i acusi a CDC en el cas del palau de la Música. Els diputats del PDCAT s'han abstingut i els d'Esquerra han votat a favor tot i que alguns independents hi han votat en cobtra.de la votació
  • La vicepresidenta del Govern ha atiat la divisió entre el PDECAT i Esquerra. Assegura que dificulta el diàleg amb la Generalitat. Soraya Sáenz de Santamaría ho ha dit en respota al portaveu del PDECAT al Congrés, Jordi Xuclà, que li ha retret les querelles i promeses que, diu, s'han incomplert./ Abans, també al Congrés, Xavier Domènech ha demanat explicacions al ministre de cultura de per què no van assistir a la reunió del Consorci. I ha acusat el govern de pactar amb el PDECAT per tapar la corrupció. Méndez de Vigo ha assegurat que el seu ministeri ha seguit les recomanacions de dos informes jurídics.
  • De la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona ha convocat una nova reunió del consorci per dimarts vinent tot i que l'organisme ha decidit avui mantenir els acords i NO acusar, de moment, a Convergència. I mentrestant, al judici que se segueix a la Ciutat de la Justícia, avui les parts han presentat les seves conclusions.. El més destacat és la rebiaxa de penes que ha plantejat el fiscal.
  • I en el cas del 3% el jutge del Vendrell ha tornat a demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que investigui l'exconseller de Justícia Germà Gordó en relació amb aquest cas.
  • El problema de les cues a l'aeroport del Prat no acaba de resoldre's. Segons Interior les cues les provoca la nova normativa de seguretat de la Unió Europea i l'increment de passatgers.
  • Els mossos d'esquadra investigaran tots els casos greus en que hagin participat els dos guàrdies urbans detinguts per la mort d'un altre agent que van trobar calcinat en un cotxe al pantà de Foix el passat 4 de maig.
  • Poca convicció entre els seguidors del barça que el Madrid punxi avui a Vigo. 
  • El festival de cinema documental de Barcelona, el DOCS, celebra 20 anys amb una edició ampliada en dies i en pel·lícules, més de doble que l'any passat. Des de demà i fins el 28 de maig s'hi projectaran 94 documentals de 30 països diferents

L'unanimitat que la Generalitat va exhibir ahir en la decisió de no acusar, de moment, a Convergència en el cas Palau no ha durat ni 24 hores. El PdeCAT, Esquerra i els independents de Junts pel Sí han votat diferent en les resolucions de la CUP i Catalunya Sí Que es Pot on es demana que el govern canvi de posició. Els demòcrates s'han abstingut i Esquerra hi ha votat a favor i alguns independents en contra.

Dimarts vinent es tornarà a reunir el Consorci on veurem si la Generalitat fa cas al Parlament.

Mentrastant, al judici el fiscal ha rebaixat la petició de pena pels principals acusats. Per Millet, ha passat dels 27 anys de presó a gairebé 15. Per Montull de 27 a 10 i a la seva filla de 26 a 3. En canvi, a l'extesorer de Convergència, Daniel Osàcar li puja la pena fins als 8 anys. Osàcar és l'únic que no havia arribat a un acord amb la fiscalia.

Cues a l’aeroport. Reunió del Ministeri de l’Interior, Aena i la Policia Nacional per solucionar la situació.

Contra l’homofòbia. L’any 2016 els Mossos van fer 9 detencions per actituds homòfobes.

Nacho podrà jugar. El Reial Madrid visita avui el Celta de Vigo amb mitja lliga en joc.

El temps. A partir de demà a la tarda el temps canviarà.

Divisió a Junts pel Sí. Els independentistes voten Sí, No i s’abstenen sobre si el Palau de la Música ha de denunciar a Convergència.

Judici cas Palau. El fiscal redueix la petició de penes de presó per Millet i els Montull, i la puja per Osàcar.

Cues a l’aeroport. Reunió del Ministeri de l’Interior, Aena i la Policia Nacional per solucionar la situación.

Contra l’homofòbia. L’any 2016 els Mossos van fer 9 detencions per actituds homòfobes.

Nacho podrà jugar. El Reial Madrid visita avui el Celta de Vigo amb mitja lliga en joc.

El temps. A partir de demà a la tarda el temps canviarà.