Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, ha alertado en Barcelona, ante el presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, y en pleno desafío independentista, de que "para competir en un mundo global, debemos evitar toda tentación de desconexión y aislamiento". En la clausura del congreso "Connected Hub" en el recinto de Fira de Barcelona en Montjuïc, después de compartir mesa con Puigdemont en el almuerzo de inauguración del Salón del Automóvil de Barcelona, Rajoy ha reivindicado los conceptos de "conexión y apertura" y ha recordado que "conectarse implica abrirse, suprimir barreras y compartir".

  • Nova trobada entre Rajoy i Puigdemont, que aaquesta vegada dinen plegats Museu Nacional d'Art de Catalunya amb directius del saló de l'Automòbil. D'aquí a una estona el president del govern i el de la Generalitatal inauguraran oficialment el saló Automobile.
  • La jornada política ha començat a primera hora amb una nova declaració de membres independentistes de la mesa del Parlament, investigats per prevaricació i desobediència al Constitucional al haver permès la votació d'una resolució sobre el referèndum tot i les advertències del Tribunal.
  • Més novetats en el cas Pujol. Marta Ferrusola va utilitzar el llenguatge religiós per fer transferències almenys en dues ocasions, segons documents aportats per la policia a l'Audiència Nacional. D'altra banda, als escorcolls ha aparegut un testament de l'avi Florenci, però no és el de la suposada deixa
  • És la recomanació dels mossos de com s'ha d'actuar si es rep per l'ordinador una invitació a jugar al joc de la Balena Blava, que incita al suicidi. Un repte que la policia tem que pugui escampar-se per Catalunya
  • Revifa el debat sobre els límits del turisme a Barcelona. El sector hoteler denuncia el fenomen conegut com a turismefòbia o creixent rebuig al turisme massiu que ve la ciutat. I acusa directament a l'ajuntament de promoure aquestes actituds. En canvi, altres agents implicats, com el propi consistori o els veïns, no ho veuen així i diuen que el seu objectiu és trobar una sortida sostenible al principal negoci de la ciutat.
  • La lliga ha premiat Leo Messi com el millor jugador del mes d'abril, un Messi que diumenge s'enfrontarà a Las Palmas , l'únic equip de primera al que encara no li ha fet cap gol. El repte però de tot l'equip és el de sumar tres punts vitals per seguir optant a guanyar una LLiga a la que se li acaben les jornades..../ La jornada no ha començat gens bé per a Fernando Alonso. L'equip Mac Laren Honda ha tornat a tenir problemes greus i Fernando Alonso els ha patit només sortir a pista.
  • Des de fa 62 anys cada mes de maig la ciutat de Girona s'engalana de flors i plantes convertida en la gran festa de la primavera. És el "Temps de Flors", que durant 9 dies omple de colors i olors monuments, carrers i places amb uns magnífics muntatges florals.

Marta Ferrusola, la mujer del expresidente catalán Jordi Pujol, utilizó en más ocasiones el alias "madre superiora" para ordenar transferencias de sus cuentas en Andorra. No solo a su hijo Jordi, también a Pere. En los registros en el domicilio de los Pujol Ferrusola, el 26 de abril, la Policía encontró varios testamentos. Uno de ellos, fechado en 1967, el del abuelo Florenci, que no acredita el legado que el expresidente catalán confesó haber recibido como origen de su fortuna.

Diverses pintades en contra del turisme han proliferat en les últimes setmanesa Barcelona i ha obert el debat sobre si ja és una realitat el fenomen de la fòbia al turisme. A hores d'ara hi ha una quinzena de plataformes que defensen un model més sotenible i el sector culpa a l'Ajuntament de ser el responsable d'aquesta tendència que els preocupa. L'Ajuntament de Barcelona ho nega i diu que només vol regular el turisme massiu.

Pintades com aquestes, en contra del turisme, han proliferat en diversos punts de Barcelona en les últimes setmanes i han obert el debat sobre si ja és una realitat el fenomen de la fòbia al turisme. A hores d'ara hi ha una quinzena de plataformes que defensen un model més sostenible i el sector culpa a l'ajuntament de ser el responsable d'aquesta tendència que els preocupa. L'ajuntament ho nega i diu que només vol regular el turisme massiu.

A aquesta hora pendents de la trobada que mantindran a Barcelona Rajoy i Puigdemont. Tot plegat en un divendres que ha començat amb la brevíssima declaració dels membres independentistes de la mesa del Parlament, Lluís Corominas i Ramona Barrufet, al Tribunal Superior de Justícia. Ho han fet investigats per prevaricació i desobediència al Constitucional al haver permès la votació d'una resolució del referèndum tot i les advertències del Tribunal.

Nous documents demostren que Marta Ferrusola utilitzava l'alies de "Mare superiora" per ordenar traspassos de diners dels seus comptes andorrans. En aquest cas es tracta d'una transferència de dos milions de pessetes al seu fill Pere. Avui també hem sabut que al registre de la casa de l'ex president s'hi va trobar el testament de l'avi Florenci però encara no hi ha rastre del document sobre la deixa.

El Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 ha començat de la pitjor manera possible per Fernando Alonso. L'asturià no ha pogut fer ni una volta d'entrenament perquè el McLaren-Honda s'ha tornat a trencar. Alonso, que no ha pogut acabar cap cursa aquest any, ha mostrat el seu malestar amb l'equip marxant del circuit de Montmeló.

Temps primavera per gaudir d'una de les cites d'aquesta estació. Girona es prepara per inaugurar demà el "Temps de flors" que aquest any inclourà 195 projectes. Destaca la presència dels jugadors del Girona que, a tocar de l'ascens, participen en un festival que l'any passat va rebre 250 mil visitants. 

 

DEBAT A BARCELONA. EL SECTOR TURÍSTIC DENUNCIA UN CREIXEMENT DE LA FÒBIA AL TURISME I L'AJUNTAMENT HO NEGA.

MÉS DECLARACIONS. BREU COMPAREIXENÇA AL TSJC DE COROMINAS I BARRUFET PER DESOBEDIÈNCIA I PREVARICACIÓ.

CAS PUJOL. NOUS DOCUMENTS EN ELS QUE MARTA FERRUSOLA UTILITZA L'ALIES DE "MARE SUPERIORA".

EL PILOT MARXA DEL CIRCUIT. EL MCLAREN HONDA DEIXA TIRAT ALONSO A LA PRIMERA VOLTA DELS ENTRENAMENTS.

TEMPS DE FLORS. TOT A PUNT PER UNA NOVA EDICIÓ DEL FESTIVAL QUE OMPLE DE COLORS LA CIUTAT DE GIRONA.

  • El saló Automobile Barcelona obre avui les portes i es converteix durant uns dies en l'epicentre mundial del motor. Amb un plantejament renovat, el certàmen combina el saló tradicional amb un centre de referència del cotxe del futur...obligat per la transformació teconològica del sector que, cada vegada més, gira al voltant del cotxe connectat
  • La plataforma de vehicles UBER ha rebut avui una garrotada del Tribunla de Justícia de la Unió Europea. En un dictament fet públic avui, l'advocat del tribunal diu que Uber és una empresa de transports i que, per tant, ha de disposar de llicències.
  • L'Audiència Nacional ha admès una denúncia de la Fiscalia Anticorrupció contra Iberdrola
  • Barcelona redobla els esforços per acabar amb l'allotjament turístic il.legal.
  • I la Renda Garantida de Ciutadania està més a prop. Tot i que quedà algún serrell, aquesta tarda la comissió promotora de la ILP podria ratificar el preacord.. Si tira endavant, se subscriurà dilluns amb la Generalitat. La renda serà de 664 euros mensuals i es començarà a cobrar a partir del setembre
  • El madrid ja s'ha assegurat disputar la final de la champions, i el Barça la de copa, però tots dos equips continen disputant-se la lliga a dues jornades pel final. Als de Luis Enrique ara els toca emportar-se els tres punts de las Palmas./ L'Espanyol també prepara el proper partit de lliga, dissabte davant del València
  • Des d'avui fins diumenge, el món del circ té una cita al Festval Trapezi de Reus, que arriba a la 21a edició totalment consolidat com el millor aparador del circ a Catalunya. Un festival, que amb el canvi de direcció, vol fomentar les ajudes als nous muntatges i potenciar col·laboracions amb altres arts escèniques com la dança, el teatre o la música..

Arranca a la fira de Montjuïc una nova edició del Saló del Automòbil reconvertit ara en l'Automobile que fixa la seva mirada en el cotxe del futur. S'hi presenten totes les novetats de cotxe connectat que permet una conducció més segura i més còmode. En total, una trentena de companyies presentaran les seves novetats en un saló que, a partir de dissabte estarà obert al públic en general.

L'advocat general del Tribunal de la Unió Europea ha emès un informe en el que dona la raó al síndicat Elite Taxi de Barcelona i conclou que la plataforma Uber és una empresa de transport i, per tant, se li han d'exigir llicències. És només un primer pas i ara faltarà que el Tribunal dicti la sentència definitiva.

Barcelona redobla esforços per localitzar pisos turístics il·legals Des d'avui 60 inspectors i localitzadors es dedicaran a comprovar si els anuncis que ofereixen les grans plataformes corresponen a apartaments amb llicència o sense. En l'últim any han obligat a tancar 2 mil pisos d'aquest tipus.

El Reial Madrid elimina l'Atlético i jugarà la final de la Champions contra la Juventus el 3 de juny a Cardiff. L'equip de Zidane va encaixar dos  gols al primer quart d'hora però va aturar la remuntada matalassera amb una gran jugada de Benzemá culminada per Isco. Abans del partit, va haver incidents entre les dues aficions.

