Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El govern aconsegueix que els pressupostos generals de l'Estat passin els seu primer tràmit. Finalment han fet falta tres empats per rebutjar les esmenes a la totalitat presentades per l'oposició. El PP ha tingut el suport de Ciutandans, PNB i Coalició Canària. Ara s'obre una nova negociació perquè el govern encara necessita un vot més per aconseguir l'aprovació definitiva dels comptes.

Jornda de moltes xifres econòmiques. La més positiva la de l'atur registrat a l'abril. La Setmana Santa ha impulsat la contractació. A Catalunya el número de registrats a les oficines del Servei d'Ocupació va caure en més de 20 mil i el total queda en 425.700. Al global d'Espanya la caigada va ser de 129 mil persones i ara hi ha més de tres milions i mig de persones registrades a l'atur. La gran majoria de contractes han sigut temporals.

Els Mossos investiguen una agressió a una jove amb Síndrome de Down que va passar dimarts al metro de Barcelona. Un home de mitjana edat, li va pegar a l'espatlla i li va donar un cop de puny que li va trencar les ulleres sense cap motiu aparent. La família ho ha denunciat.

El Departament de Territori anuncia noves mesures per incrementar la seguretat dels ramats del Pirineu dels atacs dels ossos. Tot plegat després que aquesta mateixa setmana l'os Goiat hagi matat un poltre a la Vall d'Aran. En 5 anys hi hagut una trentena d'atacs.

Iniesta apunta al partit de dissabte contra el Vila-real després d'entrenar-se per segon dia consecutiu a les ordres de Luis Enrique. El candidat més ben situat per substituir a l'asturià és Ernesto Valverde però el president de l'Athletic, Josu Urrutia, encara no el dona per perdut.

PRESSUPOSTOS 2017. EL CONGRÉS REBUTJA LES ESMENES A LA TOTALITAT AMB ELS VOTS DEL PP, C'S, PNB I CC.

ATUR A L'ABRIL. LA SETMANA SANTA IMPULSA LA CAIGUDA DELS ATURATS REGISTRATS EN 20.266 PERSONES.

AGRESSIÓ AL METRO. ELS MOSSOS INVESTIGUEN L'AGRESSIÓ DENUNCIADA PER UNA NOIA AMB SÍNDROME DE DOWN.

OSSOS DEL PIRINEU. LA GENERALITAT ANUNCIA NOVES MESURES PER EVITAR ATACS ALS RAMATS.

PRESENT I FUTUR. INIESTA APUNTA AL PARTIT AMB EL VILA-REAL I A L'ATHLETIC ENCARA CONFIEN EN VALVERDE.

 