Estem a dijous. S'acosta el cap de setmana i us oferirem dues propostes. Marxarem a Igualada on ja està a ple rendiment el Rec punt zero. Un espai ubicat a les antigues adoberies de la localitat que es converteixen en botigues efímeres de moda i que, des d'aquesta edició, col·labora amb la 080. També serem a Reus on aquest matí ha començat el festival de circ Trapezi que s'allargarà fins diumenge.

 

SALÓ AUTOMOBILE. COMENÇA UNA EDICIÓ MARCADA PEL COTXE DEL FUTUR I LES GRANS NOVETATS DEL SECTOR.

EN CONTRA D'UBER. L'ADVOCAT DEL TRIBUNAL EUROPEU CONCLOU QUE ES UNA EMPRESA DE TRANSPORT I LI CAL LLICÈNCIA.

PISOS TURÍSTICS. BARCELONA REDOBLA ESFORÇOS PER LOCALITZAR ELS APARTAMENTS IL·LEGALS.

EL 3 DE JUNY A CARDIFF. EL REIAL MADRID JUGARÀ LA FINAL DE LA CHAMPIONS CONTRA LA JUVENTUS DE TORÍ.

PROPOSTES EN MARXA. IGUALADA ACULL EL "REC.0" DE BOTIGUES DE MODA I REUS ESTRENA EL FESTIVAL DE CIRC "TRAPEZI".

Mariano Rajoy ha reiterat avui al Congrés dels Diputats el seu no al referèndum sobre la independència que la Generalitat pretén convocar al setembre i ha instat als partits sobiranistes a impulsar una reforma constitucional que els permeti fer una consulta legal. Ha estat la resposta al portaveu del PDECAT que li ha dit que a Catalunya hi ha un ampli consens sobre el dret a decidiri i que cal negociar.

Escoltarem les reaccions d'aquest matí al bloqueig que van provocar ahir Junts pel sí i la CUP a la comissió d'investigació sobre Santi Vidal i destacarem el recurs contenciós administratiu que ha anunciat el gremi d'hotels contra el pla d'allotjaments turístics de l'ajuntament ja que consideren que va en contra del sector ja que, diuen, no els permet millorar la qualitat del sector. També acusen al govern municipal criminalitzar el turisme.

Després d'un descens al 2016, els joiers denuncien un increment dels robatoris i atacs violents en el que portem d'any i demanen més contundència a les administracions, sobretot, amb els delinqüents reincidients que protagonitzen la majoria d'accions d'aquest tipus.

Als esports, el Reial Madrid, amb 3 gols de renda de l'anada, i l'Atlètic de Madrid, que necessita una remuntada històrica, es jugeun aquesta nit el pas a la final de la Champions de Cardiff. Blancs i matalassers aliniaran els seus onzes de gala amb els de Zidane com a clars favorits gràcies al seu avantatge. Qui passi s'enfrontarà el proper 3 de juny a la Juventus, que va eliminar el Mònaco.

I avui ens acostarem Panelles, una localitat lleidetana que s'ha convertit en un dels referents a Catlaunya de l'art urbà gràcies a una festival que fa dos anys que se celebra i que covnerteix les parets i els veïns del municipi en un nou reclam. Tots estan més que satisfets.

Mariano Rajoy ha reiterat avui al Congrés dels Diputats el seu no al referèndum sobre la independència que la Generalitat pretén convocar al setembre i ha instat als partits sobiranistes a impulsar una reforma constitucional que els permeti fer una consulta legal. Ha estat la resposta al portaveu del PDECAT que li ha dit que a Catalunya hi ha un ampli consens sobre el dret a decidiri i que cal negociar.

Escoltarem les reaccions d'aquest matí al bloqueig que van provocar ahir Junts pel sí i la CUP a la comissió d'investigació sobre Santi Vidal i destacarem el recurs contenciós administratiu que ha anunciat el gremi d'hotels contra el pla d'allotjaments turístics de l'ajuntament ja que consideren que va en contra del sector ja que, diuen, no els permet millorar la qualitat del sector. També acusen al govern municipal criminalitzar el turisme.

Després d'un descens al 2016, els joiers denuncien un increment dels robatoris i atacs violents en el que portem d'any i demanen més contundència a les administracions, sobretot, amb els delinqüents reincidients que protagonitzen la majoria d'accions d'aquest tipus.

Als esports, el Reial Madrid, amb 3 gols de renda de l'anada, i l'Atlètic de Madrid, que necessita una remuntada històrica, es jugeun aquesta nit el pas a la final de la Champions de Cardiff. Blancs i matalassers aliniaran els seus onzes de gala amb els de Zidane com a clars favorits gràcies al seu avantatge. Qui passi s'enfrontarà el proper 3 de juny a la Juventus, que va eliminar el Mònaco.

I avui ens acostarem Panelles, una localitat lleidetana que s'ha convertit en un dels referents a Catlaunya de l'art urbà gràcies a una festival que fa dos anys que se celebra i que covnerteix les parets i els veïns del municipi en un nou reclam. Tots estan més que satisfets.