  • La plataforma de gas Castor es quedarà de moment on està, a 20 kilòmetres de Vinarós, a Castelló, i no serà desmantellada. És la decisió que ha anunciat avui el ministre d'Energia, que considera perillós extreure el gas que hi queda, una operació que podria nous terratrèmols com els que van alarmar a les poblacions del delta de l'Ebre ara fa 4 anys. En aquest cas podrien arribar a tenir una intensitat de 6,8 graus a l'escala Richter.
  • El que ja te data de tancament definitiu és la presó Model de Barcelona. Serà el 8 de juny i el primer dia sense presos coincidirà amb els 113 anys de la seva inauguració
  • A aquesta hora reprén al Congrés dels Diputats el debat sobre el projecte de pressupostos de l'Estat per al 2017. Uns comptes que tiraran endavant gràcies a l'acord d'última hora entre el Govern i el PNB./ L'acord sobre el finançament del Pais Basc posa fi a anys de discrepàncies sobre l'anomenat CUPO, que peermra reduir en més 500 milions d'euros les aportacions dels bascos a l'Estat.
  • L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha presentat avui recurs davant el Tribunal Suprem contra la sentència que el va condemnar a 2 anys d'inhabilitació per impulsar i organitzar la consulta del 9N
  • Potenciar la vida independent dels pacients des de la prevenció fins al control de malalties. És l'objectiu de moltes solucions i innovacions que es presenten al congrés de salut "Helthio", que des d'avui fins divendres se celebra al recinte de Fira Barcelona de Montjuïc. / Detingut a Barcelona un fugitiu de la justícia brasilera que va matar el seu fillastre de tres anys al Brasil,el 2013. El nen era diabètic i el padrastre li va subministrar una sobredosi d'insulina que li va provocar la mort
  • El Barça, ja eliminat de la competició europea, ha tornat avui a la feina després dels dos dies de festa que Luis Enrique va donar a la plantilla. L'equip blaugrana ha començat a preparar el partit de dissabte contra el Vila-Real al Camp Nou./ I a l'Espanyol, el seu president , Chen Yansheng, ha estat distingit com a 'Perico de l'Any'
  • És Manel Navarro, el sabadellenc que el proper dia 13 representarà a Espanya al Festival d'Eurovisió amb la seva canço Do it for your lover. / El grup barceloní LA SRA TOMASA presenta avui el seu segon disc, "Nuestra Clave". Un projecte més madur després de la gira del seu primer treball que els ha portat a recorrer Europa durant tres anys.
La plataforma de gas Castor ubicada a la costa de Castelló de moment es queda com està. És la recomanació fet al ministeri d'Energia per un grup d'experts internacionals que consideren que, ara per ara, la situació està estabilitzada i seria córrer molts riscos extreure el gas que hi ha per desmantellar-la. L'informe relaciona directament els terratrèmols que es van viure amb alarma a les terres de l'Ebre al 2013. 
El que ja té data definitiva de tancament és la presó Model. Serà el 8 de juny, just quan complirà 113 anys. Ho ha confirmat avui el conseller de Justícia mentre ja és constant el trasllat de presos de la presó barcelonina a altres centres penitenciaris. 
El ministre d'Hisenda nega que els pressupostos generals de l'Estat maltractin a determinats territoris i recorda que els comptes són els de l'ocupació i la despesa social i augmenten el finançament de les autonomies. Un acord in extremis amb el PNB permetrà al govern rebutjar les esmenes a la totalitat i tirar endavant el seu projecte.
El Reial Madrid té ja un peu i mig a la final de la Champions després de golejar 3-0 a l'Atlètic. Cristiano Ronaldo, autor dels 3 gols, va ser l'artífex de la victòria del conjunt madridista, que va ser molt superior a un Atlètic que només va fer una rematada entre els tres pals en tot el partit. Zidane va superar Simeone i l'eliminatòria sembla sentenciada.
Lluís Homar es converteix des d'aquesta nit en el Ricard tercer de Shakespeare. L'actor protagonitza una ambiciosa versió que es podrà veure a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya dirigida per Xavier Albertí. Després parlem amb tots dos. 

PLATAFORMA CASTOR. EL GOVERN SEGUIRÀ ELS CONSELLS DELS EXPERTS I, DE MOMENT, NO LA DESMANTELLARÀ.

PRESÓ MODEL. EL CONSELLER DE JUSTÍCIA CONFIRMA QUE EL TANCAMENT DEFINITIU SERÀ EL 8 DE JUNY.

PRESSUPOSTOS 2017. EL GOVERN DEFENSA ELS COMPTES DESPRÉS DE TANCAR UN ACORD AMB EL PNB.

3-0 A L'ATLÈTIC. EL REIAL MADRID POSA PEU I MIG A LA FINAL DE LA CHAMPIONS DE CARDIFF.

RICARD III. LLUÍS HOMAR ES POSA EN LA PELL DE PERSONATGE DE SHAKESPEARE A LA SALA GRAN DEL TNC.

  • L'Audiència de Barcelona ha decidit retardar fins al 16 de maig el judici pel cas Adigsa, que va fer saltar l'escàndol del 3%. El motiu són algunes irregularitats detectades en la citació de dos empresaris.
  • El Govern de la Generalitat acusa a l'executiu de Rajoy d'obstruir dels viatges internacionals i de perjudicar els interessos de les empreses catalanes. És la resposta de la portaveu Neus Munté al que qualifica de pressions de l'estat que han obligat, diu, a suspedre la missió comercial que el president Puigdemont tenia previst de fer al Marroc.
  • Una altra polèmica és la relacionada amb les preguntes que el Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat inclourà en una enquesta dirigida especialment als joves catalans. Es pregunta als joves fins a quin punt consideren important obeïr les lleis, i també sobre la predisposició a servir a l'exèrcit en cas de necessitat. El Govern treu ferro i recorda que el CIS també pregunta el mateix....
  • Amb motiu del Dia Mundial contra el Bullying, es coneixen noves dades: segons un estudi de l'OCDE, de cada 7 alumnes catalans n'ha patit en algun moment de la seva vida. Tot i així, cada vegada es denuncia més i creix la conscienciació a l'aula sobre aquesta problemàtica.. Els experts, però, alerten que l'ús de mòbils i xarxes socials ha disparat el ciberassetjament....
  • La remodelació integral de la Via Laietana de Barcelona es farà esperar. L'ajuntament vol obrir primer un debat ciutadà i entre els grups polítics per reduir el trànsit de la Via. Amb tot ja preveu algunes intervencions puntuals ...
  • Fins demà el Barça no tornarà als entrenaments... però el futbol no s'atura i avui, a Madrid, malgrat ques es dia festiu, els dos equips de la ciutat comencen a disputar-se una plaça per a la final de la Champions. El primer partit és al Bernabeu on Zidane podria fer jugar Isco i Simeone a Lucas Hernández al lateral dret.
  • Des de bon matí feien cua davant la seu de RTVE a Barcelona. Molts són professors d'història i literatura i fan servir la sèrie a les classes....Cap d'ells es volia perdre la preestrena de la tercera temporada que divendres al vespre acull el Gran Teatre del Liceu. Les invitacions s'han esgotat en una hora
  • Un dels grups més internacionals són els ÍTACA BAND, que acaben de publicar el seu quart disc després d'una gira existosa pel Japó.

És el testimoni de l'Amèlia. Va patir assetjament a l'escola i admet que és una situació que la persegueix i la fa més vulnerable. Avui, dia mundial contra el bullying, ens endinsem en aquesta realitat que, segons, l'OCDE afecta a un 15 per cent dels escolars catalans, un 5 per cent més que fa només 5 anys impulsat per les xarxes socials. Avui també veurem com intenten frenar aquest creixement a escoles i instituts.

Després del cas Palau i del cas Pretòria avui havia de  començar el judici per un altre cas de presumpta corrupció. Es tracta del cas Adigsa en el que es jutja a quatre ex alts càrrecs de la Generalitat de Jordi Pujol per la gestió al capdavant de l'empresa pública. Finalment, l'inici s'ha ajornat fins el dia 16 mentre els acusats podrien estar negociant un pacte amb la fiscalia.

L'ajuntament de Barcelona farà reformes puntuals a la via Laietana, com ara l'eixamplament de voreres, i deixa per als propers mesos el debat per una remodelació més a fons d'aquesta via. Els veïns i comerciants ho rebutgen, i volen que la remodelació comenci el més aviat possible.

I a Madrid tot amanit pel duel de Champions entre el Reial Madrid i l'Atlètic. Una anada de semifinals, on els blancs volen imposar la condició de locals i s'encomanen a la màgia d'Isco. A l'Atlètic la preocupació és al lateral dret. Lesionats Juanfran, Versaliko i Giménez, tot fa pensar que Simeone farà confiança a Lucas Hernández.

Els fans del Ministerio del Tiempo no han fallat. En una hora s'han esgotat les invitacions per assistir divendres a l'estrena del primer capítol de la tercera temporada que es farà al Gran Teatre del Liceu. Després desvetllem més imatges d'aquesta estrena.